Třinec – Plzeň 0:1 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Litvínov – Kladno 2:5 (kon.)
Liberec – Motor ČB 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:0 (kon.) | Olomouc – Sparta 1:6 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 0:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Banes Motor České Budějovice
Neděle 30.01.2022, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:10 Lukáš PECH - 1:2
     
    54:10
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Necelých šest minut před koncem hosté otáčejí skóre. Milan Gulaš hned po vyhraném vhazování z dálky vystřelil, Petr Kváča kotouč neudržel a důrazný LUKÁŠ PECH ho protlačil za brankovou čáru! Asistence: Milan Gulaš.
     
    51:28
    Liberečtí si dlouho nemohli přihrát do lepších střeleckých pozic, a tak to od modré čáry zkusil Michal Ivan. Tyčka tentokrát zachránila znovu hostující celek, puk se odrazil od břevna do ochranné sítě!
     
    49:53
    Na 16 sekund půjdou Jihočeši do tří! Za sekání je vyloučen Martin Hanzl (CBU).
     
    48:09
    Přesilovku si zahrají také domácí. Martin Beránek (CEB) je vyloučen za faul kolenem.
    47:05 Milan GULAŠ - 1:1
     
    47:05
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno! Petr Šenkeřík hezky přenesl hru na Jiřího Ondráčka, který si všiml, že si před bránu najíždí MILAN GULAŠ. Ten pak blízka tečoval puk mezi Kváčovy betony. Asistence: Jiří Ondráček, Petr Šenkeřík.
     
    46:42
    A pozor, Liberec jde do čtyř! Na trestnou lavici usedá za nedovolené bránění Jan Štibingr (LIB).
     
    42:14
    Martin Faško-Rudáš spálil obrovskou šanci. Jakub Rychlovský mu po rychlém průniku naservíroval zakončení do prázdné branky, jenže slovenský útočník netrefil puk dobře a minul českobudějovickou klec.
     
    38:25
    Motor tlačí. Milan Gulaš přečetl chybu Liberce v obranném pásmu a z osy hřiště přihrál doprava. Jeden z hostů pak z kruhu bez přípravy trefil boční síť.
     
    37:22
    Petr Šenkeřík luxusní křižnou přihrávkou našel u vzdálenější tyčky najetého Michala Vondrku, kterému už jen stačilo nastavit hokejku. Kotouč ale usměrnil těsně mimo tři tyče!
     
    32:23
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Petr Jelínek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (David Štich – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    30:39
    Adam Najman procedil křižnou přihrávku na Michala Birnera, který mohl zblízka zakončovat do takřka odkryté brány. Protihráč mu ovšem částečně zablokoval hokejku a kotouč projel těsně vedle!
    28:16 Marek ZACHAR - 1:0
     
    28:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři otevírají skóre! MAREK ZACHAR to po dlouhé Kváčově rozehrávce vzal na sebe, protlačil se přes posledního bránícího hráče a s šancí si poradil zkušeně. Objel Hrachovinu, který se mu snažil rybičkou puk vypíchnout a zakončil do odkryté klece! Asistence: Petr Kváča, Michal Birner.
     
    26:42
    Lukáš Pech má zatím velkou smůlu, už podruhé ho o radost připravilo břevno. Tentokrát si Pech ke střele vybruslil od mantinelu k ose hřiště.
     
    24:59
    Bílí Tygři jdou do tří! S důrazem to trošku přehnal Petr Jelínek (LIB) a inkasuje dvě minuty za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    24:37
    Obrovská dvojšance Motoru! Domácí se stáhli na jednu stranu a v pravém kruhu zůstal úplně volný Lukáš Pech, který pálil z první. Dělovka se zastavila o břevno a dorážet se ještě snažil Zdeněk Doležal, který z ostrého úhlu minul odkrytou bránu!
     
    23:53
    Přesilovka pro Jihočechy! Za držení protihráče pyká Jan Šír (LIB).
     
    20:59
    České Budějovice vstoupily do třetiny aktivitou na kotouči, jenže pak přišla velká chyba v rozehrávce a šance pro Marka Zachara. Pokus libereckého útočníka z levého kruhu na lapačku zneškodnil Hrachovina.
     
    18:05
    Jan Štencel je při chuti! Českobudějovický obránce předvedl neuvěřitelnou samostatnou akci, když se sám dostal přes tři protihráče a tomu poslednímu dokonce prohodil puk mezi nohama. Krasojízdu ukončil až v souboji muže proti muži Petr Kváča!
     
    17:07
    Krátce po návratu Melancona na led byly České Budějovice hodně blízko ke gólu. Michal Vondrka povedenou křižnou přihrávkou vybídl Jana Štencela, který si ale před přesouvajícím se Petrem Kváčou až moc dlouho zpracovával kotouč. Liberecký brankář se tedy stihl přimáčknout k tyčce a výborně zasáhl.
     
    15:03
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (T.J. Melancon – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:53
    Václav Karabáček v rychlosti projel do útočného pásma a krásnou střelou z vrcholu pravého kruhu málem otevřel skóre! Kváča kotouč vyrazil spíš reflexivně hřbetem lapačky.
     
    11:55
    A ani teď se domácí neprosazují. Jan Ordoš obdržel od zadního mantinelu přihrávku do předbrankového prostoru, Dominika Hrachovinu si dobře roztáhl, ale pak trefil tyč!
     
    10:57
    České Budějovice chybovaly ve středním pásmu a byla z toho obrovská příležitost šelem. Martin Faško-Rudáš posunul kotouč na Michala Birnera, který ujížděl sám proti Hrachovinovi. Střela se mu ovšem moc nepovedla a Hrachovina znovu podržel svůj tým.
     
    05:43
    Jemně tečovaná střela Michala Birnera z levé strany se možná lehce otřela o břevno! Severočeši pokračovali v přesilovkovém tlaku a Hrachovina lapil Vlachovu dělovku zprava.
     
    05:21
    Liberec je za aktivitu odměněný první přesilovkou. Martin Bučko (CEB) fauloval Birnera a inkasuje dvě minuty za držení protihráče.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 29. M. Zachar (Birner, Kváča) – 48. Gulaš (J. Ondráček, Šenkeřík), 55. Pech (Gulaš)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – L. Šmíd (A), Štibingr, M. Ivan, Melancon, Derner, J. Šedivý, Aubrecht – Birner (A), Filippi, A. Najman – Ordoš, Gríger, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, J. Šír, Faško-Rudáš.
    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Percy, Bučko, Bindulis, Šenkeřík, Štich – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Vondrka, Koláček, Z. Doležal – J. Ondráček, Chlubna, Valský – Holec, Pech (A), Gulaš (C).

    Rozhodčí: Mrkva, Ondráček – Lučan, Kis.

    Diváci: 1 000
    thejrc.org