Třinec – Plzeň 0:1 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Litvínov – Kladno 2:5 (kon.)
Liberec – Motor ČB 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:0 (kon.) | Olomouc – Sparta 1:6 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 0:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 30.01.2022, 15:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den z Třince. Tipsport extraliga pokračuje sedmačtyřicátým kolem, v třinecké WERK ARENĚ dojde na souboj vedoucího týmu tabulky se čtvrtým celkem – Oceláři Třinec přivítají Škodu Plzeň. Utkání startuje v 15 hodin.
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři v posledním kole přišli o svou šňůru výher, stále však pokračuje série utkání, ve kterých Slezané bodovali. Hráči s drakem na prsou zapsali alespoň jeden bod v posledních pěti kolech, s jednadevadesáti získanými body pak drží pohodlný náskok na čele extraligové tabulky. Druhý Hradec Králové se sice o dva body přiblížil, Oceláři stále vedou o šest bodů.

    “Dvě třetiny byly hodně živelné, dělali jsme věci, které jsme nikdy nedělali, jako třeba špatná střídání. Kluci nebyli soustředění a byli za to potrestaní. Ale vyplynulo to ze hry, ze zápalu, v jakém jsou. Samozřejmě by se to nemělo stávat. Na druhou stranu musím říct, že za stavu 2:0 a 3:1 kluci nic nezabalili. Až v poslední třetině už to byla hra, kterou jsme chtěli a kterou běžně předvádíme,“ hodnotil Marek Zadina poslední utkání.

    Třinecké hokejisty v neděli čeká souboj se čtvrtou Škodou Plzeň, hráči s drakem na prsou budou chtít se Západočechy srovnat letošní bilanci na dvě výhry a dvě prohry. Všechny dosavadní souboje vždy skončily jednobrankovým rozdílem, celkem v soubojích dvou ofenzivně laděných celků padlo třináct branek. Vrátí se Oceláři zpět na vítěznou vlnu?

    Poslední utkání Ocelářů

    28. 1. 2021: HC Motor České Budějovice – HC Oceláři Třinec 5:4 pp. (2:1, 2:2, 0:1 – 1:0)
    Branky a nahrávky:
    9. Vondrka (Beránek, Hanzl), 12. Koláček (Chlubna, Percy), 22. Hanzl (Pech, Štencel), 35. Hanzl (Percy, Štencel), 65. Valský (Štencel, Pech) – 17. Hrňa (Růžička, Doudera), 29. Růžička (Doudera, Vrána), 31. Chmielewski (TS), 43. Roman (Dravecký).

    Sestava Ocelářů v posledním utkání: Mazanec – Doudera, Marinčin, Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Adámek – Daňo, Vrána, Růžička – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Nestrašil, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Roman, Dravecký – Kofroň.
     
    HC Škoda Plzeň

    Indiáni v základní části podávají docela nevyrovnané výkony. Plzeň si dokáže vypracovat sérii několika vítězných mačů v řadě, zároveň je ale schopná zapsat více porážek za sebou. Aktuálně Západočeši střídají vítězné duely s těmi prohranými, kdy zvítězili nad Kladnem a Motorem, prohráli pak s Karlovými Vary a Dynamem. Předtím však Plzeňští nezvládli čtyři duely v řadě. V tabulce zatím Plzeň drží čtvrtou příčku, páté Vítkovice ale ztrácí jen dva body a navíc odehrály o dva zápasy méně.

    V posledním kole indiáni na svém ledě přivítali pardubické Dynamo. Plzeň byla velice blízko k vítězství, tři inkasované branky v poslední části ale poslaly duel do prodloužení, ve kterém rozhodl pardubický Camara. „Celkově musíme být zklamaní s bodem. Chtěli jsme vyhrát, byli jsme výborně připravení. V prvních dvou třetinách to bylo vidět, měli jsme rozhodnout. Minimálně čtyřbrankový rozdíl tam měl být. Poslední dobou nastřelujeme tyče nějak často. Nicméně i 2:0 by mělo stačit na to, aby ta třetí třetina vypadala jinak. Dostali jsme rychlý gól a pak byla naše hra o ničem,“ hodnotil trenér Miloš Říha duel s Pardubicemi.

    Produktivitu Plzně zatím vede Michal Bulíř. Zkušený útočník ve čtyřiceti třech zápasech zaznamenal sedmačtyřicet bodů (23+24). Druhým v pořadí pak je obránce Peter Čerešňák s sedmatřiceti kanadskými body. Čerešňák je zároveň nejproduktivnějším bekem soutěže. V brance více prostoru dostává Miroslav Svoboda, v osmadvaceti zápasech Svoboda zapsal úspěšnost ve výši 91,94 %.

    Poslední utkání Plzně

    27. 1. 2021: HC Škoda Plzeň – HC Dynamo Pardubice 3:4 pp. (1:0, 1:0, 1:3 – 0:1)
    Branky a nahrávky:
    20. F. Přikryl (Bulíř, F. Suchý), 25. Bulíř (F. Suchý), 57. L. Kaňák (M. Lang) – 41. Camara (D. Robertson, R. Kousal), 46. D. Robertson (Cienciala, Poulíček), 51. Cienciala (Košťálek, J. Mikuš), 63. Camara.

    Sestava Plzně v posledním utkání: Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, J. Holý, Budík, J. Kindl (C), Kremláček – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Dzierkals, Mertl, M. Lang – M. Marcel, G. Thorell, J. Dufek.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Naposledy se oba soupeři utkali před měsícem a půl. Oceláři podlehli Plzni výsledkem 2:3, přestože značnou část zápasu ovládali. Smolný duel orámovalo pět tyček, rozhodující trefu Petera Čerešňáka propustil Ondřej Kacetl mezi betony. Rána z poslední minuty na něj letěla z obranného pásma Škody. Nepomohly ani dva góly Tomáše Kundrátka nebo 300. extraligový bod Erika Hrni.

    12. 12. 2021: HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
    Branky a nahrávky: 37. Kundrátek (Hrňa, Dravecký), 41. Kundrátek (Hrňa) – 24. Mertl (Bulíř, Čerešňák), 43. Bulíř (Dufek), 60. Čerešňák (Mertl).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek, Jaroměřský – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Chmielewski, Miloš Roman, O. Kovařčík – A. Nestrašil, Marcinko, Kofroň – Hrehorčák, R. Szturc, Dravecký (A).
    Trenér: Václav Varaďa

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Miroslav Svoboda) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, J. Holý, Budík, J. Kindl (C), Kremláček – J. Dufek, Mertl, M. Lang – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – M. Marcel, G. Thorell, Malát.
    Trenér: Václav Baďouček

    Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Svoboda, Malý.
     
    Hráči obou týmů nastupují na ledovou plochu. Úvodnímu vhazování ještě bude předcházet slavnostní ceremoniál, během kterého třinecký útočník Martin Růžička obdrží z rukou prezidenta Ocelářů Ing. Jána Modera památeční plaketu k překonání historického třineckého rekordu v kanadském bodování. Martin Růžika 568 body vystřídal na prvním místě Richarda Krále.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Úvodní buly pro Oceláře. Do útočné třetiny se následně po pravé straně tlačil Martin Růžička, třinecký útočník ale neobešel bránícího Čerešňáka. Do rychlé protiakce se pak dostal hostující Jan Dufek, jeho tvrdý pokus od modré čáry ale Kacetl vyrazil.
     
    00:58
    Třinečtí jsou v útočném pásmu. Aron Chmielewski dostal kotouč na pravou stranu útočné třetiny, jeho střela mezi Pavlátovy betony ale svůj cíl nenašla. Hosté se následně zmocnili kotouče a uklidnili hru.
     
    01:40
    Schleiss si po levé straně nahodil puk do třinecké třetiny, v souboji se Zahradníčkem ale neuspěl. Nevedlo se však ani Ocelářům, Kofroň se dál než do středního pásma nedostal.
     
    02:29
    Dravecký v útočném pásmu zastavil Hrehorčákovo nahození, čtvrtá formace domácích se drží v blízkosti plzeňské branky.
     
    02:47
    Marinčin dvakrát střílel od modré. V první případě slovenský olympionik trefil prvního bránícího hráče, ve druhém pak kotouč vyrazil Pavlát.
     
    03:20
    Hosté velmi rychle otočili hru na druhou stranu kluziště. Třinecký brankář Kacetl musel zasahovat proti dvěma pokusům od modré čáry, o které se postupně postarali Holý a Graňák. Gólman Ocelářů byl úspěšný v obou případech.
     
    03:36
    Vrána ve středním pásmu vybojoval kotouč a prodloužil jej do útočné třetiny. Tam se k puku dostal Marko Daňo, který zkusil vystřelit k bližší tyči. Kotouč lízl brankový oblouk.
     
    03:58
    Domácím se další útočná akce nepovedla, do protiútoku proto mohli jít hosté. Škodovka chtěla využít hybridního icingu, nahození se ale dostalo ke Kacetlovi, který raději přerušil hru.
     
    04:24
    Adámek hledal z vlastního pásma Romana, který měl chvíli prostoru v neutrální zóně. Romana ale selhalo zpracování, kotouč se po odrazu od jeho hole dostal na hostující střídačku.
     
    04:58
    Kodýtek ve středním pásmu ustál souboj s Marcinkem, hostující forvard následně nahodil puk na Kacetla. Třinecký brankář ukryl kotouč do lapačky před dotírajícím protihráčem.
     
    05:06
    Ocelářům se nepovedla rozehrávka z vlastního pásma, po zakázaném uvolnění se bude vhazovat opět před Kacetlem.
     
    05:58
    Třetí formace Plzně se pokusila překvapit čtvrtou třineckou lajnu, domácí defenzíva ale zafungovala dobře a nepustila hosty do větší šance. Škodovku navíc následně zastavil ofsajd.
     
    06:28
    Růžička si v útočném pásmu sjel pro sražený kotouč, překvapivou přihrávkou do předbrankového prostoru pak hledal najíždějícího Musila. Ten se ale k přesnému zakončení nepropracoval.
     
    06:53
    O velmi rychlou protiakci po pravé straně ledové plochy se pokusil hostující Sebastian Malát. Plzeňský forvard zkusil rychlou střelu od hrazení, Kacetl ukryl kotouč do lapačky. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    07:28
    Marian Adámek se z pozice beka natlačil až do rohu hostujícího pásma, tam ale prohrál souboj se Suchým. Třinečtí se musí vrátit do neutrální zóny.
     
    08:10
    Oceláři se velmi rychle vrátili do plzeňské třetiny, Roman s Chmielewskim ale proti dvojici Kindl – Budík neuspěli. Kotouč drží v moci hosté.
     
    09:00
    Dufek si nahodil puk do třinecké třetiny, v souboji s kapitánem Ocelářů Vránou ale hostující útočník neuspěl. Domácí se poté pokusili o velmi rychlý kontr, Musilova přihrávka na Růžičku ale byla zachycena na červené čáře.
     
    09:40
    Adámek se opět vydal za hostující branku, obránce domácího celku ale neuspěl ani tentokráte. Hosté toho chtěli využil pro rychlou protiakci, Čerešňákovo nahození od modré ale Kacetlovu branku minulo.
     
    10:18
    Plzeň ještě chvíli držela kotouč v třinecké třetině, domácí ale hosty do dalšího střeleckého pokusu nepustili. Indiány v další útočné snaze zastavil ofsajd.
     
    10:57
    Lang na útočné modré dvakrát neobešel Douderu, Třinečtí následně nahodili kotouč do plzeňské třetiny, kde se do slibné šance tlačil Marcinko. Slovenský forvard to zkusil z otočky, Pavlát byl připraven.
     
    11:17
    Ve středním pásmu došlo k nezaviněné srážce Ondřeje Kovařčíka s Jakubem Kindlem. Oba borci se velmi těžce zvedali z ledové plochy, vypadá to ale, že budou oba v pořádku. Hra bude pokračovat vhazováním před Kacetlem.
     
    11:47
    Martin Růžička se ve středním pásmu dostal k odraženému kotouči, nejproduktivnější Ocelář historie se ale individuálně nedokázal prosadit. Hosté poslali hru do třineckého pásma.
     
    12:15
    Domácí se ale velmi rychle znovu zmocnili kotouče a vydali se do soupeřovy třetiny. Nahození Mariana Adámka od modré před Pavlátem tečoval Dravecký, hostující gólman drží puk v lapačce. Komerční přestávka.
     
    12:36
    Filip Suchý se dosti krkolomným způsobem dostal až do předbrankového prostoru, z jeho práce následně mohl těžit Sebastián Malát, který se dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti. Kacetl první střelu vyrazil, třinecký forvard následně zastavil i další dvě Malátovy dorážky!
     
    12:52
    Po tvrdém střetu v útočném pásmu zůstal na ledě ležet slovenský forvard Marko Daňo. Třinecký útočník zůstal ležet na ledové ploše, sudí proto raději přerušili hru. Daňo se následně s pomocí týmového kustoda vrátil na střídačku.
     
    13:39
    Marinčin si na modré čáře pohrál s Kodýtkem, slovenský bek následně rozehrál na Vránu. Třinečtí pak přenesli hru na druhou stranu kluziště, Růžička s Chmielewskim se ale do šance nepropracovali.
     
    14:07
    Hosté velmi rychle přesunuli hru na druhou stranu kluziště, Kacetl musel zasahovat proti střele Schleisse. Hosté se drží v útočném pásmu.
     
    14:45
    Marcel se dostal do těžkého souboje s Musilem, hostující útočník souboj o kotouč prohrál a domácí mohli posunout hru do středního pásma.
     
    15:36
    Adámek nahazoval puk za Pavlátovu branku, kam se tlačil Roman. Slovenský útočník ale v souboji s obrannou dvojicí neuspěl, hosté ale následně zahráli na zakázané uvolnění.
     
    16:05
    První formace domácích se drží v útočném pásmu. Růžička stříleným pasem hledal Vránu, ten se ale ke střele nedostal. Do slibné příležitosti se následně natlačil Daňo, jeho pokus ale plzeňskou branku netrefil.
     
    16:25
    Snažení domácích, kteří zvládali postupně prostřídávat, když drželi kotouč v útočné třetině, končí ofsajdem. Vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    17:00
    Škoda se po delší době podívala do útočné třetiny, Budíkův pokus z levé strany Kacetl vyrazil pouze před sebe. O puk se pak dlouho bojovalo u mantinelu, ze souboje šesti hráčů vítězně vyšli domácí.
     
    17:35
    Patrik Hrehorčák nabral ve středním pásmu rychlost, třinecký útočník se proháčkoval až do kruhu pro vhazování, ani jedna z jeho dvou střel ale Pavláta nepřekvapila.
     
    18:24
    Milan Doudera z vlastního pásma poslal průnikový pas na Miloše Romana, který v útočném pásmu předal kotouč do tandemu Ondřeji Kovařčíkovi. Ten si podržel puk a zkusil střelu na vzdálenější tyč, Pavlát vyráží!
     
    18:58
    Hosté se v útočném pásmu provinili proti pravidlům, domácí hrají ve výhodě a drží puk v útočné třetině.
     
    19:19
    Růžička z brankové čáry hledal mezi kruhy stojícího Ondřeje Kovařčíka, přihrávka ale byla zablokována a výhoda domácích končí. Na trestnou lavici usedá Martin Lang, který v třineckém pásmu hákoval rozehrávajícího Adámka.
     
    19:30
    Kundrátek od modré nabil Růžičkovi, ten pálil z první, ale pouze do Pavláta. Hosté se následně osvobodili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, do kabin jdou oba soupeři za bezbrankového stavu. V první třetině bylo k vidění několik slibných pokusů na obou stranách, hlavními hvězdami utkání zatím jsou oba brankáři. Jak třinecký Ondřej Kacetl, tak plzeňský Dominik Pavlát nepustili za svá záda ani jeden kotouč, zápas tak zůstává do dalšího průběhu zcela otevřený.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:54.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 7:11,
    zblokované střely: 6:2,
    hity: 3:3,
    vhazování: 7:10,
    vyloučení: 0:1.
     
    Oceláři vstoupí do druhé třetiny v početní výhodě, do konce trestu Martina Lagna zbývá ještě 78 vteřin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Třinečtí se velmi rychle dostali do útočné třetiny, Marcinko ale následně přišel za hostující brankou o kotouč a Plzeň se mohla osvobodit. Růžička sice na modré zastavil puk, stalo se tak ale vysokou holí. Buly ve středním pásmu.
     
    21:16
    Kundrátek z první napálil bránícího Budíka, hosté následně uspěli v souboji na modré čáře a posunuli hru do středního pásma. Lang je zpět na ledě.
     
    21:42
    Daňo se po levé straně nacpal do útočné třetiny, střelou z velmi ostrého úhlu ale Pavláta nepřekonal. Hostující gólman při zákroku posunul branku, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    22:20
    Hrehorčák se po levém křídle dostal do útočné třetiny, slovenský forvard následně objel celé pásmu a pálil z mezikruží. Jeho ránu ale hosté srazili mimo Pavlátovu klec.
     
    22:37
    Ocelářům se nepovedla rozehrávka ze středního pásma na rozjetého Růžičku, po icingu se bude vhazovat před Kacetlem.
     
    23:00
    Vrána podél levého hrazení zavezl kotouč do útočné třetiny, kde jej předal Růžičkovi. Ten zpoza branky vyslal přesný pas na Arona Chmielewského, který střílel z mezikruží. Puk ale letěl těsně vedle plzeňské klece.
     
    23:44
    Třinečtí pokračují v útočné aktivitě. Kofroň namazal Nestrašilovi, ten přestřelil. O chvíli později pálil Marcinko, toho zastavil Pavlát.
     
    24:12
    Oceláři jsou stále v útočném pásmu. Hostující gólman musel likvidovat další dva střelecké pokusy z hokejek Kundrátka a Nestrašila, Pavlát i nadále drží čisté konto.
     
    24:53
    Chmielewski v útočném pásmu sestřelil Kaňáka, hostům ale tento střet pomohl k přenesení hry na druhou stranu kluziště. Kacetl ale nemusel zasahovat, Malát střílel vedle.
     
    25:33
    Oceláři jsou zpět v útočném pásmu. Odražený kotouč se snesl k Petru Vránovi, třinecký kapitán se v předbrankovém prostoru dostal ke dvěma pokusům, ani jeden ale nebyl úspěšný.
     
    26:06
    Domácí hrají v signalizované výhodě. Růžička z levé strany hledal Daňa, ten ale musel komplikovaně zpracovávat a ke střele se nakonec nedostal. Třinec drží kotouč.
     
    26:23
    Vránův pokus úspěch nepřinesl, hosté se následně zmocnili puku a sudí tak přerušili hru. Na trestnou lavici usedá plzeňský Marcel Marcel, který se provinil držením. Po komerční přestávce tak budou hrát Oceláři v početní výhodě.
     
    26:35
    Oceláři zahájili početní výhodou střelou Doudery od modré čáry. Pavlát na kotouč přes Marcinka sice moc neviděl, i tak ale dokázal zasáhnout lapačkou.
     
    27:00
    Třinečtí kombinovali po ose Vrána – Růžička – Doudera. Kotouč se od Růžičky dostal na modrou, odkud pálil Doudera, třinecký bek opět napálil Pavlátovu lapačku.
     
    27:17
    Plzeňští se zmocnili kotouče a vydali se do protiakce. Kodýtek v útočném pásmu předal puk Budíkovi, ten napálil Kacetlův beton. Třinečtí jsou zpět v útočném pásmu.
     
    27:41
    Vránovi se vůbec nepovedla přihrávka na Kundrátka, hosté toho využívají pro přesun hry k blízkosti Kacetlovy klece.
     
    28:23
    Třinečtí nezužitkovali ani druhou přesilovou hru, vyloučený Marcel je zpět na ledě. V závěru početní výhody ještě své štěstí zkoušel Daňo, ani on ale neuspěl.
     
    28:41
    Škoda se po ubráněném oslabení vrhla do útoku, svou aktivitou si vybojovala svou první přesilovku. Na trestnou lavici usedá Marko Daňo, který se provinil napadením. Slovenský forvard následně za protesty inkasuje další menší trest, hosté tak mají k dispozici čtyřminutovou početní výhodu.
     
    29:20
    Plzeň se v prvních desítkách vteřin nedokázala dostat do útočného pásma. Hosté mají kotouč ve vlastním pásmu.
     
    29:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiánům se až po necelé minutě povedlo usadit v útočném pásmu, po krásné kombinaci se pak hosté radují z první branky v utkání! Ludwig Blomstrand krásným a velice přesným pasem z levé strany útočné třetiny našel zcela volného GUSTAFA THORELLA, který pouze zametl kotouč do odkryté třinecké branky! Asistence: Ludwig Blomstrand, Michal Bulíř.
    29:44 Gustaf THORELL - 0:1
     
    30:21
    Plzeňská přesilovka tak pokračuje dál, hosté ale musí opět začít od vlastní branky.
     
    31:05
    Hosté se drží v útočném pásmu, Škoda ale zatím kombinuje po rozích třinecké třetiny. Kacetl zatím zasahovat nemusel.
     
    31:22
    Budíkovo nahození od modré domácí zastavili, Dravecký následně vyexpedoval puk za Pavlátovu branku.
     
    31:45
    Daňo je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. V závěru přesilovky ještě od modré pálil Graňák, ani jeho pokus ale domácí ke Kacetlovi nepustili.
     
    32:17
    Vrána zavezl kotouč do útočné třetiny, třinecký kapitán následně obehrál dvojici protihráčů, jeho zpětný pas na modrou čáru ale nebyl přesný a Marinčin se musí vrátit do středního pásma.
     
    32:47
    Po souboji u třinecké střídačky se kotouč dostal mimo hrací plochu, po komerční přestávce se bude vhazovat v plzeňské třetině.
     
    33:07
    Musil křížným pasem hledal nehlídaného Nestrašila, ten ale pouze promáchl. Kotouč se nicméně k třineckému útočníkovi vrátil, Nestrašil se prokličkoval přes celé pásmo, z levé strany ale napálil jen Pavlátovu lapačku.
     
    33:13
    Dominik Pavlát po souboji u vlastní branky přišel o masku, sudí přerušili hru. Hostující gólman následně nedokázal svou přilbu opravit, musí proto na střídačku a jeho místo zaujme Miroslav Svoboda.
     
    33:52
    Oceláři se snaží využít nuceného střídání plzeňských gólmanů. Kofroňova střela z pravé strany se ke Svobodovi ale nedostala.
     
    34:11
    Obrovský závar před hostující brankou po střele Zahradníčka od modré! Svobodovi propadl kotouč za jeho záda, puk do sítě se snažili dorážet Marcinko s Nestrašilem. Puk nakonec z brankové čáry vytáhl obránce Jan Holý, obrovské štěstí pro Plzeň!
     
    34:38
    Budíkova rozehrávka z vlastního pásma byla příliš prudká, sudí Plzni odpískali zakázané uvolnění. Svůj verdikt ale nakonec mění, když ve středním pásmu došlo k teči, vhazovat se tak bude ve středovém kruhu.
     
    35:10
    Elitní formace domácích kombinovala v útočném pásmu, po Růžičkově pasu mohl od modré pálit Marinčin, slovenský bek ale při střele zlomil svou hůl.
     
    35:26
    V další velké šanci stál Petr Vrána, který dostal kotouč do předbrankového prostoru, Vrána ale proti Svobodovi neuspěl. Vyražený puk následně hostující Michal Bulíř odpálil přímo do ochranné sítě, Oceláři tak budou hrát třetí přesilovku.
     
    35:26
    Maska Dominika Pavláta je opravená, plzeňský gólman se vrací do branky.
     
    36:10
    Domácím se v přesilovce zatím vůbec nedaří, Třinečtí se nemohou dostat do útočné třetiny.
     
    36:37
    Oceláři se až teď usadili v útočném pásmu, domácím se ale v kombinaci vůbec nedaří a pouze nahánějí kotouč po mantinelech.
     
    37:00
    Škodovka se zmocnila kotouče a poslala jej za Kacetlovu branku, do konce Bulířova trestu chybí dvacet šest vteřin.
     
    37:29
    Adámek na modré neudržel kotouč. Michal Bulíř se již vrátil na ledovou plochu a okamžitě se zapojuje do útočné akce.
     
    37:37
    Akce hostujícího celku končí Kacetlovým zákrokem a následným dohráním ze strany Michala Bulíře. Hostující forvard vjel do třineckého gólmana, sudí tento počin trestají dvěma minutami, což se plzeňskému útočníkovi samozřejmě nelíbí. Třinečtí mají k dispozici další přesilovku.
     
    38:07
    Nestrašil kombinoval s Ondřejem Kovařčíkem, ke střele z bezprostřední blízkosti se následně dostal Daňo. Pavlát vyrazil kotouč k Nestrašilovi, který jej posunul na Marinčina. Ten okamžitě přiťukl Kundrátkovi, jehož rána ale byla příliš vysoká a kotouč se od zadního mantinelu odrazil do středního pásma.
     
    38:55
    Třinečtí se v přesilovkách trápí, domácí se nemohou dostat do útočné třetiny.
     
    39:14
    Růžička zavezl puk za modrou čáru, kde jej předal Romanovi. Ten vrátil puk na nejproduktivnějšího Oceláře, Růžička ale z úhlu branku netrefil.
     
    39:44
    Bulíř je na ledě, Plzeň je kompletní. V závěru přesilovky ještě střílel Doudera, trefil ale pouze clonícího Vránu.
     
    39:52
    Oceláři hráli v šesti, v samotném závěru třetiny tak ještě hosté budou hrát v početní výhodě. Trest odpyká Aron Chmielewski.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí, s jednobrankovým náskokem do kabiny jdou hosté z Plzně. Prostřední dvacetiminutovka nabídla více zajímavých momentů, než třetina úvodní, k vidění rovněž byla jedna branka. Domácí Oceláři hráli tři přesilové hry, hráči s drakem na prsou ale nedokázali využít ani jednu. Naopak Plzeň se po faulech Marka Daňa dostala do čtyřminutové početní výhody, hned první faul dokázali hosté potrestat, když zafungovala kombinace po švédské ose Blomstrand – Thorell, druhý jmenovaný uklízel kotouč do odkryté branky. Do zápasu se rovněž dostal druhý plzeňský gólman Svoboda, který zaskakoval při opravě Pavlátovy masky. Svoboda se hodně zapotil při pokusu Zahradníčka, kdy kotouč poskakoval po brankové čáře. Hostující bek Holý ale celou situaci zachránil. Třetí třetinu hosté začnou v přesilové hře.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:50.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 23:18,
    zblokované střely: 12:5,
    hity: 6:4,
    vhazování: 18:16,
    vyloučení: 3:4,
    využití: 0:1.
     
    Plzeň začne třetí třetinu v přesilové hře, do konce trestu, který za příliš mnoho hráčů odpykává Chmielewski, zbývá ještě minuta a padesát jedna vteřin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Marcinko vyhrál buly pro Marinčina, ten chvíli podržel puk a pak jej napálil za plzeňskou branku. Hosté musí začít z vlastního pásma.
     
    40:44
    Mertl zavezl puk do třinecké třetiny, hosté mohou započít přesilovkovou kombinaci.
     
    41:10
    Čerešňák z modré nabil Bulířovi, ten ale pouze vyprášil Kacetlův beton. Puk se následně dostal k Blomstrandovi, který udržel Škodu v útočném pásmu.
     
    41:38
    Další pokus hostí už tak úspěšný nebyl, Blomstrand trefil prvního bránícího hráče a Oceláři se osvobodili.
     
    42:00
    Chmielewski je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. Puk mají v moci hosté, ale u vlastní branky.
     
    42:20
    Vrána chvíli držel kotouč v útočné třetině, domácí kapitán se ale neprosadil, hosté poslali hru do střední třetiny.
     
    43:07
    Dosti nezáživnou pasáž hry okořenila bitka mezi třineckým Marko Daněm a plzeňským Tomášem Mertlem. Slovenský forvard povalil svého soka na ledovou plochu, za což si vysloužil ovace publika. Oba kohouti míří na trestnou lavici, oba dostali pětiminutový trest za bitku. Pokračuje se v pěti na obou stranách.
     
    43:41
    Oceláři si počínali velmi aktivně v útočném pásmu, vidět byl především Chmielewski a Roman. Třinečtí se snažili dotírat na ležícího Pavláta, hostující gólman ale zastavil všechny pokusy a dorážky.
     
    44:05
    Nestrašil to po Marcinkově vyhraném buly zkusil z levé strany, Pavlát vyrazil kotouč betonem, hosté následně posunuli hru do středního pásma.
     
    45:00
    Třinečtí se drží v útočném pásmu, Chmielewski ani Růžička se ale do střelecké pozice neprotlačili. Doudera následně v souboji s Kaňákem přišel o puk, Plzeň tak mohla přesunout hru na druhou stranu kluziště. Na puku jsou opět domácí.
     
    45:44
    Kundrátek na útočné modré přišel o kotouč, čehož chtěl pro rychlou protiakci využít Bulíř. Nejproduktivnější hráč Plzně se tlačil do předbrankového prostoru, tísněn Szturcem ale nedokázal přesně vystřelit.
     
    45:57
    Hra se velmi rychle přesunula na druhou stranu kluziště, kde Pavláta v přečíslení ohrožoval Hrehorčák. Hostující gólman má puk v lapačce.
     
    46:18
    Po vyhraném vhazování se Plzeň pustila do rychlé protiakce. Útok čtyř proti třem zakončoval obránce Kremláček, Kacetl předvedl jednoduchý zákrok. Komerční přestávka.
     
    46:56
    Doudera v útočném pásmu neudržel kotouč, Schleiss pak v protiakci neuspěl proti bránícímu Marinčinovi. Hrát mohou opět Oceláři.
     
    47:23
    Třinečtí se rychle dostali do útočného pásma, skrytá střela z Chmielewského hole ale Pavlátovu branku netrefila. Další pokus Musila pak hosté srazili do ochranné sítě.
     
    47:41
    Szturc ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku, člen čtvrté formace se pak vydal do rychlé protiakce. V tandemu ho ještě doplňoval Vrána, Szturc se ale rozhodl pro střelu, kterou Pavlát lapil do lapačky.
     
    48:44
    Plzeň kontroluje kotouč ve vlastním pásmu, hosté nikam nespěchají. Domácí se nemohou dostat k větším příležitostem, které by jim umožnily srovnat stav.
     
    49:03
    Hosté odevzdali puk domácím hokejistům, ti se ale nepřesnou rozehrávkou dopustili zakázaného uvolnění. Buly před Kacetlem.
     
    49:54
    Bulíř se v útočném pásmu dostal do křížku s Kudnrátkem, třinecký bek ale souboj ustál a následně se zapojil do útočné akce Ocelářů. Reprezentační bek z pravé strany Pavlátovu branku netrefil,
     
    50:46
    Dvě nenápadné akce se nakonec vyklubaly ve slibné příležitosti! Od modré nejprve nahazoval Kremláček, po několika tečích musel Kacetl vykopávat puk z brankoviště. V dalším útoku se pak do dobré pozice natlačil Kodýtek, z bezprostřední blízkosti ale pouze napálil připraveného Kacetla!
     
    51:15
    Udeřit tak mohli domácí! Andrej Nestrašil v útočném pásmu zkušeně podržel kotouč, počkal si na vhodný moment a následně poslal přesný pas na volného Milana Douderu. Třinecký bek si z modré sjel až do předbrankového prostoru, v ideální pozici ale Pavláta nepřekonal!
     
    51:15
    Udeřit tak mohli domácí! Andrej Nestrašil v útočném pásmu zkušeně podržel kotouč, počkal si na vhodný moment a následně poslal přesný pas na volného Milana Douderu. Třinecký bek si z modré sjel až do předbrankového prostoru, v ideální pozici ale Pavláta nepřekonal!
     
    51:49
    Doudera kličkoval s kotoučem v útočném pásmu, po ťukesu s Marinčinem a Vránou pak pálil z mezikruží. Pavlát ale na střelu dobře viděl, se zákrokem proto neměl sebemenší problémy.
     
    52:18
    Szturc u modré čáry zastavil hostující rozehrávku, z této práce mohl těži Chmielewski, který se natlačil mezi kruhy, jeho střelu ale hosté přizvedli do ochranné sítě. Poslední komerční přestávka v utkání.
     
    52:57
    Nestrašil držel kotouč v útočném pásmu, pak si ale nerozuměl s Draveckým, čehož hosté využili k přesunu hry do blízkosti Kacetlovy klece. Na puku jsou opět Oceláři.
     
    53:24
    Třineckým se další útok nepovedl, když Vrána v rohu kluziště přišel o puk. V rychlé plzeňské protiakci pak kotouč mířil do předbrankového prostoru na Langa, do puku ale sáhl Růžička, který ho nasměroval na Kacetla. Třinecký gólman pokryl překvapivou spoluhráčovu teč.
     
    54:00
    Oceláři se dostali do útočného pásma. Střela Doudera od modré proletěla vedle levé tyče Pavlátovy branky, Marcinko pak v předbrankovém prostoru nedokázal poslat puk na branku.
     
    54:55
    Marcinko za hostující brankou vybojoval kotouč, jeho zpětný pas ale našel pouze plzeňského Kodýtka. Škoda posílá hru ke Kacetlovi.
     
    55:30
    Vrána z vlastního pásma našel Kundrátka, ten nahodil kotouč na zadní mantinel, kam se řítil Růžička. Třinecký forvard ale neuspěl v souboji s Kaňákem, hosté otáčí hru na druhou stranu.
     
    56:10
    Indiáni se nikam nehrnou, hosté rozehrají puk do soupeřovy třetiny a následně se soustředí na poctivou defenzívu. Domácí se nemohou dostat k souvislejšímu tlaku.
     
    56:53
    Kodýtek od červené čáry poslal kotouč za Kacetlovu branku a šel střídat. Domácí musí začít znovu.
     
    57:48
    Musil ze středního pásma nahodil kotouč za hostující branku, tam ale byl nejdříve Čerešňák, který znovu poslal kotouč do střední třetiny. Po souboji u mantinelu se puk odrazil na hostující střídačku, vhazovat se bude před Pavlátem.
     
    57:52
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:52
    Oceláři na led posílají kombinovanou sestavu, zatím tam jsou pouze v pěti.
     
    58:01
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Kotouč je v útočném pásmu Třince, Kacetl spěchá na střídačku a Oceláři to zkouší v šesti.
     
    58:30
    Plzeň dostala hru do středního pásma, Kodýtek od útočné modré bekhendem zkoušel trefit prázdnou branku. Puk těsně minul levou tyč.
     
    58:53
    Domácí se nemohou dostat do útočné třetiny, hosté dobře brání svou modrou čáru.
     
    59:15
    Necelá minuta do konce, Třinečtí se konečně dostali do útočné třetiny. Douderovo nahození od modré trefilo Marcinka do hlavy, sudí raději přerušili hru.
     
    59:15
    Hodně otřesený Marcinko se vrátil na střídačku, vhazovat se bude ve středním pásmu a Kacetl se vrací do branky.
     
    59:25
    Zřejmě poslední příležitost pro Oceláře. Filip Suchý z vlastního pásma odpálil vysoko letící kotouč do hlediště, Třinečtí tak budou hrát v početní výhodě. Kacetl míří na střídačku, varianta 6 na 4.
     
    59:38
    Růžička poslal svou dělovku mimo branku, domácí musí o kotouč zabojovat v rohu kluziště.
     
    59:59
    Kotouč je v síti, Oceláři se radují ze vstřelené branky! Sudí jdou k videu zkoumat, zda to domácí stihli v řádné hrací době!
     
    60:00
    Kontrola u videa byla velice rychlá, hlavní sudí rozpažil, Oceláři to tedy nestihli! Tomáš Kundrátek propálil Dominika Pavláta až po vyrpšení šedesáté minuty!
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání vedoucího týmu tabulky se čtvrtým končí, z fotbalového vítězství 1:0 se radují hráči hostující Plzně. Vítězství indiánům zařídil v prostřední dvacetiminutovce Gustaf Thorell, který zužitkoval přesilovou hru. Dalším velice důležitým prvkem byl brankář Dominik Pavlát, který zastavil všechny střelecké pokusy třineckých Ocelářů. Pavlát nestačil jen na ránu Tomáše Kundrátka, ta ale přišla až po konci třetí třetiny.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášení třinecký Ondřej Kacetl a plzeňský Ludwig Blomstrand.

    Kacetl Blomstrand
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 26:21,
    zblokované střely: 16:9,
    hity: 10:5,
    vhazování: 28:23,
    vyloučení: 3:5, navíc Daňo – Bulíř oba 5 min. za bitku,
    využití: 0:1.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. Na shledanou! (17:31:58)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 30. G. Thorell (Blomstrand, Bulíř)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek, Jaroměřský – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Chmielewski, Miloš Roman, O. Kovařčík – A. Nestrašil, Marcinko, Kofroň – Hrehorčák, R. Szturc, Dravecký (A).
    Trenér: Václav Varaďa

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (34.–36. Miroslav Svoboda) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, J. Holý, Budík, J. Kindl (C), Kremláček – J. Dufek, Mertl, M. Lang – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – M. Marcel, G. Thorell, Malát.
    Trenér: Václav Baďouček

    Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Svoboda, Malý

    Diváci: 982
    thejrc.org