Poruba 2011 – Litoměřice 1:4 (kon.) | Benátky n/J – Havířov 5:2 (kon.) | Kolín – Ústí n/L 3:4 (kon.)
Šumperk – Prostějov 4:3 (2:1 po s.n.) | Kadaň – Sokolov 0:5 (kont.) | Vsetín – Slavia 5:2 (kon.)
Přerov – Vrchlabí 1:2 (0:1 po s.n.) | Jihlava – Třebíč 0:3 (kon.)
po s.n. (2:1)
DRACI PARS ŠUMPERK
4:3 (1:0, 1:3, 1:0 - 0:0)
LHK Jestřábi Prostějov
Sobota 29.01.2022, 17:00 • Škoda aréna, Šumperk • Chance liga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Chance liga nabrala kvapíkové tempo, a tak vás mohu přivítat u sobotního programu, v němž se představí DRACI PARS ŠUMPERK a LHK Jestřábi Prostějov.V souboji dvaačtyřicátého kola bude plni roli mírného favorita hostující mužstvo.
     
    Šumperku se v posledních týdnech výsledkově daří, vždyť v posledních třech zápasech vždy zvítězil, a tak se sune tabulkou směrem nahoru. Draci už klepou na brány vyřazovacích bojů, na které v tuto chvíli ztrácejí pouhé dva body. Ovšem mají střetnutí k dobru. Pokud se podíváme na tabulku Chance ligy, najdeme Šumperk na jedenácté pozice, když získal třiapadesát bodů. To je o sedm méně, než-li má Prostějov. Zatímco Draci bojují o předkolo, Jestřábi se snaží udržet v elitní šestce. Právě na šestém místě se nachází dnes hostující tým, který zaznamenal šedesát bodů. Jen o bod zpět je pražská Slavia a od dva Vrchlabí. Povede se Prostějovu udržet na příčkách přímého postupu do play-off?

    Ve vzájemných zápasem je šťastnější Prostějov, avšak oba odehrané duely došly k samostatným nájezdům. Jenomže v nich vždy rozhodli právě Jestřábi. V Šumperku rozhodl nájezdy Šimon Jelínek a v Prostějově jim bod navíc přisoudil Petr Mrázek.

    1.12.2021 Prostějov – Šumperk 3:2 po nájezdech
    6.10.2021 Šumperk - Prostějov 3:4 po nájezdech
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO

    DRACI PARS ŠUMPERK

    Nejproduktivnější hráč: Lukáš Žálčík 37 bodů
    Nejlepší střelec: Lukáš Žálčík 21 gólů
    Nejlepší nahrávač: Denis Kindl 23 asistencí
    Nejtrestanější hráč: Tomáš Drtil 51 trestných minut
    Jednička v brankovišti: Vojtěch Mokry 91,82% úspěšnost

    LHK Jestřábi Prostějov

    Nejproduktivnější hráč: Petr Mrázek 37 bodů
    Nejlepší střelec: Petr Mrázek 18 gólů
    Nejlepší nahrávač: Jan Kloz 23 asistencí
    Nejtrestanější hráč: Jan Kloz 41 trestných minut
    Jednička v brankovišti: Ondřej Bláha 90,6% úspěšnost
     
    Střetnutí mezi Šumperkem a Prostějovem startuje v 17 hodin. Ze souboje je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Doufejme, že nás společně čeká další hokejová zábava a hlavně spousta vstřelených branek. Pojďme se bavit hokejem!
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního střetnutí, které startuje zhruba za padesát minut. Již jsou známy sestavy, a tak si je za pár okamžiků představíme.
     
    Úvodní sestavy:

    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (R. Běhula) – Pěnčík, Drtil (A), L. Rutar, Hrachovský, Březák, Řezáč – P. Kratochvíl, D. Kindl (C), Žálčík (A) – Vachutka, Vildumetz, Kohút – A. Furch, Macuh, Spratek – Antoníček, Šilhavý, Scheuter – J. Horký.
    Trenér: Martin Janeček

    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (M. Altrichter) – M. Jáchym, A. Havlík, Vala, P. Krejčí, Husák, T. Koblížek – Štefka, T. Jáchym, P. Beránek – Mrázek, J. Kloz (A), Martin Novák (C) – Rudovský, Račuk, Jiránek (A) – Š. Jelínek, Janeček, M. Švec – Podlaha.
    Trenér: Aleš Totter.

    Rozhodčí: Wagner, Micka – Štofa, Maštalíř.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál Prostějov, který se následně přemístil za branku soupeře. Tam na malou chvíli o kotouč přišel, ale poté přišel faul.
     
    00:44
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jan Štefka – 2 min., podrážení).
     
    00:55
    Hostující mužstvo vyhrálo vhazování a okamžitě vyhodilo až za branku soupeře. Draci tak musejí začít od nuly.
     
    01:23
    Od modré čáry se napřáhl Tomáš Drtil, jehož pokus vyrazil Ondřej Bláha. Následně se Prostějovu povedlo znovu vyhodit a vystřídat.
     
    01:46
    Draci právě vstřelili branku!
    Domácí mužstvo velmi rychle jdou do vedení, když proměnili početní výhodu! Na levé straně výborně pracoval Tomáš Vildumetz, který následně přihrál před branku, kde nastavil hůl PETR KRATOCHVÍL. Asistence: Tomáš Vildumetz a Tomáš Drtil.
    01:46 Petr KRATOCHVÍL - 1:0
     
    02:25
    Na pravém kruhu se nacházel osamocený Dávid Kohút, který se snažil zamířit na zadní tyčku. Avšak Ondřej Bláha byl pozorný a podržel svůj tým!
     
    03:27
    Za vlastní brankou pomohl obráncům Marek Račuk, ale Miloslav Jáchym nedal přesnou přihrávku. A tak šli do akce Draci, jenomže Lukáš Žálčík srazil hostujícího brankáře a oba skončili v brance.
     
    03:59
    Petr Kratochvíl se snažil obejít Tomáše Koblížka, který je normálně útočníkem, ale dnes nestupuje na pozici obránce. Ovšem to se mu nepovedlo, a tak do akce šli Jestřábi. Pokus zprava vyslal Michal Janeček a Vojtěch Mokry byl připravený zasáhnout.
     
    04:37
    Přes střední pásmo se pokoušel přejít Dávid Kohút, což se mu nepovedlo. Prostějov zavítal před vlastní branku a oba celky střídají.
     
    05:10
    Rok Macuh dával přihrávku za posledního obránce, jenomže kotouč mířil spoluhráči na paty, a tak se hraje v rohu kluziště.
     
    05:25
    Právě z rohu hrací plochy mířila přihrávka před branku, kde v jasné pozici netrefil černou gumu Daniel Spratek. Před ním už byla prázdná branka a soupeř k němu teprve přijížděl Jan Kloz.
     
    06:46
    Také hostující celek bude zlobit a tentokrát ujížděl do přečíslení. Situaci na sebe vzal Marek Švec, který se snažil zamířit pod horní tyčku. Avšak Vojtěch Mokry zasáhl ramenem a udržel Draky ve vedení.
     
    07:37
    Před branku Šumperka se hnal Adam Havlík, kterému se povedlo udělat dvě kličky. Ovšem následně měl hokejku zablokovanou, a tak se hra otočila. Draci předvedli pěknou kombinaci, kterou v další gól nepřetavil z druhé vlny Daniel Vachutka.
     
    08:30
    Ondřej Bláha je pod palbou, ale zatím drží Prostějov na dostřel. Ovšem Jestřábi tentokrát raději vyhodili za cenu zakázaného uvolnění. V přerušené hře si Aleš Totter zavolal rozhodčího!
     
    09:00
    V předbrankovém prostoru se znovu nacházel Daniel Spratek, který nejprve orazítkoval brankovou konstrukci. Stejný hráč se dostal i k dorážce, kterou hostujícího gólmana nepřekonal.
     
    10:20
    Marek Račuk zpoza branky přihrával na levý kruh, kde se nacházel Tomáš Jiránek. Jeho pokus mířil k první tyči, kde se nacházel už připravený Vojtěch Mokry.
     
    10:39
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Ludvík Rutar – 2 min., podrážení).
     
    11:07
    Další velká šance, tentokrát na straně Prostějova! Martin Novák přihrával mezi kruhy, odkud to z jedné vyzkoušel Marek Švec. Jeho zakončení ale zamířilo do připraveného maskovaného muže.
     
    11:40
    A znovu velmi podobná situace, ale skončila stejným způsobem – zákrokem brankáře! Marek Švec přihrával do levého kruhu, odkud ihned pálil Petr Mrázek. Ovšem zakončení se mu nepovedlo, dle jeho představ.
     
    12:08
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Petr Antoníček – 2 min., podrážení).
     
    12:08
    Jednatřicet vteřin bude hrát Prostějov ve dvojnásobné početní výhodě. Podaří se mu vyrovnat?
     
    12:21
    Krásnou přihrávku přes osu dostal Martin Novák, který z levého kruhu okamžitě vystřelil. Jenomže Vojtěch Mokry se skvěle přesunul a ještě stihl zasáhnout.
     
    12:29
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Tomáš Jáchym – 2 min., podrážení).
     
    13:27
    Před branku Šumperka se hnal Tomáš Jiránek, kterému se nepovedlo vystřelit. Následně se puku ještě zmocnil Marek Račuk, ale černá guma mu zůstala pod bruslí.
     
    14:29
    Až v tomto momentu hrají oba celky v plném počtu. Šumperk se nachází s kotoučem ve středním pásmu a oba celky střídají.
     
    15:00
    Kotouč z rohu zamířil na zadní tyčku, kde se nacházel pohotový Petr Mrázek. Jeho bekhendový pokus znovu zastavil domácí brankář, jenž se znovu skvěle přesunul.
     
    16:02
    V úvodní dvacetiminutovce sledujeme skvělou hokejovou podívanou, která sice přinesla jen jednu trefu. Ovšem také nabídla hodně vyložených příležitostí, v tomto okamžiku Prostějov vyhazuje na icing.
     
    16:50
    Petr Kratochvíl se snažil o těžkou přihrávku, která měla mířit na zadní tyčku, kde se nacházel Tomáš Drtil. Bránícím hráčům se povedlo trefit kotouč, a tak k zakončení nedošlo.
     
    17:36
    Z pravé strany postupoval k brance Petr Beránek, jehož zakončení domácímu brankáři na chvíli vypadlo. Ovšem Vojtěch Mokry své malé zaváhání rychle napravil a přerušil hru.
     
    17:51
    Šumperk se rychle dostal do útočného pásma, kde se střelu od modré čáry prezentoval Martin Pěnčík. Ovšem pokus z první zamířil jen vedle pravé tyče.
     
    18:39
    Daniel Vachutka zavezl kotouč do pásma, odkud jej dal na pravou stranu. Nahození před branku pak vyslal Tomáš Vildumetz, avšak hokejku spoluhráčů nenašel.
     
    19:38
    Vojtěch Mokry měl při dalším zakončení štěstí na své straně, jelikož toho moc neviděl. Od modré čáry to vyzkoušel Patrik Husák, jehož pokus domácímu brankáři vypadl z lapačky a kotouč z ní zamířil vedle branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka by mohla být označena reklamou na hokej. Šumperk do ní vstoupil lépe a z hokejky Lukáše Žálčíka byl poslán do vedení. Následně velké příležitosti zahodil Daniel Spratek, a tak se hra vyrovnala. Na druhé straně zlobil především Marek Švec, ale Vojtěch Mokry vytáhl několik parádních zákroků. Doufejme, že se v nastaveném tempu bude pokračovat i po přestávce.

    Střely na branku: 9:7.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostějov vyhrál vhazování a kotouč do pásma zavezl Miloslav Jáchym, Jeho přihrávka mířila na levou stranu, odkud nepřesně vystřelil jeden z hostů.
     
    20:56
    Z vrcholu pravého kruhu to vyzkoušel Petr Beránek, jehož pokus vyrazil Vojtěch Mokry k zadnímu mantinelu. Po chvíli v dobré pozici promáchl puk před brankou Jan Kloz.
     
    21:57
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Jestřábi ve druhé třetině výrazně přidali a zaslouženě vyrovnávají! Marek Račuk předal kotouč na levou stranu, kde se kolem obránce prosmýkl TOMÁŠ JIRÁNEK, který z mezikruží vystřelil úspěšně na zadní tyčku. Asistence: Marek Račuk a Patrik Husák.
    21:57 Tomáš JIRÁNEK - 1:1
     
    22:39
    Souboj za hostující brankou podstupoval Denis Kindl, který zadovkou přihrával před brankou, kde se ale nacházeli pouze hráči Prostějova.
     
    23:41
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    A máme tady otočku ve skóre, čímž se Prostějov dostává do vedení! Za brankou pracoval Petr Beránek, jenž puk předal na Petra Krejčího. Jeho přihrávka mířila před branku, kde se nacházel zcela osamocený TOMÁŠ JÁCHYM, který mířil přesně – 1:2. Asistence: Petr Krejčí a Petr Beránek.
    23:41 Tomáš JÁCHYM - 1:2
     
    24:17
    Z levého kruhu pro vhazování se snažil využít clony Martin Novák, jehož zakončení si ale domácí maskovaný muž pohlídal. Prostějov je ve druhé části lepším mužstvem.
     
    25:13
    Adam Scheuter si vzal na sebe velké břemeno, když se sám chtěl dostat přes dvojici obráncům. To se mu pochopitelně nepovedlo, a tak hra míří znovu do středního pásma.
     
    26:21
    Od pravého mantinelu mířila přihrávka před branku, kde se pohyboval Lukáš Žálčík. Ten se po puku natahoval a usměrnil ho směrem na branku. Jenomže Ondřej Bláha rychle secvakl betony k sobě, čímž vytáhl opravdu parádní zákrok!
     
    26:54
    Tomáš Koblížek se trochu zlobí na spoluhráče, který na modré čáře přibrzdil, čímž se Prostějov dostal do ofsajdového postavení.
     
    27:28
    Z pravého kruhu se o překvapivou střelu pokusil Jan Kloz, který ale domácího brankáře nepokořil. Vojtěch Mokry měl kotouč před betonem, a tak se po dorážce natahoval Martin Novák. V přerušené hře se tak strhla mela před brankou Šumperka.
     
    28:25
    Draci najednou neví, kam dříve skočit. Kotouč u zadního mantinelu vybojoval Tomáš Jiránek, avšak poté přišel nepřesný pokus od modré čáry.
     
    29:20
    Petr Krejčí se srazil se spoluhráčem na vlastní modré čáře, čehož mohl využít Dávid Kohút. Slovenský útočník postupoval k brance, ale následnou přihrávkou nenašel hokejku spoluhráče.
     
    30:00
    Jsme v polovině střetnutí a znovu se přerušuje. Šumperk se hnal do akce, jenomže v ofsajdovém postavení se nacházel Tomáš Vildumetz.
     
    30:44
    Rok Macuh se snažil postupovat k brance, ale srazil se se soupeřem. Domácí útočník pak chtěl rychle napadat hráče za brankou, ale hostující svatyni vysadil ze základního postavení.
     
    31:28
    Na levém kruhu se nacházel Michal Janeček, jehož zakončení bylo nepřesné. Následně Prostějov otočil svůj pohyb a prostřídal své řady.
     
    32:07
    Šumperk po delší době vyslal střelecký pokus, který vyletěl z levé strany hrací plochy. Ovšem Ondřej Bláha na dvakrát schoval černou gumu pod lapačku.
     
    32:33
    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal proti brance Adam Havlík, avšak Vojtěch Mokry toho moc neviděl. Domácí brankář zůstal stát a kotouč vyrazil rukou, která šla na poslední chvíli před tělo. Puk se pak odrazil vedle levé tyče, Šumperk měl znovu obrovské štěstí na své straně.
     
    32:55
    Ukázkový strom vystavil ve středním pásmu Miloslav Jáchym, který zamezil cestu Ludvíku Rutarovi! Domácí hráč zůstal ležet na ledové ploše, ale po chvíli odjel na střídačku.
     
    34:19
    Šumperk je opravdu pod tlakem, který vyřešil až Vojtěch Mokry, který zastavil zakončení z pravé strany. V kabině Prostějov muselo být o přestávku pořádně rušno.
     
    34:33
    Domácí celek se zmocnil kotouče, který okamžitě zamířil na zakázané uvolnění. Bude se tak vhazovat po pravici Vojtěcha Mokreho.
     
    35:04
    Tomáš Vildumetz se nemohl dostat na kobylku Marku Račukovi. Hostující útočník se kolem první tyče dostal před branku, jenomže u tyče byl znovu připravený brankářův beton!
     
    35:25
    Velkou rychlost nabral Dávid Kohút, jenž mohl využít špatného střídání Prostějova. Slovenský útočník mířil bekhendem do protipohybu brankáře, jenž zakročil betonem.
     
    36:04
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Vojtěch Mokry byl nyní bez šance zasáhnout. Nahození Petra Krejčího bylo dvakrát tečováno. Autorem branky je tak ŠIMON JELÍNEK, který se jako poslední dotkl kotouče. Asistence: Jan Štefka a Petr Krejčí.
    36:04 Šimon JELÍNEK - 1:3
     
    36:55
    Od modré čáry se napřáhl Miloslav Jáchym, jehož dělovka mířila po ledě vedle vzdálenější tyče. Prostějov se kotouče potom ještě zmocnil, ale kombinace už nikam nevedla.
     
    37:24
    Petr Kratochvíl zpoza branky chtěl rozvíjet kombinaci svého celku. Jenomže do Ondřeje Bláhy vrazil Martin Pěnčík, který se následně osekával s jedním ze soupeřů.
     
    38:00
    Zapomenutý kotouč nalezl Tomáš Vildumetz, který přihrával na pravou stranu, kde se nacházel obsazený Dávid Kohút. Prostějov tak získal puk a může jet do akce.
     
    38:24
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Jan Rudovský.
     
    38:35
    Prostějov znovu vyhrál vhazování a po prknech vyhodil přes celé kluziště. Navíc hostující celek soupeře ještě chvíli zastavil v jeho pásmu.
     
    39:13
    Na pravé straně se pohybuje obávaný střelec Lukáš Žálčík, jehož pokus z jedné zastavil Tomáš Jiránek.
     
    39:43
    Draci právě vstřelili branku!
    V poslední dvacetiminutovce bude o drama postaráno, jelikož Šumper využil další přesilovou hru! Denis Kindl přihrál na zadní tyčku, odkud vyslal nepříjemný pokus Tomáš Vildumetz. Ondřej Bláha stihl vykopnout beton, ale puk se nacházel na hranici brankoviště, kam se jako první dostal PETR KRATOCHVÍL. Asistence: Tomáš Vildumetz a Denis Kindl.
    39:43 Petr KRATOCHVÍL - 2:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Do druhé periody nastoupil úplně jiný Prostějov, který byl odhodlaný s výsledkem něco udělat. To se Jestřábům vedlo, jelikož třemi góly převážil misky vah na svou stranu. V závěru třetiny Šumperk využil nabídnutou přesilovou hru, čímž snížil manko, ale také se vrátil do boje o vítězství.

    Střely na branku: 21:21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Těžkou přihrávku na modrou čáru dostal Petr Beránek, který jej tak nezpracoval. Šumperk na nic nečekal a puk poslal zpátky do středního pásma.
     
    41:07
    Na levé straně podstupoval souboj Dávid Kohút, který kotouč přistrčil k brance Prostějoval. Ondřej Bláha se ještě rozhlédl, a až poté černou gumu schoval pod lapačku.
     
    41:46
    V poslední dvacetiminutovce sledujeme nejopatrnější hokej, Draci se s kotoučem schovali za vlastní branku. Do hry tak vstupuje elitní formace Šumperku.
     
    42:42
    Prostějov po zisku puku odjel do středního pásma, odkud přišlo nahození do rohu hrací plochy. Šumperk se znovu zmocnil kotouče a oba celky opět střídají.
     
    43:42
    Hostující celek rotoval v rohu útočného pásma a následně se před branku hnal Tomáš Jáchym, jemuž bylo zamezeno k tomu, aby mohl vystřelit. Na druhou stranu vyrazil Tomáš Vildumetz, který z levé strany orazítkoval břevno!
     
    45:07
    Přihrávka domácího mužstva byla nepřesná, avšak zakázané uvolnění se nepískalo. A tak z branky vystartoval Ondřej Bláha, aby přihrál spoluhráči.
     
    45:47
    Z pravého kruhu se napřáhl Daniel Vachutka, jehož zakončení po ledě vyrazil betonem Ondřej Bláha. Za dorážkou se ještě hnal Denis Kindl, jemuž soupeř zablokoval hůl. Šumperští fanoušci se ale žádají vyrovnání.
     
    46:36
    Těžkou přihrávku na modrou čáru vyslal Dávid Kohút, a tak kotouč zamířil do středního pásma. Šumperk tak musí začít novou akci, po které kombinuje před brankou Prostějova.
     
    47:00
    Jestřábi po zisku černé gumy na nic nečekali a raději vyhodili přes celé kluziště. Hra se tak znovu vrátí před hostujícího maskovaného muže.
     
    47:41
    Rok Macuh se spoluhráčem mířil na dva obránce Prostějova, ale za modrou čárou svůj pohyb zastavil, rozhlédl se, nahodil puk za branku a odjel zklamaně na střídačku.
     
    48:43
    Jakub Řezáč nahazoval kotouč do protějšího rohu kluziště, kde se nacházeli jen Prostějovští. Jenomže po jejich výpadu znovu hrají Draci.
     
    49:38
    Za brankou Jestřábů pracoval Vojtěch Šilhavý, který se okamžitě pokusil o přihrávku do nebezpečného prostoru. Jenomže puk míří mezi kruhy srazili bránící hráči. V tomto okamžiku Šumperku už čas utíká velmi rychle.
     
    50:02
    Hra je znovu přerušená a Šumperku na vyrovnání zbývá méně než deset minut. Času je tedy ještě dostatek, ale domácí zatím ve třetí třetině nejsou moc nebezpeční.
     
    50:24
    Na levé straně měl před sebou otevřený prostor Lukáš Žálčík, který se raději pokoušel o přihrávku na střed. Jenomže Prostějov ji zachytil a znovu vyváží hru do středního pásma.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 000 diváků.
     
    51:20
    Jan Kloz přihrával na pravou stranu, odkud vystřelil nepřesně Martin Novák. Následně to z osy zkoušel také prvně jmenovaný, který přestřelil. Kotouč se pak odrazil od zadního mantinelu a mířil před branku, kde si situaci pohlídal Vojtěch Mokry.
     
    52:11
    Za bránu zamířil Ondřej Bláha, který se snažil kotouč zastavit u mantinelu pro spoluhráče. Jenomže puk mu utekl mimo vymezený prostor, a tak hostující brankář rychle couval do brankoviště.
     
    53:16
    Velkou rychlost na levé straně vyvinul Dávid Kohút, který mířil za branku. Ovšem na zádech měl Miloslava Jáchyma, který slovenského soupeře přišpendlil na mantinel.
     
    54:27
    Draci právě vstřelili branku!
    Zatímco Vojtěch Mokry v krkolomném pádu zastavil nahození Petra Krejčího, tak hostující brankář kapituloval! Rok Macuh přihrával přes osu na levou stranu, odkud vystřelil podél Ondřeje Bláhy ALEŠ FURCH, který znovu srovnává stav zápasu. Asistence: Rok Macuh a Martin Pěnčík.
    54:27 Aleš FURCH - 3:3
     
    55:17
    Na modré čáře se srazili Daniel Vachutka a Tomáš Jáchym. Šumperk následně vyhodil za cenu zakázaného uvolnění.
     
    55:41
    Prostějov kombinoval v útočném pásmu, ale Davidu Valovi utekl pryč. Následně stejný hráč vyslal nepřesnou přihrávku, jenomže Draci toho nevyužili.
     
    56:28
    Z levého kruhu vyslal nepříjemný pokus Vojtěch Šilhavý, jehož zakončení vyrazil Ondřej Bláha těsně vedle své branky. Je vidět, že oba celky ještě chtějí zvítězit v normální hrací době.
     
    57:50
    Nahozený kotouč si našel Petr Beránek, který si obhodil posledního obránce, ale zamířil jen do výstroje domácího brankáře.
     
    58:34
    Zády k brance se nacházel Vojtěch Šilhavý, který z dálky vyslal bekhendové nahození. Před hostujícím brankáře kotouč nepříjemně skočil, avšak Ondřej Bláha si s ním poradil.
     
    59:14
    Za brankou soupeře předčil Lukáš Žálčík, který předal kotouč před branku. Tomáš Drtil mohl střetnutí rozhodnout, ale z dobré pozice zamířil těsně vedle levé tyče!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    V poslední dvacetiminutovce se Šumperku povedlo vyrovnat, a tak i třetí vzájemný souboj půjde do prodloužení. Uvidíme, kdo si připíše velmi důležitý bonusový bod.

    Střely na branku: 28:29.
     
    O přestávce se hodně rozcvičoval Richard Běhula, který by tak mohl do souboje zasáhnout. Nejspíše až v samostatných nájezdech.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:48
    Z rohu až na zadní tyčku si nabruslil Jan Rudovský, který si povodil dvojici soupeřů. Domácí brankář už ležel na ledové ploše, ale útočník jeho beton nepřehodil.
     
    61:27
    Tomáš Jáchym se snažil o individuální akci, kterou zastavil Lukáš Žálčík. Šumperk se schoval za vlastní branku, odkud rozjede další akci.
     
    61:54
    První zákrok v prodloužení si zapisuje také Ondřej Bláha, který si počíhal na pokus domácího kapitána. Denis Kindl to brankáři usnadnil, protože mířil přímo do jeho hrudníku.
     
    63:49
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jan Rudovský – 2 min., držení).
     
    63:49
    Šumperk si bere oddechový čas a Martin Janeček předává svým svěřencům taktické pokyny!
     
    64:03
    Tomáš Vildumetz dal nepřesnou přihrávku, kterou zachytil Miloslav Jáchym. Ten nic neuspěchal a puk chvíli podržel, až poté jej Prostějov vyhodil přes celé kluziště.
     
    64:57
    Lukáš Žálčík přihrával na zadní tyčku, kde se nacházel Denis Kindl. Tomu se nepovedlo zpracování, a tak se Ondřej Bláha stihl přesunout a dát před kotouč vyrážečku.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení vítěze nenašlo, a tak se znovu dočkáme samostatných nájezdů. Znovu se velmi aktivně rozcvičuje Richard Běhula, který by mohl jít do branky.

    Střely na branku: 29:32.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Petr Beránek si položil brankáře, ale místečko u tyče nenašel.
    Petr BERÁNEK
     
    1. série
    0:0
    Dávid Kohút mířil mezi betony, na což Ondřej Bláha byl připravený.
    Dávid KOHÚT
     
    2. série
    0:0
    Tomáš Jáchym najel před branku ze široka, ale trefil brankářův beton.
    Tomáš JÁCHYM
     
    2. série
    0:0
    Denis Kindl přibrzdil před brankou, ale zamířil vedle levé tyče.
    Denis KINDL
     
    3. série
    0:0
    Marek Račuk mezeru mezi betony nenašel.
    Marek RAČUK
     
    3. série
    1:0
    Tomáš Vildumetz vystřelil přesně nad beton a dává branku.
    Tomáš VILDUMETZ
     
    4. série
    1:1
    Petr Mrázek si povodil brankáře a zamířil do odkryté branky.
    Petr MRÁZEK
     
    4. série
    1:1
    Rok Macuh nic nevymyslel a zamířil do brankáře.
    Rok MACUH
     
    5. série
    1:1
    Tomáš Jiránek mířil mezi betony, ale Vojtěch Mokry uzavřel mezeru.
    Tomáš JIRÁNEK
     
    5. série
    2:1
    Petr Kratochvíl dává gól.
    Petr KRATOCHVÍL
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým DRACI PARS ŠUMPERK.
    Autorem vítězné branky je PETR KRATOCHVÍL, který si ve velké rychlosti přehodil kotouč na bekhend, čímž si položil brankáře a pak zavěsil do horní poloviny brány.
    Petr KRATOCHVÍL - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Střetnutí mezi Šumperkem a Prostějovem došlo potřetí až k samostatným nájezdům. V předchozích dvou případech se radovali Jestřábi, ale tentokrát byli úspěšnější Draci. Souboj měl jednoho velkého hrdinu, jímž se stal Petr Kratochvíl, který v nájezdech zkompletoval hattrick.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (19:48:04)
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 2. P. Kratochvíl (Vildumetz, Drtil), 40. P. Kratochvíl (Vildumetz, D. Kindl), 55. A. Furch (Macuh, Pěnčík), rozh. náj. P. Kratochvíl – 22. Jiránek (Račuk, Husák), 24. T. Jáchym (P. Krejčí, P. Beránek), 37. Š. Jelínek (Štefka, P. Krejčí)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Petr Beránek (PRO)
    0:0   Dávid Kohút (SUM)
    2. série:
    0:0   Tomáš Jáchym (PRO)
    0:0   Denis Kindl (SUM)
    3. série:
    0:0   Marek Račuk (PRO)
    1:0   Tomáš Vildumetz (SUM)
    4. série:
    1:1   Petr Mrázek (PRO)
    1:1   Rok Macuh (SUM)
    5. série:
    1:1   Tomáš Jiránek (PRO)
    2:1   Petr Kratochvíl (SUM)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (R. Běhula) – Pěnčík, Drtil (A), L. Rutar, Hrachovský, Březák, Řezáč – P. Kratochvíl, D. Kindl (C), Žálčík (A) – Vachutka, Vildumetz, Kohút – A. Furch, Macuh, Spratek – Antoníček, Šilhavý, Scheuter – J. Horký.
    Trenér: Martin Janeček

    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (M. Altrichter) – M. Jáchym, A. Havlík, Vala, P. Krejčí, Husák, T. Koblížek – Štefka, T. Jáchym, P. Beránek – Mrázek, J. Kloz (A), Martin Novák (C) – Rudovský, Račuk, Jiránek (A) – Š. Jelínek, Janeček, M. Švec – Podlaha.
    Trenér: Aleš Totter.

    Rozhodčí: Wagner, Micka – Štofa, Maštalíř

    Diváci: 1 000
    thejrc.org