Plzeň – Pardubice 3:4 (po pr.)
po prodl.
HC Škoda Plzeň
3:4 (1:0, 1:0, 1:3 - 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 27.01.2022, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:00 Anthony CAMARA - 3:4
     
    63:00
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice vítězí i posedmé v novém roce! Přečíslení tří proti dvěma dotáhly do gólového konce. Z druhé vlny si najel ANTHONY CAMARA a svou druhou trefou v zápase rozhodl. Zamířil nad Svobodův beton k levé tyčce. Asistence: Robert Kousal a Jan Košťálek.
     
    58:12
    Lang udržel útočné pásmu, v pádu posunul puk na levou stranu na Mertla. Ten se neukvapil a ještě našel křižnou přihrávkou volného Dzierkalse, proti němuž se však skvěle přesunul Klouček, jenž dokázal ucpat prostor u bližší tyče.
    56:26 Lukáš KAŇÁK - 3:3
     
    56:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Až po přesilovce se Západočeši prosazují a máme znovu srovnáno! LUKÁŠ KAŇÁK podržel puk na modré čáře, poté ho nahodil a tečovaný kotouč proskákal kolem Kloučkova betonu až do sítě. Asistence: Martin Lang.
     
    55:03
    Jeden z pardubických beků přišel o hokejku, díky tomu se otevřel prostor na křižnou přihrávku na Dzierkalse, ale s jeho tečovanou střelou si Klouček poradil!
     
    53:07
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (David Cienciala – 2 min., podrážení). Za útočný faul na Čerešňáka.
    50:24 David CIENCIALA - 2:3
     
    50:24
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ve třetí třetině aktivnější Pardubice otáčejí třemi góly skóre! Napoprvé ranou od modré čáry ještě Košťálek Svobodu nepřekonal, ale Dynamo zůstalo v tlaku a další rána produktivního pardubického beka už skončila v síti. A to hlavně díky povedené teči DAVIDA CIENCIALY. Asistence: Jan Košťálek a Juraj Mikuš.
     
    46:10
    Druhá formace Škody mohla vrátit domácím vedení! Bulíř si najel na přihrávku Suchého, ale z úhlu branku netrefil. Po Kaňákově nahození od modré čáry mohl dorážet Přikryl, avšak zblízka na Kloučka nevyzrál.
    45:15 Dennis ROBERTSON - 2:2
     
    45:15
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hrálo se dlouho bez přerušení a ze strany na stranu, načež Pardubice srovnávají stav zápasu! Svižná přihrávka před branku nenašla nikoho v červenobílém, ale kotouč se od mantinelu odrazil na levý kruh, kam si najel DENNIS ROBERTSON. Kanadský bek tvrdou ranou z první dokázal prostřelil přesunujícího se Svobodu na bližší tyč. Asistence: David Cienciala a Patrik Poulíček.
     
    43:30
    Puk hned po buly propadl k osamocenému Heclovi, který zblízka na Svobodu nevyzrál! O pár sekund později vypálil z mezikruží Rohlík do Svobodovy vyrážečky.
    40:44 Anthony CAMARA - 2:1
     
    40:44
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Uběhlo jen 44 sekund ze třetí třetiny a Pardubice se prosazují! Robertson udržel útočné pásmo, přiťukl si puk s Kousalem a v tísni z mezikruží ještě nestřílel. Šikovně posunul kotouč na pravou stranu, odkud zakončoval osamocený ANTHONY CAMARA pod horní tyčku. Svoboda se nestačil přesunout. Asistence: Dennis Robertson a Robert Kousal.
     
    38:28
    Rychlá akce Škody a další tutovka! Dzierkals našel osamoceného Suchého, který se řítil sám na Kloučka, ale trefil jen jeho levý připravený beton.
     
    38:11
    Za Kloučkem zazvonila branková konstrukce už počtvrté v zápase! K ráně zápěstím z pravého kruhu se přichystal Petr Kodýtek a svižný pokus skončil na horní tyčce. Následné Dzierkalsovo nahození Klouček pokryl.
     
    37:52
    Hosté střídali a hned se na něj navalil další útok. Michal Bulíř si s pukem vykroužil mezi kruhy a rozjásal domácí publikum, které vidělo kotouč v síti. Jenže Bulíř trefil pouze levou tyčku.
     
    36:56
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Ondřej Vála – 2 min., hákování).
     
    36:56
    Suchý vybojoval faul na svou osobu, v pádu ještě puk udržel. Odražený kotouč se dostal na osamoceného Michala Bulíře, který už byl ale příliš blízko ke Kloučkovi a nedokázal ho překonat.
     
    33:35
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jan Holý – 2 min., podrážení).
     
    33:35
    Zajímavé šance na obou stranách. Holý dvakrát pálil od modré čáry, Kloučkovi puk vypadl, ale domácí se k dorážce nedostali. Indiáni poté byli po tlaku v útočném pásmu unaveni a nestíhali v defenzivě. Dnes hodně aktivní Anthony Camara nejprve prověřil Svobodu svižnou střelou, poté vybojoval faul a první pardubickou přesilovku.
     
    32:17
    Přikrylovi v útočném pásmu vyšla přihrávka na maximální riziko na Čerešňáka, který objel padajícího beka a hledal Suchého. Hosté ale pas na osamoceného útočníka srazili. Tlak Plzně pokračoval a následně střílel od modré čáry Přikryl. Klouček puk udržel i před dotírajícím Suchým. Domácí fanoušky poté pobavil čárový rozhodčí, který přijel klidnit menší potyčku, ale podklouzl a skončil v hostující brance, kterou posunul.
     
    30:33
    Košťálek si najel před branku, dostal přihrávku a obtočil se kolem Holého. Zakončení zblízka ale Svoboda pokryl.
    24:15 Michal BULÍŘ - 2:0
     
    24:15
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Druhá útočná formace Škody se zapisuje i pod druhou trefu Západočechů! Suchý s Přikrylem vydolovali puk v rohu kluziště, první jmenovaný ho posunul po mantinelu na MICHALA BULÍŘE. Ten z levé strany z první nečekaně vypálil. Klouček sice puk ztlumil, skákající kotouč ale měl za zády a nešťastně si ho srazil do sítě. Asistence: Filip Suchý.
     
    23:11
    Kindlovu mizernou rozehrávku pardubičtí hokejisté zachytili na modré čáře, rázem zůstal na levém kruhu osamocený Marek Hecl, ale prudkou ranou zápěstím rozchytaného Svobodu nepřekonal.
     
    20:55
    Ale vzápětí mohlo být srovnáno! Poulíček využil podklouznutí plzeňského beka, z levé strany přihrál před branku na Kousala, jehož teč Svoboda jen vyrazil. Domácí gólman si ještě musel poradit s Poulíčkovou dorážkou, ale situaci ustál.
     
    20:11
    Škoda mohla hned odskočit na rozdíl dvou gólů! Blomstrand našel mezi kruhy osamoceného Schleisse, jehož rána zápěstím o kousek minula pravou tyčku Kloučkovy branky!
    19:49 Filip PŘIKRYL - 1:0
     
    19:49
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Těsně před koncem první třetiny jdou Západočeši do vedení! Michal Bulíř se zmocnil puku za brankou, počkal si na najíždějícího FILIPA PŘIKRYLA a poslal na něj puk. Mladý plzeňský útočník už měl celkem snadnou pozici, jen nastavil hokejku a ztečoval puk za bezmocného Kloučka. Přikryl tak po návratu z Litoměřic boduje v pátém utkání v řadě a Bulíř už dokonce v šestém zápase za sebou. Asistence: Michal Bulíř a Filip Suchý.
     
    17:03
    Přikryl zablokoval ránu Robertsona a řítil se do brejku, kanadský obránce ho ale o puk připravil záchranným skokem na poslední chvíli. Rázem tak kvůli špatnému plzeňskému střídání zahrozili hosté. Camara přiťukl puk Musilovi, který pálil z mezikruží do připraveného Svobody, který puk nadvakrát zkrotil. Následovala menší potyčka, ale vylučovat se nebude.
     
    14:55
    Dufek přizvedl plzeňské nahození a kotouč doplachtil na horní tyčku! Bývalý mladoboleslavský útočník tak stále čeká na první gól v plzeňském dresu.
     
    10:56
    Blomstrand je při střelecké chuti, dlouho si rovnal puk na levém kruhu a nakonec vypálil ostře zápěstím. Kloučka zachránila levá tyčka branky, jen to zazvonilo.
     
    10:32
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Juraj Mikuš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:05
    Blümel si najel na přihrávku do úniku, na modré čáře se šikovně obtočil. Neměl dostatek času na kličku, tak z levého kruhu pálil. Svoboda puk zvládl vyrazit.
     
    04:06
    Camara obkroužil celé útočné pásmo, ale ke střele se neodhodlal. Pardubice ale poté soupeře zamkly a skvělou šanci měl Robert Kousal. Ten stál před brankou, ale v tísni ani nadvakrát puk za Svobodu neprocpal.
     
    02:10
    Martin Lang zachytil pardubickou rozehrávku, ale ke střele se přes obránce nedostal. Následně pálil až Kindl, Klouček střelu od modré čáry jen vyraizl a dorážející Mertl ve skvělé pozici promáchl.
     
    00:47
    Pardubice pod tlakem nezvládly rozehrát, pas po mantinelu zachytil Kodýtek, který našel mezi kruhy úplně osamoceného Blomstranda. Toho skvěle vychytal Klouček.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 20. F. Přikryl (Bulíř, F. Suchý), 25. Bulíř (F. Suchý), 57. L. Kaňák (M. Lang) – 41. Camara (D. Robertson, R. Kousal), 46. D. Robertson (Cienciala, Poulíček), 51. Cienciala (Košťálek, J. Mikuš), 63. Camara (R. Kousal, Košťálek)


    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, J. Holý, Budík, J. Kindl (C), Kremláček – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Dzierkals, Mertl, M. Lang – M. Marcel, G. Thorell, J. Dufek.
    Trenér: Václav Baďouček, Miloš Říha

    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Frodl) – J. Mikuš (A), J. Zdráhal, D. Robertson, Košťálek, O. Vála, Sergijenko, Kaštánek – Hecl, Poulíček (C), Blümel – R. Kousal (A), A. Musil, Camara – Paulovič, O. Roman, Cienciala – T. Urban, Anděl, O. Rohlík.
    Trenér: Richard Král

    Rozhodčí: Hejduk, Svoboda – Komárek, Šimánek

    Diváci: 1000
    thejrc.org