K. Vary – Motor ČB 0:4 (kon.) | Sparta – Plzeň 5:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:3 (1:1, 2:2, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Úterý 15.02.2022, 18:30Tipsport extraliga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    Mírné komplikace pro domácí, David Němeček (SPA) je trestán za nedovolený zásah do hlavy a krku. Pavlát se znovu klidí z hrací plochy.
    58:58 Filip CHLAPÍK - 5:3
     
    58:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Dovolím si říct, že je rozhodnuto: tři body dnes zůstanou v Praze! FILIP CHLAPÍK kotouč dotáhl do opuštěné branky a připsal si na své konto už 28. sezónní trefu – 5:3! Bez asistence.
     
    58:45
    Je to tak, indiáni už nemají co ztratit a hrají vabank! Jejich svatyně zeje prázdnotou!
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    56:09
    Diskuze Kindla se sudím nepomohly, tentokrát už se faul hostů trestat bude. Sebastián Malát (PLZ) jde znovu ven, tentokrát za nedovolené bránění.
    49:22 David VITOUCH - 4:3
     
    49:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tichou a klidnou atmosféru v hale zničehonic prořízla gólová siréna, domácí jdou poprvé do vedení! Krom Filipa Suchého má dnes k hattricku nakročeno také DAVID VITOUCH, jehož střela z mezikruží Pavlátovi velmi smolně vypadla z výstroje a puk pak proskákal až za brankovou čáru – 4:3! Asistence: Tomáš Šmerha.
     
    40:58
    Sparta má šanci jít poprvé v zápase do čela, dvě minuty za hákování inkasuje Dominik Graňák (PLZ).
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
    37:11 Filip CHLAPÍK - 3:3
     
    37:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle bylo hodně rychlé, Mertl na trestné lavici strávil jen čtyři sekundy! Pavelka dlouhou přihrávkou poslal do ideální pozice pro zakončení FILIPA CHLAPÍKA, který se přesným projektilem do vzdálenějšího horního růžku osamostatnil na špici tabulky extraligových střelců – 3:3! Asistence: Tomáš Pavelka, Tomáš Šmerha.
     
    37:07
    Necelé tři minuty před koncem prostřední části je za vysokou hůl vykázán Tomáš Mertl (PLZ).
     
    32:37
    Tak tohle bylo ze strany Filipa Chlapíka (SPA) úplně zbytečné! Sparťanský fantom se oprostil od protihráče a z úhlu se bezúspěšně pokusil překonat plzeňského brankáře, kterého následně srazil k ledu. S trestem za nedovolené bránění nyní mizí na lavici hanby.
    31:42 Roman HORÁK - 2:3
     
    31:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Thorellova zahozená tutovka domácí borce moc dlouho mrzet nemusela, jen pár sekund nato se totiž tak jako tak prosazují! Kaše zpoza branky našel před klecí volného ROMANA HORÁKA, na jehož zakončení Pavlát nestačil zareagovat – 2:3! Asistence: David Kaše, Erik Thorell.
     
    31:16
    Erik Thorell měl na hokejce kontaktní gól, z úniku ale trestuhodně minul Pavlátovu branku a prudkou ranou jen orazítkoval mantinel!
    30:00 Filip SUCHÝ - 1:3
     
    30:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Přesně v polovině utkání se na kostce v O2 areně v kolonce plzeňských gól rozsvítilo číslo tři! Na střeleckou listinu se podruhé v dnešním utkání zapisuje FILIP SUCHÝ, který využil kolapsu domácí obrany a z předbrankového prostoru prošťouchal kotouč za Machovského – 1:3! Asistence: Filip Přikryl.
     
    29:35
    Zničehonic se před Machovským zjevil úplně volný Kodýtek, který zachytil přihrávku zpoza branky a z hodně nadějné pozice následně poslal puk do výstroje domácího brankáře!
     
    25:27
    Horák se dostal do velmi slibně vypadajícího nájezdu, za pět minut dvanáct ho ale dojel jeden z hostujících zadáků a znemožnil mu Pavláta pořádně ohrozit!
    21:37 Filip SUCHÝ - 1:2
     
    21:37
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Pradávné sportovní pravidlo "nedáš – dostaneš" opět potvrdilo svou platnost, Sparta v přesilovce inkasuje! V početní nevýhodě se do úniku dostal FILIP SUCHÝ, který vymíchal Machovského a puk uklidil k tyči – 1:2! Bez asistence.
     
    21:25
    Chlapík se protáhl skrz plzeňské obránce až před Pavláta, kterého ale v souboji muže proti muži nepřekonal! Výborný zákrok gólmana!
     
    20:40
    Tomáš Mertl (PLZ) míří na trestnou lavici za hákování, Pražané budou mít druhou přesilovku.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    15:30
    Kašeho zdánlivě rutinní střela k brankové konstrukci dala Pavlátovi pořádně zabrat – plzeňský gólman dlouho nevěděl, kde má puk! Nakonec jej však dostal pod kontrolu.
     
    08:11
    Do čtyř tentokrát půjdou Pražané, kteří měli na ledě v jednu chvíli šest hráčů. Dvouminutový trest za svůj celek odsedí Tomáš Šmerha (SPA).
     
    06:05
    Po konci komerční pauzy uvidíme první přesilovku, za vysokou hůl je s menším trestem z ledové plochy vykázán junior Sebastián Malát (PLZ).
    05:35 David VITOUCH - 1:1
     
    05:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Odpověď ale na sebe nenechala dlouho čekat, v libeňské aréně máme opět vyrovnáno! Matuškin se z pravého rohu nebojácně přesunul přímo před brankoviště a posunul puk na volného DAVIDA VITOUCHA, který nepřipraveného Pavláta překonal zakončením na přední tyč – 1:1! Asistence: Maxim Matuškin, Tomáš Šmerha.
    04:54 Filip PŘIKRYL - 0:1
     
    04:54
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Ohromný tlak indiánů vede k první brance, svěřenci trenérského dua Baďouček–Říha se na konci páté minuty dostávají do vedení! Domácí defenzíva po několika sekundách intenzivního bránění zkolabovala a před Machovským zavládl pořádný chaos, ze kterého se prosadil FILIP PŘIKRYL – 0:1! Asistence: Jakub Kindl, Filip Suchý.
     
    04:37
    Totéž se ale nedá říct o Matěji Machovském, kterého nyní hostující pětka pořádně trápí! Nápor je čím dál tím intenzivnější, obrana Sparty neví kudy kam!
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 6. Vitouch (Matuškin, Šmerha), 32. R. Horák (D. Kaše, E. Thorell), 38. Chlapík (T. Pavelka, Šmerha), 50. Vitouch (Šmerha), 59. Chlapík – 5. F. Přikryl (J. Kindl, F. Suchý), 22. F. Suchý, 30. F. Suchý (F. Přikryl)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Hudáček) – Matuškin, David Němeček, A. Polášek (C), T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Moravčík, Jurčina – E. Thorell, R. Horák, D. Kaše – M. Forman (A), Chlapík (A), Z. Doležal – Prymula, Vitouch, Šmerha – J. Strnad, Stoljarov, Dvořáček.
    Trenér: Josef Jandač.

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Miroslav Svoboda) – L. Kaňák, J. Holý, Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Kvasnička – J. Dufek, Mertl (A), M. Lang – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – M. Marcel, G. Thorell, Malát.
    Trenér: Václav Baďouček, Miloš Říha.

    Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Lhotský, Svoboda.

    Diváci: 1 000
    thejrc.org