Olympijští sportovci z Ruska – Švýcarsko 5:2 (kon.) | Dánsko – Čína 1:3 (kon.)
konec
Dánsko
1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Čína
Pátek 04.02.2022, 05:10 • Wukesong Arena, Peking • Olympijské hry - ženy • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To už je z tohoto utkání vše. Mějte se hezky a někdy zase u olympijských přenosů na počtenou! (07:26:52)
     
    Střely na branku – 23:32 (7:9, 5:18, 11:5)
    Čínská radost.
     
    Po závěrečné siréně vypukla obrovská radost Číňanek, které se ve svém druhém utkání na domácích hrách dočkaly první výhry! Dánky přetlačily 3:1, když duel rozhodly až v samotném závěru.

    Olympijské debutantky z Dánska se přitom v 9. minutě ujaly vedení, které jim zajistila dorážející Malene Frandsenová. Ve druhé třetině však přišel drtivý nápor Číny, kterému Dánky dlouho odolávaly především díky brankářce Repstock-Rommeové. Ani ta však nemohla ve 37. minutě reagovat na teč Leah Lumové. V závěrečné dvacetiminutovce už to bylo herně zase minimálně vyrovnané. V poslední minutě se ale usmálo štěstí na Čínu. 51 sekund před koncem totiž ztratila v obranném pásmu puk kapitánka Seveřanek Jakobsenová a Rachel Llanesová nabídnutou šanci přetavila ve vítězný gól. Skóre duelu na konečných 3:1 pak pečetila střelou do prázdné klece Leah Lumová. Právě ona byla hlavní postavou utkání. Dva góly dala a navíc nahrála na rozhodující trefu Llanesové.
     
    Konec zápasu.
    59:28 Leah LUMOVÁ - 1:3
     
    59:28
    Čína právě vstřelila branku!
    Dánky si po inkasovaném gólu vyžádaly time-out a odvolaly brankářku. Za to je ale potrestala LEAH LUMOVÁ, která z vlastního obranného pásma trefila prázdnou branku soupeřek. Je rozhodnuto – 1:3. Bez asistence.
    59:09 Rachel LLANESOVÁ - 1:2
     
    59:09
    Čína právě vstřelila branku!
    Zápas dost možná rozhoduje obrovská chyba Dánek ve vlastním obranném pásmu! U mantinelu neudržela kotouč kapitánka Josefine Jakobsenová, kterou o něj obrala napadající Leah Lumová. Ta pak puk poslala před branku, kde byla osamocená RACHEL LLANESOVÁ, jenž dokázala zakončit nad levý beton Repstock-Rommeové. Asistence: Leah Lumová.
     
    58:02
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Už se hraje opatrněji.
     
    57:18
    Pomalu se blíží konec řádné hrací doby. Že by se schylovalo k prodloužení?
     
    56:12
    Čína oslabení přežila. Pokračuje se za stavu 1:1.
     
    56:04
    Emma Russellová z levého kruhu poslala puk do brankoviště, u kterého se snažila dorážet jedna z jejích spoluhráček. Newellová odolala!
     
    55:40
    Číňanky dostaly puk do středního pásma.
     
    55:14
    Josefine Perssonová si od brankové čáry vytáhla puk před brankoviště, ovšem Newellová složila betony na led včas.
     
    54:11
    Jü Pej-wej podrazila Jakobsenovou a Dánsko si po reklamní přestávce zahraje přesilovku!
     
    53:35
    Repstock-Rommeová nyní odpalovala puk před Maddie Woovou. Na modré ho zachytila Rebekah Kolstadová, která okamžitě střílela. Branku však netrefila.
     
    52:10
    Na druhé straně rychlý protiútok Číny, který byl zakončen dobrou střelou z mezikruží. Repstock-Rommeová zasáhla výtečně a má puk někde na hrudi.
     
    51:27
    Nyní šance Dánska! Josefine Jakobsenová zamířila s pukem za branku a zadovkou pak našla Malene Frandsenovou, která zakončovala z levé strany do Newellové. Ta následně kotouč zalehla a zabránila případným dorážkám.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 9. Frandsenová (N. Jensenová, Gludová) – 37. L. Lumová (Jü, J. Wongová), 60. Llanesová (L. Lumová), 60. L. Lumová


    Dánsko: Repstock-Rommeová (L. Jensenová) – Asperupová, Frandsenová (A), Jacquetová (A), Melbergová, Andersenová, Refsgaardová, Skott Dahlová – Perssonová, Jakobsenová (C), Weisová – Gludová, N. Jensenová, Hansenová – Petersová, Funch Östergaardová, Friis-Hansenová – Russellová, Skriverová, Brix Nielsenová – Oksbjergová.
    Trenér: Elander

    Čína: Newellová (Chanová) – J. Wongová, Jü (C), Liou, C. Wongová, Čao, Fairmanová, Li – L. Lumová (A), Millerová, Llanesová – Čang (A), Kolstadová, Woová – Fang, T. Lumová, Betinolová – Che, Ču, Kuan.
    Trenér: Idalski

    Rozhodčí: Jermakovová (RUS), Rapinová (USA) – Lovensnová (SWE), Sainiová (FIN)
    thejrc.org