Olomouc – K. Vary 4:5 (kon.) | Chomutov – Slavia 4:1 (kon.) | Motor ČB – Pardubice 1:3 (kon.)
Salzburg – Mountfield HK 4:5 (po pr.) | Havířov – Kladno 3:0 (kon.) | Vítkovice – Plzeň 4:5 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 3:2 (po pr.) | Třinec – Sparta 1:5 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
4:1 (4:0, 0:1, 0:0)
HC Slavia Praha
Pátek 11.02.2022, 16:00 • ROCKNET ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 37. kolo
Partner:
     
    Dnešní střetnutí končí vítězstvím Chomutova, ovšem jinak se hrál vyrovnaný hokej. Hlavním rozdílem byla koncovka, v níž byli Piráti efektivnější, a tak berou tři body. Slavia podala bojovný výkon, ale nemohla najít recept na překonání Filipa Tučka. (18:01:55)
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Hrdlička – 2 min., sekání).
     
    59:27
    Jan Ekrt odmítl vstřelit hattrick! Chomutovský útočník se hnal sám na brankáře, kterého sice pokořil, ale orazítkoval pravou tyčku.
     
    58:41
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Vostiňák – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk).
     
    57:04
    Na pravé straně nabral velkou rychlost Jakub Hofmann, který se z úhlu snažil chytře trefit bližší šibenici branky. jenomže obránce mu do střely vložil hůl a puk zamířil jen do ochranné sítě.
     
    56:14
    Přihrávku Pirátů zachytil na pravé straně Lukáš Strnad, jehož pokus z kruhu vyrazil Filip Tuček před sebe. Stejný hráč Slavie se hnal za dorážkou, ale domácí gólman už zasahovat nemusel.
     
    55:20
    Od modré čáry tentokrát vystřelil Josef Rykl, jehož pokus mířil na hostujícího brankáře. Domácí obránce poté inkasoval ránu do obličeje, čehož se rozhodčí nevšimli.
     
    54:33
    Nahození od modré čáry tečoval před brankou Mikuláš Skoupý a puk mířil do protipohybu gólmana. Jenomže Filip Tuček ještě vykopl beton a zachránil Chomutov od inkasované branky.
     
    54:06
    Za obranu Slavie mířil Tomáš Šilar, který těžkou přihrávku nezpracoval. Kotouč putoval do brankoviště, kde hru uklidnil Tomáš Volevecký.
     
    53:38
    Rozhodčí neocenili menším trestem několik zákroků za hranicí pravidel. Aktuálně jsou obě strany nespokojené tím, jak pruhovaní muži střetnutí vedou.
     
    52:55
    Po přejetí modré čáry vystřelil zpoza beka Jan Vostiňák, jeho zakončení zamířilo jen do hrudníku připraveného hostujícího brankáře.
     
    51:55
    Mezi obránci se protáhl Tadeáš Svoboda, který už se nacházel mezi kruhy. Pokus chomutovského útočníka zamířil jen nad branku.
     
    51:01
    Z pravé strany si na osu hrací plochy nabruslil Radek Tomas, který tentokrát mířil k první tyči. Filip Tuček byl znovu připravený a pokus ramenem vyrazil do rohu.
     
    50:24
    Dvěma pokusy se prezentoval Radek Tomas, ovšem ani jeden k brankáři neprošel. Následně se o kotouč bojovalo u zadního hrazení.
     
    49:08
    Z předbrankového prostoru vystřelil Matyáš Krasanovský, jenž mířil mezi brankářovy betony. Ovšem Tomáš Volevecký mezeru rychle utěsnil a puk vyrazil ke spoluhráči.
     
    48:39
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (David Černý – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Hrdlička – 2 min., hrubost).
     
    48:39
    Na pravém kruhu se nacházel Tomáš Šilar, jehož pokus tečoval do protipohybu brankáře obránce. Avšak Tomáš Volevecký se stihl vrátit na správné místo.
     
    47:58
    Přihrávku mezi kruhy dostal Dominik Badinka, jehož pokus z jedné zamířil po ledě těsně vedle levé tyče. Chomutov pokračuje v kombinaci.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 7. Ekrt (Dominik Badinka), 8. Ekrt (Petrásek), 14. Rindoš (T. Svoboda, Cháb), 20. T. Šilar (F. Döring, Petrásek) – 38. Hrdlička (Tichý, Serov)


    Piráti Chomutov: Tuček (Suk) – Petrásek (C), Cestr, Janda, M. Pöschl, Rykl, Dominik Badinka – Ekrt, Šugár, T. Šilar, Krasanovský, Cháb, T. Svoboda (A), Vostiňák, Černý, F. Döring, Daniel Badinka, Rindoš
    Trenér: Petr Jíra.

    HC Slavia Praha: Pittr (21. Volevecký) – Hrdlička, Stejskal, Němeček (C), Serov, Kluch, Švec – Štrombach, Strnad (A), Matuška, Macek, Míšek, Hofmann, Tichý, Skoupý, Šíma, Tomas, Jokl
    Trenér: Petr Macek.

    Rozhodčí: Svoboda, Hlinka – Kokrment, Goltsch
    ocianews.com