Jihlava – Prostějov 4:2 (kon.) | Vsetín – Sokolov 4:0 (kon.) | Poruba 2011 – Třebíč 4:5 (po pr.)
Litoměřice – Vrchlabí 3:2 (kon.) | Kolín – Frýdek-M. 1:2 (kon.) | Šumperk – Havířov 4:2 (kon.)
Kadaň – Ústí n/L 0:5 (kont.) | Přerov – Slavia 2:1 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
HC ZUBR Přerov
2:1 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC Slavia Praha
Středa 02.02.2022, 18:00Chance liga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký hokejový podvečer z přerovské MEO Arény, kde dnes od 18 hodin budeme sledovat utkání 44. kola mezi domácím HC ZUBR Přerov a hostujícím mužstvem HC Slavia Praha.
     
    HC Slavia Praha
     
    HC ZUBR Přerov
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY:
    Chance liga 2021/2022:
    11. 10. 2021 | Přerov – Slavia | 5:3
    2. 2. 2022 | Přerov – Slavia | -:-
    6. 2. 2021 | Slavia – Přerov | -:-

    Chance liga 2020/2021:
    30. 9. 2020 | Slavia – Přerov | 3:2
    10. 10. 2020 | Přerov – Přerov | 4:2
     
    V letošním ročníku si domácí Přerov prochází hlavně strastmi. Přes změnu trenéra, fanouškovský bojkot kotle o minulém víkendu, či drsnou realitu ligové tabulky, kde byl ještě před chvílí čtrnáctý. Z posledních zápasů se však zdá, že se přerovská lokomotiva konečně už začíná rozjíždět. Prvními Litoměřicemi projela za všechny tři body a zastavit nehodlá ani doma před pražskou Slavií, která na Hanou přijíždí ze sedmé pozice.

    Středeční soupeři si zatím zbyli jako jediní, kteří se mezi sebou ještě nepotkali dvakrát a v tomto týdnu si to pořádně vynahradí. Čeká je totiž středeční souboj na Hané a v neděli rychlá odveta v pražském Edenu. Letos mají lepší bilanci Přerovští, když zvítězili na domácím ledě 5:3. Zubři sice za vedení 3:1 povolili a Tomáš Knotek (16+24), jenž je vedle vsetínského Roba nejproduktivnější hráč ligy, srovnal hattrickem. Nejlepší střelci Hanáků Jan Süss (13+9) a Jakub Svoboda (11+8) se však zasadili o opětovné vedení a následné tři body pro Zubry.

    Zubři si s Pražany měli střihnout odvetu původně už v půli prosince. Od té doby se výkony obou týmů nijak zásadně nevychýlily. Slavia se stále pohybuje ve středu tabulky, výsledkově se u ní střídají vícera výher s porážkami a nadále spoléhá na dvě ofenzivní esa, která zároveň plní role střelců a tvůrců. Již zmíněný Knotek se ve 32 letech staví po boku o dva roky mladšího Lukáše Žejdla (16+16) do role hlavního tahouna, jenž umí zejména při přesilovkách přijímat přesné pasy od obránce Daniela Krejčího (6+19) a kapitána Petra Kafky (5+17), jenž se před měsícem vrátil z marodky.

    Mezi tři tyče Slavie si už letos nestoupne zraněný gólman Roman Málek, všechno tak nyní stojí na Martinu Michajlovovi, jehož čísla jsou ale slabá (88,31 %), oproti tomu Přerov má velmi silnou brankářskou dvojici v Michaelu Petráskovi (92,44 %) a Lukáši Klimešovi (93,18 %). Slabin v brankovišti sešívaných by mohl aktivitou využít přerovský útok, který se probudil v minulém utkání s Litoměřicemi, kdy po čtyřech jednobrankových zápasech konečně vystřílel výhru (5:2). Na přerovském kádru se navíc i v dobách nedobrých pečlivě pracovalo do poslední chvíle, o čemž svědčí návrat Šimona Kratochvila (4+4) z Havířova, se kterým ze stejné destinace přichází zaplnit pozici chybějícího výrazného centra Antonín Pechanec (9+5).
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Petrásek) – Kubeš, Kudělka, Černý, Hrdinka, Ševčík, Krisl (C), Dluhoš – Jan Svoboda, M. Kratochvil, Doležal (A) – Šoustal, Süss, Goiš – Sebera, Pechanec, Novák – Š. Kratochvil, Dvořák, Indrák.

    HC Slavia Praha: Michajlov (Holík) – Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Duda, Havel, Zelingr – Kafka, Knotek (A), Šteiner – Žejdl, Poletín (C), Brož – Vlček, Machač, Kružík – Havrda, Kern, Petrov.

    Rozhodčí: Ondráček, Šudoma – Kleprlík, Měkýš.
     
    Utkání za malou chvíli začne, obě mužstva se již sjíždějí na ledovou plochu.
     
    Domácí MEO obléká modré dresy, hosté z Prahy hrají v bílé variantě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Buly ve prospěch hostů.
     
    00:20
    Šteiner hned na úvod chyboval a nechtěně vytvořil dobrou střeleckou pozici pro Jana Svobodu! Do jeho střely se ale rychle položil a nakonec ji zblokoval.
     
    00:48
    Zubři hned od prvních vteřin šlapou, přesnou přihrávkou na modrou čáru se do průniku středem dostal Šoustal, nakonec jej ale zbrzdil slávistický obránce.
     
    01:35
    Pechanec zkoušel zpoza branky přihrát Kubešovi, ze všeho se ale nakonec urodila první útočná akce Slavie zastavená betonem Klimeše.
     
    02:31
    Hrdinka vystřelil od mantinelu, Michajlov zasáhl lapačkou a přerušil hru.
     
    02:51
    Tomáš Doležal přihrál z rohu přesně na hůl Jana Svobody, který se uvolnil před branku, Michajlov se ale roztáhl na brankové čáře a vleže zblokoval domácí tutovku lapačkou!
     
    03:32
    Šoustal z otočky nahodil puk před branku na Goiše, ten se ale odrazil od brusle Hovorky k Michajlovovi, který raději ve hře nepokračoval a počkal na hvizd rozhodčích.
     
    04:03
    Zelingr ozkoušel Klimešovu vyrážečku od levého mantinelu. Puk vyletěl vysoko, nakonec ale spadl na ledovou plochu bez kontaktu se sítí či osvětlením. Hra běží dál.
     
    04:51
    Puk letící od Krejčího na modré nabral nepříjemnou teč před Klimešem, ten si ale poradil i v protipohybu.
     
    05:37
    Přerov do utkání konečně nastoupil s drajvem, kterým se v rozběhlé sezoně moc neprezentoval. Nyní však jeho rozehrávka končí na zakázaném uvolnění.
     
    06:21
    A nyní hru přerušuje pro změnu icing hostů.
     
    07:12
    Brož se zajímavě proháčkoval až před branku a z domácí neschopnosti jej odzbrojit následně vznikl první souvislejší útok Pražanů. Ke gólovce však slávistické snahy nevedly.
     
    07:58
    Michajlov chtěl rozehrát podél hrazení, puk ale skončil v ochranné síti. Se štěstím pro hosty ovšem až po doteku s plexisklem, vylučovat se proto nebude.
     
    08:14
    Nyní už si ovšem Přerov přesilovku zahraje. Na trestnou lavici si míří na 2 minuty posedět za hákování Michal Poletín.
     
    08:23
    Slavia uspěla na buly a rychle vyhazuje.
     
    08:49
    Kubeš střílel z levého kruhu, Michajlov vyrazil puk do rohu.
     
    09:08
    Domácí udělali před brankovištěm závar, ve kterém se mohl prosadit Matouš Kratochvil, od něj přiťuknutý puk však spletí hokejek do branky neprošel!
     
    10:09
    Ani druhá přesilovková formace MEO nepředvedla v útočném pásmu vůbec špatný výkon, Michajlov byl ale na svém místě proti Šoustalovi včas. Z trestu Poletína zbývá zhruba 9 vteřin.
     
    10:59
    Obrovská šance Přerova! Slavii se nepodařilo vyhodit, a tak od modré pálil pohotově Ševčík, čehož zkusil tečí využít Indrák! Michajlov se přesunul a puk zasáhl, ztratil se mu však z dohledu a domácí byli velmi blízko prvnímu gólu! Nakonec se ale po akrobatickém pádu Indráka kotouč ztratil ve změti těl a sudí hru přerušili.
     
    11:57
    Doležal byl vyslán do rychlého brejku, dostihl jej ale Havel a tak přerovský asistent kapitána musel vystřelit už z kruhu, což Michajlovovi nečinilo velké problémy.
     
    13:11
    Slavia právě vstřelila branku!
    Zubři jsou v první třetině rozhodně lepším celkem, úvodního střelce zápasu má ale Slavia! DANIEL KRUŽÍK zkusil vystřelit přes couvajícího Dluhoše a soudě dle reakce Klimeše, z výhledu přerovskému brankáři mnoho nezbylo. Puk tak proletěl nad jeho lapačkou až do sítě! Asistence: Patrik Machač, Martin Michajlov.
    13:11 Daniel KRUŽÍK - 0:1
     
    13:58
    Přerov se nikam nestahuje a rozhodně se dere za srovnáním! Pořádný humbuk teď udělala před Michajlovem Süssova lajna, sudí ale hru přerušili přesně v momentě, kdy ze skrumáže puk vyklouzl ven.
     
    13:58
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jiří Goiš – 2 min., sekání + 2 min., hrubost). Trest odpyká Matěj Novák.
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tomáš Knotek – 2 min., hrubost).
     
    14:47
    Slavia drží Zubry celou dobu v jejich pásmu, Klimeš si zatím připsal dva jednodušší zákroky.
     
    15:06
    Hostům puk utekl a Robert Černý mohl vyhodit.
     
    15:40
    Kružík měl dobrou pozici v mezikruží a pálil z první, Klimeš ale skvěle zasáhl.
     
    15:58
    Přerov hraje v plném počtu.
     
    16:41
    Slavia dopravila puk do branky, ale gól nebude uznán! Na pravém křídle využil domácího střídání jeden ze Slávistů a nastřelil puk, který od Klimeše vyletěl vysoko do vzduchu. Odtud jej vysokou holí zasáhl Maxim Havrda, pokračuje se tak za jednobrankového vedení hostů.
     
    17:47
    Slavia po první brance trochu zabrala, to Zubři na své jistotě malinko ztratili.
     
    18:07
    Vhazování před Klimešem.
     
    18:50
    Delší přerušení zaviněné posunutou brankou Michajlova je u konce, z první třetiny zbývá něco málo přes minutu.
     
    19:36
    Michajlov opět vyhazuje puk o plexisklo do ochranné sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Na domácích Zubrech byla vidět veliká motivace a do utkání vstoupili jednoznačně lépe. Štěstí šli snahou naproti, na pucích byli dříve a v jejich prospěch hrály i odrazy, díky čemuž se do několika šancí dostal Jan Svoboda, či v závarech Matouš Kratochvil s Goišem. Nejblíže byl gólu v 11. minutě Indrák, byla to ale paradoxně Slavia, kdo o minutu později otevíral skóre v podstatě z ničeho. Daniel Kružík nabral rychlost ve středním pásmu a střelou přes Dluhoše překonal Klimeše nad lapačku. Obraz hry se později mírně srovnal a Slavia slavila druhý gól, Havrda však puk zasáhl vysokou holí. Po dvaceti minutách tak platí stav 0:1. Druhá třetina začne přibližně v 18:56.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Na buly ve středovém kruhu uspěla Slavia.
     
    20:26
    Tomáš Šoustal se dostal po vhazování do velké šance před ležícím Michajlovem, puk za něj ale nedokázal zasunout!
     
    22:07
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    22:12
    Zelingr pálil rychle po buly, Klimešův zásah poté namířil puk do ochranné sítě.
     
    22:36
    Indrákův pas podél mantinelu byl na Kubeše dlouhý, Zubři přicházejí o získané útočné pásmo.
     
    23:57
    Třetí útok Pražanů se teď dlouho drží v útočné třetině a domácím napadajícím s kotoučem uniká.
     
    24:20
    Slavia však z dlouhého zámku nedokázala vyloženě zatlačit, a tak Dudova netěžká střela skončila na Klimešově výstroji. Buly v pásmu Přerova.
     
    25:13
    Goiš byl vyslán na levé křídlo, kde napřáhl k nepříjemné střele. Tu Michajlov škrkl špičkou lapačky a jeho spoluhráči poté vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    25:20
    Zubry nyní od srovnání dělili centimetry! Puk ale kolem odkryté tyče proklouzl za branku!
     
    27:07
    Matouš Kratochvil se dostal do přečíslení s Doležalem, načež zakončovatelem se stal druhý jmenovaný. Zvolil střelu mezi betony, Michajlov ale se špetkou štěstí na brankářské holi neinkasoval!
     
    27:12
    Šoustalova rána vyletěla po teči vysoko nad branku Michajlova, pokračovat se bude v pásmu hostů.
     
    27:47
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Robert Černý – 2 min., držení).
     
    28:06
    Po dobrém forčekingu Matouše Kratochvila s Doležalem hosté chybují a přicházejí o útočné pásmo.
     
    28:25
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Lukáš Žejdl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:42
    Zakázané uvolnění Slavie.
     
    29:24
    Situace na kluzišti se teď pořádně vyhrotila, jelikož jasný na faul na Zubry odpískal až vzdálenější sudí a v následné výhodě byl ještě k zemi povalen Jan Svoboda. Následnou rozmíšku pak v rohu pásma hostů museli ukončit sudí a s jistotou padnou tresty za hrubost.
     
    29:24
    Oba kapitáni jsou nyní na koberečku u rozhodčích, čekáme na rozsouzení situace z poloviny zápasu.
     
    29:24
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Patrik Machač – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Daniel Krejčí – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jan Svoboda – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Tomáš Kudělka – 2 min., hrubost).
     
    29:52
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři v přesilovce čtyř proti třem srovnávají! Puk se dostal na levou stranu k volnému TOMÁŠI ŠOUSTALOVI, jenž měl proti ležícímu Michajlovovi poměrně jednoduchou práci a zavěsil puk pod odkrytou horní tyč! Tímto si Slavia situaci zkomplikovala, jelikož namísto přesilovky se bude nadále bránit ve čtyřech proti pěti! Asistence: Jiří Goiš, Jan Süss.
    29:52 Tomáš ŠOUSTAL - 1:1
     
    30:50
    Přerovská přesilovka pokračuje, Hrdinka ale nastřelil prvního hráče a MEO přichází o útočné pásmo.
     
    31:26
    Hosté už hrají v plném počtu. Michajlovova velká chyba pár vteřin zpátky je naštěstí pro ně nebude stát mnoho, jelikož už mají puk ve svém držení.
     
    33:09
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Tomáš Šoustal – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jaroslav Brož – 2 min., hrubost).
     
    33:19
    Po poměrně krátké chvíli v Přerově znovu hrajeme čtyři proti čtyřem.
     
    33:39
    Pechanec clonil před Michajlovem, hostující gólman si ale výhled na puk udělal.
     
    34:07
    Indrák ujel s Dvořákem do přečíslení a přes hůl beka mu hodil dobrou, avšak stále příliš těžkou přihrávku na to, aby ji druhý jmenovaný zpracoval a zakončil.
     
    34:32
    Vhazování před Michajlovem.
     
    35:09
    Obě mužstva už hrají v plném počtu.
     
    35:57
    Michajlov přikryl puk před dojíždějícím Janem Svobodou, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    36:34
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Maxim Havrda – 2 min., hákování).
     
    36:42
    Slavia uspěla na buly, Barák vyhazuje.
     
    37:23
    Goiš nedostal přesnou přihrávku, hosté opět odpalují kotouč středem ke Klimešovi.
     
    37:49
    Zubři nepředvádějí vůbec dobrou přesilovku a dávají vzpomenout na problém, který je trápí celou sezonu.
     
    38:22
    Až nyní přichází v početní výhodě první střela na branku, která Michajlovovi nečiní žádné problémy.
     
    39:00
    Poslední minuta je v plném proudu, hosté jsou mezitím bez újmy v pěti.
     
    39:58
    Goiš se dostal do obrovské šance, když na něj spoluhráči prostrčili kotouč přímo před Michajlova, který mu dokonce hodně povyjel z branky! Puk ale přerovskému fousáči přeskočil při bekhendové kličce, která by vedla k takřka jistému gólu!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hned na startu druhé třetiny mohl rychle srovnat Šoustal, za ležícího Michajlova ale puk nezasunul. O chvíli později Zubry od srovnání dělily jen centimetry a špetka štěstí mezi betony brankáře, kam Doležal mířil při přečíslení. Slavia se poté namísto přesilovky dostala do oslabení ve třech, čehož domácí náležitě využili. Na Tomáše Šoustala vykoukl propadlý kotouč u volné tyče a rychle jej zametl pod břevno. Gól do šatny mohl hostům uštědřit Goiš, puk mu ale v bekhendové kličce přeskočil hůl. Do třetí třetiny tak jdeme za smírného stavu 1:1. Pokračovat budeme přibližně v 19:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Po buly letí puk do pásma Zubrů.
     
    40:29
    O kotouč se stále bojuje za domácí brankou.
     
    40:46
    Nyní je za vlastní brankou Hovorka, který rozehrává útočnou akci Slavie.
     
    40:59
    Vhazování před Klimešem.
     
    41:47
    Ševčíkovu ránu zblokoval Vlček, puk opět na holích sešívaných.
     
    42:12
    Za vlastní brankou nyní čeká na prostřídání jiný hráč s číslem 77, domácí Ondřej Ševčík.
     
    42:46
    Petrov se šikovně obtočil kolem branky a snažil se dostat do palebné pozice, přistoupil k němu ale včas domácí bek.
     
    43:22
    Jan Svoboda byl v dobré šanci na pravém křídle a mířil pod Michajlovovu vyrážečku na zadní tyč, hostující gólman ale zasáhl.
     
    43:41
    Brož se dostal po buly nebezpečně blízko Klimeše, kterého ale ani nadvakrát nepřekonal! Domácí gólman jej vychytal téměř už vleže!
     
    43:49
    Jan Svoboda skvělou přihrávkou z rohu načasoval příjezd Františka Hrdinky do druhé vlny a ten se rázem řítil sám na Michajlova, kterého ale v nájezdu nepřekonal!
     
    44:08
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Lukáš Žejdl – 2 min., podrážení).
     
    44:21
    Hosté uspěli na vhazování a rychle odpálili puk do bezpečí.
     
    45:10
    Zubři tlačí Slavii a zatím se štěstím nepřišli o pásmo, jelikož Hrdinka už třikrát nastřelil prvního hráče.
     
    45:35
    Nyní už puk končí sražen v ochranné síti, z trestu Žejdla zbývá 33 vteřin. Buly v útočném pásmu Přerova.
     
    46:00
    Kotouč je venku z pásma, hosté toto oslabení zvládnou.
     
    46:33
    Zelingrova přízemní střela mířila pouze mimo Klimešovu klec.
     
    46:55
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jan Dluhoš – 2 min., napadení).
     
    46:55
    Karta se nyní obrací, přesilovou hru si vyzkouší červenobílí.
     
    47:10
    Přerov vyhrál vhazování a rychle vyhodil, hosté ale puk hbitě zavezli zpět.
     
    47:58
    Přerovu se teď nepovedlo vyhodit, nakonec je ale zastoupila špatná přihrávka Knotka.
     
    48:45
    Slavia teď nebezpečně kombinovala, Klimeš byl ale vždy na svém místě. Zubři se také zvládnou ubránit.
     
    49:53
    Klimeš schoval puk před dojíždějícím Petrovem, hra bude pokračovat vhazováním na pravém kruhu právě před ním.
     
    50:28
    Krisl měl relativně dobrou pozici, do střely se ale neodhodlal a nakonec o kotouč přišel.
     
    50:56
    Ševčík utrpěl drobné krvavé zranění, načež se hra přerušila. Ani po diskuzi s rozhodčími se ale nevylučuje. Buly v pásmu Přerova.
     
    51:32
    Brož vystřelil od levého mantinelu přímo doprostřed Klimešova postoje. Pokračovat se bude znovu vhazováním před domácím gólmanem.
     
    52:21
    Zakázané uvolnění hostujícího celku.
     
    52:35
    Krislova střela prosvištěla od modré kolem tyče až do rohu, Slavia znovu vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    52:50
    Matouš Kratochvil se s ničím nepáral a z prvního doteku vystřelil od mantinelu z relativně ostrého úhlu, Michajlov kryje.
     
    52:50
    Radek Havel odmítal po přerušení pustit Doležalovu hůl, za což sklidil negativně myšlené ovace domácích fanoušků. Chvilku slávy si hostující bek užil.
     
    53:23
    Krejčík v obrovské šanci po odrazu minul odkrytou branku!
     
    53:54
    Ofsajd hostujícího celku.
     
    54:33
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Daniel Kružík – 2 min., podrážení).
     
    54:40
    Na důležitém buly uspěl Šoustal, Přerov má puk v útočné třetině.
     
    55:00
    Hrdinkovo nahození prosvištělo až za branku, Zubři stále na puku.
     
    55:31
    Hrdinkova střela znovu za brankou, tentokráte už si ji ale hosté stáhli a vyhazují puk bez obav ze zakázaného uvolnění.
     
    56:10
    Matouš Kratochvil tečoval Pechancovu vybídku pouze do míst, kde byl Michajlov připravený zakročit. Do následné dorážky už se MEO nedostalo.
     
    56:33
    Hosté v plném počtu.
     
    57:13
    Domácí brejk skončil hned u přihrávky na Jana Svobodu, Slavia může pokračovat bez obav.
     
    57:23
    Michajlova potřetí v zápase při vyhození do sítě zachránilo plexisklo. Tentokráte nejtěsněji ze všech případů. Buly se odehraje po jeho pravé ruce.
     
    58:00
    Hlasatelem byly oznámeny poslední dvě minuty třetí třetiny, puk drží Slavia na svých obráncích.
     
    58:21
    Matouš Kratochvil získal pro Přerov vhazování v útočné třetině, Michajlov se totiž neodvážil rozehrát.
     
    58:25
    Hosté sice uhráli vhazování, Krejčí ale hned vzápětí poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    58:50
    Oba týmy bojují o každý centimetr ledu, čas plyne rychle dál.
     
    58:59
    Knotek domácí chybu nezužitkoval, Klimešovu branku přestřelil.
     
    59:36
    Šoustal hledal zpoza branky Goiše, ten ale nemohl trefit puk tak, jak by chtěl.
     
    59:50
    Šoustal se prodíral do skvělé pozice, sudí ale hozenou hůl slávistického beka nezaregistrovali! Vzápětí měl skvělé postavení ještě Süss, ten ale přestřelil!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Potřetí za sebou nám v MEO Aréně dospěje utkání do prodloužení za stavu 1:1! Oba předešlé duely Zubři prohráli. S Třebíčí v prodloužení a v sobotu s Vrchlabím v nájezdech. Z dnešního souboje jsou to však právě oni, kdo by si druhý bod do tabulky zasloužil více. Za malou chvíli začneme.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Puk je po buly v moci Hejdy.
     
    60:25
    Matouš Kratochvil vybojoval kotouč na Jana Svobodu, který jej předal do strany na Kudělku, proti jeho neúplně povedené střele se ale Michajlov stihl přesunout!
     
    60:47
    Na puku jsou hosté, konkrétněji Daniel Krejčí.
     
    60:59
    Ofsajd Pražanů.
     
    61:18
    Slávisté zbytečně ztratili puk ve středním pásmu.
     
    61:40
    Pechanec měl dvě dobré šance, ale najednou se sám na Klimeše řítil přes celé hřiště Knotek! Ten však možnost rozhodnout úplně spálil, když mu kotouč utekl!
     
    62:45
    Volného prostoru zkusil využít Kern, jeho střela ale končí přizvednuta v ochranné síti.
     
    63:07
    Další ofsajd hostů v nastaveném čase.
     
    63:36
    Slavia už byla jednou nohou v autobuse, když Kubeš prostřelil Michajlova a puk až těsně na brankové čáře zastavil jeden ze slávistických obránců! Hlavní sudí za brankou několikrát rozpažil, přestože velké množství přerovských fanoušků bylo přesvědčeno, že puk čáru překročil.
     
    63:51
    Icing Slavie.
     
    64:18
    Puk má na hokejce hostující Šteiner.
     
    64:32
    Díky Šteinerovi se dostal do gólovky Žejdl, povyjetého Klimeše ale neprocedil!
     
    64:52
    Další kiks rozhodčích! Michajlovovi vypadl další puk, Zubři jej dopravili do branky, ale arbitr opět rozpažil! Domácí se naprosto po právu zlobí, dnešní výkon pruhovaných mužů totiž za mnoho nestojí.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Podruhé za sebou se v MEO Aréně podíváme na nájezdy, rolba vjíždí na led za mohutného pískotu a hukotu ochozů.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jan SÜSS neproměňuje.
    Jan SÜSS
     
    1. série
    0:0
    Lukáš ŽEJDL neproměňuje.
    Lukáš ŽEJDL
     
    2. série
    0:0
    Tomáš ŠOUSTAL neproměňuje.
    Tomáš ŠOUSTAL
     
    2. série
    0:1
    Filip VLČEK proměňuje.
    Filip VLČEK
     
    3. série
    0:1
    Tomáš KUDĚLKA neproměňuje.
    Tomáš KUDĚLKA
     
    3. série
    0:1
    Tomáš KNOTEK neproměňuje.
    Tomáš KNOTEK
     
    4. série
    1:1
    Jan SVOBODA proměňuje.
    Jan SVOBODA
     
    4. série
    1:1
    Petr KAFKA neproměňuje.
    Petr KAFKA
     
    5. série
    1:1
    Daniel INDRÁK neproměňuje.
    Daniel INDRÁK
     
    5. série
    1:1
    David ŠTEINER neproměňuje.
    David ŠTEINER
     
    Pět sérií nerozhodlo, pokračovat bude znovu Slavia.
     
    6. série
    1:1
    Filip VLČEK neproměňuje.
    Filip VLČEK
     
    6. série
    2:1
    Jan SVOBODA proměňuje.
    Jan SVOBODA
     
    Jan Svoboda uspěl ve dvou samostatných nájezdech a v šesté sérií rozsekává rébus dnešního zápasu!
    Jan SVOBODA - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Zubři si dnes zasloužili bodovat o něco více než jejich pražský soupeř. Sledovali jsme však 65 minut relativně atraktivního hokeje plného emocí a dobrých šancí. Já se s vámi tímto z přerovské MEO Arény loučím a příště se budu těšit! Na počtenou! (20:58:24)
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 30. T. Šoustal (Goiš, Süss), rozh. náj. Jan Svoboda – 14. Kružík (P. Machač, M. Michajlov)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jan Süss (PRE)
    0:0   Lukáš Žejdl (SLA)
    2. série:
    0:0   Tomáš Šoustal (PRE)
    0:1   Filip Vlček (SLA)
    3. série:
    0:1   Tomáš Kudělka (PRE)
    0:1   Tomáš Knotek (SLA)
    4. série:
    1:1   Jan Svoboda (PRE)
    1:1   Petr Kafka (SLA)
    5. série:
    1:1   Daniel Indrák (PRE)
    1:1   David Šteiner (SLA)
    6. série:
    1:1   Filip Vlček (SLA)
    2:1   Jan Svoboda (PRE)


    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Petrásek) – Kubeš, Kudělka, R. Černý, Hrdinka, Ševčík, Krisl (C), Dluhoš – Jan Svoboda, M. Kratochvil, T. Doležal (A) – T. Šoustal, Süss, Goiš – Sebera, Pechanec, Matěj Novák – Š. Kratochvil, F. Dvořák, D. Indrák.
    HC Slavia Praha: M. Michajlov (M. Holík) – Daniel Krejčí, Hejda, Barák, Mikuláš Hovorka, T. Duda, R. Havel, Zelingr – P. Kafka, T. Knotek (A), Šteiner – Žejdl, Poletín (C), Jaroslav Brož – Vlček, P. Machač, Kružík – Havrda, Kern, D. Petrov.

    Rozhodčí: Ondráček, Šudoma – Kleprlík, Měkýš
    thejrc.org