Plzeň – Olomouc 2:1 (kon.) | Motor ČB – Zlín 3:2 (2:1 po s.n.) | Litvínov – Třinec 2:6 (kon.)
Mountfield HK – Kladno 3:4 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Sparta – Pardubice 5:4 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
HC Olomouc
Úterý 01.02.2022, 17:00 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše a u Škodovky zase někdy napočtenou. (19:42:58)
     
    Nejlepší hráči utkání: Ludwig Blomstrand (Plzeň) a Vilém Burian (Olomouc)
     
    Střely: 30 : 31
     
    Je konec! Olomouc v závěru mohutně tlačila s snažila se o vyrovnání, ale domácí tlak ustáli a zapisují si tak cenné tři body do tabulky. Hanáci naopak potřebně vítězství nevybojovali a budou mít tak do závěreční fáze soutěže ještě co dělat, aby si vybojovali předkolo play off. Po tomto zápase opustí kádr indiánů Peter Čerešňák a Kohoutů zase David Krejčí, čeká je totiž olympijská se svými národními týmy. Uvidíme, jak si dnešní soupeři povedou bez těchto dvou důležitých hráčů v závěru základní části.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Poslední slovo měl Jan Káňa, který si vybruslil až k modré čáře a svým pokusem trefil jen blokujícího hráče. Záhy to zkoušel od mantinelu Krejčí, mířil mimo a závěrečná siréna hlásí konec.
     
    59:25
    Olomouc to zkouší v šesti a po zaváhání domácí obrany měl spoustu prostoru k zakončení sám před Pavlátem Petr Kolouch. Mířil k levé tyči, ale plzeňský brankář bravurně zasáhl.
     
    59:15
    Martin Lang se dopustil zakázaného uvolnění.
     
    58:54
    Škodovka se drží na puku v útočném pásmu, což jí vyhovuje.
     
    58:25
    Michal Bulíř mohl udělat za dnešním zápasem nejspíše definitivní tečku! Nikým neatakován uháněl s Filipem Suchým do akce dva na jednoho. Vybral si potáhnutí puku na střed a následnou střelu. Ta však nebyla optimální a Konrád ji lapil.
     
    56:40
    Po vybídnutí od Káni střílel od modré čáry Tomáš Dujsík, trefil jen svého spoluhráče Olesze a Plzeň vyhazuje.
     
    56:19
    Petr Kolouch se po průniku dostal až před Pavláta, odkud trefil jeho výstroj.
     
    55:49
    Dvakrát z vrcholku levého kruhu nebezpečně zakončoval David Krejčí, pokaždé oprášil jen Pavlátovy betony.
     
    55:03
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jakub Kindl – 2 min., hákování).
     
    55:03
    Po odraženém kotouči se k dorážce dostal Rostislav Olesz a z blízkosti trestuhodně přestřelil.
     
    54:29
    Jakub Navrátil se snažil o individuální pokoření bránícího bloku před modrou čarou, neuspěl a z protiakce hrozil Jan Schleiss.
     
    52:39
    Padáček Jiřího Ondruška sice neměl gólové parametry, ale Dominiku Pavlátovi přesto nadělal spoustu práce. O moment později zkusil štěstí od modré Dujsík, val těl před sebou neprostřelil.
     
    52:18
    Po ataku Jakuba Navrátila byl Kindl nucen zbavit se kotouče za cenu zakázaného uvolnění.
     
    52:01
    Dnešní utkání sleduje 1000 diváků.
     
    52:01
    Martin Lang se po ofsajdu svého celku dostal do menší roztržky s Janem Švrčkem. Rozhodčí vše uklidnili a oba hráče od sebe roztrhli.
     
    50:46
    Krejčí se parádičkou v podobě prohazovačky snažil obelstít Kaňáka. Lukáš Kaňák se nachytat nenechal a Krejčího obral o puk.
     
    50:00
    Po vyhraném Kodýtkově vhazování znovu pálil Kindl, opět jen do Konráda.
     
    49:55
    Petr Kodýtek zavezl kotouč do útočné třetiny a oslovil na modré si klepajícího Kindla. Konrád zasahuje.
     
    48:26
    Rašnerovi zamezil blokem ve skórování Suchý. Záhy se otevřel prostor Krejčímu. Bývalý útočník Bostonu se rozhodl akci vyšperkovat nahrávkou na Nahodila, který si sjížděl z druhé vlny, avšak ta neprošla.
     
    48:19
    Indiáni vyhazují na icing.
     
    47:26
    Další obrovská šance domácích! Blomstrand sprintoval do situace třem proti dvěma, potáhl kotouč a zvolil střelu z levého kruhu. Tu Konrád vyrazil a z dorážky ještě hrozil Kodýtek, i jeho pokus však brankář Olomouce pokryl.
     
    46:20
    K možnosti v podobě přečíslení se dostala domácí Plzeň! Jan Dufek ho vyřešil zadovkou na Čerešňáka, jenž bombou z první napálil Konrádovo břicho.
     
    46:03
    Tým z Hané se dostal do ofsajdu a následuje komerční přestávka.
     
    45:15
    Dvojice možností pro Plzeň! Krátce po sobě to na brankovišti zkoušeli Kodýtek a Schleiss. Konrád drží svůj tým stále na dostřel.
     
    44:20
    Se sebevědomím hrající Vilém Burian projel až ke střele, při které jen orazítkoval zadní mantinel. Netrvalo dlouho a hrozila i Škodovka, Filip Přikryl zblízka neuspěl.
     
    43:40
    Olomouc je velmi aktivní a Pavlát musel po skryté ráně zasahovat.
     
    42:57
    Třetí část zatím nabízí velké tempo. Na ledě to doslova vře, oba celky si nechtějí dát nic zadarmo a létá se z jedné strany na druhou.
     
    41:34
    Petr Kolouch se dral před Vojtěcha Budíka a uháněl by do šance. Plzeňský zadák výborně zasáhl, vrátil se a Koloucha odzbrojil.
     
    40:25
    Jan Káňa se dlouho nezvedal a nevypadalo to s ním vůbec dobře. Nakonec s pomocí spoluhráčů po dlouhé době strávené na zemi odchází na střídačku a uvidíme, zda bude pokračovat v utkání.
     
    40:25
    Následně se do přečíslení dostal David Krejčí s Janem Káňou. Krejčího pas neprošel a Káňa následně velmi nebezpečně naletěl na zadní hrazení.
     
    40:10
    Martin Lang měl na holi třetí gól svého týmu! Kohouti ho nechali zcela osamoceného před vlastní brankou, kam mu nahrál Tomáš Mertl. Lang se rozhodl pro střelu z první, avšak přestřelil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Závěrečná část hry začne přibližně v 18:49.
     
    Střely: 20 : 17
     
    Druhá část hry je minulostí. Hanáci se dostali do hry, rázem se vyrovnali hře Plzně a také vyrovnali. Zasloužil se o to Vilém Burian, jehož střelu si Pavlát srazil pouze do vlastní sítě. Škodovku inkasovaný gól nabudil a vzala si vedení zpět. Při přesilové hře krásně do levého víka skóroval Gustaf Thorell. Indiáni měli ještě k dispozici pár příležitostí, z žádné branka nepadla a my tak jdeme do třetího dějství za stavu 2:1 pro domácí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Dufek se rozhodl jen nahodit a v tomto rozpoložení se i druhá perioda dohraje.
     
    38:25
    Olomoucká první formace byl v útočném pásmu hodně důrazná a vypracovala si i pár střel. Po chybě Krejčího je opět u puku Škodovka.
     
    37:48
    Další závar před Konrádem vyústil ranou Schleisse. Ta mu nesedla a skončila na druhém mantinelu u Kodýtka. Petr Kodýtek také střílel, důsledná blok jednoho z obránců blok však zmařil jeho počínání.
     
    37:01
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 5 min., bitka).
     
    37:01
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Švrček – 5 min., bitka).
     
    36:48
    Michal Bulíř svižnou střelou po vybruslení neuspěl, přestřelil. Záhy dostal nabito opět Blomstrand. Jako tradičně rovnou pálil, Konrád drží.
     
    36:17
    Škodovka utavila dlouhou sérií přihrávek protivníka. Tlak ukončila rána Blomstranda z vrcholku levého kruhu, kterou Konrád jen vyrazil. O dorážku se pokoušel autor předchozí branky Gustaf Thorell, byl ubráněn.
     
    35:41
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Krejčí – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:16
    Domácí mají po dalším faulu Hanáků výhodu, která končí až převzetím Rašnera.
    34:03 Gustaf THORELL - 2:1
     
    34:03
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je GUSTAF THORELL. Asistence: Michal Bulíř a Ludwig Blomstrand. Rychlá kombinace Plzeňských znamená vedoucí branku! Nejprve křižným pasem našel volného Bulíře Blomstrand. Michal Bulíř podržel puk, zamíchal si s ním a nakonec ho posunul dolů na Thorella. Gustaf Thorell zvolil vybruslení do brány a přesně trefil levou šibenici. Asistence: Michal Bulíř a Ludwig Blomstrand.
     
    33:36
    Jan Knotek ustál vhazování a vyhazuje.
     
    33:26
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (2 min. – napadení).
     
    33:01
    Po pokusu Blomstranda z mezikruží nastal před olomouckou kasou velký zmatek. Využil toho Kodýtek a bekhendem napálil černou gumu do betonů Konráda.
     
    32:29
    Krejčí nerozehrál zrovna ideálně, čímž nadělal spoluhráčům velké problémy. Filip Suchý se po zmocnění kotouče dral do zakončení, byl včas zastaven.
     
    31:55
    Nejprve už při plzeňské přesilovce pořádně zahrozil z pravého kruhu Michal Bulíř. Následoval průnik Jana Káni zakončený ze strany. Dojížděl ještě navrátivší David Krejčí, ale Pavlát vše ustál a na zemi přerušuje hru.
     
    30:37
    Momentálně probíhala za bránou Olomouce doslova šermovačka. V sérii soubojů se takto prezentovali Švrček a Dujsík proti Kodýtkovi se Schleissem.
     
    30:03
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Krejčí – 2 min., držení).
     
    29:49
    Po Ondruškově bombě jen zahučilo zadní hrazení. Poté se puku zmocnil Krejčí a snažil se před bránou oslovit své spoluhráče. Dominik Pavlát přerušuje hru.
     
    29:14
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Marcel Marcel – 2 min., hákování).
     
    29:07
    Malát měl na hokejce vedoucí branku! Plzeňský mladíček dostal možnost ke střele po průniku Graňáka a jeho následné přihrávce. Z pravého kruhu avšak ranou z první přestřelil a chytá se za hlavu.
    27:53 Vilém BURIAN - 1:1
     
    27:53
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Autorem branky je VILÉM BURIAN. Je vyrovnáno! Po svižném výpadu Olomouckých to z pravého kruhu zkusil Vilém Burian a přeci jenom uspěl. Pavlát nejprve vyrazil kotouč nad, ale ten se později dokutálel až do sítě a Olomouc je zpátky ve hře. Asistence: Michal Kunc.
     
    27:04
    David Krejčí si nerozuměl se svými spoluhráči, z čehož těžil Dufek a později Martin Lang. Tomu však do ofsajdu vjel Mertl a akce je rázem přerušena.
     
    26:30
    Na útočné modré číhal Sebastian Malát. Přihrávku do jízdy také dostal a nabruslil si až k levému kruhu, odkud trefil hruď Konráda.
     
    26:09
    Od modré pálil Tomáš Dujsík. Před Pavlátem se nenacházela žádná clona, a tak si s plzeňský brankář tímto pokusem hravě poradil. Následně se Hanáci znovu zmocnili černé gumy a po delším tlaku se Škodovka osvobodila za cenu zakázaného uvolnění.
     
    24:45
    Domácím se dlouho nedařila rozehrávka, až se Jakub Kindl rozhodl pro nahození přes celé hřiště na najíždějícího si Suchého. Filip Suchý kotouč dojel, ale byl v nevýhodném postavení a Škůrek ho odzbrojil.
     
    22:36
    Aleš Rašner se proměnil ve čtvrtého útočníka a sprintem přes celé hřiště si důrazně říkal o příhru. Nikdo ho neoslovil a na druhou stranu vyrazili Západočeši. Sebastian Malát si od pravého mantinelu vybruslil na střed a Konrádovi nadělal pořádné potíže.
     
    22:00
    Po vyhraném buly zkusil štěstí Jan Schleiss. Mířil do boční sítě a Konrád tak zasahovat nemusel.
     
    21:38
    Nyní to nejdříve zkoušel Tomáš Dujsík od modré. Netrefil puk mezi tři tyče a akorát ho ometl o mantinel. Zanedlouho ho znovu získal a jeho spoluhráč nahodil na Pavláta, který ani s tímto nemá problém.
     
    20:57
    Po skryté střele Koloucha ze strany drží Dominik Pavlát kotouč ve své výstroji.
     
    20:17
    Druhou dvacetiminutovku odstartovala vyhraným vhazováním Olomouc, ale první útočí domácí tým. Tomáš Mertl svým pasem nikoho nenašel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely: 8 : 5
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:48.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí. Viděli jsme rychlý hokej z obou stran, puky létaly bleskově z jedné hole na druhou a tempo bylo vysoké. Jasnou herní převahu měla domácí Plzeň. Tu také přetavila ve vedoucí branku, když se prosadil při přesilovce Tomáš Mertl. Indiáni měli i nadále pár příležitostí, ale z žádné neuspěli. Největší šance Kohoutů přišla při pokusu Jakuba Navrátila, toho pěkně vychytal Pavlát.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Hanáci to ještě v závětu periody zkoušeli, ale k ničemu se nedostali.
     
    19:26
    Slovenský zadák Peter Čerešňák se dostal až k bráně soupeře. Později inkasoval příhru na levý kruh, odkud po krátkém čekání prověřil kamaráda z reprezentace Konráda. Brankář Kohoutů má puk ve výstroji.
     
    18:33
    Do přečíslení dvou proti jednomu se řítil Martin Lang s Janem Dufkem. Rozhodl se pro nahrávku, do které však skočil Tomáš Dujsík a akci přerušil.
     
    17:52
    Švrčkovo nahození sebral Jan Holý a dostal kotouč do bezpečných míst.
     
    16:44
    Indiáni mají zatím jasnou herní převahu, což se projevilo i prvním gólem utkání. Olomouc evidentně tempu soupeře nestačí.
    15:45 Tomáš MERTL - 1:0
     
    15:45
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je TOMÁŠ MERTL. Přesilová hra domácích je rychle využita! Tomáš Mertl dostal od hbitého Blomstranda nabito mezi kruhy a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Škodovka jde do vedení. Asistence: Ludwig Blomstrand.
     
    15:33
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Peter Lichanec – 2 min., hákování).
     
    15:24
    Po zmatku v obraně Hanáků si proklestil cestu k černé gumě Michal Bulíř. Ihned z otočky vypálil, poté znovu a ještě jednou, ale clonící hráče neprostřelil.
     
    14:50
    Vilém Burian nyní raději podržel puk v obranném pásmu a spolu s Rašnerem uklidnili hru.
     
    13:47
    Po nedorozumění Olomouckých zachytil Sebastian Malát kotouč na pravém hrazení. Zkoušel to individuálně, ale proti obrannému valu soupeře neměl žádnou šanci.
     
    11:54
    S unikajícím Janem Káňou se vrátil Petr Kodýtek a rychle ho obral o puk. Zanedlouho to byl právě on, kdo našel Jana Holého na modré čáře. Ten při golfáku zlomil hokejku.
     
    10:47
    Západočeská první formace znovu vytvořila doslova útočný zámek. Nejprve hrozil po střílené nahrávce Tomáš Mertl. Záhy dostal na modrou nabito Budík, ani ten Konráda nepřekonal.
     
    09:46
    Gustaf Thorell ztratil puk v útočné třetině a Vilém Burian vyrazil do protiakce. Zvolil střelu přes obránce, neuspěl.
     
    08:00
    Krejčí se pokoušel žabičkou oslovit do brány mířícího Lukáše Nahodila. Jeho úmysl dobře přečetl Čerešňák a dostal puk do bezpečí.
     
    07:46
    Pokus Jiřího Ondruška skryl Pavlát ve své lapačce a následuje komerční přestávka.
     
    07:37
    Po rychlém průniku do útočného pásma se David Krejčí obtočil kolem plzeňské klece a naservíroval puk mezi kruhy číhajícímu Janu Káňovi. Proti střele obětavě vystoupil Peter Čerešňák a zamezil tak nebezpečí.
     
    06:48
    Tomáš Mertl zpoza brány hledal Jana Dufka, avšak nepřihrál přesně a Olomouc může vyrazit vpřed.
     
    05:26
    Petr Kodýtek to zkoušel od modré čáry a Konrád měl co dělat, aby jeho skrytou střelu betonem vyrazil.
     
    04:25
    Velká možnost i pro Kohouty! Jakub Navrátil si při přečíslení sjel mezi kruhy a inkasoval krásný pas, po kterém z první vystřelil. Parádním zákrokem se prezentoval Dominik Pavlát a drží kotouč ve své lapačce.
     
    03:38
    První útok Škodovky téměř na minutu zamknul Hanáky v obranné třetině a dvojice obránců Kaňák, Čerešňák střílela jako o život. Hosté vše ustáli a mohou zaútočit.
     
    02:29
    Tak nyní to v LOGSPEED CZ aréně pořádně zahučelo! Vojtěch Budík dostal nabito na modrou čáru a ihned rychle vypálil. Jeho rána skončila na jednom z olomouckých plejerů a z dorážky měl ještě možnost uspět Bulíř, avšak Konráda nepřekonal.
     
    01:34
    Dominik Graňák dlouhým pasem našel Filipa Suchého. Plzeňský forvard byl proti přesile a kotouč v útočném pásmu dlouho neudržel.
     
    01:00
    Dominik Pavlát si po střele od modré čáry připisuje první zákrok v utkání.
     
    00:12
    Úvodní buly patřilo plzeňskému celku a Peter Čerešňák okamžitě vyslal na steč Tomáše Mertla, který ovšem o puk rychle přišel a hraje Olomouc.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Miroslav Svoboda) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, J. Holý, Budík, J. Kindl (C), Kremláček – J. Dufek, Mertl, M. Lang – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – M. Marcel, G. Thorell, Malát.
    Trenér: Václav Baďouček

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, A. Rutar – J. Káňa, David Krejčí (A), Michal Kunc – P. Kolouch, J. Knotek (A), Handl – Burian, Nahodil, Navrátil – Olesz, Lichanec.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Šír, Horák – Brejcha, Gerát.
     
    HC Škoda Plzeň si v posledním utkání proti Třinci výrazně zvedla sebevědomí. Škodovka vyválčila velmi cenné tři body po výsledku 1:0. Právě toto vítězství by mělo tým ze západu Čech po předešlých nezdarech ještě více naburcovat k udržení čtvrtého, posledního přímo postupujícího místa. Na něm se indiáni už delší dobu drží a prohání je skupinka celků pod nimi. S dvaasedmdesáti body disponují před pátými Vítkovicemi náskokem pěti bodů, ovšem Moravané spolu s dalšími číhajícími vlčáky mají o dva zápasy méně. Proto by se i Plzeňským výhra nesmírně hodila. Indiánská grupa letos spoléhá na Michala Bulíře. Bývalý liberecký forvard se v Plzni uchytil na výbornou a předvádí přesně to, co se od něj očekávalo. S čtyřiceti devíti kanadskými body dokonce vede bodování celé soutěže. Západočeši se ale budou muset obejít bez Martinse Dzierkalse, který se připojil k lotyšské reprezentaci při přípravě před Olympijskými hrami. Stejné povinnosti zanedlouho čekají i Petra Čerešňáka. Zůstanou tři body doma v Plzni, nebo si je Olomouc odveze na Hanou? Tuto otázku rozluštíme už brzy.
     
    HC Olomouc po skvělém úvodu sezóny lehce klopýtá a momentálně se její forma vzdaluje očekávaným ideálům. Kohouti se v ligové tabulce nacházejí na třinácté pozici s pětapadesáti body. Na týmy před tým z Hané ztrácí mezi pěti až deseti body. Olomoučtí se však musí ohlížet i za sebe, kde číhají s minimálními ztrátami na jejich zaváhání Karlovy Vary a Litvínov. Další klopýtnutí už Hanáci nemohou připustit, vždyť v posledních šesti zápasech jen jednou vyhráli. Navíc se budou muset obejít bez dlouhodobě zraněných hráčů. Na marodce se v současnosti nachází čtveřice Vojtěch Tomeček, Lukáš Kucsera, Petr Kolouch Petr Strapáč, přitom minimálně s prvními dvěma jmenovanými to nevypadá z dlouhodobého hlediska vůbec dobře. Největší hvězdou ,,Olmíku" je bezpochyby David Krejčí. Bývalý útočník Bostonu a brzký olympionik nicméně nevládne klubovému bodování. Ještě před ním se nachází jeho parťák z útoku Jan Káňa, se kterým si skvěle rozumí. Pro Krejčího navíc půjde o poslední zápas před avizovanými Olympijskými hrami v Pekingu, kam odlétá o den později.
     
    Přeji všem krásný den při sledování české hokejové Tipsport extraligy. V klání hraném v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně se proti sobě v rámci čtyřicátého osmého kola utkají celky Plzně a Olomouce.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Jiří (PLZ) Beníšek

    Branky a nahrávky: 16. Mertl (Blomstrand, G. Thorell), 35. G. Thorell (Bulíř, Blomstrand) – 28. Burian (Michal Kunc)


    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Miroslav Svoboda) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, J. Holý, Budík, J. Kindl (C), Kremláček – J. Dufek, Mertl, M. Lang – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – M. Marcel, G. Thorell, Malát.
    Trenér: Václav Baďouček

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, A. Rutar – J. Káňa, David Krejčí (A), Michal Kunc – P. Kolouch, J. Knotek (A), Handl – Burian, Nahodil, Navrátil – Olesz, Lichanec.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Šír, Horák – Brejcha, Gerát
    thejrc.org