Florida – San Jose 5:4 (po pr.) | Tampa – Vegas 2:3 (3:4 po s.n.) | Carolina – New Jersey 2:1 (kon.)
Montreal – Edmonton 2:7 (kon.) | Detroit – Toronto 4:7 (kon.) | Arizona – Buffalo 1:3 (kon.)
Calgary – Vancouver 1:0 (po pr.) | NY Rangers – Seattle 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Los Angeles 3:4 (kon.)
Carolina – San Jose 2:1 (kon.)
po prodl.
Calgary Flames
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Vancouver Canucks
Neděle 30.01.2022, 04:10 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již všechno, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (06:58:58)
     
    Tři hvězdy utkání

    Jacob Markström (CGY) – 15 zákroků, 0 OG, 100% úspěšnost zákroků, odchytal 60:29
    Thatcher Demko (VAN) – 31 zákroků, 1 OG, 96,9 % úspěšnost zákroků, odchytal 60:23
    Johnny Gaudreau (CGY) – 1+0
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jacob Markström (CGY) – 15 zákroků, 0 OG, 100% úspěšnost zákroků, odchytal 60:29
    Thatcher Demko (VAN) – 31 zákroků, 1 OG, 96,9 % úspěšnost zákroků, odchytal 60:23
     
    Československá stopa v utkání

    Jaroslav Halák (VAN) – do hry nezasáhl, na střídačce
    Daniel Vladař (CGY) – do hry nezasáhl, na střídačce
    Adam Ružička (CGY) – 0+0, účast 0, 0 střel na bránu, 0 TM, čas na ledě 8:09
     
    Zápas Flames s Canucks tak má svého vítěze. Po ne zcela atraktivním průběhu základních šedesáti minut stačila Calgary jedna akce a jedna dobrá rána Johnnyho Gaudreaua k tomu, aby z tohoto utkání ukořistilo dva body za cennou výhru. Vancouver musí být taky spokojen. S hrou, kterou dnes předvedl, si bod v podstatě nezasloužil.

    Calgary tak posiluje svou pozici na hranici postupu do play-off a hází svým soupeřům pomyslnou rukavici.

    Vancouver bude po dnešním utkání o vyřazovacích bojích snít poměrně těžce. Co by také s výkonem, který dnes předvedl, v play-off dělal...
     
    Konec zápasu.
    60:29 Johnny GAUDREAU - 1:0
     
    60:29
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Nemožné se stalo skutkem, je to gól! Nejprve J. T. Miller najel naprosto nesmyslně do dvou hráčů Calgary a ztratil hůl i puk. Flames šli následně do přečíslení tři na dva. Elias Lindholm najel na pravé křídlo a poslal přihrávku na vrchol kruhů. Komu? JOHNNYMU GAUDREAUOVI! Borec, který dnes spálil, co mohl, se mávnutím kouzelného proutku proměnil v prodloužení v elitního střelce! S pukem si na ose hřiště sjel až mezi kruhy, přízemní ranou k levé tyči pokořil Demka a rozhodl tak toto utkání! Calgary v něm zvítězí 1:0! Asistence: Elias Lindholm.
     
    60:19
    Úvodní buly prodloužení vyhrály Kosatky, Quinn Hughes zaváží puk za vlastní klec, je vidět, že Vancouver bude chtít hlavně držet puk.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení začíná.
     
    V tomhle utkání nám prostě nebylo souzeno vidět branku v základní hrací době. V prodloužení bývá šance na to, že padne gól, poměrně velká, protože se hraje tři na tři. Tady bych to však viděl tak padesát na padesát. Zvlášť takový Johnny Gaudreau je dnes schopen zahodit naprosto jakoukoliv šanci.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Milan Lucic zpracovává nahození na zadní hrazení, snaží se ještě bekhendem přihrát svým spoluhráčům, ale čas už se naštěstí chýlí ke konci.
     
    59:09
    Matthew Highmore se cpal krátce po vhazování do zakončení na pravé straně z bezprostřední blízkosti. Jeho ránu na přední tyč však Jacob Markström vyráží.
     
    59:04
    Matthew Tkachuk dostával prudký pas na pravou stranu k útočné modré, jenže si nepohlídal ofsajd. Ten je posouzen jako úmyslný. Další buly před klecí Flames.
     
    58:38
    Noah Hanifin zpomaluje vyhození Canucks ve středu hrací plochy, následně se puk odrazil ještě od ochranné sítě. Vhazovat se tentokrát bude před Jacobem Markströmem.
     
    58:16
    Sean Monahan je zpět na ledové ploše a peláší napadat rozehrávku Canucks. Ti vyhazují na zakázané uvolnění. Buly po levici Demka.
     
    57:50
    Ne, početní výhoda Kosatek jako by ani nebyla, znovu letí kotouč až na zadní hrazení, od něhož se tentokrát odráží do ochranné sítě. Buly ve středním pásmu.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 61. J. Gaudreau (E. Lindholm)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – D. Dubé, Monahan (A), Lucic – B. Ritchie, Adam Ružička, T. Lewis.
    Trenér: Darryl Sutter

    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, B. Hunt, Juulsen – Boeser, Elias Pettersson, J. T. Miller (A) – Garland, Horvat (C), Höglander – Highmore, Lammikko, Motte – Chiasson, Dickinson, Podkolzin.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: Markovic, Dwyer – Knorr, Mills

    Diváci: 9 639
    bahis siteleri