Buffalo – Dallas 4:5 (kon.) | Philadelphia – Columbus 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 6:4 (kon.)
Boston – Washington 4:3 (kon.) | Nashville – Winnipeg 5:2 (kon.) | Edmonton – Florida 0:6 (kon.)
Los Angeles – Colorado 1:4 (kon.) | Vegas – Montreal 4:3 (po pr.) | Seattle – San Jose 3:2 (kon.)
konec
Boston Bruins
4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Washington Capitals
Pátek 21.01.2022, 01:08 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:52:06)
    Boston v napínavém utkání udolal Washington 4:3
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 33 – 17 | Přesilová hra: 2/3 – 0/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Linus Ullmark (BOS) – 14 zákroků, 3 OG, úspěšnost 82,4%, odchytal 60:00
    Vítek Vaněček (WSH) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9%, odchytal 59:22

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Nosek (BOS) – 0+0, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:15
    David Pastrňák (BOS) – 2+0, -1 účast, 5 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 20:56
    Vítek Vaněček (WSH) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9%
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 21:16
    Michal Kempný (WSH) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:47

    Tři hvězdy utkání

    1. Charlie McAvoy (BOS) – 1+0
    2. David Pastrňák (BOS) – 2+0
    3. Patrice Bergeron (BOS) – 0+0
     
    Utkání přihlíželo 17 850 diváků.
     
    Střetnutí mezi Bostonem a Washingtonem bylo dramatické do posledních vteřin. Domácí Medvědi urvali těsné vítězství 4:3 gólem Charlieho McAvoye 45 sekund před koncem základní hrací doby.

    Stejně jako první dvě třetiny, tak i v té třetí se schylovalo k tomu, že oba celky zůstanou u jednoho vstřeleného gólu. Bostonu nejprve vrátil vedení Jake DeBrusk, ale za hosty bleskově odpověděl svým prvním gólem v sezóně Nicklas Bäckström. Capitals nakonec doplatili na zbytečný faul Dowda v útočném pásmu z 58. minuty, protože přesilovou hru využil v již probíhající poslední minutě základní hrací doby Charlie McAvoy a mužstvo z hlavního města USA již nestihlo zmobilizovat síly k vyrovnání.

    Svěřenci kouče Cassidyho zapsali deváté vítězství z posledních jedenácti zápasů, v tabulce Atlantické divize přesto zůstávají na čtvrté příčce. Washington nenavázal na výhru nad Winnipegem a v Metropolitní divizi spadl na čtvrté místo za Pittsburgh.
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Po Kuzněcovem vyhraném vhazování vystartoval Vítek Vaněček na střídačku, není nač čekat! Derek Forbort následně minul odkrytou svatyni soupeře, píská se zakázané uvolnění.
     
    59:15
    Oddechový čas pro hosty.
    59:15 Charlie MCAVOY - 4:3
     
    59:15
    Bruins právě vstřelili branku!
    Svěřenci kouče Cassidyho v poslední minutě základní hrací doby využili přesilovku a jsou krůček od vítězství! Od modré čáry si blíže bráně sjel CHARLIE MCAVOY. Zpracování nahrávky DeBruska zvládl na jedničku, posléze vypálil švihem nechytatelně do pravé šibenice, Vaněček byl bez šance. Asistence: Jake DeBrusk a Erik Haula.
     
    58:47
    Přestože Michal Kempný ztratil hokejku, tak hosté zvládli přestát i další útok soupeře, nepovedený pas Pastrňáka vystihl Bäckström.
     
    58:31
    David Pastrňák zakvedlal v pravém kruhu a střílel na zadní tyč. Početný houf hokejistů před bránou neprostřelil, vyrovnaný stav přetrvává.
     
    57:55
    Důležitý čas pro Caps získal Tom Wilson. Po pravém mantinelu dojel až k útočné modré čáře, aby ve finále poslal puk za bránu soupeře.
     
    57:26
    Zrovna, když Washington v koncovce třetiny začínal získávat herně navrch, tak Nic Dowd v útočném pásmu podrazil Forborta. Tímto momentem trenéra Lavioletteho určitě nepotěšil.
     
    56:30
    Boston se ve zbytku střetnutí musí smířit s absencí Brad Marchand. Nejproduktivnější hráč Bruins chvíli hrál i přes bolest, avšak bolest ramene po faulu od Hathawaye je zřejmě příliš velká.
     
    56:16
    Linuse Ullmarka prověřil tvrdou ránou od pravého mantinelu Garnet Hathaway. Švédský brankář na puk dobře viděl a udržel ho mezi betony.
     
    55:47
    Rychle na druhou stranu. Nicklas Bäckström rozjel Alexeje Protase, jenž zkusil najet před bránu soupeře, v čemž mu čistým hitem zabránil Urho Vaakanainen.
     
    55:16
    Patrie Bergeron využil volnějšího prostoru a zpoza brány vybruslil u pravé tyče. Vzápětí zvedl puk bekhendem, ale ne dostatečně, brankáře trefil do levého ramene.
     
    54:47
    Mezi dvojici obránců najel Jake DeBrusk. Od Grzelcyka dostal parádní nahrávku, jenže forvard nezvládl její zpracování a jen puk slabě posunul pod Vaněčka.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Pastrňák (T. Hall, Haula), 29. Pastrňák (Grzelcyk), 50. DeBrusk, 60. McAvoy (DeBrusk, Haula) – 5. Kuzněcov (Ovečkin, T. van Riemsdyk), 37. Eller (McMichael), 51. Bäckström (T. Wilson)


    Boston Bruins: Ullmark (T. Rask) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, Vaakanainen, Clifton, Forbort – Craig Smith, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák (A), Haula, T. Hall – N. Foligno, Coyle, DeBrusk – Lazar, T. Nosek, Blidh.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Nick Jensen, Fehérváry, J. Schultz, Irwin, T. van Riemsdyk, Kempný – Hathaway, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson (A), Bäckström (A), Protas – McMichael, Eller, Jonsson Fjällby – Leason, N. Dowd, Hagelin.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Rehman, Nicholson – Mills, Brisebois

    Diváci: 17 850
    thejrc.org