Pittsburgh – Detroit 2:3 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Minnesota 2:3 (kon.) | Chicago – Colorado 4:6 (kon.)
Dallas – Washington 0:5 (kon.) | Arizona – Boston 1:2 (kon.) | Ottawa – Anaheim 1:2 (kon.)
Philadelphia – Los Angeles 4:3 (po pr.) | St. Louis – Winnipeg 1:4 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Boston Bruins
Sobota 29.01.2022, 03:09 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji Vám pěkný poslední lednový víkend, který určitě ještě bude obohacen mnoho sportovními přenosy. Od klávesnice se s vámi loučí Adam Sedlák. Napočtenou. (06:02:59)
     
    Československá stopa v utkání:

    Karel Vejmelka (CZE, ARI) – Nezasáhl do utkání.
    Dmitrij Jaškin (CZE, ARI) – Nezasáhl do utkání.
    Jakub Zbořil (CZE, BOS) – Nezasáhl do utkání.
    David Pastrňák (CZE, BOS) – 0+2, 0 účast, 5 střel na bránu, 0 TM, čas na ledě 18:19
    Tomáš Nosek (CZE, BOS) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, 0 TM, čas na ledě 13:59
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Scott Wedgewood (CAN. ARI) – 36 zákroků, 2 OG, úsp. 94,74%, odchytal 57:20

    Linus Ullmark (SWE, BOS)
    - 30 zákroků, 1 OG, úsp. 96,77%, odchytal 60:00
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. David Pastrňák (CZE, BOS) – (0+2)
    2. Linus Ullmark – (SWE, BOS) - 30 zákroků
    3. Scott Wedgewood (CAN. ARI) - 36 zákroků
     
    Statistické okénko:

    Střely na branku: 31 – 38.
    Zblokované střely: 11 – 9.
    Vhazování: 23 – 33.
    Hity: 28 – 22.
    Trestné minuty: 10 – 8.
    Využití přesilovek: 0/4 – 1/3.
    Vyrovnanou bitvu ve Phoenixu ovládli Medvědi
     
    Poslední utkání dnešního programu je u konce! Ve velmi vyrovnané partii byli přeci jen trochu úspěšnější hosté, jenž si tedy nakonec přišli pro vítězství. V první periodě jsme byli svědky velmi svižného hokeje z obou stran, který ale nabral na nejvyšších obrátkách až ke konci. Nejprve se ve třinácté minutě prosadil Erik Haula, jenž využil parádního uvolnění rodáka z Havířova Davida Pastrňáka. Následně domácí ale zabrali, a proto nakonec dokázali srovnat účet klání, a to když puk procedil mezi betony Linuse Ullmarka útočník Nick Schmaltz. Ve druhé periodě jsme též mohli sledovat velmi rychlý hokej z obou stran, v němž ale byli přeci jen trochu lepší hosté, jenž se tedy po zásluze mohou pyšnit vedením. V početní výhodě si totiž po nahrávce od Brada Marchanda připsal sedmou branku v probíhajícím ročníku Charlie McAvoy . Jinak se prezentovali skvělým výkonem brankáři, kteří opravdu zatím spíše drží svá mužstva. V poslední fázi tohoto souboje, jsme toho už moc neviděli. Kojoti se snažili o vyrovnaní, což jim ale dnes prostě bylo zapovězeno. Medvědi se tedy dokázali velmi dobře naladit do nadcházejících klíčových střetnutí. Konečný stav utkání 1:2.
     
    Dnešní zápas sledovalo 14 590 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Na samém konci tohoto souboje se ještě dostal do šance Riley Nash, jenž ale trefil pouze beton vynikajícího Linuse Ullmarka, který se již může radovat z výhry.
     
    59:40
    Domácí se snaží, co jim síly stačí, ovšem jejich soupeř již drží puk bezpečně u mantinelů, a proto si pravděpodobně posléze dojde pro výhru z dnešního utkání.
     
    59:21
    Zpoza mezikruží se ocitl ve výborné pozici Nick Schmaltz, jenž ale opět trefil pouze rodáka ze švédské Moda. Ten následně odjíždí na střídačku, vzhledem k poraněnému nosu, což mu ale nezabraňuje v pokračování v tomto zápase.
     
    58:56
    Bruins si teď radí v obraně velmi dobře, a i proto se dokázali zbavit tlaku svého soupeře. Aktuálně se puk sice drží ve středním pásmu, ale je pravděpodobné, že se zachvíli přesune před branku Linuse Ullmarka.
     
    58:39
    Domácí teď okupují branku hostí z opravdového blízka, což ovšem v jejich případě nezaručuje úspěch. Prozatímní efektivita v zakončení z jejich strany je doslova a do písmene skoro nulová v posledních minutách.
     
    58:19
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:19
    Patrice Bergeron se teď pokusil dostat puk mimo nebezpečí, což se mu ale nepovedlo, jelikož puk vyhodil až na zakázané uvolnění. Pohroma to ale stále není.
     
    57:50
    V dobré šanci se objevil Clayton Keller, který ale z pravé strany nakonec zamířil jen do lapačky Linuse Ullmarka, jenž zde pochopitelně podrží puk.
     
    57:20
    Scott Wedgewood odjíždí na střídačku! Domácí to ještě zkoušejí v šesti!
     
    57:20
    Nahrávka Derek Forbotra končí až na zakázaném uvolnění, hra se tedy přesune před švédského brankáře v barvách Bruins, který se tedy možná dočká dalšího zákroku.

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 19. N. Schmaltz (Gostisbehere, Keller) – 13. Haula (Pastrňák, Forbort), 34. McAvoy (B. Marchand, Pastrňák)


    Arizona Coyotes: Wedgewood (K. Vejmelka) – Capobianco, Strälman, J. Moser, Gostisbehere, Ljubuškin, Chychrun (A) – Kessel, Johan Larsson, Crouse – N. Schmaltz, T. Boyd, Keller (C) – Ch. Fischer, Riley Nash, Ladd (A) – L. Eriksson, Galchenyuk, L. O'Brien – Roussel.
    Trenér: Andre Tourigny

    Boston Bruins: Ullmark (T. Rask) – McAvoy, Vaakanainen, Carlo (A), M. Reilly, Clifton, Forbort – Craig Smith, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák, Haula, T. Hall – O. Steen, Coyle, DeBrusk – Lazar, T. Nosek, Blidh.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Rozhodčí: Hanson (USA), Lambert (CAN) – Murray (CAN), Rody (CAN)
    thejrc.org