Olomouc – K. Vary 4:5 (kon.) | Chomutov – Slavia 4:1 (kon.) | Motor ČB – Pardubice 1:3 (kon.)
Salzburg – Mountfield HK 4:5 (po pr.) | Havířov – Kladno 3:0 (kon.) | Vítkovice – Plzeň 4:5 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 3:2 (po pr.) | Třinec – Sparta 1:5 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 11.02.2022, 16:00 • Budvar aréna, České Budějovice • DHL Extraliga juniorů • 37. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké páteční odpoledne z Budvar arény. Dnes budeme společně sledovat zápas mezi českobudějovickým Motorem a pardubickým Dynamem. Duel začíná v 16:00.
     


    Motor České Budějovice

    Českobudějovičtí junioři odehráli ve čtvrtek utkání s dalším východočeským soupeřem. S Mountfieldem si poradili vysoko poměrem 7:4, do pátečního zápasu tedy půjdou nakopnuti tímto výsledkem. Motor se v tabulce nachází momentálně až na šestnácté pozici, která by po skončení sezony neznamenala nic dobrého, nýbrž sestup do nižší soutěže. Tomu se budou chtít svěřenci Karla Herra vyhnout v druhé části sezony, kdy se dvoukolově utkají týmy na 13. až 19. místě. Body z první části jim zůstanou a celky budou bojovat o příčky, které by zaručovaly či nabízely možnost, jak se udržet v nejvyšší soutězi. Konkrétně jde o 13. místo, které bude mít místo v DHL extralize zaručené, a 14. místo, které sehraje baráž s vítězem Ligy juniorů.

    Nejproduktivnějším hráčem tohoto týmu je Matouš Masopust s 33 body (19+14), hned za ním je pak Jan Janoch, který má na kontě 29 bodů (7+22). Třetím je pak Tomáš Chlubna, který střídavě naskakuje právě za juniorský a A-tým. Za šestnáct zápasů stihl skvělých 14 gólů a 14 asistencí.
     


    HC Dynamo Pardubice

    V Pardubicích budou naopak řešit jiné věci, rozhodně ne ty sestupové. Dynamo je nyní v tabulce na osmém místě, které zaručuje místo do skupiny o play off. Horní polovina tabulky se rozdělí na tři skupiny, které pak bojují o místa do vyřazovací části.

    Kanadské bodování pardubického týmu prozatím jasně ovládají dva hráči. Jde o prvního Robina Kaplana, který má na kotně 54 bodů (22+32). O jediný bod za ním je pak Daniel Herčík (29+24).

    V brance pak dostávají prostor tři brankáři, nejčastěji se však mezi tři tyče staví Michal Borovička. Konkrétně v rozjeté sezoně naskončil do 23 utkání. Z nich si odnesl úspěšnost zásahů 90,51 % a průměr 3,13 inkasované branky na zápas.
     
    Rozhodčí
    Hlavními rozhodčími pro páteční duel budou Matěj Sýkora a Václav Kosnar. Ti budou mít na čarách k ruce Michala Zíku a také Václava Kubíčka.
     
    Oba celky se v pátek utkávají podruhé v sezoně. Už nyní je jasné, že to bude pro letošní ročník naposledy, pojďme se ale také podívat na jejich první vzájmený střet. Došlo k němu 19. listopadu a šlo o naprosto jednoznačný zápas. Českobudějovický Motor v Pardubicích inkasoval "desítku", naproti tomu skóroval ze 35 střel na branku pouze dvakrát.

    19.11.2021, DHL Extraliga juniorů

    HC Dynamo Pardubice – Motor České Budějovice 10:2 (5:2, 2:0, 3:0)

    Branky a nahrávky: 2. Štetka (Kaplan), 4. Herčík (Chabada, Rouha), 4. Štetka (Formánek, Kaplan), 9. Štetka (Formánek, Kaplan), 15. Kloz (Paleček, Šťastný), 26. Rouha, 39. Paleček, 44. Šťastný (Rouha, Herčík), 53. Rouha (Herčík), 55. Herčík (Chabada, Rouha) – 1. Remeš (Vaněk, Fousek), 11. Masopust (Kašpar, Remeš).
    Rozhodčí: Kopeček – Zídek, Roischel.
    Vyloučení: 3:5.
    Využití: 2:0.
    V oslabení: 1:0.
    Diváci: 30.
    Střely na branku: 43:35.
     
    Úvodní sestavy:

    Motor České Budějovice: Ludvík (Cinka) – Remta, Fousek, Kouba, Willmann, Vaněk, Placek – Kříž, Turek, Sachno, Kašpar, Schwartz, Petrásek, Pouzar, Masopust, Sochor, Janoch, Vavřík
    Trenér: Karel Herr

    HC Dynamo Pardubice: Kadlc (Borovička) – Hebek, Kubíček, Nedelka, Tvrdík, Chabada, Koudelka, Kaštánek – Štetka, Pavlata, Burda, Lichtag, Costa, Paleček, Kloz, Novotný, Šťastný, Kaplan
    Trenér: Jiří Malinský

    Rozhodčí: Sýkora, Kosnar – Zíka, Kubíček.
     
    Hráči obou týmů právě nastupují na ledovou plochu. Za malý moment tak bude vhozeno úvodní buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Robin Kaplan se dostal ke kotouči po v útočném pásmo, a to téměř ihned po vhazování. Kaplan pak v rychlosti zkoušel střelu ze zápěstí, ta se ale odrazila jen od bránícího hráče a po následném souboji končí mimo hrací plochu.
     
    00:44
    A poprvé v utkání se před soupeřova gólmana přesouvá také domácí tým. Petr Placek pak vypálil z velké vzdálenosti, jeho pokus od modré čáry ale Kadlc viděl a bez problémů jej vyrazil do rohu k mantinelu.
     
    01:20
    Pardubičtí hokejisté se chtěli rychle přemístit do útoku, nicméně dalekonosná přihrávka končí jen na zakázaném uvolnění. Hra se tedy přemístí opět před pardubického brankáře.
     
    01:39
    Jan Vavřík to udělal velmi dobře. Využil prostoru a na kruhu se obtočil s kotoučem, čímž se dostal do střelecké pozice. Puk míří na vzdálenější tyč, tam ovšem Kadlc nastavil vyrážečku a poradil si i tentokrát.
     
    02:18
    Dynamo se dostalo do útočnéh pásma, zde se ovšem nedostává do pozice, kdy by bezpečně drželo kotouč a kombinovalo. Naopak zareagovala českobudějovická defenziva, která vyhazuje puk do bezpečí.
     
    03:16
    Pavol Štetka ujel se spoluhráči do přečíslení tři na dva. Zkoušel přihrávat přes šířku pásma, ovšem jeho pas srazil jeden z vracejících se domácích beků a zažehnal nebezpečí.
     
    03:49
    Nicméně i nyní jsou hosté nastěhováni v útočné třetině. Snaží se kombinovat, ale domácí obrana jim nedává potřebný prostor.
     
    04:15
    Až o chvíli později musel Ludvík padnout na led a zachytit nebezpečnou střelu. Domácí brankář ji sledoval a pak uschoval někde mezi svými betony.
     
    04:38
    Jan Janoch dostal kotouč na pravé křídlo z hole Matouše Masopusta. Janochův následný pokus směřoval k bližší tyčce, kam se Kadlc přemístil a zapsal poměrně jistý zákrok.
     
    05:11
    Cale Costa dostal kotouč šikovně před branku, nicméně pro něj jako pro leváka to nebyla optimální pozice. Kotouč si nestihl zpracovat a ke střeleckému pokusu se nakonec nedostal.
     
    05:30
    O chvíli později si ale Dynamo vybojovalo pásmo zpět. Ihned po přejetí modré čáry nahodil jeden z útočníka na gólmana. Ludvík ale nemá s ukrytím puku potíže. Bude se tak vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    06:22
    Přihrávka od Turka nebyla vůbec špatně myšlená. Měla vyslat spoluhráče do nájezdu. Domácí útočník na ni ale jen těsně nedosáhl, a tak se k puku dostávají hosté.
     
    06:37
    Na opačné straně se v rychlosti do pásma přiřítil Adam Novotný. Nic moc nevymýšlel a zkusil to na bližší tyč. Ludvík si povyjel a jeho pokus lapil.
     
    07:25
    Domácí brankář se srazil s jedním ze spoluhráčů za svou brankou. Puk se po mantinelu následně doklouzal až k Tvrdíkovi, který zkoušel situace využít. Nicméně jak Ludvík, tak domácí obránci prostor před brankou pokryli a nepřipustili komplikace.
     
    08:15
    Sledujeme pasáž hry, kdy jsou o něco aktivnější hosté a více práce má domácí Ludvík. Nyní ale za domácí svatyni sbírají českobudějovičtí hráči kotouč. Tak uvidíme, zda něco vymyslí na opačné straně.
     
    08:52
    František Schwartz těsně nezachytil kotouč a přečíslení se nakonec nekoná. Puk opět končí jen u pardubické defenzivy.
     
    09:25
    Jan Janoch po delší době prověřil soupeřova brankáře. Mířil z levého kruhu na vzdálenější tyč. Kadlc si povyjel a pak vyrážečkou šikovně dostal kotouč až do ochranné sítě. Hra se tak po delší době přeruší a bude se vhazovat v pardubické třetině.
     
    10:09
    Hostí se nyní snažili o rychlý přechod do pásma, byl to ale zřejmě Jakub Lichtag, který poslal příliš prudkou přihrávku.
     
    10:40
    Vojtěch Tvrdík musel jen nahodit a jít vystřídat. Na led se tak dostaly čerstvé síly. Ty pardubické ale nyní budou muset bránit útok domácích hráčů.
     
    11:31
    Matouš Masopust se poměrně zničehonic dostal do největší šance dnešního utkání. Přímo před brankou měl kotouč na holi a měl také dostatek prostoru. Puk ale vyráží Kadlc, který stihl včas zareagovat. Dobrý zákrok!
     
    12:29
    Pak se hra přesouvá do středního pásma. Kotouč mají v držení hostující hráči, nicméně se jim momentálně nedaří přejít přes útočnou modrou čáru.
     
    13:06
    Matyáš Fousek trefil střelou z nápřahu jen clonícího pardubického hráče. Jakub Lichtag se pak vydal za doprovodu soupeřových obránců do útočného pásma a dobrou střelou vystrašil domácí přiznivce. Kotouč směřoval přesně na zadní tyč, Ludvík si ale poradil, natáhl se a betonem dostal puk mimo brankoviště.
     
    13:47
    Trma vrma před pardubickou brankou! Střelu z větší vzdálenosti udržel Kadlc nekde na brankovišti. Hráči obou týmu se pak sjeli právě do těchto prostor a nastala nepřehledná situace. Nejagilnějším se zdál být Matouš Masopust, puk za brankovou čáru ale nakonec neprocpal.
     
    14:11
    Hostující celek pouze nahodil kotouč za Ludvíkovu branku. Odtud se pak domácí celek bude snažit kotouč vyvést. Zatím se hraje poměrně vyrovnané utkání. Pardubice se držely v útočném pásmu o něco déle, na výrazějnější šance ovšem zatím pravděpodobně vede domácí tým.
     
    15:04
    A to už neplatí! Dynamo se po rychlém přechodu přes modrou čáru dostalo k dobré střele, která končí jen na tyčce, od které se odráží zpět do hry. Velká úleva domácích hráčů.
     
    15:34
    Martin Willmann, byť obránce, to nyní v útoku udělal velmi dobře! Nenechal se rozhodit napadajícím hráčem a nacpal se do střelecké pozice. Šikovně zamířil do horního růžku. Jeho pokus měl rychlost, ovšem skončil jen těsně nad horní tyčkou!
     
    15:48
    Vhazovalo se po pravici hostující brankáře. Ihned po buly se puk dostal na modrou čáru a odtud je Kouba napálil zpět na branku. Kadlc tentokrát ale zasahovat nemusí, neboť puk zaduněl jen o zadní mantinel.
     
    16:25
    Motor dostal kotouč z obranného pásma šikovným vyhozením. Nejde o zakázané uvolnění a domácí celek může navíc vystřídat.
     
    17:07
    Marcel Kříž se hnal za kotoučem, chtěl jej poslat na uvolněné spoluhráče, kterému by se otevřel střelecký prostor. Křížova přihrávka ale neprošla, společně s ním se totiž vrátili také Pardubičtí.
     
    18:23
    Zřejmě to byl Vaněk, který se zuby nehty prodral přes modrou čáru. Tam byla pak atakován dvěma pardubickými zadáky. A ti jeho útočné snažení zastavili. Nepropustili totiž jeho přihrávka na volného hráče v domácím dresu.
     
    18:41
    Jeden z hostujících hráčů nahodil kotouč již ze středního pásma. Ludvík jej chtěl zachytit v lapačce, ovšem nahození mu vypadlo a o puk tak budou bojovat jeho spoluhráči.
     
    19:23
    Nyní si domácí brankář počínal dobře. Vyjel si pro kotouč, který se k němu pomalu klouzal, a rozehrál jej až do středního pásma.
     
    19:55
    Vít Kaštánek posílal kotouč na svého parťáka na modré čáře. Ten záhy pálil z rychlého nápřahu. Bohužel pro něj ale trefil jen prvního clonícího hráče. Od něj se puk odráží k mantinelu a vypadá to, že už se nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Šance měly oba týmy. Ze začátku bylo aktivnější Dynamo. To se drželo v pásmu a několikrát dobře zakombinovalo. Pak začal hrozit také Motor, který si v rychlém sledu připsal několik dobrých střelecký pokusů. Se všemi si ale Kadlc v brance poradil. Střelu za svá záda nepropustil ani domácí Ludvík, a tak je skóre po dvaceti minutách nerozhodné.
     
    Hráči už pomalu nastupují na hrací plochu. Ještě dodám, že domácí Chlubna a Koláček, kteří včera pomohli při výhře nad Hradcem Králové nehrají, neboť dnes nastupují za A-tým Motoru v Litvínově.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Druhá třetina začala. Motor se dostává do pásma jako první. Jeho hráči si pak ale nerozuměli na modré čáře a sami se vyhnali z útočného pásma.
     
    21:01
    Jakub Lichtag je dnes možná zatím nejaktivnějším útočníkem pardubického týmu. Nyní se dostal na pravý kruh, odkud poslal přihrávku na vzdálenější tyč. Tam ale naštěstí pro domácí nebyl nikdo, kdo by puk doklepl za brankovou čáru.
     
    21:40
    Uvidíme první vyloučení, a to z domácích řad. Rozhodčí už má zdviženou ruku na znamení signalizace výhody. Pardubice tedy prozatím v šesti.
     
    21:45
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Sakhno – 2 min., hákování).
     
    22:00
    Matěj Kloz dostal rychlou přihrávku, nicméně byl ještě rychlejší než kotouč, a tak se dostal do ofsajdového postavení, které čárovému sudímu neuniklo.
     
    22:42
    Zřejmě Martin Kubíček vyslal od modré čáry hned dvě razantní střely. Druhá šla mimo, nebezpečnější byla určitě ta první. Ta proplula Ludvíkovi mezi betony a pak se se štěstím pro domácí odrazila mimo brankoviště.
     
    23:17
    Přesilovkový tlak hostujících hráčů pokračuje. Ludvík si nyní připsal hned dva dobré zákroky, jeden navíc proti nepříjemné dorážce. Hra se tedy přerušuje a unavená čtyřka Českobudějovických může jít vystřídat.
     
    23:43
    Po vhazování se Motor dostal ke kotouči, neváhala a hned jej vyhodil až ke Kadlcovi. První přesilová hra v utkání tedy končí, Dynamo už v ní nic nestihne.
     
    24:32
    Jaroslav Pouzar to nyní udělal dobře! Kříž poslal kotouč na bránu a první jmenovaný pak nepříjemně dorážel. Hostující obrana v čele s Kadlcem si ale poradila i tentokrát.
     
    24:51
    Skvělá šance pro domácí! František Schwartz se dostal do samostatného úniku! S kotoučem zamíchal a pak se snažil zakončovat z bekhendu. Kadlc měl ale štěstí, Schwartzova střela ho trefila a odrazila se mimo nebezpečí z pohledu Pardubických.
     
    25:26
    Matěj Kloz se nyní hnal za dorážkou, jeden z domácích obránců ho ale odstavil od kotouče a Ludvík tedy nemusí zasahovat.
     
    26:00
    Zakázané uvolnění nyní vrací hru před pardubického brankáře. Uvidíme, zda se Motor dostane k další dobré příležitosti ke skórování.
     
    26:41
    Robin Kaplan nabral dobrou rychlost a nabruslil do prostoru mezi oběma kruhy. Odtud střílel do horních pater branky, nicméně Ludvík si nadvakrát stihl poradil a kotouč udržet před brankovou čárou.
     
    27:03
    Nikita Sachno nabral rychlost na pravém křídle z brankářova pohledu a následně poslal kotouč na branku. Jeho pokus Kadlc zastavil. Udržel ho někde mezi rukou a tělem.
     
    27:28
    Jakub Lichtag v další šanci. Aktivní útočník střílel z podobné pozice jako před chvíli jeho kolega Kaplan. Lichtagův pokus ale až na brankáře neprošel, neboť se odrazil od obránce Davida Kouby.
     
    27:40
    Už to vypadalo, že se Cale Costa dostane do samostatného úniku. Nakonec se tak nestalo. Zazněla totiž hvizd od rozhodčího. Jemu neunikl drobný ofsajd hostujícího útočníka.
     
    28:13
    Matouš Masopust byl otočen zády směrem k útočnému pásmu, a tak z první posunul přihrávku na spoluhráče, který byl v lepší pozici. Motor tak zaváží kotouč do útočné třetiny a Kadlc už musí dávat pozor.
     
    28:31
    Českobudějovičtí hráči se ale v pásmu neudrželi dlouho. Pardubice přebraly iniciativu a už přiměly Ludvíka k zákroku. Ten spíše propagační střelu drží bezpečně ve výstroji.
     
    29:01
    A podobná situace nastala také na opačné straně. Kadlc drží pokus bezpečně ve své výstroji a zanedlouho se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    29:35
    Pavol Štetka sebral kotouč ve středním pásmu a nabruslil až na vrcholek pravého kruhu z brankářova pohledu. Odtud pak vyslal nebezpečnou střelu zpoza obránce. Domácí brankář Ludvík si ale poradil a podržel svůj tým.
     
    29:50
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Sachno – 2 min., podrážení).
     
    30:04
    Nikita Sachno jde již podruhé na trestnou lavici. V tomto kontextu je třeba pochválit pardubický celek. Ten svého soupeře díky své disciplinovanosti ještě k přesilové hře nepustil.
     
    30:45
    Parádní šance hostů! Robin Kaplan se agilně nacpal před branku, neměl sice moc prostoru, přesto vyslal velmi nebezpečný pokus z bekhendu. Te Ludvík stačil vyrazit a kotouč následně skončil jen velmi těsně pravé tyče.
     
    31:15
    Vojtěch Tvrdík následně zapisuje také velmi dobrý pokus! Tvrdík stál na pravém kruhu, odkud vypálil z nápřahu. Jeho střela byla velmi razantní a nakonec skončila jen těsně vedle horního růžku.
     
    31:57
    Domácí jsou v plném počtu. Sachno se vrací na ledovou plochu. Nicméně Pardubice stále tlačí, domácí obrana by již potřebovala vystřídat.
     
    32:26
    Matěj Kloz měl na holi dobrou šanci svého týmu! Pardubice pokračují v tlaku i po přesilové hře. Klozův pokus letěl na Ludvíka z velkého úhlu, pak ale nebezpečně vyplaval před branku, kde nebyl nikdo, kdo by se mohl pokusit o dorážku.
     
    33:28
    I druhá třetina se hraje ve velmi dobrém tempu. Přesto, že jsme ještě branku neviděli, se hraje vemli pohledný a atraktivní hokej.
     
    34:14
    A po delší době také střela na branku Dynama. Jaroslav Pouzar sebral kotouč a našel si poměrně dobrou pozici. Z ní to zkusil do horního růžku, ovšem neseřídil mířidla přesně.
     
    34:45
    O chvíli později v naprosté tutovce tentýž hráč! Jaroslav Pouzar tentokrát jel sám na branku. Zakončovat zkoušel mezi betony, nicméně ty Kadlc secvakl a podržel tým před prvním inkasovaným gólem!
     
    35:28
    Opravdu se nyní hraje ve velkém tempu, nahorů a dolů. Pardubičtí rychle přejeli do pásma a i oni si připisují dobrý pokus. Ten ale nakonec končí jen těsně mimo horní růžek.
     
    36:11
    Nikita Sachno stál před brankou, kam se k němu snesla přihrávka. Potom se k němu ale stáhli také dva obránci, kteří ho zastavili od zakončení.
     
    36:48
    Adam Paleček nabruslil ve velké rychlosti na opačnou stranu kluziště. Zde si připisuje velmi dobrou střelu. Ludvík proti ní ovšem povyjel a zachytil ji přesně na hrudi. Potom ještě stihl puk rozehrát na své spoluhráče.
     
    37:29
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Trvalo to velmi dlouho, branky jsme se ale nakonec ve druhé třetině ještě dočkali. Z vrcholku levého kruhu z brankářova pohledu vystřelil ADAM NEDĚLKA. Jeho pokus byl velmi přesný a skončil ve vzdálenějším horním rohu. Těžko mohl Ludvík proti takto namířenému pokusu zasáhnout. Asistence: Robin Kaplan.
     
    37:58
    Pardubice se po vhazování opět dostali do útoku. Cale Costa jel s kotoučem u mantinelu, ale byl již ve velkém úhlu, proto jen přihrával před branku. V těchto prostorech ale žádný z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    38:44
    Na opačné straně ledové plochy si poradil Kadlc s dalekonosnou střelou. Proti ní nastavil vyrážečku včas a dostal puk do rohu ledové plochy.
     
    39:18
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Velká úleva pro domácí celek a velmi důležitá branka! Jan Janoch poslal do dobré střelecké příležitosti MATOUŠE MASOPUSTA. Ten si kotouč srovnal na holi a v rychlosti pak trefil přesně, kam bylo potřeba – 1:1. Asistence: Jan Janoch.
     
    39:50
    S koncem druhé třetiny Matouš Masopust ještě stihl odstavit pardubického útočníka, který se hnal s kotoučem do střeleckého pokusu. Domácí tak mají puk ve své moci a do konce třetiny ho již zřejmě nepustí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také prostřední dějství. V něm jsme viděli velmi pohledný hokej na obou stranách. Oba týmy, stejně jako v první třetině, měly dobré šance. Dočkali jsme se také prvních přesných tref. S koncem periody se trefil Adam Nedělka, který rozradostnil hostující celek. Velká úleva pro Motor pak přišla ve 40. minutě, kdy srovnal dobře umístěnou trefou Matouš Masopust. Do posledních dvaceti minut tedy půjdeme opět za vyrovnaného stavu.

    Třetí třetina začne přibližně v 17:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Motor se prokombinoval až do útočného pásma, kde si připisuje velmi dobrý pokus od modré čáry. Kadlc neviděl, kam kotouč směřuje, ale měl štěstí, neboť ho střela trefila.
     
    41:14
    Robin Kaplan zkoušel poslal přihrávku na vzdálenější tyč. Nicméně puk srazil jeden z domácích obránců a nepřipustil tak žádné komplikace.
     
    41:35
    Na puku byli hostující hráči. Nicméně přihrávka jednoho z nich nebyla příliš přesná a končí jen na zakázaném uvolnění. Motor tedy zdarma dostává vhazování před Kadlcem.
     
    41:46
    František Schwartz se snažil využít výhodně odraženého kotouče. Z prvního dotyku do něj plácl a poslal směrem na branku. I na této straně je ale puk sražen jedním z hostů a brankáře neohrozil.
     
    42:55
    Pardubice sice měly kotouč ve své moci, v útočném pásmu toho ale příliš nevymyslely. Ale budou mít druhou šanci, neboť Motor se také provinil icingem.
     
    43:26
    Robin Kaplan mohl být střelcem třetí branky tohoto utkání. Příhodně se k němu odrazil kotouč před domácí branku, která byla zcela volná. Jeden z domácích beků mu ale pohotově zablokoval hůl. Tím pádem máme stále nerozhodné skóre.
     
    44:01
    Nyní to byl zřejmě Cale Costa, kterému se podařilo vybojovat kotouč proti domácí přesile. Costa jej pak posílal do tandemu na najíždějícího spoluhráče, ovšem nepřesně.
     
    44:21
    Adam Paleček si ve středním pásmu poradil s dotírajícím protihráčem a udržel kotouč v moci hostujícího týmu. Ten se tak opět bude snažit dostat do vedení v útočném pásmu.
     
    44:47
    Pardubičtí to nyní udělali jednoduše. Ihned po přechodu do pásma nahazují kotouč doprostřed branky. Ludvík nepřipustil komplikace a puk drží bezpečné pod rukavicí.
     
    45:23
    Robin Kaplan je v dnešním duelu také velmi aktivní. Nyní se připomněl dalším střeleckým pokusem. Z vrcholku kruhu mířil do horních pater branky, tyto místa ale Ludvík dokázal pokrýt a proti dobrému pokusu nepřipustil komplikace.
     
    45:46
    Matyáš Fousek viděl svého najíždějícího spoluhráče, a tak mu zkusil nahrát přes celé střední pásmo. Bohužel pro něj jeden z pardubických obránců stihl zareagovat a slibně rozvíjející se akci utnout.
     
    46:35
    Pardubice jsou v těchto momentech o něco aktivnějším týmem, nicméně v útočném pásmu jen těžko dostávají kotouč pod plnou kontrolu. Motor je k velkým příležitostem nepouští.
     
    47:18
    Petr Placek neměl komu přihrát, a tak nabruslil do útočného pásma jako první a pak nahodil. Jeho pokus Kadlc kontroloval a jemně vyrazil mimo nebezpečí.
     
    47:46
    Českobudějovičtí hokejisté nyní reagují zakázaným uvolněním. Nemohou tedy vystřídat a budeme svědky dalšího vhazování po pravé ruce Dominika Ludvíka.
     
    48:21
    Hostující Dynamo se stále drží v pásmu, po buly vybojovalo kotouč a nyní obstřeluje domácí svatyni. Ludvík si musel poradit se střelou od modré čáry.
     
    48:46
    A obrázek hry se příliš nemění. Českobudějovičtí hráči se dostali z obranného pásma, nicméně kotouč pod kontrolou nemají. Naopak se budou muset znovu bránit.
     
    49:13
    A další střela od modré čáry z pardubických hokejek. Tentokrát ale letí výrazně nad horní tyč. Následně dobře v obraně zareagoval Matyáš Fousek, který si poradil s číhajícím protihráčem u pravé Ludvíkovy tyče.
     
    50:16
    Matěj Kloz se vrhnul rovnou mezi tři protuhráče, kterým se chtěl vyhnout a dostat se ke střele. To se mu nepodařilo a Motor se tak může po delší době podívat do útoku.
     
    50:55
    Jan Janoch vystihl soupeřovu rozehrávku a poslal do útoku Matouše Masopusta. Ten nabral rychlost a následně velmi dobře poslal kotouč směrem na vyrážečku Kadlce. Právě hostující brankář ale stačil zareagovat a snad i se štěstím puk dostává mimo dosah domácích.
     
    51:21
    Jan Janoch chtěl využít odraženého kotouče, když se otočil v prostoru mezi oběma kruhy k brance a vypálil. Bohužel pro něj a jeho tým ale střela neprošla přes val clonících a bránících hráčů.
     
    52:17
    Byl to zřejmě Dominik Vaněk, který nyní musel hasit zaváhání domácí obrany. Útočníkovi, který byl sám před brankou, zablokoval hůl, načež kotouč skončil vysoko v ochranné síti.
     
    52:52
    Českobudějovičtí hráči nyní budou čelit vhazování ve svém pásmu. Dominik Ludvík musel krýt kotouč, nicméně neměl těžkou pozici. Stačilo jej pouze přikrýt a schovat ve výstroji.
     
    53:23
    František Schwartz chtěl využít zaváhání obrany také na opačné straně, nicméně se dostal do ofsajdového postavení.
     
    53:50
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Studená sprcha pro domácí tým, který s blížícím se koncem zápasu inkasuje. ROBIN KAPLAN vybojoval kotouč u modré čáry a pak se sám dostal až do mezikruží. Odtud vypálil přesně k tyči. Bez asistence.
     
    54:45
    Českobudějovičtí hokejisté jakoby s koncem ztráceli potřebné síly. Nyní se musejí bránti pardubickému útoku, který dostal s vedoucím gólem samozřejmě mohutný impuls.
     
    55:38
    Dominik Ludvík nyní musel dojet pro kotouč a rozehrát ho. Poslal ho na jednoho z pardubických obránců. Ten ho zachytil a obratem jej vrací do útočného pásma.
     
    56:17
    Matouš Masopust to udělal velmi dobře. Jel s pukem a přibližoval se k brance. Masopustův pokus se otřel o brusli vracejího se beka a následně si s ním Kadlc poradil a vyrazil betonem mimo.
     
    56:59
    Další dobrý pokus domácích hráčů! Masopust tentokrát ujel do přečíslení dva na jendoho. Přihrával na Janocha, který se ale dostal do příliš velkého úhlu, s následným zákrokem tak neměl Kadlc výraznější problémy.
     
    57:32
    Domácí tým si bere oddychový čas. Uvidíme, zda po jeho konci zůstane Dominik Ludvík na střídačce, nebo bude střídačka čekat na vhodnější moment, až dostane Motor kotouč pod kontrolu.
     
    57:32
    A je to první z možností, domácí brankář zůstává na střídačce!
     
    58:18
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    V Budvar aréně je zřejmě hotovo. Robin Kaplan vybojoval kotouč ve středním pásmu, přebruslil obránce a pak puk posílá bez problémů do odkryté klece. Kaplan se podílel na všech gólech svého týmu. Asistence: Vít Kaštánek.
     
    58:50
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Kouba – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Lichtag – 2 min., hrubost).
     
    59:50
    Motor se ještě snažil při hře ve čtyřech na obou stranách s vývojem cokoli udělat, bohužel pro něj však neúspěšně. Sympatický výkon od obou týmů, body dnes bude brát ovšem jen ten hostující.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je kompletně za námi. Svého vítěze našel až v poslední dvacetiminutovce. V ní Pardubice přidaly na svém výkonu a po dvou přesných trefách mohou slavit tři body do tabulky. Na všech třech brankách se podílel hostující Rob Kaplan, který dnes zapsal bilanci 2+1. Jedinou trefu domácích má na kontě Matouš Masopust. Ten měl také další šance s koncem zápasu.

    Z tohoto utkání je to tedy vše, děkujeme za pozornost! (18:05:24)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 40. Masopust (Janoch) – 38. Nedělka (Kaplan), 54. Kaplan, 59. Kaplan (Kaštánek)


    Banes Motor České Budějovice: Ludvík (Cinka) – Remta, Fousek, Kouba, Willmann, Vaněk, Placek – Kříž, Turek, Sachno, Kašpar, Schwartz, Petrásek, Pouzar, Masopust, Sochor, Janoch, Vavřík
    Trenér: Karel Herr

    HC Dynamo Pardubice: Kadlc (Borovička) – Hebek, Kubíček, Nedelka, Tvrdík, Chabada, Koudelka, Kaštánek – Štetka, Pavlata, Burda, Lichtag, Costa, Paleček, Kloz, Novotný, Šťastný, Kaplan
    Trenér: Jiří Malinský

    Rozhodčí: Sýkora, Kosnar – Zíka, Kubíček
    thejrc.org