Ottawa – Buffalo 5:0 (kon.) | Pittsburgh – Arizona 6:3 (kon.) | Carolina – Vegas 4:3 (po pr.)
New Jersey – Dallas 1:5 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 4:3 (kon.) | Winnipeg – Florida 3:5 (kon.)
Vancouver – Edmonton 2:3 (po pr.) | Seattle – Nashville 2:4 (kon.)
konec
New Jersey Devils
1:5 (0:3, 1:1, 0:1)
Dallas Stars
Středa 26.01.2022, 01:08 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:54:58)
    Dallas zvítězil počtvrté v řadě, New Jersey porazil vysoko 5:1
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 37 – 32 | Přesilová hra: 1/3 – 0/1 | Trestné minuty: 9 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Akira Schmid (NJD) – 4 zákroky, 3 OG, úspěšnost 57,1%, odchytal 20:00
    Jon Gillies (NJD) – 23 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,8%, odchytal 39:11
    Braden Holtby (DAL) – 36 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,3%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Christián Jaroš (NJD) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 11:28
    Tomáš Tatar (NJD) – 0+0, -4 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:33
    Pavel Zacha (NJD) – 0+0, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:32
    Andrej Sekera (DAL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 12:18

    Tři hvězdy utkání

    1. Joe Pavelski (DAL) – 2+2
    2. Roope Hintz (DAL) – 1+1
    3. Ryan Suter (DAL) – 0+0
     
    Utkání přihlíželo 10 382 diváků.
     
    Dallas potvrdil roli mírného favorita a hlavně zásluhou skvěle zvládnuté první třetiny zvítězil na ledě New Jersey vysoko 5:1.

    V již zmíněném úvodním dějství dokázali hosté vstřelit tři góly, byť byl soupeř střelecky aktivnější. S nástupem Gilliese do brány Ďáblů se efektivita Stars zastavila, ale bylo už příliš pozdě. Premiérový úspěch domácích přišel v momentě, kdy prohrávali rozdílem čtyř branek a ke zdramatizování nepřispěla ani powerplay v závěru zápasu, do prázdné brány naopak definitivně zpečetil vítězství hostů Jani Hakanpää.

    Svěřenci kouče Bownesse zvítězili počtvrté v řadě a v tabulce Západní konference se vyšvihli na postupové osmé místo před Calgary. New Jersey zůstává ve Východní konferenci dvanácté s minimálními šancemi na proniknutí do play-off.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Zmírnit porážku ještě mohl Dawson Mercer, jenž si připravil dobrou pozici po zakončení, ale to mu vůbec nevyšlo, kotouč vyslal vysoko nad bránu.
     
    59:22
    Svěřenci kouče Ruffa jsou opět nastěhováni v útočné třetině. Z levého kruhu střílel na zadní tyč Jesper Bratt, úřadovala Holtbyho vyrážečka.
     
    58:43
    Domácí by rádi fanouškům zpříjemnili cestu domů druhým přesilovkovým gólem. Seversonovi ovšem po nahrávce Hughese přeskočil puk přes čepel hole až do středního pásma.
     
    58:20
    Zbytek zápasu nejspíše odsedí na trestné lavici Tyler Seguin. U obranné modré čáry si počínal nedovoleně proti Pavlu Zachovi, kterého podrazil.
    57:35 Jani HAKANPÄÄ - 1:5
     
    57:35
    Dallas právě vstřelil branku!
    Gólem do prázdné brány pečetí vítězství Stars JANI HAKANPÄÄ. Chopil se puku po Pavelskim vyhraném vhazování a většina fanoušků v aréně pak jen smutně sledovala, jak puk přes celé hřiště zaplul do odkryté klece Ďáblů. Asistence: Joe Pavelski.
     
    57:28
    Přes celé hřiště zkusil štěstí Luke Glendening. Kotouč nasměroval o značný kus vedle pravé tyče, následovalo odpískání zakázaného uvolnění.
     
    56:45
    Domácí kouč Lindy Ruff se nechce smířit s porážkou a odvolává Gilliese na střídačku! To vše v době, kdy domácí jsou usazeni v útočném pásmu.
     
    56:22
    Alexandr Radulov naznačil střelu z pravého kruhu, aby ještě posunul hrací předmět pod sebe na Pavelskiho. Překvapený spoluhráč nezvládl zpracování.
     
    55:55
    Za vlastní bránou odvedl výbornou práci slovenský zadák Christián Jaroš. Moc dobře věděl o dotírajícím Kerovi, překvapivou zadovkou poslal kotouč na volného Whitea.
     
    55:01
    Závěrečnou pětiminutovku střetnutí odstartoval svižným projektilem od modré čáry Damon Severson. Holtbyho svatyni minul o decimetry.
     
    54:43
    Jon Gillies podává přesvědčivý výkon a kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, pokud nastoupil od začátku místo Schmida. Na tuto otázku již odpověď nedostaneme. Teď si americký gólman poradil s ránou Hanleyho.
     
    54:20
    Dawson Mercer odvedl výbornou práci, za současné situace to však New Jersey není moc platné. Domácí útočník vystihl nahrávku Lindella po mantinelu a vyhodil za Holtbyho.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Bratt (J. Hughes, Severson) – 1. Pavelski (J. Robertson), 10. Peterson (A. Radulov, Kiviranta), 17. Pavelski (M. Heiskanen, Hintz), 21. Hintz (Pavelski), 58. Hakanpää (Pavelski)


    New Jersey Devils: A. Schmid (21. J. Gillies) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban, Graves, Ch. Jaroš, Colton White – Bratt, J. Hughes (A), Šarangovič – Tatar, N. Hischier (C), Vesey – A. Johnsson, Mercer, Zacha – Bastian, M. McLeod, Kuokkanen.
    Trenér: Lindy Ruff

    Dallas Stars: Holtby (Oettinger) – M. Heiskanen (A), R. Suter, Sekera, Lindell, Hakanpää, Hanley – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – Gurjanov, Seguin, Jamie Benn (C) – A. Radulov, Peterson, Kiviranta – Glendening, Damiani, Kero.
    Trenér: Rick Bowness

    Rozhodčí: McCauley, St. Laurent – Barton, Fournier

    Diváci: 10 382
    ocianews.com