Ottawa – Carolina 2:3 (0:1 po s.n.) | Florida – Vegas 4:1 (kon.) | NY Islanders – Los Angeles 2:3 (kon.)
Columbus – NY Rangers 5:3 (kon.) | Montreal – Anaheim 4:5 (kon.) | Tampa – New Jersey 3:2 (kon.)
Pittsburgh – Seattle 1:2 (po pr.) | St. Louis – Calgary 5:1 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 1:5 (kon.)
Edmonton – Nashville 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
New Jersey Devils
Pátek 28.01.2022, 01:10 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:51:33)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 35 – 33 | Přesilová hra: 1/1 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Andrej Vasilevskij (TBL) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9%, odchytal 60:00
    Jon Gillies (NJD) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4%, odchytal 57:23

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Ondřej Palát (TBL) – 0+1, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:19
    Jan Rutta (TBL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 4, čas na ledě 19:08
    Tomáš Tatar (NJD) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 12:22
    Pavel Zacha (NJD) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:24

    Tři hvězdy utkání

    1. Anthony Cirelli (TBL) – 1+0
    2. Mathieu Joseph (TBL) – 1+0
    3. Damon Severson (NJD) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 19 092 diváků.
     
    Tampa Bay proti New Jersey potvrdila roli favorita, ale na vítězství 3:2 se pořádně nadřela. Vedoucí gól vstřelil hostující Severson, nicméně domácí ve druhém dějství dokonali obrat zásluhou tref Killorna a Josepha. V průběhu závěrečné dvacetiminutovky vrátil stav do vyrovnané podoby Jack Hughes, ale domácí dokázali odpovědět prakticky okamžitě, o 60 vteřin později vstřelil rozhodující gól střetnutí Anthony Cirelli. Hosté v závěru zkusili znovu srovnat při hře bez gólmana, ale neuspěli, Vasilevskij třetí puk za záda nepustil.

    Svěřenci kouče Coopera zůstávají ve Východní konferenci druzí s dvoubodovým odstupem na Floridu, ta totiž v souběžně hraném utkání porazila Vegas. New Jersey je stále dvanácté a play-off se mu zase o kousek vzdálilo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Tampa je blízko vítězství. V defenzivě skvěle zapracoval Victor Hedman, který vypíchl puk Brattovi už v momentě, kdy si rovnal puk na zakončení. Následovalo vyhození na zakázané uvolnění.
     
    59:07
    Komplikace pro hostující mužstvo, protože jeden z hráčů v bílém dresu hrál vysokou holí. Rozhodčí nařídil buly ve střední třetině, Gillies se na okamžik vrací do brány.
     
    58:45
    A znovu připravený Vasilevskij. V tomto případě musel předvést dokonce dvojzákrok, ale ani jednu střelu Hischiera za svá záda nepustil.
     
    58:28
    Jesper Bratt si rozmyslel zakončení a nahrál na modrou čáru Damonu Seversonovi. Akce pokračovala přes Jacka Hughese, jehož střelu vyrazil Vasilevskij levým betonem.
     
    57:50
    Hosté získali útočné pásmo a Jon Gillies sprintuje na střídačku! Trenér Lindy Ruff vsadil všechno na jednu kartu, Ďáblové nemají co ztratit.
     
    57:16
    Bekhendovou stranou hole nahodil Patrick Maroon do útočného pásma. Corey Perry nepříjemně napadal Seversona, který přesto zvládl rozjet akci přes Johnssona.
     
    56:46
    Jon Gillies ještě udržel šance Devils na body. Výborně se přesunul na střed brány proti pokusu Stamkose, který ve výstroji neudržel, volný puk následně odpálil do bezpečí Siegenthaler.
     
    56:22
    Už to vypadalo, že by do protiútoku mohl zamířit Jesper Bratt. Švédský útočník ale při nabírání rychlosti zaškobrtl a předjel ho Sergačjov.
     
    55:55
    Brayden Point přebruslil Seversona, za bránou soupeře toho ovšem sám proti dvěma příliš mnoho nezmohl. Právě Severson jej nakonec obral čistým způsobem.
     
    55:19
    Vysokou holí hrál v předbrankovém prostoru soupeře Jegor Šrangovič, když zkusil ztečovat do sítě střelu Mercera. Neuspěl, rozhodčí navíc vykázal hru do středního pásma.
     
    54:47
    O zakázaném uvolnění nemohla být řeč, protože vyhození Hedmana zvládl koncem hokejky tečovat Anthony Cirelli, Ty Smith tak musel zabrat směrem dozadu.
     
    54:15
    Nahození Smitha po lajně za vlastní bránou zastavil Andrej Vasilevskij. Zvedl hlavu a vyrážečkou posunul černou gumu na volného Perryho.
     
    53:46
    Chybná rozehrávka hostujícího mužstva znamená zakázané uvolnění. Jonas Siegenthaler nahrál mimo dosah teprve se rozjíždějícího Hughese.
     
    53:16
    Individuální průnik Tayloru Raddyshovi neuspěl. Hodil sice puk kolem Bastiana, ale za ním číhal Damon Severson, který uzmul černou gumu pro sebe.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 22. Killorn (Hedman, Stamkos), 35. M. Joseph, 52. Cirelli (B. Point, Palát) – 5. Severson (Bratt), 51. J. Hughes (Bratt, Severson)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – C. Foote, Hedman (A), Sergačjov, McDonagh (A), Rutta, Claesson – Cirelli, B. Point, Palát – M. Joseph, Stamkos (C), Killorn – Perry, Bellemare, Maroon – Raddysh, Colton, Katchouk.
    Trenér: Jon Cooper

    New Jersey Devils: J. Gillies (A. Schmid) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban, Graves, Ty Smith, Colton White – Bratt, J. Hughes (A), Šarangovič – Tatar, N. Hischier (C), Zacha – Vesey, Mercer, A. Johnsson – Bastian, J. Boqvist, Kuokkanen.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: St. Laurent, South – Nagy, Kelly

    Diváci: 19 092
    thejrc.org