Ústí n/L – Vrchlabí 3:2 (kon.) | Šumperk – Třebíč 0:1 (kon.) | Sokolov – Slavia 7:6 (po pr.)
Prostějov – Litoměřice 6:8 (kon.) | Havířov – Přerov 0:2 (kon.) | Frýdek-M. – Poruba 2011 1:0 (kon.)
Benátky n/J – Vsetín 2:8 (kon.) | Kolín – Jihlava 2:5 (kon.) | Šumperk – Kadaň 5:0 (kont.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Sobota 26.02.2022, 17:00 • Škoda Aréna, Šumperk • Chance liga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to v tuto chvíli vše, děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (19:14:18)
     
    A je tu konec velmi zajímavého a napínavého utkání!

    Pro domácí Šumperk ale skončilo utkání zřejmě nejhorším možným způsobem. Horácká Třebíč se totiž díky jediné brance, o kterou se postaral už v 6. minutě Jan Mlčák, dočkala dalších třech bodů ze šumperského ledu.

    I když bylo poté na obou stranách dost příležitostí jak k navýšení skóre, tak k jeho srovnání, brankáři na obou stranách a jejich brankové konstrukce byli proti. Třebíč tak minimálně udrží třetí pozici, naopak Šumperk bude mít velmi těžký úkol v posledních dvou zápasech.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Vojtěch Střondala trefil v samostatném úniku tyč prázdné šumperské branky! Osud tohoto utkání je ale zřejmě daný.
     
    59:30
    Začít ale budou muset z vlastního obranného pásma. Třebíč dobře kontroluje střed plochy.
     
    59:09
    Mokry je venku ze své branky a Draci to zkoušejí v šesti!
     
    58:25
    Drtilova rána z dobré pozice netrefila branku Jekela, nicméně Draci opět udrželi útočné pásmo.
     
    58:01
    Rozběhly se nám poslední dvě minuty základní hrací doby!
     
    57:35
    Třebíč se opět osvobodila vyhozením do útočného pásma, Šumperk tak bude muset znovu dobývat branku Jekela.
     
    56:50
    Draci i po skončení přesilové hry drží útočné pásmo, kombinaci jim ale dobře narušuje hostující obrana, která se má stále na pozoru.
     
    56:21
    Především hostující brankář Jekel měl největší zásluhy na tom, že Třebíč i po dvouminutovém oslabení drží jednobrankové vedení. Následovat bude vhazování v obranném pásmu hostí.
     
    55:57
    Celou přesilovou hru takřka odehrála pouze jedna formace Šumperka, což se možná projevilo i na nepovedené přihrávce Lukáše Žalčíka.
     
    54:55
    Žalčíkovu střelu od modré čáry se ještě snažil dorazit Tomáš Vildumetz, kotouč ale nakonec přímo neohrozil Jekela.
     
    54:20
    Denis Kindl vybojoval kotouč po vhazování a Draci nyní drží útočné pásmo.
     
    54:03
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Ladislav Bittner – 2 min., podrážení).
     
    52:55
    Draci nyní drží útočné pásmo a snaží se dostat do vyložené šance. Obranné řady Slavie jsou ale na pozoru a nedovolují soupeři znovu ohrozit Jekela.
     
    51:29
    Další obrovská šance Šumperka na vyrovnání skóre byla nevyužita! Kratochvíl dostal parádní přihrávku k levému kruhu útočného pásma, vynikající Pavel Jekel je ale stále proti inkasování.
     
    51:00
    Martin Pěnčík dobře podpořil útočnou akci z levého křídla, načež se dostal ke kotouči a vyslal nebezpečnou střelu. Pavel Jekel ale oproti první třetině hodně zjistil ve svých zákrocích a i nyní zneškodnil toto nebezpečí!
     
    50:19
    Šumperk není příliš aktivní v útočné fázi a když už se snaží dostat do útočného pásma, nedaří se ani kombinace. Ta nyní skončila postavením mimo hru.
     
    49:01
    Hostující Meluzín se dostal ke kotouči při samostatném úniku těsně přes Vojtěchem Mokrym, nedokázal se ale trefit mezi jeho betony a hra se přesunula do obranného pásma Třebíče.
     
    48:13
    Další nenápadné nahození skončilo pouze v lapačce Jekela. Následuje vhazování v obranném pásmu Třebíče a stále čekáme na větší ohrožení hostující branky.
     
    47:14
    Domácí Tomáš Drtil se rozhodl nahodit kotouč před branku soupeře, nicméně jeho rána trefila pouze jeho vlastního spoluhráče. Následovat bude komerční přestávka.
     
    47:07
    Kotouč se dostal až ke stropu šumperské Škoda arény, načež rozhodčí přerušili hru a přesunuli ji před branku Jekela.
     
    46:16
    Obrovskou šanci měli nyní hráči Horácké Slavie! Michal Vodný se dostal do příležitosti na pravém křídle, kdy se ještě dokázal položit na led Mokryho, následně ale kotouč z jeho hole nezamířil mezi tyče domácí svatyně!
     
    45:39
    Rok Macuh nyní dobře bránil výhledu hostujícího Jekela při střele jednoho ze svých spoluhráčů. Třebíčský brankář se ale měl na pozoru a zastavil akci Šumperka.
     
    44:18
    Šumperk, ač by měl být útočně aktivní, zatím se nedostal do nějaké zajímavější šance. Pokud by to tahle dál pokračovalo, zřejmě se domácí vyrovnání nedočkají.
     
    43:08
    Tomáš Vildumetz podnikl samostatnou akci, kde si pohledně poradil se dvěma obránci soupeře. Jeho následná střela ale neměla gólové parametry.
     
    42:27
    Hostující obránce Hunkes se teď dostal ke střele z prostoru mezikruží. Vojtěch Mokry ale neměl sebemenší problém kotouč pokrýt ve výstroji.
     
    41:50
    Je to nyní na domácím týmu, aby se snažil držet kotouč v útočném pásmu. Zatím je tomu ale naopak a hosté mají v moci střední pásmo.
     
    40:50
    Třetí třetina začala stejně opatrně, jako skončila ta druhá. Nyní se hra stěhuje před Vojtěcha Mokryho.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi dalších 20 minut hry, kdy stejný časový úsek zbývá do konce základní hrací doby. Hostující Horácká Třebíč si do posední periody přinese jednobrankový náskok, stejně jako tomu bylo před druhou třetinou.

    Ta se nesla v obranném duchu obou celků, kteří si moc dobře uvědomují, že inkasovaná branka by mohla dát finální podobu dnešního zápasu. I přes výbornou diváckou kulisu se tak domácím nepodařilo vyrovnat a můžeme se nechat překvapit, co nám přinese možná poslední dějství.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Šumperk v poslední sekundách druhé periody drží útočné pásmo, ale vypadá to, že se za nejtěsnějšího vedení Třebíče půjde i do poslední části.
     
    38:58
    Ludvík Rutar měl nyní asi největší šanci na vyrovnání stavu ve druhé třetině! Z levého křídla se dostal ke střele, kterou ještě mohl dorazit po vynikajícím zákroku Jekela, v čemž mu ale zabránil Bittner.
     
    38:28
    Další střelu z prostoru modré čáry musel nyní likvidovat Vojtěch Mokry v brance Šumperka. Kotouč ale pokryl ve své výstroji, po čemž bude následovat vhazování v obranném pásmu Draků.
     
    37:37
    Nadějný únik šumperského útoku, kdy se v obranném pásmu Třebíče objevili 3 hráči domácího celku, se nakonec ale nedostal ani k menšímu ohrožení branky Jekela.
     
    37:00
    Vojtěch Mokry před chvílí předvedl vynikající zákrok koncem betonu, kterým zneškodnil střelu Střondaly. Meluzín se poté taktéž dostal do šance, která ale nebyla tak ohrožující.
     
    36:09
    I když se hostům dnes příliš nedaří získávat kotouče ve středním pásmu, tak v tom obranném jsou zatím bezchybní a Jekel je čím dál blíže k sedmému čistému kontu základní části!
     
    35:22
    No, zatím to vypadá na klasické utkání horácké Třebíče, která je zatím opět důsledná v obranných činnostech a Draky málokdy pouští do nějaké vyložené šance.
     
    34:23
    Nedvídek se nyní dostal do zajímavé šance k ohrožení Mokryho svatyně! Šumperský brankář vyrazil střelu k dojíždějícímu Gajarskému, ani ten ale nedokázal dostat kotouč za jeho záda.
     
    33:55
    Nepohledné kombinace ve středním pásmu nyní udávají tempo utkání, které už od poloviny druhé třetiny nepřineslo nějakou větší šanci. Poté, co se kotouč dostal mimo hrací plochu bude následovat komerční přestávka.
     
    32:25
    Rozehrávka ani jednoho z celků ve vlastním obranném pásmu nyní není nic jistého, což dostává soupeře do dobrých šancí. Ani jedna se ale nedostala do ohrožení branky.
     
    31:23
    Před pár sekundami tvrdě vystřelil domácí Daniel Vachutka, který mířil kotouč do horní části Jekelovy svatyně. Hostující brankář sice střelu zneškodnil, nicméně neudržel kotouč.
     
    30:44
    Oba celky se nyní zaměřují především na obranné činnosti. Je vidět, že ani jeden z týmů nechce inkasovat branku, která by mohla ovlivnit další průběh utkání.
     
    29:22
    Třebíč se nyní poté, co se sklenář vrátil z trestné lavice, drželi celkem dlouho v útočném pásmu. Ohrozit Mokryho se jim ale nepodařilo a prostor tak dostávající domácí hokejisté.
     
    28:09
    Hostující Furch nyní v obranném pásmu, při zákroku na ledové ploše, přidržel hokejku soupeře a jednalo se o jednoznačný faul. Oproti nepříliš vážnému provinění na Macuha, toto bylo k potrestání.
     
    27:35
    Draci zatím v této přesilové hře příliš dlouho v útočném pásmu nestrávili, nyní opět nechali kotouč ve středním pásmu a budou muset začít od znova.
     
    26:27
    Lukáš Pěnčík má podporu první útočné formace a sám je hodně aktivní! Tentokrát nabil na pravé křídlo Lukáši Žalčíkovi, který sice ohrozil branku soupeře, nicméně neúčinně.
     
    25:58
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Dominik Sklenář – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:40
    Další obstřelování Mokryho a další přerušení hry od šumperského brankáře. Následovat bude vhazování v obranném pásmu domácího celku.
     
    24:28
    Hostující Furch se dostal do dobré šance na pravém křídle, načež jeho střela se odrazila od betonu Mokryho přímo ke Šťovíčkovi. Ten ale ani dorážkou nepřekonal domácího strážce!
     
    24:02
    Třebíč se při každé útočné akci snaží vyslat kotouč na domácího brankáře Vojtěcha Mokryho, nicméně šumperský brankář kontroluje svoji svatyni.
     
    23:20
    Hraje se nahoru – dolů, nicméně ani jeden z útočných výpadů obou soupeřů nebyl zatím nijak ohrožující branku soupeře.
     
    22:11
    Vojtěch Mokry si nyní připsal dva lehčí, přesto důležité zákroky po střelách soupeře. Přerušil hru a následovat bude vhazování v obranném pásmu Šumperka.
     
    21:20
    Jekel v brane Třebíče se zdá celkem nejistým i nyní na začátku druhé periody, nicméně i přesto stále drží čisté konto za svými zády!
     
    20:50
    Denis Kindl se dostal do dobré příležitosti v prostoru mezikruží! Obětavost hostujících hráčů byla ale nadmíru účinná a zablokovala střelu domácího útočníka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První část základní hrací doby je za námi a stav je nyní nepříznivý pro domácí celek, který dnes potřebuje body daleko více, než jeho soupeř z Třebíče.

    Už v šesté minutě otevřel skóre utkání hostující Jan Mlčák, který si takřka nenápadnou, přesto gólovou akci vytvořil zcela sám. Ihned poté měl zřejmě největší šanci domácího celku v první třetině Martin Pěnčík, který ale svoji tvrdou ránu otřel pouze o tyč Jekelovy svatyně.

    I přes další přesilové hry na obou stranách se nic podstatného nestalo, do prostřední třetiny dnešního utkání se tak půjde za jednobrankového vedení pro hostující Třebíč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Hosté jsou v plném počtu a vypadá to tak, že se domácí fanoušci vyrovnání v první periodě nedočkají.
     
    19:05
    Krkolomná kombinace Šumperka v útočném pásmu nakonec skončila pouze střelou Drtila od modré čáry. Kotouč se ale neujmul branky Jekela, na první ohrožení hostujícího brankáře tak stále čekáme.
     
    18:10
    Lukáš Žalčík se nechal obrat o kotouč u modré čáry v útočném pásmu, načež se Třebíč měla čas osvobodit od obranných činností.
     
    17:41
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Lukáš Zukal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:15
    Ludvík Rutar už je zpět na střídačce a Šumperk tedy v plném počtu na ledě. Třebíč opět ukázala, že přesilové hry nejsou to, co by je v této sezóně drželo ve vrchních patrech tabulky.
     
    16:37
    Až po minutě a půl přesilové hry se Třebíč dostala k první střele. Ránu z levého kruhu útočného pásma Slavie ale v pohodě pokryl ve své výstroji brankář Mokry.
     
    15:29
    První vyhození do útočného pásma měl na starost domácí Hrachovský, čímž dopřál trochu času svým spoluhráčům. Třebíč tak bude muset začít od znova.
     
    14:58
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Ludvík Rutar – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:40
    Psota se dostal k faulu z domácí strany poté, co se snažil vystřelit, ale jeden ze soupeřů mu vysekl hokejku. Šumperk tak bude čekat další oslabení.
     
    14:00
    Tomáš Drtil se nyní opřel do rány od modré čáry, která rozhodně mohla bolet hostujícího brankáře! Jak jsem ale naznačil, Jekel byl dobře postavený a střelu zneškodnil.
     
    13:30
    Chvíli se snažil útočit i Šumperk, akce ale nakonec skončila na holích hostujícího celku, který drží kotouč za vlastní bankou a nechává svoji formaci vystřídat.
     
    12:30
    Třebíč teď dlouho okupovala útočné pásmo a snažila se zaměstnat Mokryho v brance Šumperka. Ani jedna střela ale nezamířila přesně tak, aby s ní měl Mokry nějakou práci.
     
    11:50
    Tomáš Vildumetz vyslal další střelu na nejistého Jekela, který si ale nakonec lapačkou poradil s pukem. Následovalo zakázané uvolnění hostujícího celku.
     
    09:30
    Petr Kratochvíl mohl vyrovnat i ve vlastním oslabení! Nedvídek ztratil kotouč v útočném pásmu, načež se domácí útočník první formace dostal do úniku jeden na jednoho. Jeho rána po nejistém zákroku Jekela, pouze o malý kousek minula levou stranu branky!
     
    08:40
    Šumperk se musí bránit oslabení ve vlastním obranném pásmu. Nyní se ale na chvíli osvobodil poté, co se Střondalovi nepodařila přihrávka přes celé pásmo.
     
    07:49
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Aleš Furch – 2 min., nedovolené bránění).
     
    07:49
    Jakub Březák nejprve atakoval Gajarského u mantinelu za Mokryho brankou, nicméně nakonec sám inkasoval faul vysokou holí. Uvidíme, kdo si půjde na dvě minuty sednout.
     
    07:13
    Vojtěch Mokry nyní zastavil hru poté, co k němu doskákal kotouč po nahození od modré čáry. Následovat bude vhazování v šumperském obranném pásmu.
     
    06:46
    Hostující hráči se nyní dostali do postavení mimo hru, následovat tak bude vhazování ve středním pásmu.
     
    05:55
    Okamžitě po inkasované brance Šumperka mohlo být srovnáno! Martin Pěnčík se opřel do rány od modré čáry, načež se kotouč hlasitě otřel o tyč hostující svatyně.
    05:39 Jan MLČÁK - 0:1
     
    05:39
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    No, tak tohle je celkem nečekaný vývoj první třetiny! JAN MLČÁK dostal v obranném pásmu příliš prostoru a po pohledné otočce a ne příliš tvrdé střele nachytal Mokryho u pravé tyče. Asistence: Zabloudil.
     
    04:43
    Opět úřaduje vynikající Vojtěch Mokry! Hostující Střondala vyslal první projektil na branku Šumperka, následně se ještě pokoušel dorážet Meluzín. Ani jednou však puk za zády gólmana neskončil.
     
    04:23
    Chyba v šumperské rozehrávce v obranném pásmu zavinila další útočnou akci hostí. Ta nakonec skončila pouze střelou na bližší tyč Mokryho branky, kde byl brankář Draků připraven a přerušil hru.
     
    03:15
    Zatím jsou to ale domácí hokejisté, kteří udávají tempo hry. Hosté se těžko dostávají s pukem vůbec do středního pásma, které i tak mají pokryté Draci lépe.
     
    02:10
    Šumperk se na chvíli držel v útočném pásmu, kde ale hráči tak trochu hledali sami sebe. Ani jedna přihrávka nešla přesně tam, kam by ji bylo potřeba a puku se následně zhostili hosté.
     
    01:20
    Na druhé straně se branku Mokryho snažili ohrozit útočící hráči Třebíče, nicméně ani nadvakrát netrefili svatyni domácího celku.
     
    00:30
    První střelu na bránu si připsal šumperský Lukáš Žalčík, který se pokusil ohrozit Jekela ihned po vyhraném buly. Nijak závažně ale branku Třebíče neohrozil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (R. Běhula) – Drtil (A), Pěnčík, Hrachovský, L. Rutar, Řezáč, Březák – Žálčík (A), D. Kindl (C), P. Kratochvíl – Kohút, Vildumetz, Vachutka – Šuhaj, Šilhavý, A. Furch – Spratek, Macuh, Antoníček – Scheuter.
    Trenér: Martin Janeček

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Hunkes (A), Mlčák, M. Furch, L. Forman, Tureček, Poizl, Zukal – Psota, L. Bittner (C), Šťovíček – Střondala, Vodný (A), Meluzín – Gajarský, Nedvídek, Krliš – D. Sklenář, D. Michálek, M. Zabloudil.
    Trenér: Kamil Pokorný

    Rozhodčí: Wagner, Svoboda – Měkýš, Vašíček.
     
    Poslední vzájemná utkání

    V posledních pěti vzájemných střetnutích jednoznačně dominuje Horácká Třebíč. Od roku 2019 ztratila Třebíč se Šumperkem pouze jeden pomyslný bod.

    24.11.2021 Chance Liga: Třebíč – Šumperk 4:3 s.n.
    29.09.2021 Chance Liga: Šumperk – Třebíč 2:3
    20.02.2021 Chance Liga: Třebíč – Šumperk 5:1
    27.01.2021 Chance Liga: Šumperk – Třebíč 2:8
    27.08.2019 Příprava: Třebíč – Šumperk 8:0
     


    DRACI PARS ŠUMPERK

    Šumperské Draky v letošní základní části Chance ligy čekají ještě 3 utkání. Každý ze soupeřů bude pro hokejisty z podhůří Jeseníků velkým oříškem a navíc, když se bojuje o každý získaný bod.

    V tabulce má totiž Šumperk zcela jiné problémy, oproti jeho následujícím soupeřům, kteří budou bojovat pouze o lepší umístění ve čtvrtfinálových bojích Play Off. Pro Draky budou mít následující zápasy velkou cenu, stejně jako každý z nich získaný bod. Nyní se totiž pohybují na 13. pozici. která by je poslala do baráže o udržení. Na druhou stranu je zase dělí pouze 4 body od osmifinále Play Off!

    V posledních zápasech hokejisté Šumperka oplývají skvělou formou, která se samozřejmě ukazuje i na výsledcích. A především v domácí Škoda Aréně nepoznali přemožitele už 5 utkání za sebou!

    Poslední zápasy:

    Kolín – Šumperk 1:2 pp.
    Šumperk – Benátky n.J. 3:1
    Slavia Praha – Šumperk 2:1
    Šumperk – Litoměřice 5:0
    Sokolov – Šumperk 3:2

    Nejproduktivnější hráči Šumperka:

    Tomáš Vildumetz – 14+32
    Denis Kindl – 13+32
    Lukáš Žalčík – 24+20
    Petr Kratochvíl – 21+14
    Rok Macuh – 7+21

    Sestava z posledního utkání:

    Mokry – Drtil, Pěnčík, Hrachovský, Rutar, Řezáč, Březák, Dudycha – Žálčík, Kindl, Kratochvíl – Kohút, Vildumetz, Vachutka – Šuhaj, Šilhavý, Furch – Spratek, Macuh, Antoníček.
     


    SK Horácká Slavia Třebíč

    Hokejisté Třebíče v posledních zápasech totálně ztratili formu, nicméně je to možná tím, že mají jisté místo ve čtvrtfinále Play Off a na druhou stranu už to na titul stačit nebude.

    Slavia se nachází nyní na 3. pozici tabulky druhé nejvyšší české hokejové ligy. Na konci základní části už jistě bude mezi čtyřmi nejlepšími celky, kromě prvního místa to může být kterékoli. Pokud ale budou pokračovat ve výsledcích z posledních zápasů, zřejmě to bude právě čtvrtá pozice za Jihlavou a Vsetínem.

    Třebíč sice letos nehýřila střeleckou formou a i když je takřka deset míst před Šumperkem, vstřelila o 20 branek méně. Střeleckou neaktivitu ale dokazovala po celou sezónu kompenzovat jistou obranou a málo inkasovanými brankami. V posledních pěti utkáních se ale nedařilo jak útočníkům, tak ani obraně. Skóre 6:12 je toho jasným důkazem.

    Poslední zápasy:

    Slavia Praha – Třebíč 2:0
    Třebíč – Litoměřice 0:1
    Vrchlabí – Třebíč 5:2
    Benátky n.J. – Třebíč 1:3
    Třebíč – Kolín 1:3

    Nejproduktivnější hráči Třebíče:

    Ladislav Bittner – 15+13
    Michal Vodný – 9+18
    Vojtěch Střondala – 10+16
    Lukáš Nedvídek – 6+19
    Martin Dočekal – 12+12

    Sestava z posledního utkání:

    Jekel – Mlčák, Hunkes, L. Forman, M. Furch, Poizl, Tureček, Popela – Vodný, L. Bittner, Psota – Šťovíček, Nedvídek, Střondala – Meluzín, D. Michálek, D. Sklenář – Krliš, Gajarský, Lang.
     
    Krásné sobotní odpoledne Vám přeji u dohrávky 40. kola druhé nejvyšší hokejové ligy! Šumperští Draci v něm přivítají třetí tým tabulky, Horáckou Slavii Třebíč.
    Marken.cz

    Daniel Bertók

    Branky a nahrávky: 6. Mlčák (M. Zabloudil)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (R. Běhula) – Drtil (A), Pěnčík, Hrachovský, L. Rutar, Řezáč, Březák – Žálčík (A), D. Kindl (C), P. Kratochvíl – Kohút, Vildumetz, Vachutka – Šuhaj, Šilhavý, A. Furch – Spratek, Macuh, Antoníček – Scheuter.
    Trenér: Martin Janeček

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Hunkes (A), Mlčák, M. Furch, L. Forman, Tureček, Poizl, Zukal – Psota, L. Bittner (C), Šťovíček – Střondala, Vodný (A), Meluzín – Gajarský, Nedvídek, Krliš – D. Sklenář, D. Michálek, M. Zabloudil.
    Trenér: Kamil Pokorný

    Rozhodčí: Wagner, Svoboda – Měkýš, Vašíček
    thejrc.org