Třinec – Plzeň 0:1 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Litvínov – Kladno 2:5 (kon.)
Liberec – Motor ČB 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:0 (kon.) | Olomouc – Sparta 1:6 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 0:4 (kon.)
konec
Berani Zlín
5:2 (0:0, 2:1, 3:1)
HC Kometa Brno
Neděle 30.01.2022, 15:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (17:58:39)
     
    Během poslední třetiny jsme byli svědky rovnou čtyř branek, z čehož tři padly do sítě brněnské Komety. Začátek třetiny nám ale přinesl vyrovnání, a to opět velice rychle po úvodním hvizdu. Domácí celek ale na sebe nenechal působit jakýkoli tlak, díky čemuž se dostali po pouhé minutě opět do vedení. Po půlce třetiny bylo vedení Zlína již dvoubrankové. Všechno završil poslední gól Beranů minutu a půl před koncem, který padl již do prázdné brány.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Tři body domácího celku jsou nyní již v podstatě jisté. I přesto se ale Berani nachází v útočném pásmu. Na jejich hře jde ale vidět, že se spíš snaží si udržet kotouč na svých holích.
    58:21 Pavel KUBIŠ - 5:2
     
    58:21
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak tento risk hry bez brankáře hostům vůbec nevyšel! Velice blízko ke gólu měl nejdříve Zabusovs, který ale trefil pouze tyčku, následně se ale dostal k puku PAVEL KUBIŠ, který z bezprostřední blízkosti neměl se zakončením nejmenší problém. Díky tomu si tak tento hráč připisuje již druhý bod. Asistence: Radek Veselý a Patriks Zabusovs.
     
    57:14
    O jednu z mála střel Brna během posledních minut se nyní postaral Petr Holík. Jeho pokus ale Libor Kašík zcela jasně vyděl a připisuje si tak další zákrok lapačkou.
     
    56:08
    V útočném pásmu přišel o puk po velice špatném zakončení Ondřej Němec. Nakonec se ale k puku stejně dostává jeden z jeho spoluhráčů, jelikož téměř všichni protihráči jeli střídat.
     
    56:08
    Tak tato početní výhoda ševcům vůbec nevyšla. Jejich pobyt v útočném pásmu nebyl nijak krátký, jejich nekonečné kombinace je ale často stály ztrátu kotouče. Toto počínáni by mohlo Berany ještě setsakramentsy mrzet.
     
    55:09
    Největší šanci početní výhody měl zatím paradoxně David Ostřížek. Ten se po špatné přihrávce ševců dostal do úniku jeden na jednoho. Právě dotírající obránce na poslední chvíli zastavil jeho zakončení.
     
    54:10
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Luboš Horký – 2 min., hákování).
     
    53:52
    Tak toto je velká chyba, o kterou se postaral Valentin Claireaux. Ten se pokusil o nahrávku po modré čáře. Když ale zvedl hlavu, nevšiml si, že mu kotouč sjel z hole. Díky tomu se dostal k puku jeden z útočníků Komety.
    52:53 Vladimir MICHASJONOK - 4:2
     
    52:53
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je gól, který by mohl rozhodnout celé utkání! Sem minut před koncem, se po obrovské chybě soupeře v rozehrávce prosazuje VLADIMIR MICHASJONOK. Ten tak poprvé zvyšuje na rozdíl dvou branek. Asistence: Pavel Kubiš.
     
    52:39
    O další pohotový blok se postaral Pavel Kubiš, který zastavil zakončení Luboše Horkého. Na následném buly se navíc dostává k puku jeden z jeho spoluhráčů.
     
    51:40
    Ve středu kluziště se dostal k puku Bedřich Köhler. Jeho následná přihrávka ale skončila na holích soupeře, který se tak okamžitě hrne do útoku. Ten ale končí ještě dřív, než vůbec začal, a to přihrávkou rukou.
     
    50:41
    Po vyhranném buly se dostal do zakončení Valentin Claireaux. Ten ale z velkého úhlu nepřekonal brankáře soupeře. Na druhé straně se ale o slovo přihlásil Peter Mueller, který se dostal do samostatného úniku. Jeho kličku ale zkušeně přečetl Kašík, který vytáhl svůj další brilantní zákrok.
     
    49:42
    Dobrou defenzivní práci nyní předvedl Ondřej Němec. Ten zastavil dobře rozjetého Marka Ďalogu, čímž ho vystavil do ofsajdového postavení.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 36. Zabusovs (Kubiš), 39. Köhler (P. Sedláček, Ferenc), 43. Claireaux (Mallet, O. Němec), 53. Michasjonok (Kubiš), 59. Kubiš (R. Veselý, Zabusovs) – 22. Kučeřík (R. Holland, Krištof), 41. Krištof (L. Horký)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – M. Novotný, Gazda, O. Němec (A), Suhrada, Mamčics, Ferenc – Honejsek, Claireaux, Mallet – Makarenko, Hejcman, Michasjonok – Kubiš (C), R. Veselý, Zabusovs – Okál, P. Sedláček (A), Köhler – Karafiát.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Kometa Brno: Čiliak (Jekel) – Ďaloga, Roth, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Bartejs, Tansey – Zaťovič (C), P. Holík, P. Mueller (A) – Kollár, Krištof, L. Horký – R. Pavlík, A. Zbořil, Vincour – Ostřížek, Rákos, Šik.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Šír, Hradil – Frodl, Komárek

    Diváci: 1000
    thejrc.org