Zlín – Chomutov 6:5 (kon.)
konec
Berani Zlín
6:5 (3:0, 1:2, 2:3)
Piráti Chomutov
Středa 09.02.2022, 12:15 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • DHL Extraliga juniorů • 35. kolo
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (14:26:36)
     
    Tak i poslední dvacetiminutovka skončila lépe pro celek ze severu Čech, ani to jim ale nestačilo k výhře, která i přes čtyřgólovou ztrátu nakonec nebyla vůbec daleko. Tomuto faktu pomohl jednoznačně nejvíce Tomáš Šilar, který si na své konto zapsal rovnou hattrick a odjíždí domů rovnou s pěti kanadskými body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:16
    Po vstřelem gólu povolali Piráti svého gólmana zpět do brány. Možná i díky tomu se jim nyní nedaří usadit v útočném pásmu. Jejich momentálnímu trápení navíc ani moc nepomáhá zakázané uvolnění.
     
    58:17
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak toto jsou doslova gólové hody vážení. O veledůležitou branku se při hře bez brankáře postaral TOMÁŠ ŠILAR, a to rovnou ve velkém stylu, jelikož si připisuje na své konto již třetí gól a s ním i spojený hattrick. Asistence: Martin Pöschl a Josef Rykl.
     
    57:42
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:22
    Tato početní výhoda vychází Pirátům podstatně lépe. Chybí tomu ale sladká tečka v podobě vstřelené branky. Jejich počínání navíc nyní zastavuje ofsajd.
     
    56:23
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tadeáš Talafa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    55:45
    Tak nyní měli ševci opravdu obrovské štěstí. Po křižné přihrávce mohl do z půlky odkryté brány zakončovat Tadeáš Svoboda. K jeho smůle ale trefil jen tyčku svatyně.
     
    54:46
    Na vhazování po pravici Dominika Šarmana získal puk jeden z jeho spoluhráčů. Jeho následnou přihrávku ale nenašel nikdo ve žlutomodrém dresu.
     
    53:47
    Ani přes dvě slepené branky se již Piráti příliš nechytají. Určitě mají sice více ze hry než v úvodní dvacetiminutovce, mnohdy je ale kosí vlastí chyby.
     
    52:48
    Své defenzivní přednosti nyní předvedl ve středním Pásmu Dominik Luža. K jeho smůle se ale dostal přes modrou ještě dříve, než stihli všichni jeho spoluhráči opustit útočné pásmo. Podle sudího se navíc jednalo o ofsajd úmyslný.
     
    51:49
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hra čtyři na čtyři očividně svědčí více hostům, kteří během ní vstřelují svou již čtvrtou branku a výrazně se přibližují ještě stále pravděpodobnému vyrovnání. Tentokrát se jako autor zapsal TOMÁŠ ŠILAR, který ale potřeboval k této brance opravdu kupu štěstí, díky které mohl zakončovat do zcela prázdné brány. Asistence: Jan Ekrt a Martin Pöschl.
     
    50:55
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak toto je obrovská chyba jednoho ze zlínských obránců. Ten po zcela zpackané rozehrávce nadělil svému soupeři gól jak na stříbrném podnose. Takovéto nabídky využil TOMÁŠ ŠILAR, který si sám proti brankáři poradil zcela bez problémů.
     
    50:40
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Matyáš Dědek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Janda – 2 min., hrubost).
     
    49:28
    Závar ani přes prohrané buly Pirátům nekončí. Na jejich hráčích jde jasně poznat, že i přes nespočet střídání jsou již značně utahání. Díky tomu mají ševci jasně navrch.
     
    48:29
    Tak toto byl opravdu velký závar před svatyní Chomutova. Po jedné ze střel se kotouč ocitl nikým nehlídaný v brankovišti a spustil se o něj opravdu pořádná mela. Nakonec se ale podařilo jednomu z obránců posunout puk pod lapačku Suka.
     
    47:30
    Přesilová hra se neúprosně blíží ke svému konci a s největší pravděpodobností zůstane nevyužita. Tentokrát se ale Pirátům snad ani jednou nepodařilo usadit v útočném pásmu, natož tak založit nějakou nadějně vypadající šanci.
     
    46:31
    Tady tato početní výhoda se Pirátům zatím příliš nedaří. Během její první půle se v útoku nacházeli paradoxně více žlutomodří, kteří se dokonce i dostali ke střele.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 5. Burian (Dědek), 10. Luža (Čechmánek, Riedl), 20. Kunst (Marek), 21. Čechmánek (Frömel), 43. Frömel (Kunst, Čechmánek), 45. Čechmánek (Luža) – 28. Ekrt (Šugár, Šilar), 35. Pöschl (Šilar, Rindoš), 51. Šilar, 52. Šilar (Ekrt, Pöschl), 59. Šilar (Pöschl, Rykl)


    Berani Zlín: Šarman (Synek) – Talafa, Kunst, Riedl (C), Nábělek, Burian, Velikovský, Kráčalík – Luža (A), Čechmánek, Frömel, Masař, Chludil, L. Heš, Dědek, Marek, Martinec, Pilát
    Trenér: Juraj Jurík

    Piráti Chomutov: Suk (Tuček) – Petrásek (C), Cestr, Janda, Pöschl, Rykl, Ekrt, Šugár, Šilar, Krasanovský, Cháb, Svoboda (A), Vostiňák, Černý, Döring, Rindoš

    Rozhodčí: Obadal, Šudoma – Kleprlík, Smetková
    ocianews.com