NY Islanders – Seattle 0:3 (kon.) | Washington – Edmonton 3:5 (kon.) | Detroit – Los Angeles 3:5 (kon.)
Arizona – Calgary 2:4 (kon.) | Chicago – Minnesota 0:5 (kon.)
konec
Washington Capitals
3:5 (1:3, 1:0, 1:2)
Edmonton Oilers
Čtvrtek 03.02.2022, 01:17 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:00:50)
    Edmonton vyhrál popáté z posledních šesti zápasů, dnes si vyšlápl na Washington
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 27 – 27 | Přesilová hra: 0/3 – 1/1 | Trestné minuty: 2 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ilja Samsonov (WSH) – 1 zákrok, 3 OG, úspěšnost 25,0%, odchytal 5:07
    Pheonix Copley (WSH) – 21 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,5%, odchytal 53:55
    Mikko Koskiken (EDM) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Fehérváry (WSH) – 0+1, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 19:04

    Tři hvězdy utkání

    1. Ryan Nugent-Hopkins (EDM) – 2+1
    2. Leon Draisaitl (EDM) – 1+1
    3. Jevgenij Kuzněcov (WSH) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 18 573 diváků.
     
    Edmonton potvrdil nárůst formy a na stadiónu oslabeného Washingtonu zvítězil v utkání bohatém na góly 5:3.

    Mohlo se zdát, že o utkání bude rozhodnuto už po pěti minutách, během nichž Olejáři vstřelili tři góly a vyhnali z brány Samsonova. Po příchodu Copleyho do hry ovšem domácí jako kdyby dostali nový impulz a postupně manko stahovali, až jej nakonec úplně smazali ve 43. minutě zásluhou šťastné trefy Jevgenije Kuzněcova. Hosty ovšem ztráta komfortního náskoku nepoložila a o svém vítězství rozhodli při vlastním oslabení, na sklonku 56. minuty v něm skóroval Ryan Nugent Hopkins a tentýž hráč o chvíli později pojistil vítězství hostů přesnou střelou do prázdné brány Caps.

    Svěřenci kouče Tippetta zvítězili popáté z posledních šesti utkání a v tabulce Západní konference se vyšvihli na deváté místo. Washington zůstává ve Východní konferenci sedmý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    To se nepodařilo a je jisté, že Edmonton zvítězí. Baseballově zakončoval dánský útočník Lars Eller, u levé tyče přilepeného Koskinena trefil puk do výstroje.
     
    59:15
    Caps utkání nezabalili a hru bez gólmana zkoušejí i podruhé. Museli by ovšem skórovat záhy, pokud ještě chtějí pomýšlet na bodový zisk.
    58:55 Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:5
     
    58:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Laviolette odvolal Copleyho na střídačku, leč powerplay domácích trvala jen pár vteřin. Kane vyslal z obranného pásma oblouček na RYANA NUGENTA HOPKINSE, jenž od levého mantinelu poslal černou gumu do odkryté domácí svatyně. Asistence: Evander Kane a Duncan Keith.
     
    58:12
    Hosté hrají přesně to, co potřebují. Connor McDavid si v útočné třetině vyměnil puk s Kanem, načež pošetřil cenné vteřinky v rohu kluziště.
     
    57:40
    Tyson Barrie je zpět ledové ploše a jeho trest nakonec byl Olejářům ku prospěchu! Konec základní hrací doby je blízko a hosté vedou jednobrankovým rozdílem.
     
    57:17
    Hosty vzápětí osvobodil Cody Ceci. Hokejisté v bílých dresech zvládli vystřídat a jejich oslabení se chýlí ke konci.
     
    56:52
    Domácí drží pásmo, jenže zakončení schází. Carl Hagelin nakonec vzal odpovědnost na sebe, ale napálil jenom brusle zakleknuvšího Nurse.
    55:57 Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:4
     
    55:57
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Místo gólu v početní převaze domácích přichází úspěch v oslabení na druhé straně! Do útoku vystartoval Hyman, Schultzem tečovanou střelu vyrazil Copley pravým betonem. Touš následně znovu sebral Hyman a před branku nahrál k levé tyči úplně osamoceně stojícímu RYANU NUGENTU-HOPKINSOVI, tomu nedělalo poslání kotouče do prázdné brány žádné problémy. Asistence: Zach Hyman.
     
    55:37
    Tyson Barrie usedá na lavici hanby za hákování Hagelina. Washingtonu předešlé dvě přesilovky vůbec nevyšly, nicméně to nyní musí hodit za hlavu a soustředit se na třetí, její případné využití by totiž mužstvo z hlavního města USA výrazně přiblížilo vítězství.
     
    55:19
    Z velkého úhlu zkusil Koskinena překvapit Garnet Hathaway. Jenže úplně minul bránu, takže finský brankář mohl zůstat ledově klidným.
     
    54:46
    Za Copleym počkal na vystřídání spoluhráčů Dmitrij Orlov. Po pravém mantinelu rozjel Spronga, toho čistým hitem zastavil Cody Ceci.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Eller (J. Schultz), 30. Sheary (Fehérváry, Bäckström), 43. Kuzněcov – 2. Draisaitl (Ceci, R. McLeod), 4. E. Kane (Keith, Ceci), 6. McDavid (Draisaitl, Nugent-Hopkins), 56. Nugent-Hopkins (Hyman), 59. Nugent-Hopkins (E. Kane, Keith)


    Washington Capitals: Samsonov (6. Copley) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson (A), Bäckström (A), Sprong – Sheary, Kuzněcov, Protas – Hathaway, N. Dowd, Hagelin – Snively, Eller, Leason.
    Trenér: Peter Laviolette

    Edmonton Oilers: Koskinen (S. Skinner) – Bouchard, Nurse (A), Ceci, Keith, Barrie, Lagesson – Yamamoto, McDavid (C), E. Kane – Puljujärvi, Draisaitl (A), R. McLeod – D. Ryan, Nugent-Hopkins, Hyman – Kassian, Devin Shore, Foegele.
    Trenér: Dave Tippett

    Rozhodčí: McIsaac, Furlatt – Nagy, Cormier

    Diváci: 18 573
    thejrc.org