Třinec – Plzeň 0:1 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Litvínov – Kladno 2:5 (kon.)
Liberec – Motor ČB 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:0 (kon.) | Olomouc – Sparta 1:6 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 0:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 30.01.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to už pro dnešek všechno. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu u dalších textových přenosů opět těšit. Do té doby na počtenou. (18:38:42)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Mountfield Hradec Králové – Radek Pilař
    HC Vítkovice Ridera – Marek Kalus
     
    Na toto utkání si našlo cestu povolených 1000 fanoušků.
     
    Střely na bránu v 3. třetině (za celý zápas)

    Mountfield Hradec Králové – 12 (30)
    HC Vítkovice Ridera – 4 (23)
     
    Zápas Lvů s Vítkovicemi tak končí výhrou Hradce Králové v poměru 3:0! Východočeši se dostali do vedení v 27. minutě, kdy se v oslabení prosadil Radek Pilař. V třetí části hry se hrál znovu vyrovnaný hokej, v 52. minutě však zdvojnásobil náskok Mountfieldu po přesné přihrávce Oksanena důrazný Richard Nedomlel. Pojistku na vítězství domácího celku přidal tři a půl minuty před závěrečnou sirénou finský démon Ahti Oksanen, který z poloviny kluziště trefil přesně odkrytou klec Ridery. Závěr utkání si svěřenci Tomáše Martince pohlídali na výbornou. Defenziva v čele se Štěpánem Lukešem dnes nevyrobila jedinou větší chybu a gólman mužstva z města na soutoku Labe s Orlicí tak slaví čtvrté čisté konto v sezóně!

    Hradec Králové se tak dotahuje na rozdíl tří bodů k vedoucímu Třinci a ať už dopadne tým Petra Dědka v duelu s Boleslaví jakkoliv, na druhém místě setrvají Lvi! Bruslaři navíc aktuálně vedou nad Dynamem 2:0!

    Vítkovicím se komplikuje boj o čtvrtou příčku. Plzeň dnes vyhrála na ledě Ocelářů 1:0 a odskočila tak na rozdíl pěti bodů. Indiáni tak Rideře hází pomyslnou rukavici, kterou budou muset Ostravané brzy sebrat, jinak už je boj o přímou účast ve čtvrtfinále play-off mine.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Vítkovice se ještě snaží o čestný úspěch, Jan Bernovský nahazoval z levého hrazení kotouč před branku Lvů, tam je však Richard Nedomlel.
     
    59:15
    ČPP Aréna povstává a tleská výkonu hradeckých hokejistů ve stoje. Lvi ještě nahazují kotouč do brankoviště Ridery, Daniel Dolejš schovává puk ve své rukavici před dojíždějícím Alešem Jerglem.
     
    58:38
    Roman Polák pálil z osy hřiště od modré čáry. Branku Lvů však přestřelil. Následně chtěl sestřelit Miškáře, jenž se mu šikovně vyhnul.
     
    58:25
    Svěřenci Miloše Holaně nedokázali rozehrát a Štěpán Lukeš už zvednutou holí signalizuje sudím, že mají pískat icing. Od čistého konta jej dělí 95 sekund!
     
    58:04
    Jan Hruška se šikovnou otočkou ve středu hrací plochy zbavil napadajícího Christopha Lalancetta. Víc toho ale pro Rideru udělat nemůže, chybí mu podpora spoluhráčů.
     
    57:38
    Kevin Klíma si šikovně prohodil kotouč přes bránícího hráče a za obrannou modrou ho posunul na své dvojče Kellyho. Ten ovšem u puku nebyl včas.
     
    57:15
    Štěpán Lukeš opět chytá ránu ze středního pásma. Petr Chlán nevypustí ani metr, hnal se k bráně Lvů jako utržený z řetězu. Brankář Hradce tak radši podrží touš ve své náruči.
     
    56:49
    Graeme McCormack šikovně bekhendem dloubl kotouč přes obrannou modrou Lvů. Následně dělá totéž také Radek Pilař.
    56:22 Ahti OKSANEN - 3:0
     
    56:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec přidává branku na 3:0 a o osudu utkání je s největší pravděpodobností rozhodnuto! Nikita Ščerbak našel přihrávkou na pravé hrazení finského démona AHTIHO OKSANENA, jenž kotouč zpracoval, z půlící čáry vypálil a trefil krásně pod horní tyč opuštěné klece Vítkovic! Asistence: Nikita Ščerbak.
     
    56:05
    Vítkovice startují akci od své klece, nahozený puk za svou bránu Lukeš zastavil a nechal rozehrát Blaina. O chvíli později chytá mezi betony ránu ze středního pásma a radši nechá přerušit, neví, kde má puk.
     
    55:45
    Je to tak, Daniel Dolejš už zůstává na střídačce, Vítkovice budou hrát se šesti hráči v poli. Na vhazování hokejisté Ridery neuspěli. Blainovi sice sjel puk z čepele, druhý pokus však už byl úspěšný, Hradec vyhazuje.
     
    55:31
    Na druhé straně se odvážně dral kupředu Jan Bernovský, jenž z bezprostřední blízkosti nakonec zvládl zakončit. Jenže přímo do Štěpána Lukeše, který proti němu dobře vyjel. Navíc na něm jako buldok visel Kevin Klíma, jemuž se možná mohlo pískat držení. Po následném zakázaném uvolnění si žádá Miloš Holaň oddechový čas pro svůj tým. Zkusí už Ridera hru bez gólmana?
     
    55:28
    Lvi znovu zakombinovali v prostoru před klecí soupeře, Kevin Klíma pálil z levého kruhu, jeho ránu však Daniel Dolejš chytá a rychle vytřepává puk z rukavice.
     
    55:04
    Hradečtí zatím zvládají závěr utkání na jedničku, tlačí obranu Ostravanů k jejich kleci, Daniel Dolejš se musí mít na pozoru, aby svému týmu udržel naděje na bodový zisk z tohoto utkání.
     
    54:44
    Po icingu Ostravanů se opět vhazuje před jejich svatyní. Na buly uspěl Robert Flick, jenž odehrává kotouč za vlastní klec, kde jsou obránci Ridery.
     
    54:25
    Christophe Lalancette se drze probíjel na ose hřiště mezi dvěma beky do střely, nakonec však akci nezakončil. To Radek Smoleňák o chvilku později pálil z mezikruží, Daniel Dolejš předvádí parádní zákrok lapačkou!
     
    54:12
    Vhazováí po levici Daniela Dolejše opět vyhráli Lvi a situace se opakovala. Po ráně Blaina od modré tentokrát brankář Ridery nevypadal jistě, hala na chvilku zadoufala. Nakonec gólman Vítkovic situaci ustál.
     
    53:50
    Jeremie Blain vypálil z pravé strany od modré čáry krátce po vhazování. jeho přízemní ránu však Daniel Dolejš kryje bez větších potíží.
     
    53:27
    Utnout debaty o vítězi utkání mohl Aleš Jergl, jenž dostal z levého hrazení střílený pas do předbrankového prostoru, kde však svou ránu mezi tři tyče svatyně soupeře nevtěsnal!
     
    53:05
    Kelly Klíma zastavuje přihrávku Vítkovic za svou klecí a o chvíli později vyhazuje kotouč přes obrannou modrou, kupředu může Patrik Miškář.
     
    52:37
    Vhazování ve středním pásmu vyznělo podstatně lépe pro Mountfield. Radek Pilař zvládl puk odehrát přes obrannou modrou a to pro tuto chvíli Hradci stačí.
     
    52:14
    Hradečtí se cpali kupředu s další akcí, Petr Koukal se snažil na středu kluziště prodrat za útočnou modrou. Jeho akci ale zastavuje ofsajd. Následuje komerční pauza.
     
    52:04
    Puk je v rohu útočného pásma Hradce. Z něj jej však zvládli vydloubnout beci Ridery, kteří rozehrávají na pravé hrazení, kde je Rostislav Marosz.
     
    51:27
    Buly po pravici Štěpána Lukeše vyhráli hokejisté Lvů, kteří po pravém hrazení vyhazují touš do středu kluziště. Aleš Jergl táhne kotouč za klec protivníka.
    51:01 Richard NEDOMLEL - 2:0
     
    51:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec zvyšuje na 2:0! Ahti Oksanen na pravém hrazení zvedl hlavu a narýsoval parádní bekhendový pas do předbrankového prostoru. RICHARD NEDOMLEL dojel na vrchol brankoviště právě včas, aby srazil puk za záda Daniela Dolejše, který byl proti tomuto zásahu z bezprostřední blízkosti naprosto bezmocný, důrazného beka Mountfieldu nikdo nehlídal! Lvi zdvojnásobují svůj náskok a v závěru utkání se jim bude dýchat podstatně volněji! Asistence: Ahti Oksanen, Radek Smoleňák.
     
    50:38
    Východočeši obehrávají třetinu Ridery po hrazení, k zakončení se však nyní nedostali. Další jejich akce končí postavením mimo hru.
     
    50:14
    Vítkovice vyhazují přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Daniela Dolejše.
     
    49:37
    Lukáš Cingel nyní šikovně tečoval ránu z pravého kruhu, puk však za záda Dolejše neprotlačil, skvěle zasáhl Jakub Stehlík, který si připisuje klíčový defenzivní zákrok.
     
    49:04
    Vítkovice jsou kompletní. Přesto jde ještě kupředu Kevin Klíma, který obkroužil klec Ridery a přihrávkou našel Lukáše Cingela.
     
    48:49
    Graeme McCormack musí rozehrát z půlící čáry na levém hrazení. Nahazuje touš za klec soupeře, kde o něj Jakub Orsava svádí další minisouboj.
     
    48:38
    Buly ve středovém kruhu vyhráli hokejisté Hradce, Orsava přihrál na pravé hrazení Jerglovi, který posouvá puk za sebe na beky.
     
    48:12
    Východočechům zbývá ještě 40 sekund z početní výhody. Na ledě jde do akce srdcovka, která odstraní z kluziště krvavé stopy.
     
    48:12
    Hra se přerušuje, jeden z čárových byl nepříjemně zasažen již někdy dříve ve hře a teď signalizuje, že potřebuje alespoň krátký oddech. Z obličeje se mu řine krev, snad zásah kotoučem, ale to už opravdu hádám. Jde o Víta Lederera, kterému po návratu na hrací plochu obecenstvo sportovně tleská.
     
    48:05
    Graeme McCormack rozehrává zpoza svatyně Východočechů. Ostravané postavili obranný blok na modré čáře a čekají na výpad Lvů.
     
    47:26
    Christophe Lalancette rozjíždí další výpad Mountfieldu, Blain šikovně prostrčil za sebe na Smoleňáka, jeho nahození před klec soupeře však defenziva Ridery zablokovala.
     
    47:05
    Buly po levé ruce Daniela Dolejše vyhráli hokejisté Mountfieldu. Blain rozehrává na pravý mantinel a touš jde následně za klec Vítkovic, kde je Radek Smoleňák.
     
    46:52
    Konečně sudí zdvihá pravici, Kelly Klíma prchal po levém křídle kupředu a Lukáš Krenželok mu visel na krku jak ozdoba na vánočním stromku, proti čemu nyní Roman Polák protestuje u sudích, to opravdu netuším. Proti jasnému faulu snad ne, tenhle zákrok viděli snad i v Pardubicích a to už je co říct.
     
    46:20
    Kotouč je zašlápnutý u hrazení v pásmu Ridery, Lvům se jej podařilo vyšťourat, pas Kevina Klímy kupředu však neměl přesnost.
     
    45:46
    Bohumil Jank byl nyní držen zezadu Vojtěchem Lednickým za krk jako kobyla, na které se vezete, sudí ale nedovolený zákrok nevidí.
     
    45:17
    Hrajeme delší dobu bez přerušení, hra má spád. Jan Bernovský dojíždí v rohu kluziště nahozený puk, Bohumil Jank ho však k němu nepustí.
     
    44:49
    Mountfield motá svého soupeře v jeho obranném pásmu, kotouč má ne čepeli Jakub Lev. Rideře se daří kombinaci soupeře přerušit.
     
    44:15
    Radek Smoleňák dostal přihrávku na levé křídlo a sám se hnal vstříc kleci Vítkovic, následně byl dojet obránci Ridery a jeho nepříliš prudký projektil vykopl Daniel Dolejš betonem.
     
    43:44
    Jan Hruška se nyní v situaci dva na dva prosadil ke střele na levém kruhu, jeho prudký projektil vytěsnil Štěpán Lukeš do rohu.
     
    43:05
    Na druhé straně to byl asi Jakub Orsava, kdo vystřelil z pravého kruhu, jeho pokus však Daniel Dolejš vykopl na opačnou stranu hrací plochy, kde nebyl z Hradce nikdo, kdo by dorážel.
     
    42:38
    Petr Chlán nahazoval korouč z ostrého úhlu na klec Mountfieldu, Štěpán Lukeš však měl přední tyč pokrytou a odráží ránu na zadní hrazení.
     
    42:14
    Robert Flick se prodral po pravé straně kupředu, Patrik Miškář se s ním ale poctivě vrátil a jeho ránu zvládl zblokovat, dobrá defenzivní práce.
     
    42:04
    Hradečtí se drží v útočném pásmu, kombinují zatím podél hrazením přihrávku za klec soupeře ale zastavuje Lukáš Kovář.
     
    41:49
    Hra se na startu třetího dějství hodně kouskuje, je tu další ofsajd Ridery. Po něm rozehrává z obranného pásma Hradce Graeme McCormack.
     
    41:27
    Filip Pavlík nahazoval z levé strany od modré čáry kotouč do předbrankového prostoru, kde jej jemně tečoval Jakub Lev. Na bránu Ridery jej však nenamířil.
     
    41:05
    Další vhazování opanovali hokejisté Mountfieldu, Nikita Ščerbak se rozhodlo krátce po něm vypálit, Daniel Dolejš však znovu prokázal, že je pozorný.
     
    40:52
    Vhazování před Dolejšem vyhráli hráči Hradce, Filip Pavlík nahodil kotouč z levé strany od modré čáry na klec Ridery, brankář Moravanů však chytá bez větších trablů.
     
    40:49
    Buly ve středním pásmu u obranné modré Lvů vyhráli hokejisté Moravanů, Marek Kalus však kotouč za útočnou modrou prostrčil jen na pár sekund.
     
    40:31
    Dominik Lakatoš se už už chtěl vydat přímo k bráně Mountfieldu s kotoučem na čepeli. Zastavuje ho však hvizd sudího, Ostravanům se píská ofsajd.
     
    40:16
    Úvodní buly třetího dějství vyhráli hráči Vítkovic, kteří se v osobě Romana Poláka dostali na půlící čáru a vyhodili puk až za klec Štěpána Lukeše.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Sudí i Ostravané jsou více než minutu před koncem přestávky zpátky na hrací ploše. Na Lvy si musíme ještě chvilku počkat, Daniel Dolejš si už mezitím upravuje led ve svém brankovišti. Hradečtí půl minutky před koncem pauzy dorazili také, třetí třetina odstartuje za chvilku.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 17:48.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    Mountfield Hradec Králové – 10 (18)
    HC Vítkovice Ridera – 11 (19)
     
    Druhá třetina souboje Východočechů s Moravany přinesla důležitou úvodní branku! V 27. minutě se o ni paradoxně v oslabení postaral po krásné kombinaci s Koukalem Radek Pilař. Jeho zásah zatím určuje průběžný stav. Jinak vidíme parádní bitvu, oba celky stále hrozí z nějaké menší či větší šance. Hradec je o krůček blíž k výhře. Uvidíme, zda své vedení v třetím dějství udrží, či zda se Ostravanům podaří srovnat či dokonce otočit tento interesantní duel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Ještě jedno buly před Dolejšem. Vyhráli ho hráči Hradce, Ahti Oksanen však měl zablokovanou hůl a Lukáš Cingel se následně nedokázal obtočit kolem brány Ostravanů. Druhé dějství končí.
     
    39:49
    Jeremie Blain nyní krásně v plné jízdě předal za sebe na Bohumila Janka, jehož ránu od modré čáry však sráží Jan Hruška do ochranné sítě.
     
    39:34
    Klec posunuli hráči Ridery, buly tak proběhne ve středním pásmu u obranné modré Lvů. Vhazování Východočeši vyhráli a Lukáš Cingel vyráží kupředu po hrazení.
     
    39:24
    Buly před klecí Hradce vyhráli hokejisté Vítovic, Roman Polák vystřelil z pravé strany od modré čáry, Lukeš vyrazil jen před sebe, následně je hra přerušena. Brána Mountfieldu byla vychýlena ze svého postavení.
     
    39:05
    Patrik Koch nahazuje podél levého mantinelu touš za bránu Mountfieldu. Jeho spoluhráči protlačili kotouč na Lukáše Kováře, který pálil nebezpečně z pravého kruhu, Štěpán Lukeš však krotí jeho ránu na své hrudi!
     
    38:51
    Východočeši nakonec vyhráli dlouhatánskou přetlačovanou o puk za jejich svatyní a okamžitě poslali hrací předmět na zakázané uvolnění.
     
    38:39
    O touš se už asi půl minuty oba celky přetlačují v rohu kluziště za klecí Štěpána Lukeše, sudí pískat nehodlají, povzbuzují oba týmy k aktivní hře.
     
    38:05
    Marek Kalus sbírá kotouč za svatyní Lvů a hledá spoluhráče, kterým by přihrál, Ridera teď musí volit kombinaci podél mantinelu.
     
    37:38
    Filip Pavlík dostal kotouč na modrou čáru a ihned střílel po závaru v brankovišti Ridery. Dominik Lakatoš ale dobře vystoupil a jeho pokus zblokoval.
     
    37:23
    Ridera následně potřebovala uvolnit tlak Lvů a vyhodila tak kotouč na zakázané uvolnění. Opět se tak vhazuje před brankářem Dolejšem.
     
    37:09
    Graeme McCormack vypálil z osy hřiště od modré čáry, Daniel Dolejš vytasil svou vyrážečku a kotouč se po jeho zákroku málem dotkl stropu ČPP Arény.
     
    36:38
    Východočeši rozjíždějí další akci nahozením až za klec Dolejše. Následně však míří černá pryž na druhou stranu, spěchá za ní Graeme McCormack.
     
    36:08
    Jakub Orsava marně napadal rozehrávajícího Patrika Kocha, kterému se včas podařilo dostat kotouč do bezpečí pro barvy Ostravy.
     
    35:35
    Ridera se snažila o rychlý přechod na levém hrazení, její akce však končí, protože svěřenci Miloše Holaně nepřekročili útočnou modrou v souladu s pravidly – ofsajd.
     
    35:20
    Mountfield nahazuje kotouč za klec Moravanů. Radek Smoleňák upadl v rohu kluziště po souboji s Jakubem Stehlíkem. Bude však v pořádku.
     
    34:42
    Jakub Stehlík nyní vypálil z pravého hrazení a už zvedal ruce, Marek Kalus totiž z bezprostřední blízkosti dorážel jeho střelu do prakticky prázdné klece, jenže jeho projektil nejprve jen orazítkoval břevno a z druhé dorážky pak trefil opět horní tyč a od ní šel touš i do té vzdálenější, za brankovou čáru se však nedostal! Obrovská smůla pro Vítkovice, ještě větší štěstí pro Východočechy!
     
    34:09
    Graeme McCormack upadl v útočném pásmu při obratu, takže se Vítkovičtí dostali na puk. Následně fandové pískají, nyní bylo střídání Ostavanů lehce podezřelé.
     
    33:49
    Kelly Klíma nyní dostal trochu prostoru na vrcholu levého kruhu a mohl zamířit. Rána po zemi do rohu kluziště je trochu zklamáním pro Lvy.
     
    33:27
    Alexej Solovjov startuje bleskově kupředu, na levém hrazení však narazil do Jeremieho Blaina, který jej dál ke své kluci nepustil.
     
    33:09
    Východočeši startovali na levém hrazení do další bleskové akce. Vítkovičtí si pomohli přihrávkou rukou, takže se bude vhazovat před jejich klecí.
     
    33:05
    Filip Pavlík zkusil obehrát klec soupeře přihrávkou na zadní mantinel, Petr Fridrich však jeho úmysl dobře přečetl a vyhazuje za obrannou modrou.
     
    32:49
    Vhazování před brankářem Dolejšem vyhráli jeho spoluhráči, ačkoliv minimálně souboj Patrika Kocha s Christophem Lalancettem lehce zaváněl podražením. Po icingu Ostravané se situace opakuje.
     
    32:28
    Nyní to dvakrát zkoušel Graeme McCormack z pravé strany od modré čáry. Jeho první rána nemířila do prostoru mezi třemi tyčemi, druhá je sražená do ochranné sítě za klecí Ridery. Následuje další komerční pauza.
     
    31:53
    Jakub Lev nyní demonstroval svou sílu v osobních soubojích. Na levém kruhu odstrčil bránícího hráče, našel puk od McCormacka a snažil se ranou z bezprostřední blízkosti zaskočit Dolejše, jenž však měl lapačku v pozoru!
     
    31:50
    Buly před Lukešem vyznělo lépe pro hokejisty Hradce, Graeme McCormack nabral puk a po levém hrazení jej posílá rychle kupředu.
     
    31:31
    Ahti Oksanen se chystal k zakončení zpoza brány, v souboji s Alexejem Solovjovem však zlomil hůl a akci tak nemohl dohrát.
     
    31:27
    Buly před klecí Vítkovic vyhráli hráči Ostravanů, Radovan Bondra však nedokázal na obranné modré prošťouchnout puk do středního pásma.
     
    31:05
    Ostravané si nyní neporadili dobře s odraženým pukem od zadního hrazení a Ahti Oksanen okamžitě pálil z levého kruhu, bránu Vítkovic však finský démon minul.
     
    30:26
    Aleš Jergl rýsoval bekhendem přihrávku do předbrankového prostoru na Kellyho Klímu, kterému k zakončení z nebezpečného prostoru scházel krok!
     
    30:06
    Jeremie Blain zkušeně krouží v obranném pásmu, stahuje se s pukem za svou klec a nechá své spoluhráče prostřídat. Následně jde kupředu Aleš Jergl.
     
    29:38
    Ostravané jdou do situace dva na dva. Dominik Lakatoš však při rychlém výpadu podklouzl a málem vyrval Blainovi hokejku z rukou.
     
    29:16
    Hradečtí jdou kupředu, Jeremie Blain nabral na pravé straně rychlost, sjel až za bránu soupeře a přihrál na levý kruh, kde se u přední tyče snažil procpat puk Graeme McCormack. Daniel Dolejš však měl tento prostor řádně utěsněný!
     
    28:33
    Ahti Oksanen vyzkoušel nyní Dolejše ranou přes beka, gólman Vítkovic jeho ránu vyráží, následná dorážka Pilaře od modré postrádala přesnost.
     
    28:13
    Myslím, že se bude vylučovat, Kelly Klíma nyní povalil na led Petra Fridricha, který zbytečně dojel rozmíšku před klecí Mountfieldu. Oba kohouti schytají menší tresty za hrubost. Uvidíme hru ve čtyřech.
     
    28:13
    Buly před Lukešem vyhráli hokejisté Vítkovic, Petr Fridrich se v pádu dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti, svým projektilem však trefil jen hruď Lukeše.
     
    27:58
    Hradečtí jsou kompletní, Lev skáče na led a Štěpán Lukeš chytá ještě jeden puk v nepříjemné situaci před svou svatyní. Následně můžeme poslední okamžiky vydýchat při komerční pauze.
     
    27:25
    Hradeckým ještě následně Vítkovice motají hlavu v obranném pásmu, puk už ale letí přes všechny čáry až k Danielu Dolejšovi.
    26:24 Radek PILAŘ - 1:0
     
    26:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši jdou v oslabení do vedení, tohle byla nádherná přímočará akce Lvů v bleskovém přechodu! RADEK PILAŘ nabral na levé straně obrovskou rychlost, na vrcholu kruhu poslal zpětnou přihrávku doprava na Petra Koukala do druhé vlny. Zkušený centr mu narýsoval parádní zpětný pas před bránu a odchovanec Hradce sťukl kotouč mezi betony Dolejše, který je nyní neměl šanci scvaknout k sobě včas – 1:0! Asistence: Petr Koukal.
     
    26:16
    Alexej Solovjov nyní posunul puk parádně na pravý kruh, odkud pálil Dominik Lakatoš, jenž však svým ostrým projektilem klec Lvů těsně míjí!
     
    25:53
    Mountfiled obehrává zadní mantinel, Lev a Orsava však napadali příliš agresivně. Jakub Lev už sedí na trestné lavici, fasuje trest na dvě minuty za sekání.
     
    25:49
    Buly před Dolejšem vyznělo lépe pro hráče Hradce. Ti posunuli puk na modrou čáru, kde z levé strany pálil přes clonícího soupeře Graeme McCormack, jeho střelu si však lapačka Daniela Dolejše i přes ne zrovna ideální výhled dokázala najít!
     
    25:28
    Lvi nahodili kotouč na zadní hrazení, Kelly Klíma kotouč svým forčekingem nezískal, Ostravané se snadno osvobozují za cenu zakázaného uvolnění a Hradečtí střídají.
     
    25:04
    Alexej Solovjov rozehrával z obranného pásma prudkým stříleným pasem na levé hrazení, tam Východočeši soupeře dostoupili a po nepřehledném souboji se píská ofsajd.
     
    24:45
    První lajna Hradeckých nyní zamotala hlavu obraně Ridery na kruzích před její svatyní. K finálnímu zakončení však nedošlo.
     
    24:19
    Mountfield spěchá kupředu, na pravém hrazení Cingel obhodil Krenželoka, kterého však zastoupil Alexej Solovjov a vyhazuje puk.
     
    24:04
    Sobuoj těžký vah dopadl nerozhodně, Radek Smoleňák a Roman Polák se do sebe opřeli rameno na rameno v rohu kluziště, oba souboj ustáli. Vítkovice zahrály na icing.
     
    23:32
    O černou pryž se bojuje v rohu kluziště za svatyní Štěpána Lukeše, úspěšnější jsou v tomto miniduelu zatím Vítkovičtí, kteří drží třetinu.
     
    23:05
    Radovan Bondra zpracovává nahození na levé hrazení, Hradečtí však jeho zpětný pas na kruh přečetl a sami zakládají vlastní útok.
     
    22:30
    Marek Kalus se snažil u obranné modré vyhodit puk bekhendem, trefil však jen Aleše Jergla, jenž soupeře dobře dostoupil a nejspíš dostal pukem lehce do obličeje.
     
    22:09
    Lvi nahodili kotouč na zadní hrazení, kde neúspěšně napadal Aleš Jergl, Vítkovicím se ovšem zatím rozehrávka na druhou stranu nedaří.
     
    21:57
    Radek Pilař projel s pukem až na útočnou modrou a přes obránce vypálil, Daniel Dolejš poslal jeho projektil vyrážečkou do rohu hrací plochy.
     
    21:38
    Vhazování před klecí Mountfieldu se muselo opakovat. Následně na něm uspěli hokejisté Hradce, Radek Pilař rozehrává z obranného pásma.
     
    21:24
    Východočeši si nyní situaci nekomplikovali a hodili černou pryž přes všechny čáry, Daniel Dolejš správně signalizoval sudím icing. Buly před Lukešem.
     
    21:05
    Alexej Solovjov rozehrává z obranného pásma Ostravanů, kolmou přihrávku kupředu na Flicka dokázal pokrýt Bohumil Jank. Puk je za klecí Mountfieldu.
     
    20:38
    Radek Smoleňák nyní nedokázal zpracovat přihrávku na pravé hrazení a Ostravané tak startují na druhou stranu, kde se však příliš dlouho nezdrželi.
     
    20:16
    Úvodní buly druhé třetiny vyhráli hráči Hradce, kteří dokázali posunout kotouč na Bohumila Janka, který z půlící čáry nahodil kotouč za klec Daniela Dolejše.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hokejisté Vítkovic i sudí už jsou zpět na hrací ploše. Hradečtí již také skočili na kluziště, trest tedy žádný uložen nebude, za chvíli startuje druhá třetina tohoto souboje!
     
    Druhá třetina začne přibližně v 16:50.
     
    Střely na bránu v první třetině

    Mountfield Hradec Králové – 7
    HC Vítkovice Ridera – 8
     
    První dějství duelu Mountfieldu HK s Riderou skončilo bez branek! To však neznamená, že bychom viděli neatraktivní hokej, jako bylo třeba v noci utkání NHL Calgary s Vancouverem. Obě mužstva si vytvořila několik solidních a několik ještě lepších pozic. Štěpán Lukeš i Daniel Dolejš však zatím potvrzují své kvality a drží čistá konta. Útočníci tak budou muset v druhé dvacetiminutovce přiložit pod kotlem, na každý pád nás ale zase čeká parádní podívaná!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    A na druhé straně mohl ještě padnout gól! Radovan Bondra dorážel u levé tyče po skvělé křižné přihrávce Lakatoše, Lukeš se ale stihl přesunout a jeho pokus zastavil! Následně po přihrávce zpoza brány ještě pálil i sám Dominik Lakatoš z bezprostřední blízkosti, trefil však jen druhý beton položeného gólmana Východočechů, který měl nyní velké štěstí!
     
    19:38
    Bohumil Jank vystartoval po levé straně kupředu a z levého kruhu pálil na klec Vítkovic, chybělo mu však to, co mu radil hlasitý divák – trefit zařízení.
     
    19:28
    Vhazování u obranné modré Vítkovic dopadlo lépe pro Ostravany, kteří rozehráli dozadu na beky. Ti následně zakládají ofenzivní akci.
     
    19:04
    Robert Flick se nyní neunáhlil na útočné modré a šikovně přihrál až po překročení důležité lajny. Na druhé straně se Mountfieldu podobná věc nepovedla. Píská se ofsajd.
     
    18:49
    Parádní akce také na druhé straně, Graeme McCormack nahazoval kotouč z levého hrazení do předbrankového prostoru, kde touš šikovně tečoval Jakub Lev, Daniel Dolejš jeho pokus nadvakrát zkrotil ve své náruči.
     
    18:25
    Parádní akce Jana Hrušky! Nejprve sjel za bránu Lvů a vracel kotouč před svatyni Mountfieldu, přihrávku na Krenželoka však obrana Hradce zastavila. O chvíli později pak centr Vítkovic ostře pálil z pravého kruhu. Štěpán Lukeš skryl jeho ránu ve své náruči.
     
    18:05
    Jeremie Blain si nyní dobře pokryl kotouč před dojíždějícím Vojtěchem Lednickým, což ČPP Aréna ocenila potleskem. Lvi zůstanou na touši.
     
    17:27
    Zpoza vlastní klece startuje Hradec další akci. Bohumil Jank rozehrává na pravé hrazení a Mountfield se s kotoučem dostává až za klec Dolejše.
     
    17:04
    Hradec kombinoval až příliš, Graeme McCormack přihrávku zpět na modrou čáru nezachytil a Alexej Solovjov už je zpět na hrací ploše.
     
    16:38
    Nikita Ščerbak vnikl do třetiny protivníka po levém hrazení, nyní přihrávkou na modrou našel Lva, ten předává na Graeme McCormacka.
     
    16:16
    Východočeši už zase mačkají svého soupeře, jenže jim to dlouho nevydrželo, Ahti Oksanen vyhozený puk nezachytil a ten je tak u Lukeše.
     
    15:50
    Lvi se musí spokojit s tím, že rozehrají zpoza vlastní klece, Ahti Oksanen vrací kotouč do druhé vlny na najíždějícího Blaina.
     
    15:39
    Jeremie Blain nyní podle čárového vyjel s pukem do středního pásma, takže se píská ofsajd. Rideře se tak trochu uleví, tlak Mountfieldu ustoupí.
     
    15:27
    Buly před Dolejšem se Lvům vyhrát nepovedlo, přesto se Blainovi podařilo udržet útočnou modrou a Hradečtí už zatápí v prostoru před klecí Vítkovic.
     
    15:01
    Lvi bojují o černou pryž za svatyní Vítkovic. Bude se vylučovat, Hradečtí si zahrají přesilovku. Na trestnou lavici putuje Alexej Solovjov za sekání.
     
    14:26
    Radek Pilař nyní podklouzl při rozehrávce, Jan Hruška zpracoval puk, před jej Lakatošovi a jeho ránu z pravého kruhu vytěsnil Štěpán Lukeš vyrážečkou.
     
    14:04
    Radek Pilař rozehrává z obranného pásma ve spolupráci s Filipem Pavlíkem. O chvíli později střílel z levého kruhu Orsava. Nepřesně.
     
    13:49
    Jan Bernovský to zkusil z ostrého úhlu na pravé straně, odkud se snažil zaskočit Lukeše na přední tyči. Brankář Lvů však byl na své konstrukci přilepený jako žvýkačka.
     
    13:26
    Buly před klecí Ridery vyznělo výrazně lépe pro Mountfield. Jeremie Blain po něm pálil z pravé strany od modré čáry, Daniel Dolejš byl na přízemní projektil připravený a vyráží jej do rohu hrací plochy.
     
    13:09
    Lvi se opět rychle derou kupředu, Nedomlel vysunul na pravé straně najíždějícího Jakuba Orsavu, jeho ránu z pravého kruhu posílá Dolejš vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    12:48
    Vhazování ve středním pásmu teď dopadlo lépe pro Hradecké, Nikita Ščerbak však nedokázal přejít přes dva soupeře, puk nechal mezi nohama.
     
    12:30
    Znovu tu byl pokus o rychlý přechod kluziště, Východočechy však tentokrát zastavil hvizd sudího, když se dostali do postavení mimo hru. Následuje další komerční pauza.
     
    12:13
    Nyní to byl Petr Koukal, kdo se na levém kruhu dostal k zakončení, které však na klec Vítkovic nešlo. Na druhé straně krotí touš Štěpán Lukeš hokejkou.
     
    11:42
    Filip Pavlík rozehrává o hrazení z obranného pásma, Lvi se ovšem za útočnou modrou nezdrželi a Radek Pilař musí zakládat další útok.
     
    11:16
    Moravané se nyní chvilku ohřáli před Lukešem, následně se Oksanenovi nepovedlo ideálně rozehrát. Svou chybu ovšem zvládl finský démon napravit.
     
    10:52
    Nyní už půlka ČPP Arény řvala gól po ráně Graeme McCormacka od pravého hrazení, jeho střela však pouze orazítkovala brankovou konstrukci za Dolejšem!
     
    10:48
    Petr Fridrich pálil z vrcholu levého kruhu na bránu Hradce, Štěpán Lukeš vytěsnil jeho pokus vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    10:37
    Ostravané vyrážejí do protiútoku, akce Vojtěcha Lednického však zakončení nepřinesla. Útočník Vítkovic naráží do zadního hrazení za klecí Lvů.
     
    10:06
    Na vhazování před klecí Ridery byli tentokrát lepší hráči Hradce, pověstná rána Filipa Pavlíka od levého hrazení však byla sražena, Dolejš zasahovat nemusel.
     
    09:42
    Hodně dobré střídání druhé formace Lvů, duo Nikita Ščerbak – Jakub Lev znovu zavařilo v prostoru před Dolejšem a došlo na další strkanici. Sudí vylučovat nebudou.
     
    09:28
    Hradečtí jdou rychle kupředu po vhazování, Nikita Ščerbak dostal krátkou přihrávku od Lva na levý kruh a jeho rána na zadní tyč jen těsně minula klec Ostravanů!
     
    09:13
    Malá rozmíška u střídačky Hradce, kde se do sebe lehce pustili Kevin Klíma a Robert Flick, sudí však situaci stíhají uklidnit. Buly před Lukešem.
     
    09:04
    Jan Hruška šikovnou stahovačkou obešel Janka, do souboje se však přiřítil Jakub Lev, který centra Vítkovic přišpendlil na zadní hrazení.
     
    08:38
    Daniel Dolejš zastavuje svou velkou holí kotouč za vlastní svatyní a obloučkem ho hází svým bekům do rohu. Těm se vymanit z tlaku Hradce nepovedlo.
     
    08:27
    Vhazování před strážcem svatyně Ridery skončilo úspěchem Ostravanů, Karel Plášil dokázal o hrazení vyhodit puk přes obrannou modrou.
     
    08:06
    Petr Chlán najel zbytečně do Petra Koukala, který jej šikovně odstavil od touše, následně puk do brankoviště Ostravanů dovezl Smoleňák. Daniel Dolejš ukryl kotouč pod lapačku a píská se. Následuje komerční brejk.
     
    07:37
    Mountfield se opět usazuje před Dolejšem, zpětná přihrávka na modrou k Pilařovi však neprošla, Ostravané se vymaňují z náporu protivníka.
     
    07:06
    Lvi nyní zavřeli svého soupeře v jeho třetině, Patrik Miškář měl v předbrankovém prostoru zablokovanou hůl, rána Janka od modré našla jen zadní hrazení.
     
    06:28
    Poprvé v utkání se výrazněji ukázala poslední akvizice Hradce – Nikita Ščerbak, jenž proletěl po levém křídle a z kruhu pálil. Nepřesně.
     
    06:05
    Lukáš Cingel si šikovně najel do prostoru mezi kruhy, kam přišla prudká přihrávka z pravého hrazení. Forvard Lvů ji však na klec soupeře nasměrovat nedokázal.
     
    05:38
    Lukáš Krenželok nyní ukázal, jak je silný na puku, když několikrát projel za klecí Lvů a dotírající obránci ho prostě nemohli odstavit od kotouče.
     
    05:19
    Buly před Dolejšem vyhráli hokejisté Ostravanů, Rostislav Marosz rozehrál o mantinel tak šikovně, že je puk ve středu kluziště, kde jej nabírá Lukáš Krenželok.
     
    04:49
    Hradečtí se v prostoru před Dolejšem příliš dlouho neohřáli a musí znovu spěchat ke své kleci. Nyní se ale k ráně na levé straně u modré čáry dostal Bohumil Jank. Jeho projektil končí v náruči brankáře Vítkovic.
     
    04:29
    Rostislav Marosz si zkušeně počkal na vrcholu pravého kruhu, postoupil ještě o dva krůčky blíž k bráně a vyslal zajímavý projektil ke vzdálenější tyči, Štěpán Lukeš si připisuje skvělý zákrok. Klíčové bylo, že puk udržel a neumožnil soupeři dorážet.
     
    04:08
    Vítkovice rychle zakládají další akci, Tobias Lindberg v rohu kluziště masíroval záda Christophea Lalancetta několika menšími hrazdičkami.
     
    03:38
    Ostravané postupují po levém křídle, prudký pas do předbrankového prostoru obdržel Robert Flick, dobře zpracovat se mu nepodařilo.
     
    03:09
    Hradečtí drží kotouč u své klece, Jeremie Blain si s pukem v klidu odcouvá až za ni a nechá oba celky, aby poslaly na led čerstvé síly.
     
    02:49
    Ridera vyhrála buly v útočném pásmu a Karel Plášil to hned zkusil od modré čáry. Jeho přízemní pokus však pouze zaduněl o hrazení za klecí Lvů.
     
    02:32
    Nyní však svěřencům Tomáše Martince nevyšla rozehrávka na najíždějícího Radka Smoleňáka a píská se zakázané uvolnění. Buly po pravici Lukeše.
     
    02:27
    Graeme McCormack nyní šikovně na levém hrazení prohodil soupeře a Kelly Klíma už vyráží do rohu třetiny Ostravanů napadat rozehrávku protivníka.
     
    02:04
    Štěpán Lukeš zastavuje kotouč za svou klecí, první rozehrávka Graeme McCormackovi úplně nevyšla, druhý pokus už byl lepší a akci Mountfieldu veze kupředu Aleš Jergl. Jeho rána z úhlu Dolejšovi starosti nenadělala.
     
    01:37
    Buly před Lukešem dopadlo lépe pro Ostravany, Graeme McCormack následně vyhazoval od zadního hrazení a Patrik Koch neudržel útočnou modrou čáru, píská se postavení mimo hru.
     
    01:09
    Orsava svedl na pravém hrazení osobní souboj s Radovanem Bondrou, který ho sice v měření sil přetlačil, akci Vítkovic však nijak výrazně neposunul.
     
    00:36
    Dominik Lakatoš ustál atak na svá záda a z vrcholu pravého kruhu pálil z otočky, jeho pokus se však neškodně odráží od zadního hrazení.
     
    00:18
    Úvodní buly vyhráli hokejisté Hradce, kteří rozehráli dozadu, brankář Štěpán Lukeš musel svou holí vrátit puk za svou klec na hokejku Jeremieho Blaina.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Schyluje se k úvodnímu vhazování, doporučujeme vám se pohodlně usadit, jdeme na to!
     
    Hradečtí hokejisté právě nastupují na ledovou plochu. Hráči Vítkovic jsou jim v patách, utkání začne za několik málo okamžiků. Oba celky se mezitím řadí na modrých čarách k úvodnímu vzájemnému pozdravu.
     
    Změny v sestavách

    Na soupisce Lvů je jediná podstatná změna. Hradec dnes hraje na šest beků a třináct útočníků, v bráně opět Štěpán Lukeš, jako třináctý forvard je připraven také Kevin Klíma. Náhradním gólmanem dnes uzdravený Henri Kiviaho.

    Vítkovice dnes postrádají obránce Guntise Galvinse. Hrají tak na šest obránců. V útoku poté chybí Roberts Bukarts, místo něj dnes nastoupí Radovan Bondra.
     
    Krásné dobré nedělní odpoledne přeji ještě jednou všem příznivcům ledního hokeje z ČPP Arény! V Hradci Králové se nám rozfoukalo, vítr k nám z východu přivál Ostravský celek Vítkovice Ridera. Sestavy obou mužstev si můžete prohlédnout níže. Utkání startuje přibližně za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Jank, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Nedomlel, McCormack – Smoleňák (C), Cingel, Oksanen – Ščerbak, Lev (A), Orsava – Miškář, Lalancette, Jergl – Štohanzl, Koukal, Kelly Klíma – Kevin Klíma.
    Trenér: Tomáš Martinec.

    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Stezka) – A. Solovjov, R. Polák (C), Plášil, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Flick, M. Kalus – Lednický, Marosz, Lindberg – Bernovský, Chlán, Fridrich.
    Trenér: Miloš Holaň.

    Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Lederer, Gerát.
     
    Nejproduktivnější hráči a statistiky brankářů

    Mountfield Hradec Králové

    Nejproduktivnější hráči
    Ahti Oksanen (19+19)
    Aleš Jergl (11+18)
    Radek Smoleňák (12+16)
    Jakub Lev (13+13)
    Kevin Klíma (12+14)
    Jeremie Blain (7+19)
    Graeme McCormack (6+20)

    Úspěšnost zákroků brankářů
    Henri Kiviaho – 92,33 %
    Štěpán Lukeš – 91,53 %

    HC Vítkovice Ridera

    Nejproduktivnější hráči
    Roberts Bukarts (8+18)
    Dominik Lakatoš (11+14)
    Lukáš Krenželok (14+9)
    Rostislav Marosz (7+15)
    Alexej Solovjev (7+12)
    Marek Kalus (10+7)
    Jan Hruška (8+8)

    Úspěšnost zákroků brankářů
    Aleš Stezka – 91,42 %
    Daniel Dolejš – 91,03 %
     
    Vzájemné vazby

    V obou táborech jsou hokejisté, kteří mají zkušenosti také s prostředím svého protivníka. Ve Vítkovicích působil útočník Hradce Králové Jakub Lev, Ostravané mají na své soupisce Karla Plášila, Rastislava Deje a Jana Hrušku, kteří zase strávili nějaký čas v městě pod Bílou věží.
     
    Sestavy z posledních extraligových utkání:

    Mountfield Hradec Králové: Lukeš – Blain, Jank, Pavlík, Pilař, McCormack, Nedomlel – Oksanen, Cingel, Smoleňák – Orsava, Lev, Ščerbak – Jergl, Lalancette, Miškář – Kelly Klíma, Koukal, Štohanzl.

    HC Vítkovice Ridera: Dolejš – Solovjov, Polák, Galvinš, Stehlík, Koch, Kovář, Plášil – Krenželok, Hruška, Lakatoš – Marosz, Lindberg, Bukarts – Lednický, Flick, Kalus – Bernovský, Chlán, Fridrich.
     
    Letošní vzájemné zápasy

    Východočeši se s Moravany střetli v letošní sezóně doposud dvakrát. A dvakrát se z výhry radovali Hradečtí. Ti nejprve v říjnu přemohli Rideru zde v ČPP Aréně poměrem 4:2, na začátku prosince pak dokázali zvítězit také v Ostravě, když zdejší mužstvo udolali 2:1 v prodloužení. V obou zápasech se trefili Radek Smoleňák a Aleš Jergl. Budou se Lvi radovat i do třetice?

    15.10.21 Mountfield Hradec Králové – HC Vítkovice Ridera 4:2
    3.12.21 HC Vítkovice Ridera – Mountfield Hradec Králové 1:2p
     
    HC Vítkovice Ridera

    Borci z Ostravy jsou po hubenějších letech opět na vzestupu. V současné chvíli jim patří více než solidní 5. místo, když na své konto zvládli navršit již sedmašedesát bodů. Také Vítkovice tak atakují hranici přímého postupu do čtvrtfinále play-off. Na 4. příčku Plzně ztrácí pouhé dva bodíky a to mají oproti Západočechům dva zápasy k dobru. Za nimi zeje čtyřbodová díra a následně smečka pronásledovatelů z Českých Budějovic, Liberce, Brna a Mladé Boleslavi. Ridera tak zdaleka nebude ve vyřazovacích bojích jen týmem do počtu, je nutné s ní vážně počítat.

    Forma svěřenců Miloše Holaně rozhodně není špatná! Hokejisté pod jeho vedením vyhráli čtyři z posledních pěti utkání. My zmapujeme předchozí čtyři výsledky. Ostravané nejprve přestříleli v Brně poměrem 6:3 zdejší Kometu, následně sehráli tři domácí zápasy. V těch ale nejdřív předvedli zkrat, když schytali výprask 6:1 od Litvínova. Na ten však zvládli skvěle zareagovat, ve středu v divoké přestřelce udolali 7:6 v prodloužení Karlovy Vary a v pátek pak rovněž v prodloužení přemohli poměrem 2:1 také Rytíře z Kladna. Dokáže Ridera vyhrát také na soutoku Labe s Orlicí, aby se už dnes posunula do elitní čtyřky?...
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočechům patří aktuálně excelentní 2. příčka, když na své konto zatím zvládli nastřádat parádních pětaosmdesát bodů. Mountfield HK tak míří přímo do čtvrtfinále play-off. S šestibodovým odstupem je nejbližším pronásledovatelem průběžného lídra z Třince. Na čtvrtou Plzeň má náskok šestnácti bodů a za svými zády nechává také tým movitého miliardáře Dědka. Lvům se tak v aktuálním ročníku daří rozhodně nad všechna očekávání a podstatně lépe, než pod trenérem Růžičkou, ačkoliv některá média donedávna tvrdila, že výrazný rozdíl nevidí.

    Forma Hradce Králové je přesto trochu nevypočitatelná. Na jednu stranu lze celkem pozitivně konstatovat, že Východočeši bodovali v posledních třech utkání. Na druhou zase tři z posledních čtyř zápasů prohráli. Nejprve padli na ledě pražské Sparty zřetelně 1:4, následně před vlastním publikem podlehli po nájezdech 2:3 brněnské Kometě. Stejným výsledkem (2:3 po trestných stříleních) skončil také jejich další duel v Českých Budějovicích. V pátek však Lvi zvedli hlavy a roztrhali zde v ČPP Aréně Bílé Tygry z Liberce poměrem 6:2. Podaří se svěřencům Tomáše Martince přetlačit letos silné Vítkovice a ještě zamíchat kartami v boji o Pohár prezidenta ČSLH?
     
    Po delší době přeji zase jednou krásné dobré odpoledne všem příznivcům ledního hokeje z města pod Bílou věží. Tipsport extraliga si pro nás dnes připravila hned sedm soubojů. V našem textovém přenosu se budeme detailně věnovat dohrávce kola s pořadovým číslem 44. Bude to utkání, ve kterém Mountfield Hradec Králové přivítá zde v ČPP Aréně HC Vítkovice Ridera. Úvodní buly by mělo padnout úderem šestnácté hodiny.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 27. R. Pilař (Koukal), 52. Nedomlel (Oksanen, Smoleňák), 57. Oksanen (Ščerbak)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Jank, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Nedomlel, McCormack – Smoleňák (C), Cingel, Oksanen – Ščerbak, Lev (A), Orsava – Miškář, Lalancette, Jergl – Štohanzl, Koukal, Kelly Klíma – Kevin Klíma.
    Trenér: Tomáš Martinec.

    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Stezka) – A. Solovjov, R. Polák (C), Plášil, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Flick, M. Kalus – Lednický, Marosz, Lindberg – Bernovský, Chlán, Fridrich.
    Trenér: Miloš Holaň.

    Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Lederer, Gerát.

    Diváci: 1000 (omezená kapacita)
    thejrc.org