Praha – Moravskoslezský kraj 9:4 (kon.) | Liberecký kraj – Plzeňský kraj 2:7 (kon.)
konec
Liberecký kraj
2:7 (1:3, 1:1, 0:3)
Plzeňský kraj
Neděle 23.01.2022, 11:30 • Kalich Arena, Litoměřice • Mládežnické MČR krajských výběrů • Finále
Partner:
     
    Celý čtyřdenní program mistrovství je tímto u konce. Za sebe i kolegy odsud z Litoměřic i z Děčína děkuji za pozornost během celého průběhu mistrovství, přeji hezký zbytek víkendu a někdy příště zase na počtenou! (13:35:13)
     
    Nejlepší hráči turnaje:
    Liberecký kraj: Štěpán Bogač
    Plzeňský kraj: Michal Oršulák
     
    Medaile vítězům bude předávat poslanec Parlamentu ČR Karel Krejza, člen VV ČSLH Daniel Sadil, předseda KV ÚK ČSLH Jan Havlíček a místopředseda KV ÚK ČSLH Jan Fišera.
     
    Je dobojováno! Plzeňský kraj se stává mládežnickým mistrem ČR krajských výběrů hráčů do 15 let a to, když své snažení pojistil ve třetí třetině hned třemi vstřelenými góly a dokráčel tak k relativně pohodlnému vedení 7:2. Naopak ve skupině A naprosto suverénní Liberecký kraj odchází z mistrovství se stříbrnými medailemi.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Poslední střela Matyáše Jonáka míří vedle Bogačovy branky.
     
    59:09
    Teodor Vápeník převzal kotouč přesně před brankovištěm a snaží se ho rozehrát do bezpečí.
     
    58:06
    Dominik Krajdl nedokázal prokličkovat přes modrou čáru. Liberečtí se tak museli vrátit zpět k Bogačovi, kde ale celkem v klidu rozehrávají.
     
    57:56
    Další střela Adama Benáka. Tentokrát od modré čáry a přímo do lapačky Štěpána Bogače.
     
    57:03
    Na libereckou branku se vyřítil středem kluziště Matyáš Jonák. Štěpánu Bogačovi se ale povedlo u své levé tyče sevřít kotouč svými betony.
     
    56:31
    Hráči Plzeňského kraje se opět musí vrátit směrem k vlastní brance, kam se ale sjeli i Liberečtí ve snaze ještě něco udělat s výsledkem.
     
    55:24
    Plzeňští se museli vrátit za vlastní branku, kde zahajují další rozehrávku.
     
    54:08
    Oddechový čas pro domácí.
     
    54:08
    Plzeňský kraj právě vstřelil branku!
    Zcela volné branky Libereckých a ležícího gólmana Bogače před ní využil maximálním možným způsobem Adam Benák, který před brankou našel volného KRYŠTOFA DYKA, který dokázal poslat kotouč z první do odkryté sítě. Asistence: Adam Benák a David Slačík.
     
    53:15
    Nepřesná Fouskova střela se odrazila o mantinel za vzdálenější tyčí.
     
    52:48
    Plzeňský kraj právě vstřelil branku!
    Slibný nájezd Matyáše Jonáka, po kterém posunul kotouč na levou hranu brankoviště, kde už stál připravený ANTONÍN KLATOVSKÝ, který z první zakončil zcela přesně do Bogačovy branky. Asistence: Matyáš Jonák.
     
    51:40
    Od mantinelu poslal křižnou střelu směrem na Bogače Kryštof Dyk. Liberecký gólman ale zvládl jeho střelu vyrazit.
     
    51:00
    Dlouhou Bogačovu rozehrávku zpracoval Imrich Maxin, který si sám projel kolem několika plzeňských hráčů a z mezikruží zakončoval. Plzeňský gólman ale jeho nájezd vykryl svým betonem.
     
    50:16
    Plzeňští se marně snaží vytěsnit svého soupeře ven ze třetiny. Daří se jim ho ale držet u mantinelu a bez možnosti vystřelit.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 11. Kytka (Seidl), 23. Rozsíval (Vápeník, Bělohorský) – 1. Benák (Trachta), 2. Benák (Úbl), 11. Benák (Trachta), 35. Slačík (Jonák), 46. Benák (Trachta), 53. Klatovský (Jonák), 55. Dyk (Benák, Slačík)


    Liberecký kraj: Bogač (Kanca O.) – Hrouda, Kanca M., Seidl, Ehrenberger (A), Stromský, Vápeník (C) – Bajer, Šťástka, Sanejstr, Kytka, Rozsíval, Maxin, Bělohorský, Krajdl, Bartovič, Choma, Plosová.
    Trenér: Vojtěch Fiala

    Plzeňský kraj: Oršulák (Pavlis) – Fousek, Lučan, Mašek, Kamas, Reisnecker, Černý (A), Kocek – Hodaň, Dyk, Míčka, Úbl, Benák (C), Klatovský, Trachta, Slačík, Jonák, Hanzák.
    Trenér: Tomáš Pejchar

    Rozhodčí: Ondráček, Petružálek – Povová, Votrubec
    ocianews.com