Kanada – USA 2:4 (kon.) | Německo – Čína 3:2 (kon.) | Tým ROV – Česko 5:6 (po pr.)
Švýcarsko – Dánsko 3:5 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:5 (1:0, 0:3, 2:2)
Dánsko
Sobota 12.02.2022, 14:10 • Cadillac Arena, Peking • Olympijské hry - muži • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je pro dnešek ode mě vše. Přeji vám hezký zbytek dne a budu se na vás těšit u dalších přenosů, napočtenou. (16:35:05)
     
    Zápas je u konce. Nováček na olympijských hrách Dánsko si připisuje druhou výhru na turnaji! Švýcaři sice vsítili sice úvodní trefu, ale zbytek duelu režírovali hokejisté z Jutského poloostrova. V druhé třetině se dostlali do vedení Dáni, kteří na dobrý výkon navázali ve třetí třetině, když se prosadil Meyer. Švýcaři se nevzdávali a zásluhou tref Loeffela s Herzogem na kontakt. Vyrovnat zkoušeli svěřenci Patrika Fischera v šesti hráčích. Powerplay kýžený gól nepřinesla, namísto toho historicky druhé vítězství na OH zpečetil ránou do prázdné brány Storm.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Švýcaři se sice ještě snaží dostat do útoku, ale tři body si z utkání s největší pravděpodobností odnesou Dáni.
     
    59:01
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Corvi ztratil ve středním pásmu puk, který vybojoval Russel, jenž ho posunul na FREDERIKA STORMA, který neměl problém s rozvlněním odkryté švýcarské sítě – 3:5. Asistence: Patrick Russel.
     
    58:33
    Kombinace švýcarské šestice narazila na dobrou práci Regina, který pošetřil na pravém mantinelu několik sekund.
     
    58:15
    Švýcaři to zkusí se šesti hokejisty v poli!
     
    58:15
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:15
    Švýcaři se dostali do pásma a získali buly.
     
    57:28
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři dávají utkání novou zápletku, jelikož snižují na rozdíl jediného gólu dvě a půl minuty před závěrečnou sirénou. Corvi našel přesně na pravém kruhu FABRICE HERZOGA, který kotouč poslal z první mimo dosah skvěle chytajícího Dahma – 3:4. Asistence: Enzo Corvi, Róman Untersander.
     
    56:20
    Individuální akcí to zkusil Corvi, jenž si vzal puk a zkusil se prosmýknout z levého mantinelu až před Dahma, což se mu sice povedlo, ale zasunout černou gumu za Dahmova záda se mu už nepodařilo.
     
    56:01
    Týmy bojovaly o puk v rohu, kde ho získali Švýcaři.
     
    55:29
    Andrighetto udělal kličku a nahazoval z otočky na Dahma, od jehož betonu se puk odrazil do rohu.
     
    55:20
    Untersander se dostal na mezikruží s pukem, odkud chtěl prostřelit Dahma, což se mu díky dobrému semaforu dánského golmana, který obléká dres rakouského Klagenfurtu nepovedlo.
     
    54:48
    Domácí v plném počtu.
     
    54:35
    Lauridsen střílel cíleně na teč. Regin jeho ránu tečovat sice zvládl, ale pouze mimo Berrovu bránu.
     
    54:20
    Lauridsenovu střelu od modré čáry vyrazil Berra vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    53:05
    I když hráli Švýcaři ve třech, mohli se dostat na dostřel. Haas ujel dánským hráčům a jel sám na Dahm, který ho v jasné tutovce vychytal.
     
    52:48
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Simon Moser – 2 min., sekání).

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 16. Corvi (Y. Weber, Thürkauf), 45. Loeffel (Untersander, Corvi), 58. F. Herzog (Corvi, Untersander) – 21. Regin (Storm, Nicklas Jensen), 22. Storm (Nicklas Jensen, P. Russell), 34. Boedker (P. Russell), 42. N. Meyer (Nicklas Jensen, Jakobsen), 60. Storm (P. Russell)


    Švýcarsko: Berra (Genoni) – Diaz (C), Mirco Müller, Untersander, Frick, Y. Weber, Loeffel, Alatalo – Andrighetto, Denis Malgin, D. Hollenstein – S. Moser, G. Haas (A), Hofmann – Ambühl (A), Corvi, Thürkauf – F. Herzog, Bertschy, Vermin.
    Trenér: Patrick Fischer

    Dánsko: Dahm (Dichow) – Jensen Aabo (A), O. Lauridsen, M. Lassen, M. Lauridsen, O. Larsen, Nicholas Jensen, Kristensen – Nicklas Jensen, F. Nielsen (A), Boedker – P. Russell, Regin (C), Storm – N. Meyer, M. Madsen, Bau Hansen – Aagaard, Jakobsen, Poulsen.
    Trenér: Heinz Ehlers

    Rozhodčí: Gofman, Vikman – Malmqvist, Shalagin
    ocianews.com