Tappara – Mnichov 3:0 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:4 (1:0, 1:1, 0:3)
HC Oceláři Třinec
Úterý 01.02.2022, 16:15 • PSG aréna, Zlín • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina B
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (18:23:07)
     
    Během poslední dvacetiminutovky jsme byli svědky jasné dominance ze strany třineckých Ocelářů, což jim přineslo rovnou tři góly a fantastický obrat proti jejich zlínskému soupeři. O gól, který jednoznačně rozhodl dnešní utkání se pouhé dvě minuty před koncem postaral Miroslav Holinka. Následný risk hry bez brankáře ševcům nevyšel už tím tuplem, jelikož obdrželi další gól do prázdné svatyně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak tady je rozhodnuto dámy a pánové. Pár vteřin před koncem posílá kotouč do prázdné brány ŠIMON POHLUDKA, který si tak připisuje již druhý gól v dnešním zápase. Asistence: Patrik Volas a Vladimír Dravecký.
     
    58:58
    Do konce zbývá něco málo přes minutu a ševci zkoušejí hru bez brankáře. Risk v šesti jim ale zatím příliš nevychází, jelikož se do teď ani jednou neusadili v útočném pásmu.
     
    57:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak toto je obrat z říše snů pro Oceláře. Ti pouhé dvě minuty před koncem utkání otáčí skóre ve svůj prospěch, a to dokonce poprvé v utkání. O přesnou střelu se postaral MIROSLAV HOLINKA, a to při přečíslení dva na jednoho. Asistence: Robin Gerych a Petr Sikora.
     
    56:55
    V útočném pásmu vybojoval kotouč opět Martin Holba. K jeho smůle se ale tentokrát ke střele z pravého kruhu nedostal, jelikož po kontaktu s protihráčem upadl na zem.
     
    55:56
    Tak toto mohla být možná i rozhodující branka. Od pravého kruhu pálil Martin Holba, jehož zakončení nechybělo vůbec nic. Ke smůle všech jeho spoluhráčů ale trefil pouze horní tyč svatyně.
     
    54:57
    Do útočného pásma se hrnul Richard Marek. Soupeřova obrana si na něho ale dobře počkala za modrou čárou, kde ho obklíčila a připravila o kotouč.
     
    53:58
    Ihned po buly ve středu kluziště se dostali Oceláři opět do útočné části ledu. Tentokrát se k nebezpečnému zakončení dostal opět Šimon Pohludka, který ale trefil pouze vyrážečku gólmana.
     
    52:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    A máme tady opět vyrovnání! Po mnoha neuznaných gólech je přece jenom tento platný. Po akci tři na dva se prosazuje ŠIMON POHLUDKA, který tak dává svým spoluhráčům mnohem větší šanci na výhru. Asistence: Adam Cedzo a Michal Rybnikár.
     
    52:46
    A již podruhé se ševci radovali z gólu zbytečně. V tomto případě po rozeznění brankové konstrukce Berani zvedali ruky ke stropu. Podle sudího se ale ani tentokrát puk nedostal za brankovou čáru.
     
    52:32
    Naopak na druhé straně kluziště se rozezněla branková konstrukce, a to po zakončení Václava Pešáka. Po jeho pokusu navíc přišel souboj za bránou, po kterém jsou u puku hráči z Třince.
     
    51:33
    Tak i Oceláři si nyní vyzkoušeli, jak hořce chutná neuznaný gól. V tomto případě se zcela jistě dostal puk za brankovou čáru, podle sudího tam kotouč ale jeden z útočníků úmyslně kopl.
     
    50:34
    Tak ani tentokrát to Beranům nevyšlo, a to kvůli zcela stejné chybě. V tomto případě navíc sudí posuzuje ofsajd jako úmyslný a hra se vrací před svatyni domácích.
     
    49:35
    Do dalšího útočného tažení se hrnula jedna z formací Zlína. Jeden z útočníků byl ale příliš nepozorný a dostal se do útočného pásma dříve než kotouč.
     
    48:36
    Tak toto byl neuvěřitelný zákrok, o který se postaral Marek Uherek. Ten doslova okradl o gól svou lapačkou Petra Sikoru, který zakončoval již do zcela prázdné brány.
     
    47:37
    Po bleskovém průniku do středního pásma se dostal ke střele z prostoru mezi kruhy Adam Cedzo. Ten ukázal, že jeho mířidla fungují velmi přesně, bohužel pro něj ale trefil pouze horní tyč.
     
    46:38
    Do další obrovské příležitosti se dostal Lukáš Heš. Ten se po chybě Třince dostal do samostatného úniku. K jeho smůle ale při zakončení nadzvedl puk příliš vysoko a jen o kousíček minul horní pravý růžek.

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 9. Šišák, 28. Marek (Hamrla) – 25. Gerych (Holinka, Sikora), 53. Pohludka (Cedzo, Rybnikár), 58. Holinka (Gerych, Sikora), 60. Pohludka (Volas, Dravecký)


    Berani Zlín: Uherek (Kowalczyk) – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Špaňhel, Šišák (C) – Holba, L. Heš, Pilát, Marek, Pešák, Babulík (A), Kaláč, J. Heš, Klimek
    Trenér: Radek Pšurný

    HC Oceláři Třinec: Michalík (Milota) – Dravecký, Solowski, Buják (A), Čmiel, Martiňák – Holub, Sajdok, Gerych, Holinka (A), Volas, Barna, Rybnikár, Pohludka, Sikora, Cedzo (C), Lipka, Urbánek
    Trenér: Marek Malík

    Rozhodčí: Kohoutek – Smetková, Blažek

    Diváci: 45
    thejrc.org