K. Vary – Zlín 5:1 (kon.) | Litvínov – Sparta 0:5 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 6:4 (kon.)
Mountfield HK – Olomouc 4:1 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Třinec – Pardubice 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
HC Olomouc
Neděle 13.02.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:46 Ahti OKSANEN - 4:1
     
    57:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Teď je již hotovo definitivně! Jank našel na hranici brankoviště volného Orsavu, kterému po ledě poslal kotouč. A Orsava se neunáhlil, zvedl hlavu, nahrál před sebe na AHTIHO OKSANENA, který z levého kruhu zametl puk pod víko Lukáše. Pro finského snajpra se jedná o 24. gól v sezóně – 4:1! Asistence: Jakub Orsava, Bohumil Jank.
     
    52:05
    Mora už bude mít velmi těžké dvoubrankovou ztrátu stáhnout. Po komerční přestávce bude čelit další hradecké přesilovce, vyloučeným je Jan Knotek (OLO) za vysokou hůl.
    49:42 Lukáš CINGEL - 3:1
     
    49:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nejenže se Olomouci čas na srovnání krátí, Hanáci budou muset vstřelit góly rovnou dva! LUKÁŠ CINGEL vybojoval za brankou Lukáše puk a dával jej pod sebe pro Orsavu. Tomu se povedlo stáhnout na sebe dva obránce, následně je prohodit mezi nohama právě pro Cingela, před nímž byla prázdná branka – 3:1! Asistence: Jakub Orsava.
     
    48:21
    Oksanen narýsoval další výborný pas napříč pásmem pro Lalancettea, který chtěl Lukáše překonat variací Forsbergovy kličky, ale olomoucký brankář byl připraven!
     
    47:09
    Tomáš Dujsík (OLO) se nechal snadno přelstít Ščerbakem a musel tahat za záchrannou brzdu v momentě, kdy šel ruský útočník do zakončení. Proto dvě minuty za podrážení, přesilovka se rozehraje po komerční přestávce.
     
    45:20
    Kiviaho si těžce nerozuměl s Pavlíkem a klidně to mohl být vlastní gól! Kiviaho chtěl postrčit puk blíže říznému obránci, avšak Pavlík měl stejný záměr a téměř nasměroval kotouč Kiviahovi mezi betony!
     
    36:16
    Chybné založení útoku na olomoucké straně zase dává šanci domácím! Dlouhé obléhání Lukášovy branky mohl utnout po odražení kotouče před prázdnou branku Perret, který ale v tutovce z pokleku promáchl a puk mu mezi nohama projel až k mantinelu!
    31:11 Nikita ŠČERBAK - 2:1
     
    31:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    Skóre v ČPP Aréně otočeno jest, i když to zrovna nejhezčí branka nebyla! Vyhrané buly bylo sehráno na Blaina, který na nic nečekal a od modré střílel. Zhruba na úrovni pravého kruhu do střely vložil hůl NIKITA ŠČERBAK, kotouč nabral zcela nečekaný směr a proskákal až do branky mimo dosah Lukáše – 2:1! Asistence: Jeremie Blain, Lukáš Cingel.
     
    29:50
    Divoké momenty duelu pokračují a Lvi se nemohou dostat do vedení! Skákavý Oksanenův pokus z pravého kruhu pořádně zaskočil Lukáše, kterému vleže přeskočil beton a Smoleňák s Oksanenem mohli dorážet do prázdné! Domácí kapitán ale promáchl a Oksanen trefil jenom boční síť!
     
    25:48
    Domácí v přesilové hře šťaví olomouckou obranu, jak to jen jde. Velmi blízko byl Oksanen brance na 2:1, z dorážky po jeho tvrdé střele na bližší tyč ale za Lukášem zvoní podruhé v utkání branková konstrukce!
     
    24:12
    Jakub Navrátil (OLO) jakožto druhý faulující v signalizované výhodě trestu neunikne. Za již zmíněné podražení Blaina putuje na dvě minuty za katr.
    24:12 Kevin KLÍMA - 1:1
     
    24:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec těžké momenty v signalizované výhodě ustál a veškeré zmatky v ČPP Aréně končí gólem na 1:1! Všechno to začalo po faulu od Dujsíka na Orsavu, na což navázalo podražení Blaina od Jakuba Navrátila. To už měli oba rozhodčí ruku nahoře a domácí by čekala hra 5 na 3. I tohle však Blain po faulu ustál, pokračoval v útoku a našel napříč pásmem geniálně KEVINA KLÍMU, který zasunul do prázdné – 1:1! Asistence: Jeremie Blain.
     
    22:29
    Po využití přesilové hry se opět Hradec natlačil do útočného pásma a ostřeloval Lukáše. Nejvýraznější akci měl na svědomí Radek Pilař, který se na levém kruhu napřáhl, střela byla ještě tečována a skončila na tyči olomoucké branky!
    21:48 Jiří ONDRUŠEK - 0:1
     
    21:48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci jdou nakonec do vedení a Hradec inkasuje po 150 minutách hry! Střelu Jakuba Doktora od modré ještě Kiviaho vyrazil, ale zpátky na modrou přímo do prostoru, kde se pohyboval JIŘÍ ONDRUŠEK. Právě hostující kapitán práskl do kotouče a Kiviaho se sice přesunul, kotouč mu však nakonec mezi betony proskákal až těsně za brankovou čáru – 0:1! Asistence: Jakub Doktor, Jakub Navrátil.
     
    21:09
    Situace se má následovně. Souboj Doktora s Perretem rozhodčí nijak netrestali, dvojku dostane tak jenom Bohumil Jank (MHK) za největší aktivitu v potyčce. A to se hradeckým fanouškům vůbec nelíbí...
     
    21:09
    Cingel zvládl projít přes tři hráče, k rozehrání ale již nedošlo. Důvodem byl ostrý hit od Doktora na Perreta a Jank se po olomouckém hráči ohnal. Rozhodčí zvedli ruku až v ten moment, navíc to vyeskalovalo v hromadnou bitku! Jaké budou tresty?
     
    18:45
    Krátce poté navíc hosté první přesilovku. Radek Smoleňák (MHK) po souboji u trestných lavic dostává dvojku za hákování.
     
    13:14
    Ščerbak nikam nespěchal a podržel hru na levém mantinelu, odměnou byla velká šance Filipa Pavlíka! Tomu poslal parádní přihrávku do druhé vlny a Pavlík se zakončením čekal, vyjel si lehce z optimálního střeleckého úhlu, nakonec branku minul!
     
    11:21
    Hanáci ale mohli jít do překvapivého vedení! Oleszovu střelu po ledě Kiviaho vykopl betonem, přímo však na hůl Navrátila, který okamžitě dorážel. Od špičky betonu domácího brankáře puk vyletěl do tyčky a ven, domácí měli nyní velké štěstí!
     
    01:44
    Tlak Hradce pokračuje dále a umocněn bude první přesilovkou. Tomáš Dujsík (OLO) dostává dvojku za sekání.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 25. Kevin Klíma (Blain), 32. Ščerbak (Blain, Cingel), 50. Cingel (Orsava), 58. Oksanen (Orsava, Jank) – 22. Ondrušek (J. Doktor, Navrátil)


    Mountfield HK: Kiviaho (F. Novotný) – Nedomlel, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Cingel, Koukal, Orsava.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Olomouc: Lukáš (Špunar) – Ondrušek (C), Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, A. Rutar – Kusko, J. Knotek (A), J. Doktor – Olesz (A), P. Kolouch, Navrátil – Michal Kunc, Klimek, Bambula – Burian, Lichanec, Vítězslav Brož.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Lacina, Kika – Komárek, Zíka

    Diváci: 1 000
    ocianews.com