Liberec – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Motor ČB – Mountfield HK 7:4 (kon.) | HC Litvínov – Jihlava 1:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
7:4 (2:1, 3:2, 2:1)
Mountfield HK
Čtvrtek 10.02.2022, 16:15 • Budvar aréna, České Budějovice • DHL Extraliga juniorů • 38. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Zdravím všechny hokejové fanynky a fanoušky. Vítám všechny u sledování nejvyšší juniorské soutěže. V rámci předehrávky 38. kola dojde na pikantní souboj mezi českobudějovickým Motorem a Mountfieldem HK.
     
    MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
    Juniorský tým Motoru neprožívá úplně vydařený ročník. Jihočeši mají na svém kontě po šestatřiceti odehraných duelech třicet bodů a patří jim až 16. příčka tabulky. Svěřenci trenéra Karla Herra jsou tak výrazněji namočeni do sestupové zóny. Postavení českobudějovického celku výrazně ovlivnila především měsíční série bez výhry na rozmezí listopadu a prosince. Aktuálně mají Budějovičtí z pěti duelů tři výhry a vypadá to, že se začíná blýskat na lepší časy.

    Co se týče produktivity, tak té na domácí straně vévodí Matouš Masopust, který má na svém kontě třicet dva kanadských bodů (19+13). Za ním je poté Jan Janoch se sedmadvaceti body (6+21) a Tomáš Chlubna s pětadvaceti body (13+12). Poslední zmíněný má za sebou už šestnáct startů v nejvyšší soutěži a zahrál si dokonce i na nedohraném juniorském šampionátu v Kanadě.
     
    MOUNTFIELD HK
    Hradecký Mountfield zažívá poněkud vydařenější ročník. Královohradečtí se ziskem šedesáti šesti bodů okupují sedmou příčku tabulky. Hradečtí mají aktuálně na svém kontě z pěti duelů hned tři porážky, a tak by na jihu Čech rádi odstartovali sérii výher.

    Produktivitu královohradeckého celku vede Kryštof Lang (17+14), který nasbíral jedenatřicet bodů, o bod méně má poté Daniel Šedivý (16+14).
     
    V prvním vzájemném utkání letošní sezóny vyhrál na domácím ledě Hradec Králové 5:3. Českobudějovičtí tedy mají v tomto zápase co oplácet.
     
    Úvodní sestavy:

    Motor České Budějovice: Maleček (Ludvík) – Remta (C), Fousek, Kouba, Willmann, Vaněk – Placek, Koláček, Sakhno, D. Kašpar (A), Schwartz, Petrásek, Pouzar, Masopust, Sochor, Chlubna, Janoch, Vavřík
    Trenér: Karel Herr

    Mountfield HK: Kasal (Burda) – Červenka, Boukal, Havlíček, Naar (A), Perička, Pelda – Matěj Beneš, Budina, J. Kašpar (C), Král, Šimek, Jirků, Novotný, Idžan, Klíma, Šedivý (A), Michal Beneš
    Trenér: Jiří Janoušek

    Rozhodčí: Jaroš, Květoň – Jindra, Maňák.
     
    Oba celky právě vstupují na ledovou plochu. Nic nebrání tomu, aby dnešní utkání mohlo odstartovat!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly dopadlo vítězně pro domácí, jejichž střídačka to náležitě oslavila.
     
    00:32
    Do první zajímavé šance se tlačil Koláček, který nejprve projel středním pásmem, narazil si se spoluhráčem a ještě prověřil Kasala. Ten však byl proti jeho ráně připraven.
     
    00:44
    Úmyslný ofsajd domácích posílá hru před branku Malečka.
     
    01:13
    Po pravém mantinelu se protáhl hostující Šimek, jeho nabídka před branku však nenašla kýženého adresáta. Puk mají opět v moci domácíc hráči.
     
    01:58
    Po nepřesné rozehrávce Kouby se ke kotouči těsně před Malečkem dostali hosté. Domácí brankář však stihl rychle zareagovat a kotouč odpálit holí do bezpečí.
     
    02:32
    Šikovnost ukázal Pouzar, který si nejprve obhodil protihráče a následně se dostal do zakočení. Jeho prudká střela mířila těsně nad branku hostů.
     
    02:58
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí se ujímají vedení! Skóre dnešního duelu otevírá aktivní JAROSLAV POUZAR, který zužitkoval nahrávku Tomáše Chlubny. Asistence: Tomáš Chlubna a Jiří Remta.
     
    03:45
    Boukal si udělal prostor u pravého mantinelu, následně našel volného Červenku na modré, který pálil. Rána hostujícího obránce však potřebovala větší razanci, a tak neměla moc šancí na úspěch.
     
    05:16
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí odskakují do dvoubrankového vedení! První útočná formace Motoru opět zaúřadovala. Po jejich souhře přidává svojí druhou branku v zápase JAROSLAV POUZAR, který přesnou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci. Asistence: Josef Koláček a Tomáš Chlubna.
     
    06:15
    Hosté jsou dvěma slepenými brankami zaskočeni. Do další šance se dostával Sakhno, kterému předložil nahrávku Schwartz. Domácímu útočníkovi však na poslední chvíli sjel kotouč z čepele.
     
    07:28
    Další velká šance domácích! Pouzar se zbavil za brankou protihráče a předložil kotouč do velké šance Chlubnovi. Jeho pohotovou ránu dokázal tentokrát Kasal zneškodnit.
     
    08:24
    Domácí se hnali do přečíslení dva na jednoho. Masopust se rozhodl vystřelit a svoji ranou orazítkoval tyč hostující branky!
     
    09:15
    Při rozehrávce hostů putoval kotouč po teči mimo led. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    09:39
    Ke střele od modré čáry se odhodla kapitán Remta. Jeho dělovka však pouze vyprášila mantinel za Kasalem.
     
    10:29
    Po delší době se k zákroku dostal Maleček, kterého ohrozil Michal Beneš. Jeho ráně však chyběla patřična razance, a tak nemohl hostující útočník pomýšlet na úspěch.
     
    11:12
    Po ztrátě kotouče na obou stranách hry se Sakhno rozhodl prověřit Kasala. Ten na jeho ránu viděl, a tak neměl problém ji zneškodnit.
     
    11:55
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (J. Kašpar – 2 min., hákování).
     
    11:55
    Při dalším náporu domácí první formace musel zatáhnotu za ruční brzdu Jaroslav Kašpar, který si odchází odsedět dvouminutový trest na trestnou lavici.
     
    12:31
    Domácím se zatím vůbec nedaří dostat do pásma, Hradečtí nemají problémy s bráněním početní výhody.
     
    13:24
    Další vyhození hostů obstaral Pelda, domácím již moc času na využití nezbývá.
     
    13:38
    Nesoulad v rozehrávce budějovického celku končí ofsajdovým postavením.
     
    13:55
    Kašpar je zpět na ledě, domácím se přesilovou hru využít nepodařilo.
     
    14:00
    Hned po přesilové hře se dostal k dalšímu zakončení Chlubna. Domácí útočník to zkoušel střelou mezi betony, Kasal však všechny prostory uzavřel.
     
    14:17
    První velká šance domácích. Do zakončení se dostal Klíma, proti kterému musel Maleček vytáhnout opravdu výborný zákrok!
     
    15:30
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Sochor – 2 min., hákování).
     
    15:30
    Sochor si proti protihráči pomohl hákováním, a tak si početní výhodu zahrají i hosté.
     
    16:36
    Delší kombinace hostů vygradovala střeleckým pokusem od modré, na který však Maleček měl dobrý výhled a bez problémů ho vykryl.
     
    17:16
    Po dobré kombinaci se ke střele dostal Kašpar. Jeho rána o kousek minule domácí svatyni.
     
    17:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté snižují! MATĚJ BENEŠ dostal dostatek prostoru v prostoru mezi kruhy a přesnou ranou překonává Malečka. Asistence: Matyáš Budina.
     
    18:46
    Nepovedený přechod do útočné třetiny od hostů znamená ofsajd.
     
    19:40
    Domácí si ještě na konci úvodní části vypracovali další zajímavou situaci. Ke střele se dostal Josef Koláček. Proti jeho ráně si Kasal povyjel a dokázal ji udržet mezi betony.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní třetinu dnešní duelu, po které do kabin odcházejí spokojenější domácí hráči. Budějovičtí na svého soupeře vedli a po dvou brankách Jaroslava Pouzara vedli v 6. minutě již o dvě branky. Hráči Motoru i nadále pokračovali ve své aktivitě, především první útočná formace ve složení Chlubna-Koláček-Pouzar si vypracovala několik zajímavých situací, které však skončily na hostujícím brankáři. Hosté se snížení dočkali v 18. minutě, kdy se těsně po přesilové hře dokázal prosadit Matěj Beneš a stanovil tak stav první periody.
     
    Oba týmy jsou zpět na ledové ploše. Druhá třetina je před námi!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Bitva o první puk hned na buly značí, že nás čeká v dalším průběhu zápasu ještě velký boj.
     
    20:34
    Další úmyslný ofsajd od domácí posouvá hru před Malečka.
     
    21:00
    K zemi se poroučel Šimek, kterého si vyhlédl Vaněk a poslal ho čistým hitem k zemi.
     
    21:11
    Pěknou individuální akcí se prezentoval Vavřík, který se protáhl kolem obránce a následně backhandem zkoušel překonat Kasala. Hostující brankář byl však pozorný a celou akci dokázal zneškodnit.
     
    22:37
    Opět v permanenci Kasal, tentokrát musel pokrýt rychle kotouč před najíždějícím Sochorem.
     
    23:05
    Remta nahodil kotouč od modré čáry, jeho pas dokázal zblokovat Perička, který následně rozjel útočnou akci hostů.
     
    23:50
    Hra nám rychle plyne. Sledujeme utkání, ve kterém je pouze málo přerušení.
     
    24:23
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí navyšují náskok! Zprava se řítil na Kasala sám JAN JANOCH, který krásnou backhandovou kličkou překonal Kasala. Asistence: Jan Vavřík a Matouš Masopust.
     
    25:29
    Domácí zatlačili opět svého soupeře. Kasal musel být několikrát v permanenci, další branka z toho však nebyla.
     
    26:21
    Domácí již více než minutu drží svého soupeře v jeho pásmu. Hradečtí se již těžko pohybují a domácí první formace vymýšlí, kudy se dostat do šance.
     
    26:51
    Nepřesná nahrávka jednoho z domácích vše zhatila. Naopak se na druhé straně tlačil do koncovky Budina. Brankář Maleček včas vyrazil z branky a dokázal odehrát kotouč do bezpečí.
     
    27:48
    Novotný se dokázal prodrat mezi domácími obránci, Remta na poslední chvíli dokázal zabrat a útočníkovi hostí ukradl kotouč z čepele.
     
    28:22
    Po dlouho době výrazně zaměstnán Maleček. Nadvakrát se snažil zakončit Matěj Beneš, ani jednou si na Malečka nepřišel.
     
    28:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté opět stahují náskok domácích! Matěj Beneš dokázal najít před brankou JIŘÍHO KLÍMU, který překonává jako druhý hostující hráč dnes Malečka. Asistence: Matěj Beneš a Jan Boukal.
     
    29:52
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Šimek – 2 min., vysoká hůl).
     
    29:52
    Vysokou holí si dopomohl Pavel Šimek, a tak domácí čeká další přesilová hra.
     
    30:19
    Přihrávka Chlubny vyhání domácí z útočné třetiny.
     
    30:43
    Dvakrát po sobě pálil od modré Remta, hostující brankář Kasal dokázal obě rány pokrýt.
     
    31:16
    Domácí předvádí o poznání povedenější přesilovou hru. V cestě jim však zatím stojí Jan Kasal, který dokázal zlikvidovat i šance Koláčka a Chlubny.
     
    31:52
    Ani druhá přesilovka Motoru nebyla využitá.
     
    31:55
    Ihned po výjezdu z trestné lavice se Šimek řítil sám na Malečka. Hostující útočník zkoušel zakončení mezi betony, kterým na Malečka neuspěl, ten tak drží svůj celek stále ve vedení.
     
    32:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Hosté zatlačili domácí v jejich pásmu. Dostatek prostoru dostal následně mezi kruhy hostující kapítán JAROSLAV KAŠPAR, který přesnou střelou nedal domácímu brankáři žádnou šanci. Asistence: Tomáš Perička a Jakub Naar.
     
    33:56
    Až moc kliček udělal na útočné modré Pouzar, je z toho ofsajdové postavení Motoru.
     
    34:41
    Pozornost Kasala vyzkoušel Vavřík, který pálil z levé strany. Hostující brankář na jeho pokus celou dobu viděl, a tak mu nedělalo problém ho podržet v lapačce.
     
    35:15
    Bombu Naara od modré tečoval ještě před Malečkem Idžan. Domácí brankář dokázal včas reagovat a jeho tečovaný pokus ukrýt v náručí.
     
    35:34
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí jdou opět do vedení! Do samostatného úniku na Kasala se řítil sám JOSEF KOLÁČEK, který přesnou střelou po horní tyč nedal brankáři hostí žádnou šanci. Asistence: Tomáš Chlubna a Martin Willmann.
     
    36:15
    Po nepřesné rozehrávce se díky zakázanému uvolnění vrací hra zpět před Malečka.
     
    37:24
    K další střele se dostal aktivní Chlubna. Domácí útočník zvolil ránu po ledě, kterou Kasal betony dokázal vyrazit do bezpečí.
     
    37:38
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Perička – 2 min., sekání).
     
    37:38
    První útočná formace domácích si vynutila faul Peričky, který míří na trestnou lavici.
     
    38:53
    Domácím se v přesilové hře opět nedaří, Hradečtí nemají problém s jejím bráněním.
     
    39:15
    Jakub Šedivý se dokonce v oslabení hnal sám na Malečka. Jeho střelu nad vyrážečku dokázal Maleček zlikvidovat.
     
    39:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí jdou opět do vedení o dva góly! Přesnou ranou pod horní tyč přidává pátou branku domácích Josef Koláček, pro kterého jde o druhou trefu v dnešním duelu. Asistence: Jaroslav Pouzar a Jiří Remta.
     
    39:57
    Po zakázaném uvolnění domácích ještě zahrozili hosté střelou Šedivého. Tu Maleček dokázal levým betonem srazit do rohu, což bylo to poslední, co se ve druhé třetině událo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je za námi a byla na góly ještě bohatší než ta první. Domácí šli po brance Janocha už do dvoubrankového vedení. Hosté to však nezabalili a brankami Klímy a Kašpara srovnali stav zápasu. V závěru druhé části si však vzal slovo domácí Josef Koláček, který dvěma přesnými trefami opět přisoudil na domácí stranu dvoubrankový náskok.
     
    Oba dva celky jsou zpět na ledové ploše. Třetí část dnešního duelu může být odstartována!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    První zákrok třetí třetiny obstaral Štěpán Maleček, který musel pokrýt ránu kapitána hostů Kašpara.
     
    41:19
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Janoch – 2 min., nedovolené bránění).
     
    41:19
    Nedovoleným bráněním si v útočné třetině počínal nedovoleně Janoch. Hosty tak čeká další přesilová hra.
     
    41:49
    Dost prostoru dostal na modré čáře Naar, a tak se rozhodl vystřelit. Nebylo to špatné řešení, na Malečka si ale nepřišel.
     
    42:34
    Budina nabral rychlost ve středním pásmu, proháčkoval se mezi obránci a prudce vypálil. Jeho ránu dokázal Maleček srazit do rohu.
     
    42:44
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru. Budina našel krásně volného JAKUBA NAARA, který tvrdou ranou propálil Malečka. Asistence: Matyáš Budina.
     
    43:30
    Dva sami na Malečka se řítili Šimek s Králem. Druhému jmenovanému utekl v poslední chvíli kotouč, a tak z velké šance hostů nebylo vůbec nic!
     
    44:17
    Domácím v posledních minutách klopýtá rozehrávka, po další nepřesnosti mají kotouč v držení hosté.
     
    44:25
    Úmyslný ofsajd od Koláčka posílá hru zpět před domácí branku.
     
    45:24
    Krásným hitem si našel Matěj Beneš domácího Tomáše Chlubny, který se po střetu potácel k zemi.
     
    45:58
    Rozehrávka Havlíčka sražen mimo led. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    46:28
    Další nepřesná rozehrávka znační další zakázané uvolnění. Přesně rozehrát se tentokrát nepodařilo obránci Vaňkovi.
     
    47:51
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí přidávají šestou trefu! Koláček vybídl do samostatného úniku TOMÁŠE CHLUBNU, který přesný zakončením kolem lapačky Kasala posílá domácí do dvoubrankového náskoku. Asistence: Josef Koláček a Štěpán Maleček.
     
    49:52
    K další ráně se dostal na modré čáře Havlíček, Maleček jeho ránu viděl, a tak ji dokázal maskou zneškodnit.
     
    50:16
    Opět v pohotovosti Maleček, tentokráte proti ráně z levého mezikruží, kterou musel hasit lapačkou.
     
    50:16
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Michal Beneš – 2 min., podrážení).
     
    50:16
    Další vyloučení na straně hostí. Po podražení Michala Beneše si domácí zahrají další početní výhodu.
     
    51:02
    V oslabení hosté dokázali zahrozit. Při přečíslení dva na jednoho se k zakončení dostal Matěj Beneš, kterému však pokus sjel z hokejky a neohrozil vážněji Malečka.
     
    52:16
    Michal Beneš je na ledě, Hradečtí pokračují v plném počtu.
     
    52:39
    Domácí trenér Karel Herr si necelých osm minut před konce vybral oddechový čas.
     
    52:48
    Emoce v útočném pásmu domácích. Chlubna vystřelil po hvizdu sudích, což se nelíbilo obránci Peričkovi a rozhodl si to s domácím útočníkem vyřídit. Drobnou potyčku mezi celky vyřešili hlavní sudí vyloučením na obou stranách.
     
    52:48
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Chlubna – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Perička – 2 min., hrubost).
     
    53:49
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí dělají důležitý krok k vítězství! Střelu Janocha dokázal Kasal ještě vyrazit, na dorážku DOMINIKA VAŇKA už byl krátký. Asistence: Jan Janoch a Jan Vavřík.
     
    54:48
    Chlubna s Peričkou jsou zpět na ledě. Pokračujeme tedy v plném počtu na obou stranách.
     
    55:20
    Pelda šikovně zavezl kotouč do rohu útočné třetiny, odkud našel na modré čáře Peričku. Jeho nahození skončila přímo v náruči Malečka.
     
    57:11
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Král – 2 min., krosček).
     
    57:11
    Tohle již pro domácí vypadá velmi nadejně. Za krosček putuje na trestnou lavici hostující Král.
     
    58:04
    Domácí nikam nespěchají, vědí, že mají nahráno. Remta v poklidu rozjíždí další útočnou akci.
     
    58:34
    Na hattrick útočil Pouzar. Jeho ránu dokázala obrana hradeckého celku zablokovat.
     
    58:54
    O to samé se pokoušel i Koláček. Jeho ránu dokázal vyrazit Kasal.
     
    59:11
    Král na ledě, hosté hrají v plném počtu.
     
    59:31
    Chlubna se řítil sám na Kasala. Zvolil kličku, která se mu vyvedla, následné zakončení už tak úspěšné nebylo.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi dnešní duel juniorské nejvyšší soutěže mezi českobudějovickým Motorem a hradeckým Moutfieldem. Z výhry se nakonec radují domácí, kteří byli po celé utkán aktivnějším celkem a výhru si jednoznačně zaslouží. Nejvíce se na vítězství podílela dvojice Tomáš Chlubna a Josef Koláček, kteří shodně zapsali čtyři kanadské body.

    Budějovičtí si tedy po prohře na Spartě vrátili na vítěznou vlnu. Již zítra čeká Jihočechy poslední duel základní části, od 16 hodin přivítají Pardubice. Pro hosty jde po prohře v Plzni o druhou prohru v řadě. Základní část zakončí zítra v Salzburku.
     
    To je pro dnešek ode mě vše. Děkuji za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů napočtenou! (18:24:22)

    Adam Černý

    Branky a nahrávky: 3. Pouzar (Chlubna, Remta), 6. Pouzar (Koláček, Chlubna), 25. Janoch (Vavřík, Masopust), 36. Koláček (Chlubna, Willmann), 40. Koláček (Pouzar, Remta), 48. Chlubna (Koláček, Maleček), 54. Vaněk (Janoch, Vavřík) – 18. Matěj Beneš (Budina), 29. Klíma (Matěj Beneš, Boukal), 33. Kašpar (Perička, Naar), 43. Naar (Budina)


    Banes Motor České Budějovice: Maleček (Ludvík) – Remta (C), Fousek, Kouba, Willmann, Vaněk – Placek, Koláček, Sakhno, D. Kašpar (A), Schwartz, Petrásek, Pouzar, Masopust, Sochor, Chlubna, Janoch, Vavřík.
    Trenér: Karel Herr

    Mountfield HK: Kasal (Burda) – Červenka, Boukal, Havlíček, Naar (A), Perička, Pelda – Matěj Beneš, Budina, J. Kašpar (C), Král, Šimek, Jirků, Novotný, Idžan, Klíma, Šedivý (A), Michal Beneš.
    Trenér: Jiří Janoušek

    Rozhodčí: Jaroš, Květoň – Jindra, Maňák
    bahis siteleri