Slavia – Vrchlabí 3:2 (2:0 po s.n.) | Ústí n/L – Jihlava 5:1 (kon.) | Sokolov – Poruba 2011 4:3 (kon.)
Prostějov – Vsetín 4:5 (po pr.) | Havířov – Kadaň 5:0 (kont.) | Frýdek-M. – Šumperk 3:2 (kon.)
Benátky n/J – Kolín 4:5 (kon.) | Třebíč – Přerov 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
HC Baník Sokolov
4:3 (0:0, 2:2, 2:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Sobota 05.02.2022, 17:00Chance liga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:12
    Poruba si okamžitě bere oddechový čas. Po něm však ještě Adam Brízgala zůstává ve své kleci.
    59:12 Jaromír KVERKA - 4:3
     
    59:12
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov v samotném závěru strhává vedení na svou stranu a vede 48 sekund před třetí sirénou 4:3! JAROMÍR KVERKA obdržel kotouč do mezikruží, ani neví jak. Následně s ním sjel trochu na levou stranu a bekhendem poslal kotouč pod horní tyč, Adam Brízgala neměl nárok zasáhnout. Baník se tak dostává do nejtěsnějšího možného vedení! Asistence: Patrik Kadeřávek, Jakub Konečný.
     
    58:56
    Jan Pohl se šikovně obtočil kolem svatyně Poruby, kotouč za Brízgalu však nedotlačil, o což se poté snažil i Tomáš Rohan, jenže opět neúspěšně!
     
    53:16
    Jan Pohl dostal nabito na pravou stranu k modré čáře, jeho tvrdý projektil jen těsně minul břevno svatyně Slezanů!
     
    52:38
    Přece jen se nakonec bude vylučovat, což si publikum na zimním stadionu v Sokolově přálo. Radim Toman vyhodil kotouč z hřiště a dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    51:49
    Šimon Szathmáry dostal křižný pas na pravý kruh a z blízka pálil na klec Sokolova, Oldřich Cichoň se přesunul a jeho ránu vyráží.
     
    49:16
    Ondřej Jurčík dostal pas z levého hrazení a v obrovské šanci pálil z bezprostřední blízkosti jen do betonu brankáře Brízgaly!
     
    47:16
    Marek Špaček střílel z pravé strany, ale jeho pokus blokuje Petr Vodička. Na druhé straně se do zakončení prodral po pravém křídle Jaromír Kverka. Jeho ránu na přední tyč chytá Adam Brízgala.
    42:01 Samuel BITTEN - 3:3
     
    42:01
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba do minuty srovnává na 3:3! Tomáš Guman vypálil z ostrého úhlu na levé straně, Cichoň vyrazil jen před sebe, kde byl s dorážkou připravený SAMUEL BITTEN, jenž pohotově dorovnává skóre a tak můžeme zase začít od začátku! Asistence: Tomáš Guman, Markus Korkiakoski.
    41:14 Stanislav VRHEL - 3:2
     
    41:14
    Baník právě vstřelil branku!
    Západočeši jdou na začátku třetího dějství krátce po konci oslabení do vedení! Baník šel do situace dva na jednoho, STANISLAV VRHEL se ale rozhodl na levém kruhu řešit situaci ranou na přední tyč a kotouč prošel pod vyrážečkou Brízgaly do sítě Poruby! Sokolov vede 3:2! Asistence: Jakub Konečný, Jan Novák.
     
    38:46
    Tomáš Vracovský nyní hodně zbytečně podrazil na útočné modré Jakuba Husu, když se vracel do středu kluziště. Poruba má tak další přesilovku.
    34:51 Marek SLOBODA - 2:2
     
    34:51
    Baník právě vstřelil branku!
    Na poslední chvíli využívají Západočeši přesilovku a srovnávají na 2:2! Klejna dostal nabito od Pohla na vrchol levého kruhu, kotouč byl před bránou Poruby minimálně dvakrát tečován a nakonec skončil v síti Poruby, Adam Brízgala tady neměl nejmenší možnost reagovat na změnu směru letu, začínáme od začátku. Jednou tečí se na ráně podílel i MAREK SLOBODA, jenž je nakonec označen za střelce gólu. Asistence: František Klejna, Jan Pohl.
     
    34:05
    Jeden z beků Poruby však vyrobil za svou klecí minelu a přihrál do předbrankového prostoru Marku Slobodovi, jenž měl obrovskou šanci, Adama Brízgalu však propálit nedokázal!
     
    32:56
    Tomáš Guman na levém kruhu v obranném pásmu nešikovně podkopl Víta Jiskru, za což fasuje dvě minuty za podrážení.
    30:29 Petr STLOUKAL - 1:2
     
    30:29
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba otáčí vývoj utkání a vede 2:1! PETR STLOUKAL dostal zadovku od Dušana Žovince na vrchol levého kruhu a svou tvrdou ranou krásně trefil vzdálenější horní roh svatyně Sokolova! Slezané vedou 2:1! Asistence: Dušan Žovinec, Tomáš Gřeš.
     
    28:14
    Vojtěch Tomi nyní šlápl Jakubu Husovi na čepel a následně podklouzl a spadl na led. Západočeši si tak zahrají první přesilovku v tomto utkání.
     
    27:09
    Západočeši vyhazují z obranného pásma, Vrhel přitom byl dohrán napadajícím soupeřem. O chvíli později pálil Vít Seemann z vrcholu pravého kruhu, Adam Brízgala puk ve své výstroji udržel a připisuje si dobrý zákrok!
    26:31 Dominik HRNÍČKO - 1:1
     
    26:31
    Poruba právě vstřelila branku!
    Další minela brankáře Cichoně a teď už je to gól Poruby, která srovnává na 1:1! Brankář Sokolova nezkrotil nahození Husy ze středního pásma pod svými betony, kotouč mu mezi nimi prošel. DOMINIK HRNÍČKO pohodlně uklidil touš do klece Baníku – 1:1! Asistence: Jakub Husa.
    23:25 Tomáš ROHAN - 1:0
     
    23:25
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov otevírá skóre a jde do vedení! Ondřej Jurčík před útočnou modrou přiklepl kotouč na hůl TOMÁŠE ROHANA, jenž si vyjel na vrchol levého kruhu a ranou přes obránce překonal Brízgalu ve svatyni Poruby! Asistence: Ondřej Jurčík, Jan Pohl.
     
    18:19
    Druhá přesilovka pro Porubu. Jan Pohl na pravém kruhu podrazil jednoho ze soupeřů a nyní už sedí na trestné lavici.
     
    09:17
    Pavel Jenyš nyní dostal křižný pas na pravý kruh, Oldřich Cichoň se však dokázal parádně přesunout a jeho ránu vyráží!
     
    09:02
    Pavel Jenyš se nyní snažil obejít Petra Vodičku, který jej na modré čáře zakřižoval a nakonec ho i lehce nohou podkopl. Sudí píská nedovolené bránění. Přesilovka pro Porubu.
     
    07:35
    Jiskra nyní šikovně zapracoval za bránou soupeře, kde se zbavil soupeře a bekhendem nalil puk před klec Poruby na hůl Vracovského, který však z bezprostřední blízkosti Brízgalu nepropálil!
     
    04:58
    Tomáš Jandus měl nyní solidní šanci na levém kruhu, jenže jeho rána nešla mezi tři tyče svatyně Poruby, Adam Brízgala se jen ohlédl!
     
    02:05
    Oldřich Cichoň nyní udělal minelu u vlastní klece, když neodhadl odraz kotouče od zadního hrazení a Michal Vachovec měl velkou šanci, když střílel z bezprostřední blízkosti, gólman Baníku však svou chybu napravil skvělým zákrokem, když do střely útočníka Poruby stihl strčit beton!
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 24. T. Rohan (Jurčík, J. Pohl), 35. M. Sloboda (Klejna, J. Pohl), 42. Vrhel (J. Konečný, J. Novák), 60. Kverka (Kadeřávek, J. Konečný) – 27. Hrníčko (Husa), 31. Stloukal (Žovinec, Gřeš), 43. Bitten (Guman, Korkiakoski)


    HC Baník Sokolov: Cichoň (Pitoňák) – Klejna, J. Novák, J. Pohl, Kadeřávek, Seemann, A. Rulík, Vodička – Jurčík (A), T. Rohan (C), Tomi – J. Konečný, Kverka (A), Vrhel – Vracovský, Jiskra, V. Bílek – T. Jandus, Hašek, M. Sloboda.
    Trenér: Martin Štrba.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala (Slíž) – Žovinec, T. Voráček, Husa, Szathmáry, Urbanec (C) – Brodek, Stloukal, R. Toman – Hrníčko, Gřeš, Vachovec (A) – Jenyš (A), Guman, Korkiakoski – Bitten, Pořízek, Carter – Marek Špaček.
    Trenér: Jiří Režnar.

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Belko, Baxa.

    Diváci: 519
    ocianews.com