Plzeň – Olomouc 2:1 (kon.) | Motor ČB – Zlín 3:2 (2:1 po s.n.) | Litvínov – Třinec 2:6 (kon.)
Mountfield HK – Kladno 3:4 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Sparta – Pardubice 5:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:4 (0:0, 2:3, 3:1)
HC Dynamo Pardubice
Úterý 01.02.2022, 19:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:43
    Pardubice v následujících vteřinách hry zkouší hru bez brankáře, ale nemohou se usadit v útočném pásmu. Je jasné, že sparťané zvítězí.
    59:13 Michal ŘEPÍK - 5:4
     
    59:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Obrat je dokonán! Celou O2 arenu rozjásal sparťanský kapitán MICHAL ŘEPÍK, který v poslední minutě třetí třetiny posílá svůj celek do vedení. Asistence: Maxim Matuškin.
     
    59:04
    V tomto čase si pro změnu berou oddechový čas pardubičtí trenéři. Je zřejmé, že sparťané ponechají na ledě svou elitní formaci s Filipem Chlapíkem.
     
    58:13
    Sparta bude hrát početní výhodu čtyři na tři! V témže čase si domácí trenéři vyžádali oddechový čas na poradu a nyní už sparťané rozehrávají svou kombinaci.
     
    58:13
    Obránce Jan Košťálek (PCE) byl po střele jednoho ze sparťanů dezorientovaný a vzápětí se pardubický bek provinil podrážením,
     
    57:15
    Tresty jsou nakonec uděleny takto: Dennis Robertson (PCE) a Vladimír Sobotka (SPA) vyfasovali od rozhodčích shodně dvouminutové tresty za hrubost.
    55:31 Tomáš PAVELKA - 4:4
     
    55:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté se vzápětí opravdu prosazují a vyrovnávají skóre! Po přihrávce Sobotky se opřel do střely obránce TOMÁŠ PAVELKA, kterou svou ranou rozveselil sparťanský kotel fanoušků. Asistence: Vladimír Sobotka.
     
    54:27
    Teď mohli domácí vyrovnat! Němeček obdržel přesnou přihrávku na levou stranu, odkud okamžitě vypálil, ale rána domácího beka nebyla gólová.
     
    52:05
    Další pohotový zákrok domácího brankáře! Anthony Camara mířil sám na domácího brankáře, který střelu pardubického šikuly zneškodnil.
     
    47:41
    Dynamo mohlo odskočit na rozdíl dvou branek! Anthony Camara se obtočil před brankou, ale svou střelou trefil jen betony Machovského.
     
    47:03
    Teď však jednu měli sparťané! Brankář Frodl byl zcela mimo své pracoviště, ale pardubický brankář měl štěstí. Puk skončil mimo branku.
     
    46:00
    Fanoušci tady v O2 areně už zvedali ruce, ale kotouč po ráně jednoho z domácích hráčů orazítkoval pouze tyčku pardubické branky.
    44:56 Jurij SERGIJENKO - 3:4
     
    44:56
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté přes inkasovaný gól na startu třetí třetiny znovu vedou! Přes Košťálka se dostal kotouč až na JURIJE SERGIJENKA, který využil zmatků ve sparťanské obraně a dorážkou poslal svůj tým znovu do vedení. Asistence: Jan Košťálek, Lukáš Anděl.
     
    44:21
    Košťálek si vyměnil kotouč se svým spoluhráčem a první jmenovaný svou tečí následně usměrnil puk pouze do náruče Machovského.
    40:59 Filip CHLAPÍK - 3:3
     
    40:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané zablokovali ránu od modré čáry a vzápětí ujel FILIP CHLAPÍK se svým spoluhráčem do přečíslení dvou proti jednomu. Talentovaný útočník vzal zodpovědnost na sebe a střelou ze strany prostřelil Frodla na vzdálenější tyčku. Asistence: Roman Horák.
    37:07 Tomáš DVOŘÁK - 2:3
     
    37:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    Dynamo svůj tlak nevyužilo a sparťané se dostávají znovu na dostřel jediného gólu. Po Formanově přihrávce se opřel do střely obránce TOMÁŠ DVOŘÁK a sparťanský bek ranou z kruhu překvapil svou střelou Frodla. Asistence: Miroslav Forman, David Kaše.
     
    35:42
    Velké šance hostí! Snad tři velké tutovky Machovský hasil svými zákroky. Sparťané jsou nyní pod těžkým tlakem soupeře a jen stěží odolávají.
     
    34:53
    A znovu Dynamo v akci! Poulíček našel na modré čáře najetého Mikuše, jehož ránu sparťanský brankář zkrotil na poslední chvíli. Hosté jsou na koni.
    34:24 Ondřej MATÝS - 1:3
     
    34:24
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A pozor, krátce nato hosté střílí další branku a v O2 areně vedou už o dva góly. ONDŘEJ MATÝS osamocen v mezikruží vyslal svižnou ránu, která zaplula do horní části branky. Bez asistence.
     
    33:50
    Mohlo být znovu vyrovnáno! Chlapík mířil sám na Frodla, ale sparťanský útočník svou střelou neuspěl. Pardubický gólman drží Dynamo.
    31:09 Adam MUSIL - 1:2
     
    31:09
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčejí skóre a v polovině řádné hrací doby překonávají Machovského podruhé v utkání! Velkou šanci Sparty zneškodnili pardubičtí hráči, kteří odpálili kotouč přímo na hokejku ADAMA MUSILA. Jeho ránu z přečíslení ještě Machovský zneškodnil, dorážku pardubického útočníka už nikoliv. Asistence: Robert Kousal.
    26:12 Dennis ROBERTSON - 1:1
     
    26:12
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubičtí hokejisté svůj obrovský tlak přetavují v gól! V signalizované výhodě se přes Musila dostal kotouč až k DENNISU ROBERTSONOVI a zkušený obránce nehlídán před sparťanskou brankou dopravil puk do sítě. Asistence: Adam Musil.
    23:01 Michal ŘEPÍK - 1:0
     
    23:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme tu první gól tohoto utkání a sparťané utíkají krátce po startu třetí třetiny do vedení! Šmerha aktivním pohybem za brankou vybojoval kotouč pro svůj tým. Moravčíkovo následné nahození zřejmě usměrnil do sítě kapitán MICHAL ŘEPÍK. Asistence: Michal Moravčík, Tomáš Šmerha.
     
    19:14
    První přesilovou hru si vyzkouší hosté. Útočník David Vitouch (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za držení a už sedí na trestné lavici.
     
    18:10
    Znovu velký rozruch v útočném pásmu Dynama! Košťálek viděl najetého Camaru, který i přes dotírajícího protihráče zakončil pouze do Machovského betonu.
     
    17:24
    Jeden z pardubických obránců nahodil kotouč od modré čáry a před brankou hlídkoval Musil! Hostující forvard svou hokejkou puk nezachytil.
     
    15:45
    A právě Patrik Poulíček měl velkou příležitost! Zkušený útočník udělal rychlý pohyb na střed kluziště a svou střelou ohrozil Machovského.
     
    13:34
    Dalším vyloučeným hráčem v utkání je kapitán hostí Patrik Poulíček (PCE). Zkušený útočník se provinil nebezpečnou hrou vysokou holí. Sparta hraje přesilovku.
     
    11:47
    Obrovská možnost pro domácí celek! Sobotka viděl úplně volného Šmerhu a druhý jmenovaný tváří v tvář nepřekonal připraveného Frodla.
     
    08:12
    David Kaše si vynutil svým aktivním pohybem faul v útočném pásmu a za hákování putuje na trestnou lavici Robert Kousal (PCE). Následuje komerční přestávka.
     
    03:23
    Adam Polášek vyslal jedovatou střelu od modré čáry! Prudká střela sparťanského obránce našla pouze brankáře Frodla, který podržel svůj tým
     
    01:27
    Matej Paulovič střílel v přečíslení dvou proti jednomu pouze do Machovského betonů, Dynamo se však ještě před tím vystavilo do dalšího ofsajdu.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 24. M. Řepík (Moravčík, Šmerha), 38. Tomáš Dvořák (M. Forman, D. Kaše), 41. Chlapík (R. Horák), 56. T. Pavelka (Sobotka), 60. M. Řepík (Matuškin) – 27. D. Robertson (A. Musil), 32. A. Musil (R. Kousal), 35. Matýs, 45. Sergijenko (Košťálek, Anděl)


    HC Sparta Praha: Machovský (Cichoň) – Matuškin, Tomáš Dvořák, A. Polášek (A), T. Pavelka, David Němeček, Moravčík, M. Jandus – Šmerha, Sobotka (A), M. Řepík (C) – E. Thorell, R. Horák, Chlapík – D. Kaše, Stoljarov, M. Forman – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček.
    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš (A), J. Zdráhal, Sergijenko, Košťálek, O. Vála, D. Robertson, Kaštánek – Cienciala, Poulíček (C), Blümel – R. Kousal (A), A. Musil, Camara – Paulovič, Anděl, O. Rohlík – Hecl, O. Roman, Matýs.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lhotský, Svoboda
    thejrc.org