Tampa Bay Buccaneers - Los Angeles Rams 27:30 (kon.) | Kansas City Chiefs - Buffalo Bills 42:36p (kon.)
konec
Kansas City Chiefs - Buffalo Bills

42:36p

(7:7, 7:7, 9:7, 13:15 - 6:0)

Pondělí 24.01.2022, 00:40 • Arrowhead Stadium, Kansas City • Americký fotbal • Divisional Round
Předzápasové kurzy
     
    Z divizního kola je to vše, těšit se na vás budeme zase v neděli u obou konferenčních finále. (04:43:19)
     
    Hráčské statistiky:

    Patrick Mahomes (KC) zkompletoval 33 ze 44 přihrávek pro 378 yardů a 3 touchdowny.
    Josh Allen (BUF) zkompletoval 27 ze 37 přihrávek pro 329 yardů a 4 touchdowny.

    Patrick Mahomes (KC) měl 7 běhů pro 69 yardů a 1 touchdown.
    Clyde Edwards-Helaire (KC) měl 7 běhů pro 60 yardů.
    Mecole Hardman (KC) měl 2 běhy pro 31 yardů a 1 touchdown.
    Josh Allen (BUF) měl 11 běhů pro 68 yardů.
    Devin Singletary (BUF) měl 10 běhů pro 26 yardů a 1 touchdown.

    Tyreek Hill (KC) zachytil 11 přihrávek pro 150 yardů a 1 touchdown
    Travis Kelce (KC) zachytil 8 přihrávek pro 96 yardů a 1 touchdown
    Byron Pringle (KC) zachytil 5 přihrávek pro 29 yardů a 1 touchdown
    Gabriel Davis (BUF) zachytil 8 přihrávek pro 201 yardů a 4 touchdowny
    Cole Beasley (BUF) zachytil 6 přihrávek pro 60 yardů
     
    Přímo na stadionu to sledovalo 73 242 diváků.
     
    Kansas City Chiefs byli 13 sekund před koncem čtvrté čtvrtiny klinicky mrtví, přesto počtvrté za sebou postupují do finále konference AFC a oplácí Buffalu říjnovou porážku ze základní části! V konferenčním finále budou hrát navíc opět na domácím hřišti a přivítají nesmírně talentovaný tým Cincinnati Bengals.
     
    Fantastický zápas, který neměl jedinou chybu! Tedy měl, chvílemi nikdo nevěřil, co všechno se na hřišti vlastně děje! Přito druhý poločas začal poněrně vlažně, na první body se čekalo 8 minut a zařídil je kicker Chiefs Harrison Butker 39yardovým field goalem. Následně domácím výborně zapracovala obrana a z dalšího útoku už došli až do end zóny, zasloužil se o to 25yardovým během receiver Mecole Hardman. Jenže Butker vzápětí poslal extra point jen do tyče a hosté zareagovali tak rychle, jak jen lze, prootože hned první akcí hodil Allen 75yardový touchdown do rukou receivera Gabriela Davise. Po chvilce oddechu se dostali do další skórovací pozice už ve čtvrté čtvrtině domácí a Harrison Butker 28yardovým field goalem vrátil náskok aspoň na hodnotu 5 bodů. Tím však odstartoval nejdivočejší pasáž celého zápasu. Bills věděli, že další útok nemůžou pokazit a dlouhý sedmiminutový drive zakončili po obrovské chybě obrany soupeře 27yardovým catchem Gabriela Davise, který navíc potvrdili dvoubodovou konverzí. Zbývalo 114 sekund, jenže Kansasu stačilo pouhých 52 k tomu, aby přešli celé hřiště a receiver Tyreek Hill neuvěřitelnou rychlostí donesl 64yardový catch do end zóny. Stačilo jen ubránit, ale to se nepovedlo. Buffalo potřebovalo na přechod hřiště ještě o 3 sekundy méně a pouhých 13 sekund před koncem si znovu vzalo vedení zpět, obrovské zmatky v domácí obraně potrestal už počtvrté v zápase Gabriel Davis, tentokrát 19yardovým catchem. Zdálo se, že je hotovo, jenže Kansas zvládnul během těch 13 sekund 3 akce, kterými se dostal na dostřel branky a Harrison Butker poslal zápas 49yardovým field goalem do prodloužení. Před ním vyhráli domácí los a to se ukázalo jako klíčové, jelikož jejich bezchybný útok trval jen 3,5 minuty, než tight end Travis Kelce 8yardovým catchem rozhodl o postupu Chiefs!
     
    Konec utkání.
    TRAVIS KELCE, 8yardový catch, 42:36
     
    10:49
    KC, 1&GOAL, BUF 8 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Arrowhead Stadium vybuchl nezřízeným nadšením! Patrick Mahomes zakončuje výborně zvládnutý drive v prodloužení dokonalým pasem do pravého zadního rohu end zóny, kde TRAVIS KELCE udělal přesně to, co měl, chytil míč, měl ho pevně ve své moci a udržel nohy ve hřišti, čímž ukončil zápas! Je konec, Chiefs, kteří už byli prakticky poraženi, postupují do finále konference AFC!
     
    11:32
    KC, 2&6, BUF 34
    Hardman zůstal na pravé straně trestuhodně volný a po zachycení přihrávky měl volné pole působnosti a byl vytlačen pouhých 8 yardů před cílem!
     
    11:57
    KC, 1&10, BUF 38
    Mahomes házel míč doprava Hillovi, který se ihned ocitl v problémech, přesto nakonec vydoloval 4 yardy.
     
    12:38
    KC, 2&8, KC 46
    Screen na McKinnona, který zůstal v pravou chvíli otevřený a po zachycení míče se mohl vydat vpřed, byl zastaven až po 16 yardech.
     
    13:15
    KC, 1&10, KC 44
    Edwards-Helaire hledal místo na levé straně, ale moc ho tam nebylo. 2 yardy.
     
    13:51
    KC, 3&1, KC 34
    Kelce zůstal po náběhu do levého pole chvíli nehlídaný a Mahomes toho ihned využil, 10 yardů.
     
    14:28
    KC, 2&6, KC 29
    Mahomes nachází na pravé straně Pringlea, 5 yardů.
     
    15:15
    KC, 1&10, KC 25
    Edwards-Helaire vybojoval středem 4 yardy.
     
    15:00
    Bass poslal výkop do end zóny, touchback.
     
    Začátek prodloužení.
     
    Los před prodloužením vyhráli Chiefs a vybrali si, že jdou do útoku!
     
    Konec 4. čtvrtiny.
    HARRISON BUTKER, 49yardový field goal, 36:36

    Libor Štěpán

    John Hussey
    73 242
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad KC, 3&5, BUF 42 – U míče je Kansas City, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Buffala.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před end zónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri