Třinec – Sparta 4:1 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 3:4 (2:3 po s.n.) | Zlín – Vítkovice 4:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Plzeň 0:3 (kon.) | Kladno – Liberec 1:3 (kon.) | Olomouc – Motor ČB 3:4 (po pr.)
konec
Rytíři Kladno
1:3 (0:0, 1:3, 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 04.02.2022, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (20:33:46)
     
    Střely na branku: 38 – 23
     
    Je dobojováno! Bílí Tygři Liberec vítězí na ledě Kladna 3:1. Na branky jsme museli čekat až do druhé třetiny. Ve 23. minutě se do vedení dostal Liberec zásahem Jana Šíra. O minutu později navíc přidal druhý zásah Marek Zachar. Kladno si ale také připravilo rychlou odpověď. Svou vlastní střelu dorazil do branky Ladislav Zikmund. Liberec si přesto vzal dvoubrankové vedení zpět, když se v početní převaze trefil Adam Klapka. Ve třetí třetině Kladno svého soupeře přestřílelo, ale Pavelka dnes podal jistý výkon. V závěru Kladno zkusilo hru bez brankáře, ale Dotchin v největší šanci přestřelil branku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Dvacet sekund před koncem mohl snížit Dotchin, který měl před sebou odkrytou část branky, ale ze skvělé pozice přestřelil!
     
    59:20
    Kladno se dostalo do útočného pásma, ale akce domácího celku skončila sraženou střelou do ochranné sítě. Vhazovat se bude před Pavelkou.
     
    59:00
    Ladislav Šmíd minutu před koncem základní hrací doby vybojoval kotouč v obranném pásmu a pohotově puk vyhodil přes celé kluziště.
     
    58:12
    Domácí trenér si vyžádal oddechový čas!
     
    58:12
    David Gríger trefil soupeře vysokou holí v útočném pásmu a dostává dvě minuty.
     
    57:36
    Bow je na střídačce a Kladno zkouší zdramatizovat závěrečné minuty v šesti bruslařích!
     
    57:12
    Kyle Wood střílel z levé strany útočného pásma, nicméně jeho ránu zablokoval dobře postavený obránce v dresu Liberce.
     
    56:42
    Michal Birner se hnal za vyhozeným kotoučem do středního pásma, jenže volný puk pro sebe nevybojoval. Kladno rychle otáčí směr hry.
     
    56:16
    Nicolas Hlava projel do útočného pásma, kde zakončil příklepem, ale Jaroslav Pavelka jeho ránu viděl a vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    55:34
    Domácí museli vyklidit útočné pásmo, jelikož čárový rozhodčí signalizoval postavení mimo hru. Zadáci Liberce tak nasbírali další cenné sekundy k dobru.
     
    55:10
    Jaromír Pytlík dostal přihrávku na levou stranu, ale nevymyslel nebezpečnou přihrávku na někoho v modrém. Kladnu se hodně rychle krátí čas.
     
    54:34
    Indrák se dral mezi kruhy, ale Jaroslav Vlach jej tvrdým hitem nepustil do zakončení. Liberec pokračuje v důrazné defenzivě i ve třetí části.
     
    54:10
    Dávid Gríger napadal rozehrávku Kladna v jeho obranném pásmu. Domácí se ale dostali vpřed, kde střílel Matyýš Filip, jenže Pavelka byl pozorný.
     
    53:44
    Plekanec dostal přihrávku na útočnou modrou čáru a protečoval puk za branku. Zadáci Liberce byli u kotouče jako první a vyhodili jej do bezpečí.
     
    53:10
    Michal Ivan přišel o puk v rohu obranného pásma. Domácí se dostali až do útočného pásma, nicméně nikdo v modrém nezakončil ani v tomto případě.
    Marken.cz

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 25. Zikmund (Pytlík) – 23. J. Šír (J. Šedivý), 24. M. Zachar (Ordoš, M. Ivan), 32. Klapka (Melancon, M. Ivan)


    Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Dotchin (A), Arzamascev, Ticháček, K. Wood, J. Suchánek (A), Baránek, Donaghey – M. Beran, Plekanec (C), Hlava – Melka, Zikmund, Pytlík – O. Bláha, Filip, M. Indrák – Kuťák, Babka.
    Trenér: Čermák

    Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (D. Král) – J. Šedivý, L. Šmíd (A), Melancon, Aubrecht, Štibingr, M. Ivan, Bukač – Měchura, Filippi, Birner (A) – M. Zachar, Gríger, Ordoš – Klapka, P. Jelínek (C), J. Vlach – Faško-Rudáš, J. Šír, Rychlovský.
    Trenér: Augusta

    Rozhodčí: Lacina, Pražák – Zíka, Šimánek

    Diváci: 1000
    thejrc.org