Kanada – Švýcarsko 12:1 (kon.) | Česko – Čína cz 3:1 (kon.) | Švédsko – Japonsko 1:3 (kon.)
Finsko – USA 2:5 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
BK Mladá Boleslav
Čtvrtek 03.02.2022, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina A
Partner:
     
    Děkuji za pozornost, přeji hezký večer. (18:03:32)
     
    Dorostenecké derby je u konce. Liberec prohrával, ale zaslouženě skóre otočil a po třech prohrách za sebou se může znovu radovat z vítězství. Rozhodující branka putuje na konto Radka Janaty. Mladá Boleslav měla v závěru slušné příležitosti na vyrovnání, jenže ani jednu neproměnila.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Bruslaři jsou v útočné zóně a zkoušejí to v šesti! Hambálek lapil vysoké nahození, následuje buly.
     
    58:57
    Hosté se zatím nemohou dostat do pásma.
     
    58:17
    Puk byl dlouho schovaný pod bruslemi hráčů u mantinelu, hra je přerušena. Bude se vhazovat zřejmě v útočném pásmu Tygrů, ještě před tím si však střídačka Mladé Boleslavi bere oddechový čas.
     
    57:00
    Hambálkovi vyklouzla z lapačky zpomalená střela jednoho z Bruslařů a Vojtěch Steklý se snažil zblízka kotouč dorazit. Vojtěch Hambálek ale své zaváhání napravil dalším důležitým zákrokem!
     
    56:18
    Hráči z města automobilů teď zařadili vyšší rychlostní stupeň a je jich plný led. Domácí vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    54:59
    Boleslav teď neproměnila vyložené šance. Už při hře pět na pět našel Vojtěch Steklý v akci dvou na jednoho Jakuba Kristka, který si zpracoval puk a trestuhodně minul téměř prázdnou bránu. Tygrům se potom nepodařilo kotouč odehrát a Steklý zakončoval z bezprostřední blízkosti. Za záchrannou brzdu tentokrát zatáhl výborným zákrokem Vojtěch Hambálek.
     
    54:15
    David Rozsíval se u brankoviště dostal k volnému puku a z úhlu to rychle zkusil, David Hora si bližší tyčku dobře pohlídal.
     
    53:01
    Jakubec si najížděl před bránu a jen těsně nedosáhl na střílený pas Péreze.
     
    52:27
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Hlinský – 2 min., podrážení).
     
    52:04
    Vojtěch Hradec operoval na libereckém brankovišti a snažil se clonit Hambálkovi. Spoluhráčovo nahození od modré čáry ho trefilo do obličeje, jenže dorostenci naštěstí nosí ochranný košík, obešlo se to tedy bez následků.
     
    51:58
    Kučera na modré čáře prudkou rozehrávku nezpracoval, píská se zakázané uvolnění šelem.
     
    50:40
    Liberec pokračuje v kontrolovaném výkonu. Mladá Boleslav se ve třetí části zatím nemůže dostat k pořádnému ohrožení domácí svatyně.
     
    49:50
    Jaromír Pérez vyjel zpoza klece a propasíroval přihrávku přes několik hráčů na Vojtěcha Hoise. Toho to ale možná samotného trošku překvapilo a než si kotouč pořádně zpracoval, bylo po šanci.
     
    48:56
    Marek Macháček padáčkem od modré čáry nabídl lahůdku brankáři Horovi. Tomu puk přistál v rukavici a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    48:02
    Liberečtí se prakticky celou přesilovku drží v pásmu, ale něco tomu chybí. Domácí si nemohou vytvořit žádnou slibnou šanci.
     
    47:19
    Jakub Dvořák výborně objel blokujícího Jakuba Vítka a střílel z osy hřiště. Lapačka Davida Hory byla znovu v pohotovosti.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 40. Dvořák (Hois), 46. Janata (Jakubec, J.Pérez) – 25. Steklý (Šindelář, Hasman)


    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Pech) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, P. Průšek, Macháček, Dvořák, Král – Rozsíval, Kučera, Hois (A), J. Pérez, Vološín, Špilka, Jansa, Janata (C), Hájek.
    BK Mladá Boleslav: Hora (Vystrčil) – Skok, Sypecký, Křivánek, Hlinský, Kubíček, Vlasák (A), J. Průšek – Šachl, Dobner, Hasman, Hradec (C), Kristek, Steklý, Vítek, Gron, Šindelář, Lisler.
    thejrc.org