K. Vary – Zlín 5:1 (kon.) | Litvínov – Sparta 0:5 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 6:4 (kon.)
Mountfield HK – Olomouc 4:1 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Třinec – Pardubice 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
HC Olomouc
Neděle 13.02.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:46 Ahti OKSANEN - 4:1
     
    57:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Teď je již hotovo definitivně! Jank našel na hranici brankoviště volného Orsavu, kterému po ledě poslal kotouč. A Orsava se neunáhlil, zvedl hlavu, nahrál před sebe na AHTIHO OKSANENA, který z levého kruhu zametl puk pod víko Lukáše. Pro finského snajpra se jedná o 24. gól v sezóně – 4:1! Asistence: Jakub Orsava, Bohumil Jank.
    49:42 Lukáš CINGEL - 3:1
     
    49:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nejenže se Olomouci čas na srovnání krátí, Hanáci budou muset vstřelit góly rovnou dva! LUKÁŠ CINGEL vybojoval za brankou Lukáše puk a dával jej pod sebe pro Orsavu. Tomu se povedlo stáhnout na sebe dva obránce, následně je prohodit mezi nohama právě pro Cingela, před nímž byla prázdná branka – 3:1! Asistence: Jakub Orsava.
    31:11 Nikita ŠČERBAK - 2:1
     
    31:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    Skóre v ČPP Aréně otočeno jest, i když to zrovna nejhezčí branka nebyla! Vyhrané buly bylo sehráno na Blaina, který na nic nečekal a od modré střílel. Zhruba na úrovni pravého kruhu do střely vložil hůl NIKITA ŠČERBAK, kotouč nabral zcela nečekaný směr a proskákal až do branky mimo dosah Lukáše – 2:1! Asistence: Jeremie Blain, Lukáš Cingel.
    24:12 Kevin KLÍMA - 1:1
     
    24:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec těžké momenty v signalizované výhodě ustál a veškeré zmatky v ČPP Aréně končí gólem na 1:1! Všechno to začalo po faulu od Dujsíka na Orsavu, na což navázalo podražení Blaina od Jakuba Navrátila. To už měli oba rozhodčí ruku nahoře a domácí by čekala hra 5 na 3. I tohle však Blain po faulu ustál, pokračoval v útoku a našel napříč pásmem geniálně KEVINA KLÍMU, který zasunul do prázdné – 1:1! Asistence: Jeremie Blain.
    21:48 Jiří ONDRUŠEK - 0:1
     
    21:48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci jdou nakonec do vedení a Hradec inkasuje po 150 minutách hry! Střelu Jakuba Doktora od modré ještě Kiviaho vyrazil, ale zpátky na modrou přímo do prostoru, kde se pohyboval JIŘÍ ONDRUŠEK. Právě hostující kapitán práskl do kotouče a Kiviaho se sice přesunul, kotouč mu však nakonec mezi betony proskákal až těsně za brankovou čáru – 0:1! Asistence: Jakub Doktor, Jakub Navrátil.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 25. Kevin Klíma (Blain), 32. Ščerbak (Blain, Cingel), 50. Cingel (Orsava), 58. Oksanen (Orsava, Jank) – 22. Ondrušek (J. Doktor, Navrátil)


    Mountfield HK: Kiviaho (F. Novotný) – Nedomlel, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Cingel, Koukal, Orsava.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Olomouc: Lukáš (Špunar) – Ondrušek (C), Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, A. Rutar – Kusko, J. Knotek (A), J. Doktor – Olesz (A), P. Kolouch, Navrátil – Michal Kunc, Klimek, Bambula – Burian, Lichanec, Vítězslav Brož.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Lacina, Kika – Komárek, Zíka

    Diváci: 1 000
    ocianews.com