Columbus – Ottawa 1:2 (kon.) | New Jersey – Los Angeles 2:3 (kon.) | Seattle – Florida 5:3 (kon.)
Vancouver – St. Louis 1:3 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Ottawa Senators
Pondělí 24.01.2022, 00:08 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (02:38:31)
    Ottawa proti Columbusu přerušila sérii tří porážek v řadě
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 36 – 33 | Přesilová hra: 0/2 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Elvis Merzlikins (CBJ) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9%, odchytal 57:57
    Anton Forsberg (OTT) – 35 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,2%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (CBJ) – 0+1, +1 účast, 5 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 16:55

    Tři hvězdy utkání

    1. Anton Forsberg (OTT) – 35 zákroků
    2. Tim Stützle (OTT) – 1+0
    3. Sean Kuraly (CBJ) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 15 037 diváků.
     
    Souboj dvou v letošní sezóně trápících se týmů zvládla lépe Ottawa, která zvítězila na ledě Columbusu těsným výsledkem 2:1.

    Senátoři se ujali vedení v 8. minutě, kdy napnulo síť nahození Arťoma Zuba od modré čáry. Domácí zvládli vyrovnat ještě před prvním odchodem do kabin, prosadil se Sean Kuraly. Rozhodující úder mužstva z hlavního města Kanady přišel ve 37. minutě, kdy dvacetiletý Tim Stützle projel mezi dvěma obránci a s Merzlikinsem si poradil bekhendovým blafákem. Domácí bojovali a ve třetí třetině svého soka přestříleli, ale Forsberga podruhé prostřelit nedokázali.

    Svěřenci kouče Smitha přerušili nelichotivou bilanci tří porážek v řadě, přesto nadále zůstávají v Atlantické divizi sedmí s velkým odstupem na příčky zajišťující play-off. Daleko od postupu je i Columbus, jeho osmnáctibodové manko na Pittsburgh se dnes nezmenšilo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Ani Patrik Laine nerozradostnil domácí fanoušky. Forsberg ukázal výborné reflexy a svižný pokus směřující do horních pater brány ukryl v lapačce.
     
    59:13
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:13
    A další přerušení hry. Boone Jenner poslal od pravého mantinelu střílenou nahrávku před bránu, Holden hokejkou odrazil černou gumu do výstroje branáře.
     
    59:02
    Moc nechybělo. Přes celé kluziště zkusil štěstí hostující kapitán Brady Tkachuk a za pomalého dýchání domácích fanoušků kotouč proletěl o kousek vedle pravé tyčky.
     
    58:33
    Zmatky v brankovišti Ottawy gólem neskončily. Anton Forsberg v rozkleku objevil puk vedle levé nohy a přikryl ho lapačkou.
     
    58:10
    Za vlastní bránou rozjíždí útočnou akci Zach Werenski a Elvis Merzlikins sprintuje na střídačku. Domácí nemají co ztratit a zkoušejí powerplay!
     
    57:36
    Drake Batherson zvládl důležité vhazování a po vyhození Chabota kompletní pětice prchla na střídačku. Následně zaútočil Gustav Nyquist, leč narazil na Holdena.
     
    57:03
    Druhý icing v krátkém časovém sledu. Elitní formace Senátorů v mezičase vystřídat nedokázala a je vidět, že už je pořádně unavená.
     
    56:44
    Přeci jen se Modrokabátníci dočkali vhazování v útočné třetině. Hlavní zásluhu na tomto faktu má Max Domi, který přiměl Chabota k vyhození na zakázané uvolnění.
     
    56:31
    Hosté hrají přesně to, co potřebují. Drží hrací předmět v útočné třetině a zbytečně se nehrnou do zakončení. Domácí marně bojují o získání kontroly nad pukem.
     
    55:55
    Do přehuštěného prostoru pálil z pravého kruhu Patrik Laine. Anton Forsberg toho moc neviděl, práci za něj odvedla dvojice spoluhráčů Chabot, Brännström.
     
    55:25
    Alexandre Texier na zádech udržel Formentona, aby vzápětí přenechal puk Domimu. Tomu rozehrávka nevyšla, po mantinelu nahrál mimo dosah beka Beana.
     
    54:47
    Ještě více přiblížit Ottawu vítězství mohl Brady Tkachuk. Potáhl si puk do levého kruhu a střílel zápěstím, našel však pouze Merzlikinsovu výstroj.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 20. Kuraly (J. Voráček, Werenski) – 8. Zub (Gaudette, Ennis), 37. Stützle (Formenton)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – Peeke, Werenski (A), Bean, Gavrikov, Kukan, Bayreuther – O. Bjorkstrand (A), Jenner (C), Nyquist – J. Voráček, Sillinger, Laine – Činachov, Roslovic, Domi – Texier, Kuraly, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Ottawa Senators: A. Forsberg (M. Murray) – Brännström, Chabot (A), Zub, Holden, J. Brown, Mete – Batherson, Norris, B. Tkachuk (C) – Sanford, Stützle, Formenton – Watson, Gambrell, N. Paul (A) – Gaudette, Tierney, Ennis.
    Trenér: D. J. Smith

    Rozhodčí: McIsaac, Rehman – Cormier, Murray

    Diváci: 15 037
    bahis siteleri