Plzeň – Olomouc 2:1 (kon.) | Motor ČB – Zlín 3:2 (2:1 po s.n.) | Litvínov – Třinec 2:6 (kon.)
Mountfield HK – Kladno 3:4 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Sparta – Pardubice 5:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:4 (0:0, 2:3, 3:1)
HC Dynamo Pardubice
Úterý 01.02.2022, 19:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    HC SPARTA PRAHA

    8. místo, 62 bodů, skóre: 148:123
    Aktuální forma: V, P, P, V, V


    Sparťané neprožívají vydařenou sezonu, jelikož se krčí až na osmém místě v extraligové tabulce. Svěřenci Josefa Jandače aktuálně mají za sebou dvě vítězství, když vyzráli na litvínovskou Vervu a v uplynulém kole vyloupili Olomouc. Pražský celek má zatím na kontě dvaašedesát získaných bodů a dle slov kapitána Michala Řepíka mužstvo ještě pomýšlí na postup mezi nejlepší čtyřku.

    Poslední tři zápasy:
    45. kolo: Sparta – Kladno 2:3
    37. kolo: Sparta – Litvínov 3:1
    47. kolo: Olomouc – Sparta 1:6

    Nejproduktivnější hráči:
    Filip Chlapík (23+26); 39 zápasů
    Erik Thorell (18+26); 38 zápasů
    Michal Řepík (20+17); 40 zápasů
     
    HC DYNAMO PARDUBICE

    3. místo, 84 bodů, skóre: 141:108
    Aktuální forma: V, V, V, V, P


    Pardubičtí hokejisté po dlouhé době zažívají velmi bodově vydařenou sezonu, když od začátku soutěže hrají v horní části tabulky. Svěřenci kouče Richarda Krále v průběhu sezony měli několik skvělých vítězných sérií. Dynamo v poslední době vyhrálo hned sedm zápasů v řadě a svou vítěznou šňůru chtělo prodloužit i v nedělním duelu s Mladou Boleslaví. Parta kolem střeleckého fantoma Anthonyho Camary však na defenzivu soupeře nevyzrála a naopak inkasovala čtyři branky.

    Poslední tři zápasy:
    43. kolo: Pardubice – Olomouc 3:0
    46. kolo: Plzeň – Pardubice 3:4pp
    47. kolo: Pardubice – Ml. Boleslav 0:4

    Nejproduktivnější hráči:
    Anthony Camara (22+14); 42 zápasů
    Robert Říčka (20+16); 38 zápasů
    Jan Košťálek (4+28); 40 zápasů
    Sparta ohlásila v den přestupové uzávěrky hned tři posily! Tým posílí navrátilec David Tomášek a další dva zkušení hráči.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2021/22

    3. kolo: Pardubice – Sparta 2:5
    18. kolo: Sparta – Pardubice 1:2sn
    33. kolo: Pardubice – Sparta 3:2

    Oba týmy na sebe narazily v průběhu aktuálního ročníku už třikrát. V prvním vzájemném duelu zvítězila pražská Sparta, která ve svém zahajovacím duelu nové sezony uspěla v Pardubicích 5:2. Ve zbylých dvou duelech se však radovali pardubičtí hráči. Dynamo nejprve uhrálo cenné dva body v Praze za výhru 2:1 po samostatných nájezdech a ve 33. kole přetlačilo Spartu na svém ledě v poměru 3:2.
     
    Hezký úterní večer u sledování extraligové bitvy mezi Spartou a Pardubicemi. Sparťané mají v zádech vysokou výhru v Olomouci, Dynamo pro změnu prohrálo v domácím prostředí s Mladou Boleslaví. Uspějí sparťané potřetí v řadě, nebo pardubičtí hokejisté odčiní předchozí porážku? Utkání startuje v 19.00 hodin, přeji všem příjemnou hokejovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (Cichoň) – Matuškin, Tomáš Dvořák, A. Polášek (A), T. Pavelka, David Němeček, Moravčík, M. Jandus – Šmerha, Sobotka (A), M. Řepík (C) – E. Thorell, R. Horák, Chlapík – D. Kaše, Stoljarov, M. Forman – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček.

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš (A), J. Zdráhal, Sergijenko, Košťálek, O. Vála, D. Robertson, Kaštánek – Cienciala, Poulíček (C), Blümel – R. Kousal (A), A. Musil, Camara – Paulovič, Anděl, O. Rohlík – Hecl, O. Roman, Matýs.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lhotský, Svoboda.
     
    Příjemný úterní podvečer u sledování Tipsport extraligy! Utkání mezi Spartou a Pardubicemi startuje přibližně za třicet minut a vy si mezitím můžete přečíst sestavy obou celků. Kapitánem domácího výběru je tradičně Michal Řepík, céčko na pardubickém dresu najdeme u Patrika Poulíčka.
     
    Rozbruslení obou týmů se chýlí ke konci, hráči se už ztratili v útrobách stadionu. Rolba naposledy před zápasem upraví ledovou plochu.
     
    Hráči obou týmů se už vrátili ze svých kabin zpátky na ledovou plochu, elitní formace jsou připraveny na úvodní vhazování. Jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Úvodní vhazování ve středovém kruhu vyhrál útočník Vladimír Sobotka a sparťané se ihned tlačili do útočného pásma. Jejich snahu brzdí postavení mimo hru.
     
    00:32
    Zdráhal dobře zapracoval v obranném pásmu a Dynamo vyrazilo poprvé do útočného pásma. Rozhodčí však viděl stejný prohřešek, tedy postavení mimo hru.
     
    00:42
    Erik Thorell spěchal za kotoučem do útočného pásma, ale jeden z hostujících hráčů včas zapracoval svou hokejkou a odpálil kotouč do bezpečí.
     
    01:06
    Máme tu třetí přerušení hry. Pardubice se znovu tlačily do šance v útočném pásmu, ale znovu jejich snahu brzdí hvizd čárového sudího. Píská se ofsajd.
     
    01:27
    Matej Paulovič střílel v přečíslení dvou proti jednomu pouze do Machovského betonů, Dynamo se však ještě před tím vystavilo do dalšího ofsajdu.
     
    02:13
    Miroslav Forman uklidnil hru ve středním pásmu, oba týmy poslaly na ledovou plochu čerstvé síly. Mezitím nepřesně střílel útočník Dvořáček.
     
    02:38
    Urputný souboj u mantinelu, konkrétně v obranném pásmu hostí, vyhrálo Dynamo, které vzápětí posílá černou pryž až na druhou stranu kluziště.
     
    03:23
    Adam Polášek vyslal jedovatou střelu od modré čáry! Prudká střela sparťanského obránce našla pouze brankáře Frodla, který podržel svůj tým
     
    03:58
    Machovský má za sebou první vážnější zákrok v utkání. Robertson vyslal střelu od modré čáry a sparťanský brankář podržel kotouč ve své výstroji.
     
    04:24
    Dynamo si nerozumělo ve své rozehrávce a posílá kotouč až na zakázané uvolnění. Hra se za malou chvíli vrátí zpátky před brankáře Dominika Frodla.
     
    04:45
    Hosté však rychle přesunuli hru na opačnou stranu kluziště a Machovský musel vytasit proti střele z bezprostřední blízkosti svůj beton. Skóre se nemění.
     
    05:18
    David Vitouch kličkoval s kotoučem na hokejce u mantinelu v útočném pásmu a o pár vteřin později musel Frodl být v pozoru. Pardubický gólman situaci zvládl.
     
    05:56
    Vladimír Sobotka nezpracoval přihrávku od svého spoluhráče na útočné modré čáře a do útoku vyrazili Pardubičtí. Machovský musí být znovu ve střehu.
     
    06:32
    Elitní sparťanská formace dobře zapracovala v obranném pásmu a odebrala hostům kotouč u mantinelu. Na druhé straně musel znovu zasahovat Frodl.
     
    07:13
    Sparťané neudrželi hru v útočném pásmu, sledujeme delší časový úsek bez přerušení. Oba týmy posílají vzápětí na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    08:12
    David Kaše si vynutil svým aktivním pohybem faul v útočném pásmu a za hákování putuje na trestnou lavici Robert Kousal (PCE). Následuje komerční přestávka.
     
    08:21
    Sobotka uspěl na vhazování, když však zároveň vyhnal svého obránce až ke svému brankáři Machovskému. Sparta musí začít nový útok zpoza branky.
     
    08:59
    Domácím hráčům se nedaří na delší dobu usadit se v útočném pásmu před Dominikem Frodlem, Dynamo odvádí ve svém oslabení zatím výbornou práci.
     
    09:33
    Ondřej Rohlík ještě napadal rozehrávku sparťanů v obranném pásmu, domácí si berou kotouč na své hokejky a už míří do útočného pásma.
     
    10:19
    V momentě, kdy už byl útočník Kousal zpátky na ledové ploše, Pavelka nabil Chlapíkovi a druhý jmenovaný svou střelou mířil mimo branku.
     
    11:08
    Košťálek měl blíže ke kotouči v obranném pásmu a Dynamo zkusilo po delší době zahrozit. Nahození bylo příliš dlouhé, sudí píská zakázané uvolnění.
     
    11:23
    Moravčík vyslal nebezpečnou ránu na pardubickou branku. Frodl si s tečovanou střelou poradil a vyrazil puk do bezpečí. Němečkova následná střela byla nepřesná.
     
    11:47
    Obrovská možnost pro domácí celek! Sobotka viděl úplně volného Šmerhu a druhý jmenovaný tváří v tvář nepřekonal připraveného Frodla.
     
    12:28
    Thorell nezpracoval prudkou přihrávku od svého spoluhráče na útočné modré čáře a rozhodčí píská zakázané uvolnění domácího týmu. Hra je přerušena.
     
    12:52
    Dynamo se na chvíli udrželo v útočném pásmu, nicméně obránce Matuškin dobře zapracoval a vyhodil puk alespoň do středního pásma. Hra pokračuje dál.
     
    13:06
    Rohlík nemohl pokračovat ve své útočné akci po pravé straně kluziště, jelikož rozhodčí viděl znovu postavení mimo hru. Následuje další komerční přestávka.
     
    13:14
    Stoljarov vyhrál vhazování ve středním pásmu a sparťané se mohli přesunout do útočného pásma. Jejich snahu však zastavuje zakázané uvolnění.
     
    13:21
    David Kaše vyrazil s kotoučem na hokejce dopředu a sparťané se na chvíli usadili v útočném pásmu. Rozhodčí následně viděl faul, bude se vylučovat.
     
    13:34
    Dalším vyloučeným hráčem v utkání je kapitán hostí Patrik Poulíček (PCE). Zkušený útočník se provinil nebezpečnou hrou vysokou holí. Sparta hraje přesilovku.
     
    14:38
    Domácím hokejistům se v početní výhodě nedaří. Teď však nebezpečně pálil od modré čáry Matuškin, Frodl i přes ztížený výhled dokázal zareagovat.
     
    15:38
    Domácí hokejisté svou přesilovou hru nevyužili, útočník Poulíček skáče na ledovou plochu a pardubičtí hráči už hrají znovu v plném počtu hráčů.
     
    15:45
    A právě Patrik Poulíček měl velkou příležitost! Zkušený útočník udělal rychlý pohyb na střed kluziště a svou střelou ohrozil Machovského.
     
    17:00
    Sobotka se dral za kotoučem v útočném pásmu a díky němu sparťané udrželi hru v útočném pásmu. Jandusova střela neměla gólové parametry.
     
    17:24
    Jeden z pardubických obránců nahodil kotouč od modré čáry a před brankou hlídkoval Musil! Hostující forvard svou hokejkou puk nezachytil.
     
    17:49
    Machovský skočil po kotouči co nejrychleji a zamezil případným dorážkám. Útočník Poulíček byl před brankovištěm velmi aktivní, leč neúspěšně.
     
    18:10
    Znovu velký rozruch v útočném pásmu Dynama! Košťálek viděl najetého Camaru, který i přes dotírajícího protihráče zakončil pouze do Machovského betonu.
     
    18:12
    Košťálkova bomba od modré čáry byla velmi prudká, ale zároveň nepřesná. Sparťané o pár vteřin později dostávají kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    18:53
    Pardubice uzamkly svého soupeře v útočném pásmu a zahrozily! Robert Kousal se snažil střílet z pravého kruhu pro vhazování, rána byla zablokovaná.
     
    19:14
    První přesilovou hru si vyzkouší hosté. Útočník David Vitouch (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za držení a už sedí na trestné lavici.
     
    19:54
    Mikuš nezpracoval velmi prudkou přihrávku od svého spoluhráče na modré čáře a puk končí až na druhé straně u brankáře Frodla. První třetina pomalu končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina nabídla vcelku hodně šancí na obou stranách, ale na první gól tady v O2 areně stále čekáme. Na kostce svítí po první třetině nerozhodný stav 0:0, kdo se prosadí v další části hry?
     
    Další třetina začne přibližně v 19.50 hodin.
     
    Hráči se už pomalu trousí ze svých kabin, na ledové ploše krouží i čtveřice rozhodčích. Druhá třetina začne co nevidět.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Sobotka podobně jako v první třetině uspěl na vhazování ve středovém kruhu a sparťané posílají kotouč do útočného pásma k brankáři Frodlovi.
     
    20:43
    Připomínám, že Dynamo ještě hraje přesilovou hru z konce prvního dějství. Hosté se však nemohou usadit před Machovským, sparťané šetří cenné vteřinky.
     
    21:08
    Teď si dokonce domácí hokejisté vynutili vhazování v útočném pásmu. Vitouchův trest je pomalu u konce, sparťané oslabení zvládají na jedničku.
     
    22:06
    David Vitouch tečoval letící kotouč do útočného pásma, ale u puku byli jako první hokejisté Dynama. Hosté vzápětí otáčí hru na druhou stranu, Machovský zasahuje.
     
    22:11
    Machovský rutinním zákrokem pomocí svého betonu vyrazil kotouč přímo na hokejku Němečka a sparťané zamířili do útoku. Pardubičtí se vrátili včas.
     
    23:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme tu první gól tohoto utkání a sparťané utíkají krátce po startu třetí třetiny do vedení! Šmerha aktivním pohybem za brankou vybojoval kotouč pro svůj tým. Moravčíkovo následné nahození zřejmě usměrnil do sítě kapitán MICHAL ŘEPÍK. Asistence: Michal Moravčík, Tomáš Šmerha.
    23:01 Michal ŘEPÍK - 1:0
     
    23:29
    Hosté se snaží okamžitě odpovědět, ale domácí obrana je velmi pozorná a nedovoluje Dynamu se usadit v útočném pásmu před Machovským. Hra je přerušena.
     
    24:13
    Kousal posunul kotouč na modrou čáru a Dynamo je v obrovském tlaku. Košťálkova střela byla nepřesná, následnou ránu Machovský zkrotil ve výstroji.
     
    25:21
    Hosté znovu uzamkli svého soupeře v útočném pásmu a sparťané jen velmi stěží dostávají kotouč alespoň do středního pásma. Dynamo se žene za vyrovnáním.
     
    26:12
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubičtí hokejisté svůj obrovský tlak přetavují v gól! V signalizované výhodě se přes Musila dostal kotouč až k DENNISU ROBERTSONOVI a zkušený obránce nehlídán před sparťanskou brankou dopravil puk do sítě. Asistence: Adam Musil.
    26:12 Dennis ROBERTSON - 1:1
     
    26:24
    Sparťané rychle přesunuli hru na druhou stranu kluziště. Frodl si vyjel ze svého brankoviště a raději podržel puk ve své výstroji. Následuje komerční přestávka.
     
    26:35
    David Cienciala našel v tísni volného Patrika Poulíčka. Pardubičtí hokejisté se dostali do útočného pásma, ale sparťanská obrana byla znovu pozorná.
     
    27:42
    Matěj Machovský musel být znovu na pozoru, když na něj mířila další bezpečná rána. Zkušený brankář podržel puk ve své výstroji a přerušil hru.
     
    27:58
    Jurij Sergijenko střílel od modré čáry, ale ještě před ním dobře zasáhl clonící Forman. Sparťané dostávají hru alespoň na malou chvíli do útočného pásma.
     
    28:55
    Lukáš Anděl se dobře vrátil, aby pomohl svým obráncům ubránit další sparťanský útok po pravé straně. Paulovič posílá puk do obranného pásma domácích.
     
    29:25
    Matuškin ve spolupráci s Dvořákem založili útočnou akci svého týmu. Řepík posléze ještě bojoval o puk v rohu kluziště, ale pardubičtí hráči byli úspěšnější.
     
    30:13
    Kapitán Patrik Poulíček udržel kotouč v útočném pásmu a Dynamo ještě na chvíli zahrozilo. Brankář Machovský však tentokrát nemusel zasahovat.
     
    30:37
    Šance se střídají na obou stranách. Filip Chlapík s kotoučem na hokejce zkusil prostřelit Frodla na bližší tyčku, ale pardubický gólman zkrotil puk ve výstroji.
     
    31:09
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčejí skóre a v polovině řádné hrací doby překonávají Machovského podruhé v utkání! Velkou šanci Sparty zneškodnili pardubičtí hráči, kteří odpálili kotouč přímo na hokejku ADAMA MUSILA. Jeho ránu z přečíslení ještě Machovský zneškodnil, dorážku pardubického útočníka už nikoliv. Asistence: Robert Kousal.
    31:09 Adam MUSIL - 1:2
     
    32:28
    Sparťané se však nevzdávají a zkouší zahrozit. Frodl je nyní neprůstřelný a jeho obránci včas čistí prostor před pardubickým brankovištěm.
     
    32:58
    Hra je přerušena, následuje další komerční přestávka. Nutno podotknout, že atmosféra tady v O2 areně po druhém pardubickém vstřeleném gólu trochu utichla.
     
    33:22
    Chlapík nedokázal vyvést kotouč do středního pásma a Musil ještě na chvíli operoval s pukem v útočném pásmu. Dynamo se do další šance nedostalo.
     
    33:50
    Mohlo být znovu vyrovnáno! Chlapík mířil sám na Frodla, ale sparťanský útočník svou střelou neuspěl. Pardubický gólman drží Dynamo.
     
    34:24
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A pozor, krátce nato hosté střílí další branku a v O2 areně vedou už o dva góly. ONDŘEJ MATÝS osamocen v mezikruží vyslal svižnou ránu, která zaplula do horní části branky. Bez asistence.
    34:24 Ondřej MATÝS - 1:3
     
    34:53
    A znovu Dynamo v akci! Poulíček našel na modré čáře najetého Mikuše, jehož ránu sparťanský brankář zkrotil na poslední chvíli. Hosté jsou na koni.
     
    35:42
    Velké šance hostí! Snad tři velké tutovky Machovský hasil svými zákroky. Sparťané jsou nyní pod těžkým tlakem soupeře a jen stěží odolávají.
     
    36:45
    Matěj Machovský nyní podržel kotouč ve své lapačce a uklidní divokou pasáž hry. Následovat bude vhazování po levé ruce domácího brankáře.
     
    37:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    Dynamo svůj tlak nevyužilo a sparťané se dostávají znovu na dostřel jediného gólu. Po Formanově přihrávce se opřel do střely obránce TOMÁŠ DVOŘÁK a sparťanský bek ranou z kruhu překvapil svou střelou Frodla. Asistence: Miroslav Forman, David Kaše.
    37:07 Tomáš DVOŘÁK - 2:3
     
    38:16
    Tomáš Šmerha využil menšího zaváhání pardubické obrany. Talentovaný útočník se protlačil až před pardubického gólmana, ale Frodl vypíchl puk svou hokejkou.
     
    38:51
    Sparťané cítí šanci a znovu útočí. Chlapíkova nebezpečná střela z pravé strany mířila přesně doprostřed branky, konkrétně do hrudi brankáře Frodla.
     
    39:15
    Tomáš Dvořák vyslal prudkou ránu od modré čáry, ale Frodl nemusel zasahovat. Střela domácího obránce rozezvučela pouze zadní mantinel.
     
    39:48
    Pardubičtí hokejisté nebyli při svém přechodu do útočného pásma přesní, jelikož rozhodčí píská zakázané uvolnění Dynama. Bude se vhazovat u Frodla.
     
    39:54
    V závěrečných vteřinách druhé části spěchal za kotoučem do útočného pásma Anthony Camara. Machovský už nemusel zasahovat, puk končí za brankou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po bezbrankové první třetině jsme viděli v O2 areně střelecké hody. Sparta se dostala do vedení zásluhou kapitána Michala Řepíka, ale hosté třemi góly skóre otočili. Dennis Robertson, Adam Musil a Ondřej Matýs se postarali o vedení svého týmu. Náladu na sparťanské střídačce však ještě trochu rozveselil obránce Tomáš Dvořák, který snížil zpět na rozdíl jednoho gólu. Sparťané prohrávají na startu třetího dějství 2:3.
     
    Další třetina začne přibližně v 20.45 hodin.
     
    Hráči už jsou zpátky ze svých kabin na ledové ploše, třetí třetina může odstartovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Patrik Poulíček si zpracoval kotouč na své hokejce v obranném pásmu a Dynamo zamířilo dopředu. V útočném pásmu však hosté nebyli úspěšní.
     
    40:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané zablokovali ránu od modré čáry a vzápětí ujel FILIP CHLAPÍK se svým spoluhráčem do přečíslení dvou proti jednomu. Talentovaný útočník vzal zodpovědnost na sebe a střelou ze strany prostřelil Frodla na vzdálenější tyčku. Asistence: Roman Horák.
    40:59 Filip CHLAPÍK - 3:3
     
    41:34
    Machovský zpracoval kotouč svou hokejkou pro své obránce, ale hosté se přeci jen ještě na chvíli udrželi v útočném pásmu. Domácí brankář nemusel zasahovat.
     
    41:58
    Tomáš Dvořák si zpracoval kotouč rukavicí a sparťané založili další útok. Frodl musel být ve střehu, ale pardubická obrana celou situaci zvládla.
     
    42:43
    Filip Chlapík v situaci jeden na jednoho se zkusil prokličkovat do šance, ale kotouč nakonec skončil v rohu kluziště. Oba týmy střídají, hra pokračuje dál.
     
    43:14
    Sparťané spěchali se svou rozehrávkou po levé straně kluziště a rozhodí píská zakázané uvolnění domácích. Hra se vrátí zpátky před Matěje Machovského.
     
    43:19
    Vála po vyhraném vhazování vyslal svižnou střelu od modré čáry a Machovský ukryl kotouč ve své lapačce. Hra je znovu na malou chvíli přerušena.
     
    43:34
    Pardubičtí podnikli rychlý výpad do útočného pásma po pravé straně a střelu z kruhu pokryl brankář Machovský. Oba brankáři se v posledních minutách nenudí.
     
    43:41
    Hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu a prudká rána od modré čáry však mířila nepřesně. Brankář Machovský tentokrát nemusel zasahovat.
     
    44:21
    Košťálek si vyměnil kotouč se svým spoluhráčem a první jmenovaný svou tečí následně usměrnil puk pouze do náruče Machovského.
     
    44:56
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté přes inkasovaný gól na startu třetí třetiny znovu vedou! Přes Košťálka se dostal kotouč až na JURIJE SERGIJENKA, který využil zmatků ve sparťanské obraně a dorážkou poslal svůj tým znovu do vedení. Asistence: Jan Košťálek, Lukáš Anděl.
    44:56 Jurij SERGIJENKO - 3:4
     
    45:53
    Genadij Stoljarov zkoušel najít své spoluhráče a Frodl musel o pár okamžiků později čelit nebezpečné ráně ze strany domácích. Hra je na chvíli přerušena.
     
    46:00
    Fanoušci tady v O2 areně už zvedali ruce, ale kotouč po ráně jednoho z domácích hráčů orazítkoval pouze tyčku pardubické branky.
     
    46:22
    Sparťané zavítali znovu do útočného pásma. Obránce Maxim Matuškin nezpracoval kotouč na modré čáře a puk končí až ve středním pásmu.
     
    46:33
    Sparťané se provinili dalším postavením mimo hru, hra je přerušena a následuje komerční přestávka. Po ní proběhne vhazování v neutrální zóně.
     
    46:42
    Vladimír Sobotka uspěl na vhazování ve středním pásmu a sparťané se přesunuli do útočného pásma. Pardubická obrana ale nepouští domácí do šancí.
     
    47:03
    Teď však jednu měli sparťané! Brankář Frodl byl zcela mimo své pracoviště, ale pardubický brankář měl štěstí. Puk skončil mimo branku.
     
    47:20
    Robert Kousal společně se svým spoluhráčem ještě na chvíli udrželi hru v útočném pásmu, ale obránce Moravčík s Němečkem dobře pracují v pásmu.
     
    47:41
    Dynamo mohlo odskočit na rozdíl dvou branek! Anthony Camara se obtočil před brankou, ale svou střelou trefil jen betony Machovského.
     
    48:21
    Miroslav Forman udržel kotouč i přes dotírajícího protihráče na zádech, ale o pár vteřin později si domácí hokejisté nerozuměli. Oba týmy posílají na led čerstvé síly.
     
    49:06
    Šmerha tečoval kotouč ve středním pásmu, ale domácí hokejisté se do další akce neprotlačili. Sparťané musí začít nový útok zpoza obranného pásma.
     
    49:25
    Maxim Matuškin si počkal na vhodný okamžik a posléze svou svižnou střelou zápěstím nastřelil pouze Frodla. Pardubický gólman podržel puk ve výstroji.
     
    49:53
    V útočném pásmu hostí se tlačil do šance jeden z pardubických hráčů. Brankář Machovský musel být v pozoru, ale kotouč skončil u zadního mantinelu.
     
    50:23
    Obránce Dvořák byl u kotouče v obranném pásmu jako první, což znamená jediné. Rozhodčí píská další zakázané uvolnění hostí a hra se vrací zpět před Frodla.
     
    50:32
    Řepík nabil na modrou čáru Matuškinovi, jehož prudká rána byla nepřesná. Frodl svou hokejkou poslal kotouč pro svůj tým do bezpečí. Hra pokračuje dál.
     
    51:14
    Sparťané byli při svém přechodu netrpěliví a čároví sudí tentokrát píská postavení mimo hru. Bude se vhazovat ve středním pásmu, blíže k brance Dynama.
     
    51:25
    Anthony Camara v přečíslení tři na dva hledal svého spoluhráče, ale v témže okamžiku zastavil pardubickou akci hvizd rozhodčího. Píská se ofsajd.
     
    52:05
    Další pohotový zákrok domácího brankáře! Anthony Camara mířil sám na domácího brankáře, který střelu pardubického šikuly zneškodnil.
     
    52:05
    Po komerční přestávce se vhazovalo Stoljarov neuspěl na vhazování v útočném pásmu a jeden z pardubických hráčů posléze neúspěšně střílel.
     
    52:59
    Poulíček spolu se svými spoluhráči odvedli u mantinelu velký kus práce, jelikož dostali kotouč alespoň do chvíli do středního pásma. Spartě se čas krátí.
     
    53:36
    Řepík kličkoval s pukem za brankou a hledal své spoluhráče. Přihrávka sparťanského kapitána byla nepřesná, domácí musí vyklidit útočné pásmo.
     
    54:27
    Teď mohli domácí vyrovnat! Němeček obdržel přesnou přihrávku na levou stranu, odkud okamžitě vypálil, ale rána domácího beka nebyla gólová.
     
    55:28
    Rozeběhla se nám poslední pětiminutovka základní hrací doby a domácí prohrávají o jednu branku. Sparťané však nic nevzdávají a míří dopředu.
     
    55:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté se vzápětí opravdu prosazují a vyrovnávají skóre! Po přihrávce Sobotky se opřel do střely obránce TOMÁŠ PAVELKA, kterou svou ranou rozveselil sparťanský kotel fanoušků. Asistence: Vladimír Sobotka.
    55:31 Tomáš PAVELKA - 4:4
     
    55:58
    Pardubičtí hokejisté mohli znovu odskočit! David Cienciala se prodral až do samostatného úniku, ale sparťanští obránci dojeli celou situaci. Skóre se nemění.
     
    56:53
    Miroslav Forman zrychlil hru ve středním pásmu a sparťané zavítali znovu do útočného pásma. Pardubičtí hokejisté jsou nyní v obranném pásmu pod tlakem.
     
    57:15
    Frodl tygřím skokem zamezil dorážkám a po odpískání se na ledě strhla mešní potyčka. Rozhodčí se nyní radí o udělení trestů a už si volají oba kapitány.
     
    57:15
    Tresty jsou nakonec uděleny takto: Dennis Robertson (PCE) a Vladimír Sobotka (SPA) vyfasovali od rozhodčích shodně dvouminutové tresty za hrubost.
     
    58:13
    Obránce Jan Košťálek (PCE) byl po střele jednoho ze sparťanů dezorientovaný a vzápětí se pardubický bek provinil podrážením,
     
    58:13
    Sparta bude hrát početní výhodu čtyři na tři! V témže čase si domácí trenéři vyžádali oddechový čas na poradu a nyní už sparťané rozehrávají svou kombinaci.
     
    59:04
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny. Brankář Frodl musel likvidovat nebezpečnou střelu jednoho z domácích hokejistů a následně přerušuje hru.
     
    59:04
    V tomto čase si pro změnu berou oddechový čas pardubičtí trenéři. Je zřejmé, že sparťané ponechají na ledě svou elitní formaci s Filipem Chlapíkem.
     
    59:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Obrat je dokonán! Celou O2 arenu rozjásal sparťanský kapitán MICHAL ŘEPÍK, který v poslední minutě třetí třetiny posílá svůj celek do vedení. Asistence: Maxim Matuškin.
    59:13 Michal ŘEPÍK - 5:4
     
    59:43
    Pardubice v následujících vteřinách hry zkouší hru bez brankáře, ale nemohou se usadit v útočném pásmu. Je jasné, že sparťané zvítězí.
     
    Konec zápasu.
     
    Pozor! Na ledě se po skončení utkání strhla bitka mezi Dennisem Robertsonem a Vladimírem Sobotkou. Nyní už je situace uklidněna, sparťané se již mohou radovat z výhry.
     
    Sparťané ve třetí třetině zásluhou Filipa Chlapíka vyrovnali skóre, ale pardubičtí hokejisté v dalších minutách šli znovu do vedení. Prosadil se Jurij Sergijenko. V dalším průběhu třetí třetiny však sparťané vystřihli velký obrat, když vyrovnal skóre Tomáš Pavelka a v poslední minutě rozhodl jako správný kapitán Michal Řepík. Sparta po velkolepém obratu vítězí 5:4 a připisuje si cenné tři body do tabulky. Pardubice odcestují domů s prázdnou.
     
    To je z mé strany z tohoto bláznivého duelu definitivně vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (21:36:52)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 24. M. Řepík (Moravčík, Šmerha), 38. Tomáš Dvořák (M. Forman, D. Kaše), 41. Chlapík (R. Horák), 56. T. Pavelka (Sobotka), 60. M. Řepík (Matuškin) – 27. D. Robertson (A. Musil), 32. A. Musil (R. Kousal), 35. Matýs, 45. Sergijenko (Košťálek, Anděl)


    HC Sparta Praha: Machovský (Cichoň) – Matuškin, Tomáš Dvořák, A. Polášek (A), T. Pavelka, David Němeček, Moravčík, M. Jandus – Šmerha, Sobotka (A), M. Řepík (C) – E. Thorell, R. Horák, Chlapík – D. Kaše, Stoljarov, M. Forman – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček.
    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš (A), J. Zdráhal, Sergijenko, Košťálek, O. Vála, D. Robertson, Kaštánek – Cienciala, Poulíček (C), Blümel – R. Kousal (A), A. Musil, Camara – Paulovič, Anděl, O. Rohlík – Hecl, O. Roman, Matýs.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lhotský, Svoboda
    bahis siteleri