Třinec – Plzeň 0:1 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Litvínov – Kladno 2:5 (kon.)
Liberec – Motor ČB 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:0 (kon.) | Olomouc – Sparta 1:6 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 0:4 (kon.)
konec
HC Olomouc
1:6 (0:1, 1:3, 0:2)
HC Sparta Praha
Neděle 30.01.2022, 17:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký nedělní podvečer při sledování textového přenosu ze 47. kola Tipsport extraligy. Hokejisté Olomouce dnes na svém domácím ledě přivítají pražskou Spartu. Začínáme již v 17:00.
     


    HC Olomouc

    Domácí se tentokrát před vlastními příznivci představí v lepší formě, než tomu bylo naposledy. Přeci jen z poslední pěti klání si připsali pouhé jedno vítězství, shodou okolností tomu tak bylo v posledním souboji. Kohouti se vydali do Mladé Boleslavi, kde i přes třaskavý konec, dokázali v celkovém součtu brát cenné tři body do tabulky. Nutno podotknout, že aktuální postavení není to, co by si klub představoval, a to především vzhledem k tomu, že situace byla při poslední boji s dnešním sokem úplně jiná. Aktuální stav sice zaručuje boje v playoff, ovšem zdání může klamat, protože třináctá Verva z Litvínova má pouze tříbodové manko, a to společně s jedním zápasem k dobru. Výběr trenéra Zdeňka Motáka a Jana Tomajka by dnes velmi rád kraloval nad svým soupeřem, neboť by se na něj mohli dotáhnout.

    Lídrem kanadského bodování je prozatím kometa sezóny Jan Káňa (13+23), kterého vyzdvihla hlavně kombinace s rodákem ze Šternberka Davidem Krejčím (17+18), jenž je na tom velmi podobně, jako jeho kolega. Mezi třemi tyčemi kraluje ihned po svém delším zranění Branislav Konrád. Na střídačce je vždy samozřejmě připraven Jan Lukáš, tedy bývalá jednička pražské Sparty.

    Poslední tři utkání:


    BK Mladá Boleslav 2:3 HC Olomouc
    HC Dynamo Pardubice 3:0 HC Olomouc
    HC Energie Karlovy Vary 4:3pp HC Olomouc
     


    HC Sparta Praha

    Hosté se v poslední zápasech činili poměrně atraktivní hrou, která ale za poslední dva týdny vyrobila pouhou jednu výhru, ovšem ta alespoň přišla v úterý tohoto týdne. Jednalo se o dohrávku 37. kola před vlastními fanoušky s Litvínovem. Pražané se po parádním obratu ve třetí třetině mohli radovat, jelikož tři body vystřelil z trestného střílení Tomáš Šmerha, jenž letos pravidelně nastupuje za prvoligový Sokolov. Je pravdou, že dosavadní pozice není úplně příznivá, protože tým se ocitá na poměrně nejisté desáté příčce, což zatím pochopitelně vůbec nic nezaručuje. Jak jsem již zmiňoval, Hanáci si drží odstup jen čtyř bodů, a proto je dnešní utkání obzvlášť důležité pro obě mužstva. Tým, vedený trenérem Josefem Jandačem, si rozhodně přijel pro výhru, jenž se ale určitě nebude rodit snadno.

    Vévodou v kolonce nasbíraných bodů je odchovanec Liberce a bývalý hráč Ottawy Senators Filip Chlapík (21+25). Ten se i přes skvostnou formu nakonec nevešel do nominace národního týmu, k čemuž se později vyjádřil poměrně hanlivými slovy hlavně na adresu generálního manažera Petra Nedvěda. Ihned v závěsu se nachází Švéd Erik Thorrel (17+15), jako atraktivní forvard s parádní čuchem na asistence. V brankovišti jsme byly zvyklý na Alexandra Saláka, který ale v uplynulých dnech porušil smlouvu s klubem, čímž naznačil stěhování do jiného klubu. Proto je tedy více než pravděpodobné, že následně uvidíme Matěje Machovského. Ten přišel v probíhajícím ročníku z lotyšského Dinama Riga.

    Poslední tři utkání:

    HC Sparta Praha 3:1 HC Verva Litvínov
    HC Sparta Praha 2:3 Rytíři Kladno
    Bílí Tygři Liberec 4:3 HC Sparta Praha
     
    Poslední vzájemné utkání:

    Celky se spolu naposledy střetly v polovině měsíce prosince minulého roku. Tehdy se jednalo o poměrně třaskavou bitvu, ve které nakonec byla úspěšnější olomoucká Mora, jenž brala dva body za výhru po samostatných nájezdech. V šesté sérii rozhodl Jan Káňa.

    HC Sparta Praha 3:4psn HC Olomouc I 12.12. 2021

    Branky a nahrávky: 1. Buchtele (T. Pavelka, Sobotka), 27. Buchtele (Mikliš, Sobotka), 60. T. Pavelka (Chlapík, Matuškin) – 4. Bambula (T. Černý, Nahodil), 34. Burian (Bambula, Nahodil), 43. Nahodil (Burian, Rašner), rozh. náj. J. Káňa.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, L. Mareš, Škůrek – J. Káňa, David Krejčí (A), Bambula – Olesz, Handl, Navrátil – Kusko, J. Knotek (A), Michal Kunc – Burian, Nahodil.
    Trenér: Zdeňek Moták

    HC Sparta Praha: Machovský (Cichoň) – Pogorišnyj, Matuškin, T. Pavelka, A. Polášek (A), Moravčík, David Němeček, M. Jandus – M. Řepík (C), Sobotka (A), Šmerha – Chlapík, R. Horák, E. Thorell – M. Forman, D. Kaše, Prymula – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček.
    Trenér: Josef Jandač

    Rozhodčí: Pražák, Obadal – Kajínek, Axman.
     
    Hráči se již připravují při rozcvičce na ledové ploše. Nutno zmínit, že dnešní utkání je tím posledním pro Davida Krejčího, Michala Řepíka a Vladimíra Sobotku, kteří odlétají na olympijské hry. Jejich návrat zatím není přesně znám.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Domácí jsou ihned z úvodu utkání poměrně aktivní, jelikož se tlačí směrem dopředu. Uvidíme, zda.li se jim to vyplatí.
     
    00:56
    Alex Rašner pouze nahodil puk ze středního pásma, ovšem vše se obratem vrátilo na stranu domácího celku, kdy Tomáš Pavelka se zbavil povinnosti icingem.
     
    01:24
    Rychlý výpad hostí do útočného pásma zakončil Roman Horák střelou, ovšem Branislav Konrád zasahovat nakonec nemusel.
     
    01:53
    Aktuálně se puk drží v útočném pásmu hostí, kde se domácí snaží o rychlé získání puku, což se jim ale zatím nedaří.
     
    02:35
    O rychlou střelu se pokusil Lukáš Nahodil, který ale trefil pouze pozornou vyrážečku Matěje Machovského.
     
    03:13
    Rostislav Olesz se objevil v obrovské šanci před brankou hostí, ovšem z hranice brankoviště trefil pouze Matěje Machovského.
     
    03:57
    Hosté se po delší době dokázali usadit v útočném pásmu, kde aktuálně velmi rychle kombinují.
     
    04:28
    I Michal Řepík si věřil do střely, ale podařilo se mu trefit pouze lapačku Branislava Konráda.
     
    05:36
    Po rychlých nahrávkách hostí se do střely nakonec opřel Tomáš Šmerha, jenž ale nastřelil pouze výstroj slovenského brankáře.
     
    06:14
    Po rychlém výpadu domácích do útočného pásma to zkoušel Vilém Burian, ovšem trefil pouze clonícího Romana Horáka. Následně se dopředu rozjeli i hosté, ale pokus Martina Janduse nebyl tím nebezpečným.
     
    06:58
    Rychlý pokus z pravého kruhu od Davida Kašeho zastavila až branková konstrukce branky domácích, kteří tedy přestáli obrovské nebezpečí.
     
    07:39
    David Krejčí adresoval před branku pěkný pas, který ale nakonec nenašel nikoho z jeho spoluhráčů. Hra se tedy opět nastěhovala do středního pásma.
     
    08:17
    Jakub Navrátil se z hranice mezikruží opřel velmi rychle do puku, který ale netrefil, jak by si představoval. Vše pohodlně kryl Matěj Machovský.
     
    08:40
    Po nahození Davida Škůrka následuje komerční přestávka, protože nebezpečí ukryl ve své výstroji opět Matěj Machovský. Pokračovat budeme buly v útočném pásmu Kuhoutů.
     
    09:29
    David Kaše se snažil o pokrytí puku v útočném pásmu, což se mu ale nepovedlo, jelikož ho obral pozorný Jan Knotek.
     
    09:59
    Jiří Ondrušek se sice snažil zbavit svůj tým nebezpečí, ovšem dopustil se přihrávky rukou, což je hrubé porušení v souladu s pravidly. Buly se odehraje ve středním pásmu.
     
    10:31
    David Krejčí si šikovně posunul puk do útočného pásma, ovšem následně o něj přišel. Hosté tedy aktuálně zakládají postupný útok.
     
    10:56
    Střela Tomáše Pavelky zaplavala po teči jednoho z bránících hráčů do ochranné sítě. Hra tedy stále zůstane u branky Branislava Konráda.
     
    11:38
    Hosté se opět dokázali nachvíli usadit v útočném pásmu, ovšem díky organizaci domácích dlouho nepochodili.
     
    12:12
    Michal Řepík se po vlastní ose vydal do útočné třetiny, kde byl ale pohotově zastaven dvojící bránících hráčů.
     
    12:52
    Jan Káňa se pokusil o nahození puku na branku hostí, ovšem trefil pouze boční síť, což tedy neplánoval.
     
    13:45
    Po rychlém výpadu už to vypadalo na další solidní šanci domácího celku, ovšem David Krejčí se ocitl v ofsajdovém postavení, a proto jediné, co uvidíme bude komerční pauza.
     
    14:10
    Vladimír Sobotka si sjel ve středním pásmu k puku, ovšem předtím podrazil Jana Knotka, a proto míří na trestnou lavici.
     
    14:50
    Početní výhoda domácích prostě nepatří mezi nejlepší. Důkazem toho byla nepřesná střela Jiřího Ondruška, jenž se ihned odrazila zpět do středního pásma.
     
    15:23
    David Vitouch se teď dokázal dostat bezpečně k puku, a proto ho tedy mohl vyhodit. Tímto velmi pomohl svému celku.
     
    15:56
    Dalibor Řezníček vyslal směrem na branku hostí solidní střelu, která ale nakonec trefila pouze Davida Kašeho, který zbavil svůj tým nebezpečí.
     
    16:10
    Hosté v plném počtu.
     
    17:30
    Adam Polášek se pokusil o zajímavou střelu, která nakonec zaplavala až do výstroje Branislava Konráda, který tedy uklidňuje hru.
     
    18:18
    Vyhození Tomáše Dujsíka skončilo až na zakázaném uvolnění. I přes nevoli domácích fandů tedy budeme pokračovat v útočném pásmu hostí.
     
    19:06
    Jan Švrček se ve vlastním pásmu dopustil úplně zbytečného zákroku, který je tedy po zásluze potrestán na dvě minuty, a to konkrétně za hákování.
     
    19:29
    Prudká střela Maxima Matuškina byla opravdu tou nebezpečnější, jelikož Branislav Konrád předvedl poměrně nejistý, ač úspěšný zákrok.
     
    19:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté ke konci první periody střílejí vedoucí branku! Po rychlé kombinaci se dostal ke střele ERIK THORELL, jenž dokázal pohotově prostřelit Branislava Konráda. Asistence: Filip Chlapík, Maxim Matuškin.
    19:49 Erik THORELL - 0:1
     
    19:59
    V první periodě se již nic dít nebude, jelikož domácí drží v klidu puk za svou svatyní.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme byli svědky velmi rychlé a svižné hry. Domácí přeci jen byli z úvodu trochu lepší, ale i tak odchází do kabin s jednobrankovým mankem. V početní výhodě se totiž po kombinaci dostal ke střele Švéd Erik Thorell, který dokázal jako první prostřelit slovenskou zeď v brance Kohoutů. Nicméně je pravděpodobné, že dnešní zápas se bude nést stále v parádním tempu, což by mohlo přinést mnoho branek.
     
    Hráči již nastupují na ledovou plochu. Druhá perioda tedy započne za pár minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Domácí opět třetinu započali velmi aktivně, jelikož se drží v útočném pásmu svého soka.
     
    20:57
    Do střely se aktuálně pokoušel dostat Jan Bambula, ovšem nakonec mu plány hokejkou zhatil Tomáš Pavelka.
     
    21:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ihned zpočátku druhé periody se hosté dostávají do dvoubrankového vedení! Po chybě domácích v rozehrávce se dostal po rychlé ose k puku FILIP CHLAPÍK, jenž dokázal pohotově překonat brankáře Branislava Konráda. Asistence: Erik Thorrel.
    21:03 Filip CHLAPÍK - 0:2
     
    21:24
    Další chyba domácích tentokrát znamená oslabení. Michal Kunc si totiž počínal velmi neopatrně, a proto usedá na trestnou lavici za podrážení.
     
    21:50
    David Kaše se dostal do velmi dobré šance, ovšem puk mu sjel z hole, a proto nakonec trefil pouze lapačku Branislava Konráda.
     
    22:09
    Jan Káňa se ihned po buly v obranném pásmu dostal na druhé straně hřiště do solidní šance, ovšem pouze nastřelil Matěje Machovského
     
    22:53
    David Kaše si v útočném pásmu nepočínal nejlépe, jelikož se dopustil sekání, za což si odbije dvouminutový trest.
     
    23:16
    Ve hře čtyř proti čtyřem jsou aktivnější hosté, kteří se drží pohodlně v útočném pásmu.
     
    23:24
    Domácí v plném počtu.
     
    23:54
    Do dobré pozice se již dostával Jan Káňa, ale nakonec mu pobídka od Davida Krejčího přeskočila hůl. Hosté se tedy osvobozují.
     
    24:35
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí nakonec početní výhodě přeci jen skórují. David Krejčí se dostal z pravého kruhu do dobré pozice, kterou ještě vylepšil JANU KÁŃOVI, který v početní výhodě snižuje skóre. Asistence: David Krejčí, Jan Knotek
    24:35 Jan KÁŇA - 1:2
     
    25:06
    Rychlé nahození Davida Vitoucha nakonec dokázal pokrýt Branislav Konrád bezpečně ve své výstroji, čímž uklidňuje hru.
     
    25:35
    Tomáš Dujsík předvedl další neúspěšný obranný zákrok, za který je trestán dalším vyloučením.
     
    25:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané v rychlém sledu opět navyšují skóre! Po rychlém výpadu do útočného pásma se dostal k puku MICHAL ŘEPÍK, který dokázal zakončit pohotově pod horní tyč. Asistence: Vladimír Sobotka, Tomáš Pavelka.
    25:53 Michal ŘEPÍK - 1:3
     
    26:38
    Domácí se po delší době dostali do solidního tlaku v útočném pásmu, ovšem aktuálně se drží spíše u mantinelů.
     
    27:02
    Nepřesná nahrávka Dalibora Řezníčka nakonec skončila po teči až v ochranné síti. Mimo komerční pauzu bude následovat vhazování ve středním pásmu.
     
    27:16
    Do dobrého zakončení se dostal z pravé strany Lukáš Nahodil. Ten ale dokázal trefit pouze připravenou výstroj Matěje Machovského.
     
    27:58
    Na druhé straně se uvolnil David Kaše, jenž posléze ale upadl. Domácí se hlavně proto aktuálně drží v moci puku.
     
    28:37
    Jan Švrček se pokusil zastavit útok hostí, což se mu nakonec povedlo, jelikož puk dopravil do středního pásma.
     
    29:22
    Rychlý výpad domácích zastavil přesným hitem Roman Horák, jenž následně založil postupný útok hostí.
     
    29:54
    Nahození Jana Knotka nebylo nebezpečné, jelikož skončilo velmi pohodlně v lapačce Matěje Machovského.
     
    30:24
    Tomáš Pavelka předvedl na Davida Krejčího úplně zbytečný zákrok, za který si jde odsednout na trestnou lavici.
     
    30:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražská Sparta se dostává do vedení již o tři branky! Po chybě v početní výhodě se dostal do samostatného úniku FILIP CHLAPÍK, který nakonec dokázal překonat Branislava Konráda střelou pod horní tyč. Asistence: Roman Horák
    30:54 Filip CHLAPÍK - 1:4
     
    31:14
    Prudkou střelu na branku vyslal Tomáš Dujsík, ovšem Matěj Machovský byl opět připraven ve své pozici a puk lapil.
     
    31:54
    Hosté toto oslabení již určitě přežijí, jelikož David Kaše vyhodil aktuálně puk přes celé hřiště.
     
    32:24
    Hosté v plném počtu.
     
    32:54
    Rychlý protiútok domácích nakonec nebyl nijak nebezpečný, protože Jan Knotek vyslal střelu pouze do tvrzeného skla.
     
    33:08
    Na druhé straně vyslal pokus Michal Řepík. Ten nakonec pouze orazítkoval lapačku Branislava Konráda, který tedy hru přerušuje. Následuje komerční pauza.
     
    33:46
    Jiří Ondrušek se v obranném pásmu činil zbytečným faulem, čímž oslabuje svůj celek.
     
    34:10
    Jan Káňa se už mohl dostat do dobré šance, ale byl velmi rychle odstaven Tomášem Pavelkou, který následně poslal puk do středního pásma.
     
    34:36
    Jan Knotek se dostal do samostatného úniku ve vlastním oslabení, čímž pomohl napodobit FIlipa Chlapíka. To se mu ale nepovedlo, protože trefil beton Matěje Machovského.
     
    35:21
    Nahození Adama Poláška nakonec Branislav Konrád pouze srazil do mantinelu, čímž nepředvedl dvakrát jistý zákrok.
     
    35:32
    Maxim Matuškin spouští opět hru čtyř proti čtyřem, jelikož při úniku domácích podrazil bezbranného Davida Krejčího.
     
    35:46
    Domácí v plném počtu.
     
    35:59
    David Krejčí se již napřahoval ke střele, kterou mu ale včas vypíchl opravdu pozorný Michal Řepík.
     
    36:29
    Jan Káňa se po rychlém sprintu pokusil překvapit brankáře Matěje Machovského. Ten ale proti jeho střel včas zaklapl své betony.
     
    36:57
    Adam Polášek teď vyhodil puk přes celé hřiště, a hlavně proto je tedy jeho tým způsobilý k vystřídaní.
     
    37:20
    Už to vypadalo na slibný pokus z hokejky Jana Švrčka, který ale nakonec pouze nastřelil připravený beton rodáka z Plzně.
     
    37:32
    Hosté v plném počtu.
     
    37:51
    Vyhození Tomáše Pavelky skončilo až na zakázaném uvolnění, a proto se hra opět přesune před branku hostí.
     
    38:36
    Vladimír Sobotka se do útočného pásma rozjel velmi rychle, což se mu nevyplatilo. Narazil totiž do připraveného Davida Škůrka, který rozjel útočnou akci svého celku.
     
    39:10
    Jiří Ondrušek se již napřahoval ke střele, ovšem s pukem zajel až za modrou čáru a následně zpět. To tedy pochopitelně značí ofsajd, což přesunuje hru do středního pásma.
     
    39:35
    Na druhé straně se do střely dostal Maxim Matuškin, jenž ale nakonec trefil pouze zadní mantinel za brankou domácích.
     
    39:57
    Ve druhé části se již skóre měnit nebude, protože Jan Knotek drží puk pohodlně ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé periodě se jednalo opravdu o brankovou smršť, ve které byli o mnoho úspěšnější hosté. Nejprve se dokázal prosadit po minutě od začátku Filip Chlapík. Následně se ovšem hra vyrovnala, a to zapříčinilo korigaci ve skóre. O to se postaral po nahrávce Davida Krejčího rodák z Brna Jan Káňa. Hanáci ale následně pokračovali v občasné pasivitě, což korunoval brankou Michal Řepík. Pro jistotu, aby toho nebylo málo, tak si Mora v přesilovce nepohlídal po chybě opět Filipa Chlapíka. Ten tedy vstřelil druhou branku v utkání. Uvidíme tedy, s čím celky vyrukují v poslední části hry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Do dobré šance se vydal David Krejčí, který ale nakonec trefil pouze beton brankáře Matěje Machovského.
     
    40:31
    Na ledové ploše se po jednom ze soubojů ocitl Jan Bambula, jenž již odjíždí na střídačku. Vše ale nasvědčuje tomu, že by mohl být v pořádku.
     
    41:15
    Tomáš Dujsík poslal na branku hostí pouze zbabělou střelu, která tedy po zásluze skončila pouze na betonu Matěje Machovského.
     
    41:45
    Hosté se aktuálně dostali do rychlého výpadu, a to konkrétně Roman Horák, který narazil do brankáře Branislava Konráda. Hra se sice přerušila, ovšem již je jasné, že budeme pokračovat buly v útočném pásmu Sparty.
     
    42:33
    Rychlý výpad hostí nakonec nebyl nebezpečný, protože pobídku Michala Řepíka nedokázal na svou hůl zpracovat Tomáš Šmerha.
     
    43:20
    Hosté se aktuálně drží v útočném pásmu, což jim vyhovuje, i přesto, že k zakončení zatím cesta nevede.
     
    43:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu pátou branku hostí! Po rychlém protiútoku do útočného pásma se ke střele zpoza mezikruží dostal VLADIMÍR SOBOTKA, který se dokázal trefit mimo dosah slovenského brankáře. Asistence: Tomáš Šmerha.
    43:40 Vladimír SOBOTKA - 1:5
     
    44:06
    Tlak domácích začíná sice nabírat na síle, ovšem zatím nejsme svědky žádného zajímavého zakončení.
     
    44:59
    David Kaše si se svou holí počínal velmi neohrabaně, a proto je odchází na trestnou lavici za podrážení.
     
    45:29
    Rychlá kombinace olomouckých opět nevede ke vstřelené brance, jelikož Lukáš Nahodil dokázal opět trefit pouze lapačku Matěje Machovského.
     
    45:56
    Po delším tlaku domácích se nakonec podařilo Romanu Horákovi puk vyhodit přes všechny čáry ledové plochy. Jeho tým tedy může střídat.
     
    46:18
    Po pěkné nahrávce od Jana Knotka se ke střele dostal David Krejčí, jenž ale opět narazil na zeď jménem Matěj Machovský.
     
    46:59
    Hosté v plném počtu.
     
    47:24
    Nahození Davida Krejčího bylo velmi ostré, ovšem nepřesné, protože rodák z Plzně si s ní opravdu hravě poradil ve své výstroji. Následuje komerční pauza.
     
    47:55
    Kombinace hostí nabrala na rychlých koncích. Tomáš Pavelka totiž nenašel svým pasem žádného svého spoluhráče, a proto z toho byl icing. Následuje buly v útočném pásmu domácích.
     
    48:39
    Vladimír Sobotka se pokoušel uvolnit po pravém mantinelu v útočném pásmu, což se mu ale nepovedlo, protože ho odzbrojil Dalibor Řezníček.
     
    49:12
    Oba týmy se teď přetlačují spíše ve středním pásmu, jelikož ani jeden z nich není schopen nijak zajímavě kombinovat.
     
    49:49
    Nahrávka Michala Řepíka na rozjetého Jakuba Strnada byla nepřesná, protože skončila pouze na hokejce Davida Škůrka.
     
    50:35
    Jan Káňa se snažil prosadit do zakončení, ovšem skákavý puk mu nadělal mnoho problémů, a proto jeho naděje brzy zhasly.
     
    51:05
    Domácí se sice drží v útočném pásmu, ovšem pouze za cenu držení puku u mantinelu, což jim zdaleka nevyhovuje.
     
    51:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Šestá v síti domácích právě odbyla! Po parádní kombinaci v útočném pásmu se dostal do zakončení MICHAL ŘEPÍK, který se do odkryté svatyně pochopitelně nemýlil. Asistence: Vladimír Sobotka, Tomáš Šmerha.
    51:26 Michal ŘEPÍK - 1:6
     
    52:19
    Do rychlého zakončení se dostal Jiří Ondrušek, který ale opět nevyzrál na připravený beton Matěje Machovského.
     
    52:59
    Již to vypadalo na rychlý protiútok domácích. Ten ale nakonec včas zastavil Tomáš Pavelka, jenž vyhodil puk do středního pásma.
     
    53:36
    Nepřesná nahrávka Michala Kunce skončila až na střídačce hostí, což tedy mimo jiné znamená vhazování ve středním pásmu, a zároveň komerční pauzu.
     
    54:28
    Střela Jakuba Navrátila z nulového úhlu dopadla podle očekávání, protože zamířila pouze do masky Matěje Machovského.
     
    54:58
    Po sérii nepřesných nahrávek se dostal do zakončení Lukáš Nahodil, který ale nakonec vůbec netrefil svatyni hostí.
     
    55:16
    Prudká střela Alexe Rašnera zaplula do lapačky Matěje Machovského, který si připisuje další jistý zákrok.
     
    55:54
    Aktuálně na ledové ploše vidíme spíše hokej, který připomíná ten z klasického rybníku. Ani jeden z týmů totiž nevyřazuje pozitivním dojmem.
     
    56:20
    Nahození Jana Švrčka skončilo pouze v ochranné síti. Posléze tedy uvidíme vhazování v útočném pásmu, jelikož některý z bránících hráčů puk tečoval.
     
    56:52
    Jan Knotek předvedl parádní práci v defenzívě, když se vrátil a nakonec ještě puk vybojoval. Aktuálně se snaží o založení postupného útoku.
     
    57:36
    Dlouhá nahrávka přes celé hřiště od Michala Moravčíka málem nadělala neplechu. Tento pas totiž mířil za rozjetým Davidem Vitouchem, před kterým ale vše zažehnal Branislav Konrád.
     
    58:21
    Ostré nahození od Adama Poláška dokázal slovenský brankář pohotově vyrazit až do středního pásma.
     
    58:51
    Odchovanec právě pražského klubu Jan Švrček se v roli soupeře pokusil o prudkou střelu, kterou ale zamířil pouze do zadního mantinelu.
     
    59:13
    V poslední minutě utkání se ještě v šanci ocitl David Kaše, který jel do samostatného úniku. Branislav Konrád ho ale betonem pohotově vychytal.
     
    59:40
    Utkání se již dohrává v klidném tempu, protože ani jeden z celků se aktuálně nepotřebuje hnát dopředu.
     
    59:59
    Utkání je již opravdu u svého konce, a proto si Adam Polášek vychutnává radost z výhry za svou vlastní branku.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas 47. kola Tipsport extraligy je u konce! V poslední třetině již hráči Sparty pouze kosmeticky upravovali skóre. V 54. minutě si brankáře Branislava Konráda vychutnal Vladimír Sobotka, na nějž o osm minut později navázal po krásné kombinaci Michal Řepík. Následně jsme už neviděli příliš mnoho šancí, protože týmy spíše odpočítávali konec tohoto střetnutí. Konečný stav utkání 1:6.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    David Krejčí (OLO) – (0+1)
    Filip Chlapík (SPA) – (2+1)
     
    Pro dnešek je to tedy ode mne vše. S přáním do posledních lednových dnů při mnoho sportovních přenosech, se s Vámi od klávesnice loučí Adam Sedlák. Napočtenou. (19:22:00)
    Marken.cz

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 25. J. Káňa (David Krejčí, J. Knotek) – 20. E. Thorell (Chlapík, Matuškin), 22. Chlapík (E. Thorell), 26. M. Řepík (Sobotka, T. Pavelka), 31. Chlapík (R. Horák), 44. Sobotka (Šmerha), 52. M. Řepík (Sobotka, Šmerha)


    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, L. Mareš, Škůrek – J. Káňa, David Krejčí (A), Bambula – Olesz, Handl, Navrátil – Kusko, J. Knotek (A), Michal Kunc – Burian, Nahodil.
    Trenér: Zdeňek Moták

    HC Sparta Praha: Machovský (Cichoň) – Pogorišnyj, Matuškin, T. Pavelka, A. Polášek (A), Moravčík, David Němeček, M. Jandus – M. Řepík (C), Sobotka (A), Šmerha – Chlapík, R. Horák, E. Thorell – M. Forman, D. Kaše, Prymula – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček.
    Trenér: Josef Jandač

    Rozhodčí: Pražák, Obadal – Kajínek, Axman
    thejrc.org