Třinec – Plzeň 0:1 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Litvínov – Kladno 2:5 (kon.)
Liberec – Motor ČB 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:0 (kon.) | Olomouc – Sparta 1:6 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 0:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 30.01.2022, 15:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Kontrola u videa byla velice rychlá, hlavní sudí rozpažil, Oceláři to tedy nestihli! Tomáš Kundrátek propálil Dominika Pavláta až po vyrpšení šedesáté minuty!
     
    59:59
    Kotouč je v síti, Oceláři se radují ze vstřelené branky! Sudí jdou k videu zkoumat, zda to domácí stihli v řádné hrací době!
     
    59:25
    Zřejmě poslední příležitost pro Oceláře. Filip Suchý z vlastního pásma odpálil vysoko letící kotouč do hlediště, Třinečtí tak budou hrát v početní výhodě. Kacetl míří na střídačku, varianta 6 na 4.
     
    58:30
    Plzeň dostala hru do středního pásma, Kodýtek od útočné modré bekhendem zkoušel trefit prázdnou branku. Puk těsně minul levou tyč.
     
    58:01
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Kotouč je v útočném pásmu Třince, Kacetl spěchá na střídačku a Oceláři to zkouší v šesti.
     
    53:24
    Třineckým se další útok nepovedl, když Vrána v rohu kluziště přišel o puk. V rychlé plzeňské protiakci pak kotouč mířil do předbrankového prostoru na Langa, do puku ale sáhl Růžička, který ho nasměroval na Kacetla. Třinecký gólman pokryl překvapivou spoluhráčovu teč.
     
    51:15
    Udeřit tak mohli domácí! Andrej Nestrašil v útočném pásmu zkušeně podržel kotouč, počkal si na vhodný moment a následně poslal přesný pas na volného Milana Douderu. Třinecký bek si z modré sjel až do předbrankového prostoru, v ideální pozici ale Pavláta nepřekonal!
     
    51:15
    Udeřit tak mohli domácí! Andrej Nestrašil v útočném pásmu zkušeně podržel kotouč, počkal si na vhodný moment a následně poslal přesný pas na volného Milana Douderu. Třinecký bek si z modré sjel až do předbrankového prostoru, v ideální pozici ale Pavláta nepřekonal!
     
    50:46
    Dvě nenápadné akce se nakonec vyklubaly ve slibné příležitosti! Od modré nejprve nahazoval Kremláček, po několika tečích musel Kacetl vykopávat puk z brankoviště. V dalším útoku se pak do dobré pozice natlačil Kodýtek, z bezprostřední blízkosti ale pouze napálil připraveného Kacetla!
     
    43:07
    Dosti nezáživnou pasáž hry okořenila bitka mezi třineckým Marko Daněm a plzeňským Tomášem Mertlem. Slovenský forvard povalil svého soka na ledovou plochu, za což si vysloužil ovace publika. Oba kohouti míří na trestnou lavici, oba dostali pětiminutový trest za bitku. Pokračuje se v pěti na obou stranách.
     
    39:52
    Oceláři hráli v šesti, v samotném závěru třetiny tak ještě hosté budou hrát v početní výhodě. Trest odpyká Aron Chmielewski.
     
    37:37
    Akce hostujícího celku končí Kacetlovým zákrokem a následným dohráním ze strany Michala Bulíře. Hostující forvard vjel do třineckého gólmana, sudí tento počin trestají dvěma minutami, což se plzeňskému útočníkovi samozřejmě nelíbí. Třinečtí mají k dispozici další přesilovku.
     
    35:26
    Maska Dominika Pavláta je opravená, plzeňský gólman se vrací do branky.
     
    35:26
    V další velké šanci stál Petr Vrána, který dostal kotouč do předbrankového prostoru, Vrána ale proti Svobodovi neuspěl. Vyražený puk následně hostující Michal Bulíř odpálil přímo do ochranné sítě, Oceláři tak budou hrát třetí přesilovku.
     
    34:11
    Obrovský závar před hostující brankou po střele Zahradníčka od modré! Svobodovi propadl kotouč za jeho záda, puk do sítě se snažili dorážet Marcinko s Nestrašilem. Puk nakonec z brankové čáry vytáhl obránce Jan Holý, obrovské štěstí pro Plzeň!
     
    33:13
    Dominik Pavlát po souboji u vlastní branky přišel o masku, sudí přerušili hru. Hostující gólman následně nedokázal svou přilbu opravit, musí proto na střídačku a jeho místo zaujme Miroslav Svoboda.
    29:44 Gustaf THORELL - 0:1
     
    29:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiánům se až po necelé minutě povedlo usadit v útočném pásmu, po krásné kombinaci se pak hosté radují z první branky v utkání! Ludwig Blomstrand krásným a velice přesným pasem z levé strany útočné třetiny našel zcela volného GUSTAFA THORELLA, který pouze zametl kotouč do odkryté třinecké branky! Asistence: Ludwig Blomstrand, Michal Bulíř.
     
    28:41
    Škoda se po ubráněném oslabení vrhla do útoku, svou aktivitou si vybojovala svou první přesilovku. Na trestnou lavici usedá Marko Daňo, který se provinil napadením. Slovenský forvard následně za protesty inkasuje další menší trest, hosté tak mají k dispozici čtyřminutovou početní výhodu.
     
    26:23
    Vránův pokus úspěch nepřinesl, hosté se následně zmocnili puku a sudí tak přerušili hru. Na trestnou lavici usedá plzeňský Marcel Marcel, který se provinil držením. Po komerční přestávce tak budou hrát Oceláři v početní výhodě.
     
    23:00
    Vrána podél levého hrazení zavezl kotouč do útočné třetiny, kde jej předal Růžičkovi. Ten zpoza branky vyslal přesný pas na Arona Chmielewského, který střílel z mezikruží. Puk ale letěl těsně vedle plzeňské klece.
     
    19:19
    Růžička z brankové čáry hledal mezi kruhy stojícího Ondřeje Kovařčíka, přihrávka ale byla zablokována a výhoda domácích končí. Na trestnou lavici usedá Martin Lang, který v třineckém pásmu hákoval rozehrávajícího Adámka.
     
    18:24
    Milan Doudera z vlastního pásma poslal průnikový pas na Miloše Romana, který v útočném pásmu předal kotouč do tandemu Ondřeji Kovařčíkovi. Ten si podržel puk a zkusil střelu na vzdálenější tyč, Pavlát vyráží!
     
    12:36
    Filip Suchý se dosti krkolomným způsobem dostal až do předbrankového prostoru, z jeho práce následně mohl těžit Sebastián Malát, který se dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti. Kacetl první střelu vyrazil, třinecký forvard následně zastavil i další dvě Malátovy dorážky!
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 30. G. Thorell (Blomstrand, Bulíř)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek, Jaroměřský – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Chmielewski, Miloš Roman, O. Kovařčík – A. Nestrašil, Marcinko, Kofroň – Hrehorčák, R. Szturc, Dravecký (A).
    Trenér: Václav Varaďa

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (34.–36. Miroslav Svoboda) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, J. Holý, Budík, J. Kindl (C), Kremláček – J. Dufek, Mertl, M. Lang – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – M. Marcel, G. Thorell, Malát.
    Trenér: Václav Baďouček

    Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Svoboda, Malý

    Diváci: 982
    bahis siteleri