Kometa Brno – HC Litvínov 3:5 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 2:5 (kon.) | K. Vary – Liberec 0:3 (kon.)
Pardubice – Olomouc 2:4 (kon.) | Sparta – Salzburg 5:0 (kon.) | Slavia – Třinec 5:6 (po pr.)
Jihlava – Havířov 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
3:5 (1:2, 0:0, 2:3)
HC Litvínov
Pátek 28.01.2022, 13:00 • Winning Group Arena • DHL Extraliga juniorů • 35. kolo
Partner:
     
    Juniorka brněnské Komety nepotvrdila roli favorita a podruhé v řadě prohrála 3:5, tentokráte na domácím ledě s Litvínovem. Domácí sice v úvodu třetí třetiny vyrovnali v přesilovce pěti proti třem na 2:2, ale hosté se vyrovnávacím gólem nenechali rozhodit a sami posléze uskočili do tříbrankového náskoku, který si již protéct mezi prsty nenechali, až v samotném závěru jen kosmeticky upravil na konečných 3:5 svým druhým gólem v zápase Jakub Malý. (14:59:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Hosté mají závěr střetnutí pod kontrolou. Do středního pásma vyvezl puk Jakub Hák, domácí již nemají čas na vstřelení dvou gólů.
     
    58:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí střílí třetí gól, nejspíše už ale bude pozdě. Po souhře dvou Sedláčků Jana a Iva dostal kotouč na středu JAKUB MALÝ, svůj druhý gól v utkání vstřelil ránou do levého horního růžku. Asistence: Ivo Sedláček a Jan Sedláček.
     
    58:17
    Z bezprostřední blízkosti Vít Beran na Petržílku nevyzrál. Velkou roli sehrál i Jakub Malý, který soupeři klepl do hokejky a puk tak pomalou rychlostí jel k brankáři po ledě.
     
    58:02
    Litvínovskou akci zastavil hvizd čárové rozhodčí. Matěj Maštalírský nabral moc velkou rychlost, s pukem jedoucí Slavík přejel modrou později.
     
    57:49
    Na útočný výlet vyjel Jan Šprynar. Do dvou protihráčů na útočné modré už si netroufl, proto jen na jistotu nahodil za brankáře soupeře a odjel vystřídat.
     
    57:00
    Dlouho hosté útočnou třetinu neudrželi, ale to jim za současného stavu zřejmě moc nevadí. Místo toho hrají v klidu ve střední třetině.
     
    56:41
    Zakázané uvolnění posílá hru před Hynka Petržílku. Patrik Fajmon chtěl zrychlit hru, jenže Harmim na jeho prudký pas nedosáhl.
     
    56:14
    Brněnští hráči chtěli využít špatného střídání soupeře. To se jim však nepodařilo, protože přihrávka Malého postrádala přesnost.
     
    55:55
    Pěkná individuální akce Jana Sedláčka skončila za Čermákovou bránou. Zde domácího kapitána zdvojili Hák s Hynkem a společnými silami jej odzbrojili.
     
    55:26
    Ještě navýšit již tak výrazné vedené litvínovských hokejistů mohl Vít Beran. V přečíslení dostal touš před prázdnou bránu, leč zakončení útočníkovi nevyšlo a výrazně bránu přestřelil.
     
    54:46
    Tadeáš Hrnčíř zvládl nahodit kotouč do útočné třetiny. Vzápětí ovšem Sebastian Bartes prohrál v rychlostním souboji s Kuchařem, obránce bez rozmýšlení vyhodil do středního pásma.
     
    54:23
    Úspěšný zákrok i pro Hynka Petržílku. od levého mantinelu na něj vypálil Lukáš Hocelík, domácí gólman včas zakryl prostor u bližší tyčky.
     
    53:52
    Od modré čáry nahodil kotouč na bránu Jan Sedláček. David Čermák zůstal ledově klidným, vyrážečkou odpálil kotouč mimo nebezpečí.
     
    53:08
    Litvínov právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. V mezikruží se k puku dostal MAREK SLAVÍK. Střela v pádu nebyla příliš prudká, ale o to více Petržílku překvapila, puk mu propadl pod levým betonem. Asistence: Tim Danielčák.
     
    52:31
    Jan Sedláček vyhodil černou gumu z obranného pásma, ale vzápětí ji nejrychleji dojel Lukáš Hocelík. Zadák pak pošetřil cenné vteřiny za vlastní bránou.
     
    51:57
    Puk na domácí střídačce. Mezi vlastní spoluhráče hrací předmět poslal Tadeáš Hrnčíř, když zastavoval nahození Václava Hynka.
     
    51:25
    Jakub Kroupa vystoupil proti Františku Němcovi, s čímž brněnský bek viditelně nepočítal a kotouč poslal jen na hokejku soka.
     
    50:49
    Kometě se nedaří získat tlak na svou stranu. Nabuzení litvínovští hokejisté hru kontrolují a směřují za ziskem tří bodů.
     
    50:23
    Vít Beran už zvedal ruku ke stropu arény, ale Hynek Petržílka pravým betonem udržel puk před brankovou čárou. Hra pokračuje bez přerušení.
     
    49:44
    Hokejisté v bílých dresech musí vrhnout veškeré zbytky sil do ofenzivy. Není nač čekat, do konce základní hrací doby zbývá deset minut a Kometa ztrácí dva góly.
     
    48:44
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tohle už s Kometou nevypadá vůbec dobře. Vopat poslal kotouč na modrou JAKUBU HÁKOVI. Obránce nahodil na bránu a puk k překvapení samotných hostujících hráčů proskákal gólmanovi až za brankovou čáru. Asistence: Jan Vopat a Václav Hynek.
     
    47:34
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hokejisté v černých dresech potřetí v zápase strhli vedení na svou stranu. Zasloužil se to DAVID SKUHROVEC, který dostal dostatek prostoru na zamíření a ránou ze zápěstí vymetl pavouky v levé Petržílkově šibenici. Asistence: Vít Beran a Jakub Kuchař.
     
    47:12
    Adam Boltvan si hodil kotouč mezi dvěma protihráči a dojel puk u mantinelu. Následně hledal pasem naslepo před bránou Nesvadbu, před ním zasáhl Hák.
     
    46:50
    Protiútok Litvínova skončil hvizdem čárové rozhodčí Smetkové. Ta správně zpozorovala, že Prokop Limanovský přejel útočnou modrou dříve, než s pukem jedoucí Matěj Maštalířský.
     
    46:22
    Úmysl Jana Sedláčka byl dobrý, nahrávkou mezi nohama chtěl ponechat rozjetého Šalého. Ten ovšem tuto volbu spoluhráče nečekal a zastavil.
     
    45:56
    Přítomní hokejisté na ledě ztratili hrací předmět z dohledu. Důvodem byl Holemého blok Stehlíkovy střely, po níž kus černé gumy vyletěl na tribunu.
     
    45:25
    Početní převaha hostujícího mužstva je minulostí. Sebastian Bartes na nic nečeká a okamžitě spěchá vypomoci spoluhráčům do defenzivy.
     
    44:44
    Do brejku vystartovali Eduard Šalé s Jakubem Malým. Druhý jmenovaný si na střelu z otočky netroufl, raději pošetřil vteřiny zpětným pasem na Fajmona.
     
    44:03
    První vážnější nebezpečí zažehnal Hynek Petržílka. Střílejícímu Jakubu Hákovi změnil střelecký úhel a puk uschoval do výstroje.
     
    43:21
    Přesilovka také pro Litvínov. V rohu kluziště obranné třetiny si Sebastian Bartes pomohl držením, což pozornosti rozhodčích neuniklo.
     
    43:13
    Za vlastní bránou zklidnil hru Jan Holemý. Počkal na vystřídání formace, načež rozehrál po mantinelu na Viktora Nesvadbu.
     
    42:54
    Jeden z rozhodčích odpískal litvínovským hokejistům přihrávku rukou. Domácím se určitě ulevilo, protože byli pod velkým tlakem.
     
    42:22
    Hostující gólman je v jednom ohni. Teď jej prověřil Eduard Šalé, ránu do horních pater brány vyrazil maskou do rohu kluziště.
     
    41:45
    Domácí by rádi využili i klasickou početné převahu. Znovu střílel Jakub Malý, zajímavý projektil k levé tyčce tentokrát Čermák vykopl betonem.
     
    40:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Trvat přes minutu mohla, ale domácí ji přetavili v gól záhy! Šalé zvedl hlavu a na hraně brankoviště našel JAKUBA MALÉHO. Tomu stačilo nastavit hokejku a usměrnit kotouč k pravé tyčce do míst, kam Čermák betonem nedosáhl. Asistence: Eduard Šalé a Jan Sedláček.
     
    40:28
    Obrovská příležitost pro brněnský celek! Baláž fauloval potřetí v zápase a věnoval soupeři dvojnásobnou přesilovku, jež by mohla trvat přes minutu!
     
    40:10
    Kometa nastupuje do třetí třetiny v přesilové hře. Balážův trest vypršel prakticky okamžitě, takže sledujeme klasickou přesilovku pěti proti čtyřem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:27.
     
    Ve druhé třetině se stav nezměnil, Kometa i nadále prohrává jednobrankovým rozdílem 1:2. Domácí ve druhé třetině výrazně přidali, ale na dobře organizovanou obranu soupeře recept nenašli. Nejblíže byl Horký, jenž ale z bezprostřední blízkosti Čermáka nepřehodil, totéž nezvládl ani další dorážející hokejista Řehák. Hokejisté Litvínova jsou dvacet minut od překvapivého vítězství, domácí však stále mají dost času s výsledkem něco udělat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Devět vteřin do konce třetiny a Kometa má přesilovou hru pět na tři, Jan Vopat dostal trest za hru vysokou holí. Důležité bude vyhrát buly.
     
    39:26
    Domácí ztratili útočné pásmo. Nesim Harmim poslal příliš prudkou přihrávku na Jana Sedláčka, ten nezvládl nelehké zpracování.
     
    38:40
    Jan Sedláček zariskoval a měl velké štěstí, že jej Beran při snaze hodit si puk do úniku trefil, jinak by spolu s Maštalířským hosté postupovali sami na Petržílku.
     
    38:04
    Gól do šatny by se Kometě bezesporu hodil. Ta navíc dostává výhodu další přesilové hry, dnes podruhé byl poslán na trestnou lavici Ondřej Baláž.
     
    37:55
    Špatného zpracování Kuchaře využil Patrik Ulbricht. Měl hodně volného prostoru, toho využil k obloučku až do útočné třetiny.
     
    37:22
    Přes obránce střílel z vrcholku levého kruhu Vojtěch Kočárek. Větší klid na litvínovské hokejky nedal, Fajmon touš zblokoval do ochranné sítě.
     
    36:49
    Matěj Bělohlav přijel pozdě k pravému mantinelu, umožnil tak Balážovi vyhodit do středního pásma. Oba celky využili chvilku klidu k vystřídání.
     
    36:27
    Ani ze skrumáže před bránou vyrovnání nevzešlo. V pádu dorážel střelu od modré Eduard Šalé, nadvakrát ale ztroskotal na levém betonu Čermáka.
     
    35:48
    Šalé opět mozkem celé akce. Natáhl na sebe dva protihráče a doprava nabil Malému, jehož ránu z první zastavil David Čermák maskou.
     
    35:26
    Eduard Šalé naznačil vytočení před bránu, aby ve finále nahrál do levého kruhu Ivu Sedláčkovi. Střelu na přední tyč schoval Čermák znovu v lapačce.
     
    34:49
    Na modré čáře dostal hodně volného prostoru Sebastian Bartes. Zvolil střelu zápěstím na Čermákovu lapačku, právě v ní gólman puk skryl.
     
    34:28
    Jiří Háva tentokráte plnil úkoly v defenzivě a nevedl si úplně nejlépe. Soupeře podrazil za vlastní bránou a je dalším vyloučeným litvínovským hokejistou.
     
    33:47
    Buly v útočném pásmu chtěl vybojovat Jiří Háva. A vytyčený úkol splnil, po jeho nahození z velkého úhlu si Petržílka na rozehrávku netroufl.
     
    33:33
    Hokejisté v bílých dresech pokračují v nastoleném aktivním pojetí hry. Skrze dobře organizovanou defenzivní řadu soupeře však mají obrovské problémy proniknout.
     
    32:55
    Hosté oslabení přestáli bez úhony. S koncem Limanovského trestu střílel Viktor Nesvadba, ale zasáhl jen před sebou stojícího protihráče.
     
    32:05
    František Němec nahodil puk za bránu soupeře, kam odvážně vyjel David Čermák. Poradil s na jedničku, když nahrál Hocelíkovi a ten vyhodil přes všechny čáry.
     
    31:46
    Úvodní minuta přesilovky je pryč, tu druhou načali domácí hokejisté zakázaným uvolněním. Šalé nedosáhl na dlouhou nahrávku Řeháka.
     
    31:03
    Málem ale inkasovali při vlastním oslabení. Matěj Maštalířský ovšem přečíslení pozdržel a k nahrávce před bránu se stihl vrátit Jan Sedláček.
     
    30:45
    Patrik Fajmon je na ledě a začíná přesilová hra domácího celku. Hráči v bílém obsadili útočnou třetinu a začínají honbu za vyrovnáním.
     
    30:31
    Krátce před návratem Fajmona vyloučení i na hostující straně. Za katr by poslán hostující forvard Prokop Limanovský, nad rozhodnutím rozhodčího se hodně podivoval.
     
    29:30
    Hosté udrželi útočné pásmo a od modré čáry pálil o přehuštěného prostoru Ondřej Baláž. Petržílka měl štěstí, že jej střela trefila do výstroje.
     
    29:17
    Domácí zatím zvládají oslabení na jedničku. Stehlík vyslal zajímavou přihrávku před bránu, na hran brankoviště odvedl výbornou páci Řehák.
     
    28:48
    Buly pro domácí. Jan Sedláček vzápětí neváhal a prudkým odpalem poslal černou gumu až za bránu litvínovského gólmana Davida Čermáka.
     
    28:40
    Komplikace pro brněnskou Kometu, která jde do čtyř. Na trestnou lavici již usedl Patrik Fajmon, obránce podrazil jednoho z protihráčů na útočné modré.
     
    27:44
    Postavení mimo hru, čárová rozhodčí Smetková vykázala hru do středního pásma. Šalé vystavil do ofsajdu Jana Sedláčka.
     
    27:23
    Zaútočil i Litvínov. Jmenovitě kapitán Lukáš Stehlík, jenž po mantinelu projel kolem Bělohlava, ale před bánu skrze Holemého se neprocpal.
     
    26:44
    Aktivita brněnských hokejistů stoupá. Po pravém mantinelu získal útočnou třetinu Jakub Malý, nicméně nahrávka před bránu na Iva Sedláčka postrádala přesnost.
     
    26:25
    Ačkoliv Ondřej Baláž ztratil stabilitu, tak zpomalil Eduarda Šalého, a to bylo klíčové, domácí mladík již nezvládl nabrat dostatečnou rychlost a nechal se předjet Hocelíkem.
     
    25:55
    Ohánět se musel Hynk Petržílka. Třetí puk v síti prozatím nepřipustil, nadějný pokus Marka Slavíka zastavil pravým betonem.
     
    25:28
    Obrovská příležitost Komety gólem nekončí! První střelu Čermák jen vyrazil před sebe k Horkému, který ležícího gólmana přehodit nedokázal. Vzápětí střílel Řehák, ani on ovšem nezvládl nasměrovat touš do horních pater brány.
     
    24:57
    Defenziva litvínovských hokejistů nehraje vůbec zle. Nyní si své povinnosti odvedl na jedničku Jakub Kuchař, jenž čistým způsobem zastavil Malého.
     
    24:16
    Tadeáš Hrnčíř se pěknou kličkou zbavil Maštalířského, nicméně hned za ním stál jiný protihráč a na toho již domácí útočník nevyzrál.
     
    23:56
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení utnul až David Čermák. S nahozením Patrika Fajmona si poradila a hrací předmět udržel ve výstroji.
     
    23:30
    Zleva vyprodukoval tvrdou ránu golfákem Jakub Kuchař. Hynek Petržílka reagoval pozdě, leč nemusel smutnit, puk mezi tři tyče neletěl.
     
    22:55
    Obrázek druhé třetiny se od toho prvního příliš neliší. Domácí hýří o něco větší aktivitou, ale náznaky nebezpečných příležitostí má spíše soupeř.
     
    22:31
    Do pravého kruhu útočného pásma nabruslil Tadeáš Hrnčíř. Střela na zadní tyč mu vůbec nesedla, Čermák zapsal snadný zákrok betonem.
     
    21:45
    S problémy, ale přece ještě vít Beran udržel černou gumu v útočné třetině. Vzápětí střílel naslepo z otočky, zasáhl brusle Ulbrichta.
     
    21:14
    Jiří Háva posunul kotouč zadovkou za sebe na Davida Skuhrovce, který střílel od levého mantinelu na přední tyč, domácí gólman se zaskočit nenechal.
     
    20:42
    Hynek Petržílka zasahovat nemusel. Ondřeje Baláže u mantinelu zpacifikoval Patrik Fajmon, načež puk sebral Jan Sedláček.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Vhazování patřilo Kometě, ale přišla rychlá ztráta puku a do brejku směřuje Litvínov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:44.
     
    Po první třetině se utkání vyvíjí nečekaným směrem, juniorka Komety totiž prohrává s Litvínovem 1:2. Skóre střetnutí otevřel v 8. minutě Jan Vopat, který využil přesilovou hru. Domácí dokázali srovnat na konci 10. minuty Viktorem Nesvadbou, ale přesně o 60 vteřin později vrátil vedení na stranu Litvínova Matěj Maštalířský. Hosté mohli vést i vyšším rozdílem, ale Stehlík při jedné příležitosti trefil tyčku, při druhé zase v úniku ztroskotal na Petržílkovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Přečíslení domácích hokejistů dvou na jednoho přerušil hvizd čárového rozhodčího. Jakub Malý neudržel brusli na modré a do ofsajdu vystavil Šalého.
     
    19:02
    Zasahovat musel rovněž Hynek Petržílka. Ke své pravé tyčce se přesunul včas a nepříliš nebezpečnou střelu Danielčáka udržel ve výstroji.
     
    18:44
    Šťastně se Ivo Sedláček ostal k puku před bránou Čermáka. Jako kdyby byl sám překvapený, což se projevilo i na kvalitě střely, když trefil přesně prostor, kde klečel gólman.
     
    18:13
    Po vyhraném vhazování v útočném pásmu střílel od modré čáry Jan Holemý. Výborně k němu dostoupil Marek Slavík, kotouč zblokoval do ochranné sítě.
     
    17:55
    Ne, domácím zatím rozehrávka nevychází ani zdaleka podle představ. Martin Pigl viděl volného Nesvadbu, leč přihrávku poslal pozdě a puk se stal kořistí Kroupy.
     
    17:33
    Středem hřiště proskočil mezi dvěma protihráči Jiří Háva, ale při kličce ztratil kontrolu nad pukem, volný hrací předmět sebral u mantinelu Fajmon.
     
    16:57
    Momentálně sledujeme hru nahoru dolů. Vojtěch Kočárek zkusil vyslat do úniku Šprynara, jeho pas ovšem pozorný Bělohlav schoval do rukavice.
     
    16:25
    Hráči v bílých dresech znovu v ofenzivě. Individuálně zkusil štěstí Ivo Sedláček, který ujel osobnímu strážci, ale nevyzrál na Hocelíka.
     
    15:34
    Nakonec to byl faulující Ondřej Baláž, který hosty osvobodil. Vystihl nahrávku Šalého na střed a obloučkem posunul hru do středního pásma.
     
    15:10
    Hosté v plném počtu, nicméně brněnský tlak pokračuje. Litvínovská čtveřice, která bránila oslabení, už je pořádně vyčerpaná.
     
    14:44
    Kolotoč zajímavý, ale nic z toho. Z velkého úhlu střílel Jakub Malý, který orazítkoval tyčku pouze z vnější strany.
     
    14:12
    Tak až nakonec Jan Holemý se odhodlal ke střele. S lehkým nahozením d modré čáry ovšem neměl David Čermák větší problémy, puk schoval v lapačce.
     
    13:50
    Domácí kombinují v útočném pásmu, ale zatím nepřichází potřebné zakončení. Litvínovští hokejisté protihráče výborně dostupují.
     
    13:04
    Bude i Litvínov pykat za prvního vyloučeného? Před vlastní brankou hrál proti pravidlům Ondřej Baláž, Šalého zahákoval v momentě, kdy už se chystal zakončit.
     
    12:56
    Domácí defenziva znovu propadla a sám na gólmana pádil Marek Stehlík. Nevymýšlel žádnou složitou kličku a rovnou střílel, Petržílka kotouč udržel před brankovou čárou.
     
    12:18
    Nechybělo moc, aby hosté vyrazili do přečíslení dvou na jednoho. Tim Danielčák však nezvládl zpracování těžké žabičky, takže mohl hrát domácí Ulbricht.
     
    11:44
    Litvínov je při chuti. Hodně vytěžovaný Ondřej Baláž chtěl k asistenci přidat i vstřelený gól, obětavě mu skočil do střely Ivo Sedláček.
     
    11:00
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Vyrovnaný stav vydržel přesně minutu! Souboj v rohu mantinelu vyhrál útočící Skuhrovec, načež viděl před bránou trestuhodně volného MATĚJE MAŠTALÍŘSKÉHO. Adresát pasu si mohl dovolit puk ještě zpracovat a forhendem uspěl střelou na vyrážečku brankáře. Asistence: David Skuhrovec a Vít Beran.
     
    10:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nedáš, dostaneš! Poté, co Kometu zachránila branková konstrukce, vyrazila do útoku a na jeho konci mohla slavit kýžené vyrovnání. Ulbricht od levého mantinelu poslal přihrávku před bránu na VIKTORA NESVADBU, ten tváří v tvář Čermákovi nezaváhal. Asistence: Patrik Ulbricht a Jaroslav Řehák.
     
    09:22
    Hosty dělily od vyrovnání centimetry! Nejproduktivnější hráč Litvínova Marek Stehlík dostal moře volného prostoru na pravé straně, křižnou ránu však nasměroval do tyčky!
     
    08:45
    Aktivita brněnských hokejistů pokračovala, ale vyrovnání se nekonalo. Bartese dostal pod velký tlak Stehlík, zadovka skončila jen na hokejce obránce Hocelíka.
     
    08:13
    Kometa chtěl okamžitě odpovědět. Zleva se před bránu natlačil Eduard Šalé, z bezprostřední blízkosti Čermáka propálit nezvládl.
     
    07:31
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovou hru využívají a ujímají se překvapivého vedení! Skuhrovec zvedl hlavu a mezi kruhy našel JANA VOPATA, jehož ráně z první pomohlo do brány břevno, Petržílka neměl žádnou šanci zakročit. Asistence: David Skuhrovec a Ondřej Baláž.
     
    06:47
    Stehlík zakvedlal v pravém kruhu aby následně nahrál za bránu Slavíkovi. Nejproduktivnější hráč celku nabil na modrou Balážovi, jeho ránu zblokoval Harmim.
     
    06:20
    Úvod hry ve čtyřech zvládli domácí na jedničku. Dokonce to vypadalo, že Jakub Malý vystartuje do úniku, jenže ztratil kontrolu nad pukem.
     
    05:47
    První přesilovou hru si zahrají hosté z Litvínova. Na trestnou lavici usedl domácí forvard Tadeáš Hrnčíř, ve střední třetině se provinil hákováním.
     
    05:30
    Ačkoli je Litvínov outsider, tak do utkání vstoupil s velkou vervou. Skóre střetnutí nicméně neotevřel ani Kočárek, i on ztroskotal na domácím brankáři.
     
    05:12
    Zatím nejtěžší situaci musel Petržílka řešit poté, co od levého mantinelu střílel Ondřej Baláž. Puk spatřil na poslední chvíli a stihl vymrštit pravý beton, jímž zapsal další zákrok.
     
    04:33
    Hosté neuspěl a brněnští hokejisté založili bleskurychlý brejk. Na konci stál Nesim Harmim, který v koncovce selhal, v pokleku napálil výstroj Kokhanina.
     
    04:02
    Buly v obranném pásmu Kometa zvládla. Sebastian Bartes ale následně nezvládl vyhodit po mantinelu, takže tlak hráčů v černých dresech pokračuje.
     
    03:50
    Hru zklidnil Patrik Ulbricht. Mohl hrát směrem dopředu, avšak rozhodl se nahrát za vlastní bránu Fajmonovi, jenž nepřesným pasem způsobil zakázané uvolnění.
     
    03:21
    Po přejetí útočné modré čáry nahazoval Tim Danielčák na bránu. Hynek Petržílka měl před sebou volnou dálnici, černou gumu hravě schoval do výstroje.
     
    02:47
    Snadný zákrok i pro Hynka Petržílku. Jeho vyzkoušel Ondřej Baláž ránou z velkého úhlu, domácí gólman srazil touš za bránu.
     
    02:23
    Nejproduktivnější hráč Komety v sezóně Eduard Šalé si na další kanadský bod ještě musí počkat. S jeho nahozením z levého kruhu neměl brankář větší starosti.
     
    01:54
    S nahozením Jaroslava Řeháka od modré čáry neměl David Čermák větší starosti, kotouč odpálil o bezpečí vyrážečkou.
     
    01:20
    Do brejku vystartoval Prokop Limanovský. Na bránu zkusil nahodit ještě ze středního pásma, přičemž zasáhl jednoho z bránících protihráčů.
     
    00:42
    Jakub Malý vydoloval kotouč v útočném pásmu u levého mantinelu. Zkusil najít spoluhráče mezi kruhy, ale neuspěl. Hraje soupeř.
     
    00:10
    Úvodní buly vyhráli litvínovští hokejisté. Do útočného pásma nahodil kotouč Jakub Hák, k puku dojel nejrychleji domácí kapitán Jan Sedláček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Schnattinger (Petržílka) – Řehák, Fajmon, Holemý, Ulbricht, J. Sedláček (C), Němec, Horký, Bartes (A), Hrnčíř, Šalé, I. Sedláček, Bělohlav, Malý (A), Pigl, Boltvan, Nesvadba, Harmim.
    Trenér: Jan Zachrla

    HC Litvínov: Kokhanin (Čermák) – Baláž, Hocelík, Hák, Hynek, Kroupa, Kuchař, Háva, Kočárek, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Limanovský, Maštalířský, Šprynar, Skuhrovec, Slavík.
    Trenér: Radek Mrázek

    Rozhodčí: Obadal, Kohoutek – Komínek, Smetková.
     
    HC Litvínov

    Litvínov je na tom, oproti dnešnímu soupeři, výrazně hůře. Se 40 získanými body okupuje 14. příčku a je jisté, že se do play-off nepodívá. Litvínovským hokejistům se v posledních dvou týdnech nedaří a z pěti zápasů zažili pocit vítězství jen jednou, když dokonale zaskočili Liberec a zvítězili na jeho ledě 4:2. Poslední střetnutí sehráli s Mladou Boleslaví, s níž po statečném výkonu padli 0:2. Týmové produktivitě celku vévodí Marek Slavík se 34 body.
     
    HC Kometa Brno

    Junioři brněnské Komety v již odehraných 34 zápasech nasbírali 62 bodů a v tabulce jim patří sedmá pozice, která by stačila na postup do vyřazovací části. Musí ovšem tvrdě bojovat, protože deváté Pardubice jsou v odstupu pouhých tří bodů, na druhé straně šestý Třinec je také napřed jen o tři body. Svěřencům kouče Zachrly právě Třinec ukončil sérii čtyř vítězství v řadě, na domácím ledě porazil mužstvo z Brna 5:3. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Eduard Šalé, se 71 body je zároveň druhým nejlépe bodujícím hráčem celé soutěže.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné páteční odpoledne. Vítám vás při sledování 35. kola DHL extraligy juniorů, u zápasu mezi brněnskou Kometou a Litvínovem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Nesvadba (Ulbricht, Řehák), 41. Malý (Šalé, J. Sedláček), 59. Malý (I. Sedláček, J. Sedláček) – 8. Vopat (Skuhrovec, Baláž), 11. Maštalířský (Skuhrovec, Beran), 48. Skuhrovec (Beran, Kuchař), 49. Hák (Vopat, Hynek), 54. Slavík (Danielčák)


    HC Kometa Brno: Petržílka (Schnattinger) – Řehák, Fajmon, Holemý, Ulbricht, J. Sedláček (C), Němec, Horký, Bartes (A), Hrnčíř, Šalé, I. Sedláček, Bělohlav, Malý (A), Pigl, Boltvan, Nesvadba, Harmim.
    Trenér: Jan Zachrla

    HC Litvínov: Čermák (Kokhanin) – Baláž, Hocelík, Hák, Hynek, Kroupa, Kuchař, Háva, Kočárek, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Limanovský, Maštalířský, Šprynar, Skuhrovec, Slavík.
    Trenér: Radek Mrázek

    Rozhodčí: Obadal, Kohoutek – Komínek, Smetková

    Diváci: 67
    thejrc.org