Mladá Boleslav – K. Vary 3:2 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 3:2 (2:0 po s.n.) | Zlín – Sparta 2:3 (kon.)
Motor ČB – Pardubice 7:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 4:3 (3:1 po s.n.) | Kladno – Vítkovice 4:3 (po pr.)
po s.n. (3:1)
HC Kometa Brno
4:3 (0:0, 2:2, 1:1 - 0:0)
HC Škoda Plzeň
Úterý 01.03.2022, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    HC Kometa Brno:

    V Brně věří, že s novým měsícem přijde potřebná vzpruha. Kometa má nejvyšší čas zabrat, série čtyř porážek v řadě se negativně promítla na postavení Brňanů v tabulce, když klesli na 11. místo a na 13. Karlovy Vary čítají už pouze dvoubodový náskok. Mírnou útěchou může být pro Kometu na rozdíl od nejbližších konkurentů zápas k dobru.

    Brno se trápí v ofenzívě, v posledních utkáních nevstřelila Kometa více než dvě branky, dost možná to souvisí i se střeleckým trápením Petera Muellera (22+27), nejproduktivnější hráč Komety se ještě v lednu tahal o post nejlepšího střelce s Filipem Chlapíkem, ale v únoru ani jednou neskóroval. Celkově se nedařilo elitní formaci, kterou tvořili také Martin Zaťovič (14+27) s Petrem Holíkem (14+26), když do bitvy s Hradcem Králové nastoupili oba posledně jmenovaní ve druhé lajně s Lubošem Horkým (13+6). Oživit ztracenou útočnou sílu bude klíčem Komety ke klidnému finiši základní části, který je třeba si ale zajistit vítěznou sérií.

    Obrana Komety také neprožívá šťastné období, v posledních pěti zápasech inkasovala 17 brenek. Pomoci by mohl návrat Marka Ďalogy (5+6) z Pekingu. Evidentně Brnu schází potrestaný Rhett Holland, jenž je s 12 plusovými body stále nejužitečnějším hráčem modrobílé Komety. Brankoviště v poslední době střeží většnou Marek Čiliak, trenéři však mohou počítat i s dalším navrátilcem z Pekingu Matejem Tomkem či Jakubem Sedláčkem.
     
    Vzájemná utkání v sezoně 2021/2022:

    Plzeň – Brno 5:6pp

    Brno – Plzeň 2:1sn

    Plzeň – Brno 6:3
     
    HC Škoda Plzeň:

    Západočeši v neděli přemohli Kladno 4:3, díky čemuž nadále drží kýženou 4. pozici, která jako poslední zaručuje přímý postup do čtvrtfinále. Indiáni však mají za zády nažhavené soupeře, kteří čekají na ztrátu plzeňského týmu. Jedná se o pražskou Spartu, která ztrácí dva body, ve hře je i českobudějovický Motor se čtyřbodovým mankem, oba konkurenti navíc mají oproti Plzni zápas k dobru. Škodovce se na ledech soupeřů nedaří tolik jako před vlastním publikem, poslední tři duely na půdě soupeře totiž prohrála.

    Velkou komplikací pro Plzeň se stalo zranění elitního útočníka Michala Bulíře, jenž je aktuálně druhým nejlepším střelcem soutěže i nejproduktivnějším hráčem, když zaznamenal v letošním ročníku 26 branek a 28 asistencí. Místo hlavního tahouna tak momentálně patří Tomáši Mertlovi (13+24) a držiteli bronzové medaile z Pekingu obránci Peteru Čerešňákovi (6+31), jenž je zároveň nejproduktivnějším obránce extraligy. Plzeň má ovšem ve svém kádru další dva borce, kteří umí pravidelně rozvlnit sítě soupeřů, 21 branek zaznamenal švédský útočník Ludwig Blomstrand a pouze o jednu trefu méně má klubový odchovanec Jan Schleiss.

    Pokud se budeme soustředit na defenzívu úterního soupeře brněnské Komety, pak musíme zmínit skvělou statistiku v ohledu ubráněných oslabení, tam je Plzeň nejlepším týmem z celé extraligy, když ubránila 88,36 procent početních výhod soupeře. Krom zmíněného Čerešňáka je plzeňskou defenzivní oporou Lukáš Kaňák, jenž zaznamenal 15 kanadských bodů a zároveň 13 kladných bodů v hodnocení +/-, Brankoviště indiánů se může spolehnout na dva velmi dobře chytající muže. Do 30 duelů nastoupil Miroslav Svoboda s úspěšností zákroků 91,58 procent s průměrem inkasovaných branek 2,62. Velmi slibně si počíná také jeho mladší kolega Dominik Pavlát, který vykazuje téměř totožná čísla.
     
    BRNO vs. PLZEŇ

    Hezké úterý z Brna, kde se dnes budou domácí snažit zlomit výsledkovou mizérii proti Plzni. Západočeši přijíždějí pod Špilberk s cílem uhájit svou pozici v nejlepší čtyřce, která mimo jiné zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play-off. Na tribuny už budou moct všichni fanoušci bez omezení.
    Vychytá v Brně výhru?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Tomek (Čiliak) – Ďaloga, R. Holland, Kučeřík, Tansey, Gulaši (A), Fajmon, L. Doudera – Vincour, Krištof, P. Mueller (A) – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – Kollár, A. Zbořil, T. Šoustal – Dočekal, Rákos, Šik.
    Trenér: Kalous

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Miroslav Svoboda) – Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Kvasnička – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Blomstrand, G. Thorell, F. Přikryl – M. Lang, Malát, Dzierkals – Adamec, D. Soukup, Dvořák.
    Trenér: Baďouček

    Rozhodčí: Mrkva, Kika – Onráček, Axman.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Souboj mezi Brnem a Plzní byl odstartován, hosté úspěšní na úvodním vhazování, ale velmi brzy je hra přerušena.
     
    00:25
    Mueller se po přihrávce od Vincoura hrnul do slibné střelecké pozice, na poslední chvíli jeho pokus zablokoval bránící Kaňák.
     
    01:10
    Západočeši se bez úspěchu snažili napadat rozehrávku domácího celku.
     
    01:59
    Kotouč poskakoval v obranném pásmu Plzně, nakonec se jej s menšími obtížemi podařilo hostům odehrát do bezpečí.
     
    02:14
    Kučeřík prověřil Pavlátovu pozornost prudkou střelou ze středního pásma, plzeňský brankář bez problémů pokryl a rozehrál svým obráncům.
     
    02:44
    Odražený puk byl nucen na druhé straně přikrýt Tomek, bylo to vůbec poprvé co si brněnský brankář sáhl v dnešním utkání na kotouč.
     
    02:50
    Neúspěšná rozehrávka Brna končí zakázaným uvolněním a hra se vrací před Tomka.
     
    02:58
    Hra se hodně kouskuje, Graňák odehrál puk mimo ledovou plochu.
     
    03:28
    Kometa má nyní problémy s rozehrávkou, kde není přesná v přihrávkách, ale hostující útočníci zatím chyb domácích zadáků nevyužívají.
     
    04:02
    Po střele Tanseyho dorážel puk na hranici brankovišti Holík a po něm ještě Zaťovič, Pavlát dokázal ucpat prostor u bližší tyče.
     
    04:32
    Kometa se držela v útočném pásmu a Plzeňští až nyní odehráli puk do středního pásma, hosté zatím mají velké problémy s přechodem přes středový kruh.
     
    05:04
    Nyní se to hostům povedlo a Čerešňák vyzval ke střele Kaňáka, kterou Tomek dokázal vyrazit mimo svou branku, následně ještě pálil Čerešňák, ale brankář Brna i podruhé úspěšně zasáhl.
     
    06:15
    Ďaloga si nyní vypracoval díky svým rychlým nohám prostor v útočném pásmu, najížděl mezi kruhy, jeho střela však byla přizvednuta do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    06:33
    Kodýtek nyní hledal v útočném pásmu osamoceného Graňáka, ten kdyby zpracoval puk, tak se ocitl ve výhodné palebné pozici, ale nestalo se tak.
     
    06:43
    Kometa vyrazil do rychlého protiútoku a s pukem na holi obkroužil branku hostů Mueller, ale Pavlát se stačil včas přemístit, aby si pohlídal prostor u tyče, kam mířil americký útočník ve službách Brna.
     
    06:53
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jan Schleiss – 2 min., hákování).
     
    07:32
    Po dlouhé kombinaci domácích se z ostrého úhlu odhodlal k zakončení Zaťovič, Pavlát vyrazil ramenem a hosté se osvobozují.
     
    07:54
    Nyní to zkusil individuálním průnikem Mueller, Pavlát opět vyrazil a stejně tak hosté vyhodili.
     
    08:12
    Kollár předkládal puk na hranice brankoviště Krištofovi, ten se snažil usměrnit mezi betony Pavláta, ovšem plzeňský brankář včas četl hru!
     
    08:43
    Plzeň se snaží útočit i ve vlastním oslabení, ale Suchý na dlouhý puk před Tomkem nedosáhl.
     
    08:53
    Západočeši hrají v plném počtu.
     
    09:43
    Další útočná snaha Komety končí ofsajdem.
     
    10:17
    Budík dlouho míchal s pukem za brankou Komety, aby nakonec poslal přihrávku do prázdného prostoru, mezitím si rozhodčí dokonce všimli, že branka domácích vypadla ze základního postavení, a hra je tak přerušena.
     
    10:42
    Ďaloga nahazoval puk od modré čáry na branku Plzně, kde číhal Horký, do puku však druhý jmenovaný neusměrnil a Pavlát i přes clonící hráče úspěšně zasáhl.
     
    11:30
    Plzni se teď povedlo zabezpečit obranné pásmo a Kometa musí začít znovu.
     
    11:44
    Do individuálního průniku se na levém křídle dostal domácí Šoustal, ovšem těsně před Pavlátem nedokázal ideálně zakončit a hostující brankář nadále drží nulu.
     
    12:30
    Kučeřík poslal pas na Šika, ten se ocitl v samostatném úniku, ovšem byl nedovoleně zastaven bránícím Kindlem a rozhodčí nařizují trestné střílení!
     
    12:30
    K trestnému střílení se rozjel Peter Mueller, snažil se Pavláta překonat prudkou střelou mezi betony, ovšem plzeňský brankář si tento prostor pohlídal a mimořádně podržel svůj tým, naopak střelecký půst Muellera nebere konce.
     
    12:37
    Schleiss zůstal na ledě otřesen, plzeňský útočník nejspíš utrpěl poranění kotníku a za podpory spoluhráčů míří na střídačku, mezitím probíhá další komerční přestávka.
     
    12:53
    Mladý útočník Plzně Dvořák si nyní stoupl na vhazování vedle Vincoura a nejspíš se do brněnského útočníka lehce opřel, ten si to nenechal líbit a mladému hráči menšího vzrůstu tak trochu vyhuboval, situace působí vzhledem k výškovému rozdílu obou borců opravdu komicky.
     
    13:26
    Malát na modré čáře nastřelil Holíka, který okamžitě vystartoval vstříc brance Plzně, mohl ještě volit přihrávku na Horkého, nakonec však zvolil individuální zakončení, když mířil mezi Pavlátovy betony, ale i tentokrát brankář Plzně úspěšně zasáhl.
     
    14:05
    Plzeň se stále horko těžko dostává přes útočnou modrou čárou, hostům chybí přesnost v přihrávkách, aby se snadněji mohli dostat k ohrožení Tomkovy brány.
     
    15:10
    Po přihrávce Šika si puk na holi zpracoval Dočekal a na třikrát se snažil puk procpat za Pavláta, ten však udržel beton pevně před brankovou čárou a nadále prohlubuje frustraci brněnských útočníků.
     
    15:48
    Po delší době zasahoval Tomek, když likvidoval střelu od mantinelu v podání Kremláčka, na dorážku ještě spěchal Suchý, ovšem brněnský brankář odolal.
     
    16:46
    Plzeň se snaží důrazně bojovat o puk v útočném pásmu, chvíli se ji to i dařilo, ale na delší pobyt to nebylo.
     
    17:16
    Kometa nyní demontovala obranu hostů! K dokonalosti chyběla přesnější koncovka Vincoura, jenž nedokázal dostat puk už za ležícího Pavláta. Vše začalo u Muellera, ten zadovkou přenechal puk Krištofovi, jenž u tyčky plzeňské branky našel již zmíněného Vincoura.
     
    17:25
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Peter Mueller – 2 min., podrážení).
     
    17:38
    Čerešňákovu přihrávku na modré čáře vystihl Horký a osvobozuje Brno.
     
    18:02
    Prudkou ránu Čerešňáka Tomek vyrazil a Kometa se znovu dokázala osvobodit.
     
    18:39
    Schleiss našel povedenou přihrávkou mezi kruhy Přikryla, ten však nedokázal prostřelit připraveného Tomka!
     
    19:25
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    19:47
    Schleiss vypálil na Tomka od modré čáry, do zákroku brněnského hráče však zasáhl Suchý a Tomek naznačil, že utrpěl nepříjemný zásah do ruky, rozhodčí hru přerušil pro postavení útočícího hráče v brankovišti a domácí hráči rázně vysvětlují Suchému, že takhle ne.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině přítomní diváci čekali na vstřelenou branku marně. Blíže k otevření skóre měli hráči brněnské Komety, tu největší v trestném střílení, které však Peter Mueller neproměnil. Plzeň se zatím může spolehnout na bezchybného brankáře Dominika Pavláta. Oba celky měly možnost po jedné přesilové hře, ovšem i obrana Komety pracuje spolehlivě v čele s brankářem Tomkem. Prostřední dějství odstartuje ve Winning Group Areně v 18:54.

    Střely na branku v 1. třetině: 

    13:5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Kometa se po zakázaném uvolnění Plzně usazuje v útočném pásmu a krouží s pukem kolem branky Pavláta.
     
    21:04
    Plzeň se ovšem ubránila a do rychlého brejku vystartoval Suchý, stačil i vystřelit, ale jeho ránu kontroloval vyrážečkou pozorný Tomek.
     
    22:00
    Kometa znovu s pukem v útočném pásmu, domácí kombinují, ale zatím nestřílejí.
     
    22:43
    Plzeňští se snaží uklidnit hru za vlastní brankou, znovu se ale nedostali dál než do středu hřiště.
     
    23:13
    Rákosovu střelu tečoval Šik, puk ale zamířil mimo branku hostů.
     
    23:33
    Nepřesnosti v brněnském pásmu se snažil využít Martinš Dzierkals, jeho pokus z levého křídle zachytil lapačkou pohotový Tomek a vhazovat se bude před brankou domácích.
     
    23:54
    Další střelecký pokus na straně Plzně, tentokrát si puk na čepeli seřídil Schleiss, Tomek vyrazil.
     
    24:11
    Na druhou stranu bleskově vyrazili Brňané, Vincour si vyměnil puk s Krištofem, aby byl připraven na hranici brankoviště tečovat jeho nahození, Pavlát ovšem dokázal Vincoura vychytat.
     
    25:09
    Plzeň neustále čelí útočným vpádům domácích, zatím však indiáni stačí pokusy domácích odrážet.
     
    25:34
    Plzeň se teď osvobodila jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    25:37
    Ihned po vhazování se do puku opřel Dočekal, trefil však pouze připraveného Pavláta.
     
    26:05
    Čtvrtá formace Plzně srdnatě bojovala v útočném pásmu, ale přihrávka Dvořáka byla tečovaná do středu hřiště a hosté musejí útočnou třetinu vyklidit.
     
    26:44
    Gulaši napřáhl na modré čáře a jen těsně minul branku Plzně, před kterou byl připraven tečovat Mueller.
     
    27:18
    Přikryl přenechal kotouč Thorellovi, na jeho prudký pokus reagoval Tomek připravenou lapačkou. Následuje komerční přestávka.
     
    27:22
    Po vhazování se do puku opřel na modré čáře Kindl, Tomek úspěšně vyrazil a Kometa vyráží do protiútoku.
     
    27:34
    Rychlá akce v podání Brna, kterou vedl Ďaloga, předložil puk před branku, kde zakončoval Holík, ovšem Pavlát nadále drží!
     
    28:19
    Plzeň reaguje střeleckými pokusy z větší vzdálenosti, další takový z hole Suchého zpacifikoval pozorný Tomek a vhazuje se po levici brněnského brankáře.
     
    28:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni otevírají skóre po povedené souhře! Za brankou získal puk Martinš Dzierkals a předložil jej mezi kruhy VLADIMÍRU KREMLÁČKOVI, jenž z voleje propálil Tomka. Asistence: Martinš Dzierkals
    28:32 Vladimír KREMLÁČEK - 0:1
     
    29:08
    Kollár předložil puk vzdušnou přihrávkou Šoustalovi, ten sice puk ze vzduchu trefil, ale těsně minul plzeňskou klec!
     
    30:03
    Plzeň po vstřelené brance ožila a je mnohem odvážnější v útočném pásmu.
     
    30:06
    Nyní se však Západočeši budou muset bránit, dvě minuty za vysokou hůl fasuje mladičký Adam Dvořák.
     
    30:15
    Holík obdržel přihrávku na vrcholek pravého kruhu, měl dostatek času na to, aby zamířil, Pavlát jeho střelu neudržel, ale Zaťovič se k dorážce nedostal!
     
    30:54
    Do samostatného úniku se ve vlastním oslabení dostal Jan Schleiss, snažil se na Tomka vyzrát kličkou do bekhendu, ale naštěstí pro Brno minul!
     
    31:33
    Ďaloga byl během svého individuálního průniku nedovoleně zastaven a Brno bude hrát po dobu třiatřiceti vteřin v pěti proti třem. Potrestaným hráčem je Filip Suchý.
     
    31:42
    Holík nabil Muellerovi, jehož ránu z voleje Pavlát vyrazil a Kodýtek osvobodil svůj tým.
     
    32:19
    Plzeň už hrála ve čtyrech a vyhozený puk zachytil Dvořák, jenž předložil zcela volnému Kodýtkovi, ten však v tváří v tvář minul brněnskou branku! Plzeň ve vlastním oslabení zahodila dvě tutové šance!
     
    33:23
    Krištof poslal puk na hranice brankoviště Kollárovi, ten to zkusil bekhendem, ale branku Plzně minul.
     
    33:33
    Plzeň hraje v plném počtu a z úst brněnských fanoušků se začíná ozývat pískot.
     
    34:26
    Kompletní Plzeň vyrazila do protiútoku, který však skončil ofsajdem a následuje komerční přestávka.
     
    34:39
    Zaťovič si najel do střelecké pozice a zkusil to skrz bránícího hráče, Pavlát znovu reagoval ramenem.
     
    35:04
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzni se podařilo nastěhovat do útočného pásma, Kodýtek nejprve promáchl puk, pak ale našel JANA SCHLEISSE a ten s pomocí tyče překonal Tomka. Asistence: Petr Kodýtek, Lukáš Kaňák.
    35:04 Jan SCHLEISS - 0:2
     
    35:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa bleskově reaguje na dvoubrankové vedení Plzně! Na modré čáře napřáhl navrátilec do brněnské sestavy RHETT HOLLAND propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Tomáš Vincour.
    35:19 Rhett HOLLAND - 1:2
     
    35:56
    Brno se znovu usazuje v útočném pásmu a snaží se o vytvoření kombinace.
     
    36:13
    Další střelu od modré čáry vyslal Doudera, tentokrát Pavlát stačil zasáhnout.
     
    36:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Plzeň byla dlouho sevřena brněnskými hráči a z toho pramenila hrubá chyba jednoho z hostujících obránců, které využil dokonale OTAKAR ŠIK, když si najel před Pavláta a zasunul puk pod jeho beton. Bez asistence.
    36:50 Otakar ŠIK - 2:2
     
    37:29
    Další rodící se kombinace Komety je přerušena pro posunutou branku hostí.
     
    37:58
    Plzni se nyní daří brzdit oživené Brno ve středním pásmu, kde rozbíjí rodící se protiútoky domácích.
     
    38:29
    Sama Plzeň se ale k ničemu nedostává, její schopnost přechodu přes střední pásmo je nyní paralyzována.
     
    39:31
    Plzeň už se snaží dohrát třetinu v útočném pásmu Brna, aby neinkasovala gól do šatny.
     
    39:56
    Ještě se přerušuje, protože Ďaloga si něco vyříkává se Schleissem, zdá se však, že vylučovat se nebude ani na jedné straně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Skončila druhá třetina, která byla opravdu výživná. Kometa byla znovu aktivnějším týmem, tvořila si územní převahu i slibné šance. Skóre ovšem otevřela Plzeň, když se přesnou střelou z mezikruží prosadil Vladimír Kremláček. Následně však Západočeši faulovali a Kometa měla dokonce dvojnásobnou početní výhodu, ovšem hosté mohli paradoxně své vedení navýšit v oslabení, kde měli dvě tutové šance. Do dvoubrankového vedení se nakonec indiáni dostali, když s pomocí tyče překonal Tomka Jan Schleiss.
    Kometě však stačilo pouhých 106 vteřin, aby dvoubrankové manko smazala. Nejprve domácí příznivce rozjásal přesnou střelou Rhett Holland a poté trestal hrubou chybu hostující obrany Otakar Šik. Do třetí třetiny tak půjde s mírnou psychickou výhodou domácí tým, stane se tak v 19:47.

    Střely na branku ve 2. třetině:

    14:7

    Střely na branku celkem:

    27:13
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Plzeňští jsou v delším držení kotouče, ale v pásmu Brna se zatím nedokázali usadit.
     
    41:06
    Kometa si zatím s pukem moc nerozumí, píská se zakázané uvolnění.
     
    42:13
    Čerešňák pouze nahodil puk na připraveného Tomka, poprvé ve třetí třetině je hra přerušena.
     
    42:40
    Po přihrávce Adamce pálil z voleje Dvořák, byl však nepřesný, Kometa následně poslala puk jen na zakázané uvolnění.
     
    42:57
    Aktivitu Plzně podpořil střelou od mantinelu Schleiss, tentokrát byl Tomek jeho pokus likvidovat a vhazování před brankou Brna se opakuje.
     
    43:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa otáčí skóre! Mueller poslal puk od středového kruhu PETRU HOLÍKOVI, jenž prudkou ránou z levého křídla překonal Pavláta do protipohybu. Asistence: Peter Mueller, Kevin Tansey.
    43:35 Petr HOLÍK - 3:2
     
    44:13
    Kometa je pokropena živou vodou a drží hosty zamknuté v obranném pásmu.
     
    44:30
    Rychlá rozehrávka Brna však nyní končí icingem.
     
    44:48
    Zakázané uvolnění na druhé straně, hra se vrací před Pavláta.
     
    45:21
    Další dávka práce pro Pavláta, střelu Šika tečoval před brankou Dočekal a plzeňský brankář měl co dělat, aby si puk našel, nakonec se mu to však povedlo a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    45:36
    Kometa neúnavně krouží v útočném pásmu, Tanseyho střelu tečoval Mueller mimo, ale domácí znovu kombinují.
     
    46:08
    Na druhé straně si do střelecké pozice najel Kaňák, ale Tomkovu branku přestřelil, akci Plzně pak zakončil od modré čáry Schleiss, Tomek byl znovu připraven zasahovat a následuje komerční přestávka.
     
    46:41
    Kometa bleskově otočila hru a znovu operuje před Pavlátem.
     
    47:28
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nyní se však hostům povedl rychlý protiútok, indiáni předvedli pohlednou kombinaci, na jejímž konci byl SEBASTÁN MALÁT, jenž nadvakrát dostal puk za Tomka. Asistence: Martinš Dzierkals, Martin Lang.
    47:28 Sebastíán MALÁT - 3:3
     
    47:47
    Kometa ovšem znovu útočí na branku hostů, ke střele se dostal na pravém kruhu Tansey, ale trefil pouze připraveného Pavláta.
     
    48:37
    Kometa uklidňuje hru, za vlastní brankou Gulaši počká na dostřídání a domácí zkusí další protiútok.
     
    49:26
    To samé nyní dělá také Plzeň, hra se hodně zpomalila v posledních okamžicích.
     
    49:46
    Ke střele od modré čáry se dostal Kvasnička, puk prosvištěl brněnským brankovištěm, následně obránci Komety odpálil kotouč na zakázané uvolnění a hra se vrací před Tomka.
     
    50:33
    Nyní se znovu snaží o útok Kometa, po několika přihrávkách vypálil od modré čáry Gulaši, Pavlát byl připraven zasahovat.
     
    50:42
    Dnešní utkání sleduje 5450 diváků.
     
    51:16
    V obranné třetině Plzně probíhají tuhé souboje o puk.
     
    51:27
    Po zákroku Pavláta se strhla potyčka za brankou Plzně, ve které úřadoval Rákos a Suchý, rozhodčí však včas zasáhli a vylučovat se nebude.
     
    51:36
    Komplikace pro Plzeň, při bránění to přehnal Peter Čerešňák a domácí tým má jedinečnou možnost dostat se do vedení.
     
    51:48
    Ďaloga neudržel puk na modré čáře a hosté se osvobozují.
     
    52:10
    Mueller v kombinaci s Holíkem nepřekonali modrou čáru a puk znovu letí až k Tomkovi.
     
    52:28
    Kometě se stále nedaří zformovat v útočném pásmu.
     
    52:42
    Nyní se však před branku hostů natlačil Holland a puk skončil jen těsně mimo tyčku plzeňské klece!
     
    53:16
    Hollandovu střelu od modré čáry Pavlát vyrazil a hosté vyhazují.
     
    53:36
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    54:15
    Kometa nadále neúnavně krouží v útočném pásmu, k zakončení se snažil probít Dočekal, ale jeho pokus byl přizvednut do ochranné sítě a následuje komerční přestávka.
     
    54:22
    Brněnská hala aplauduje Martinu Zaťovičovi, jenž se se ziskem 247 kanadských bodů stal nejproduktivnějším hráčem novodobé brněnské historie, tedy od návratu Komety do nejvyšší soutěže.
     
    54:53
    Kometa se snaží najít cestu k rozhodující trefě, střelu Muellera však Pavlát bez větších problémů zachytil ve své lapačce.
     
    55:04
    Po střele Krištofa propadl puk do plzeňského brankoviště a na dorážku se natahoval Horký, ze vzduchu však nedokázal kotouč sklepnout do branky soupeře!
     
    55:50
    Plzeň se po delší době dostala ze sevření, ale Graňák byl velmi rychle odzbrojen.
     
    56:02
    Neúspěšná rozehrávka Brna končí zakázaným uvolněním, hosté získávají vhazování před Tomkem.
     
    56:35
    Plzni se podařilo otupit brněnský nápor a snaží se bojovat o puky v útočném pásmu.
     
    57:18
    Kučeřík s Rákosem nenašli recept na průnik do třetiny soupeře, a tak se hra otáčí směrem k Tomkovi.
     
    57:33
    Do odraženého puku se vložil Čerešňák, prudkou ránu svého krajana Tomek dokázal zpacifikovat.
     
    57:50
    Plzeň byla blízko ke vstřelení čtvrté branky, když Thorell zpoza branky vyzval ke skórování Blomstranda, tato spolupráce švédských útočníků však za záda brankáře Tomka nevedla.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:13
    Zakázané uvolnění Plzně.
     
    58:37
    Plzeňský Kindl nešťastně přizvedl nastřelený puk do tváře Šika, stalo se tak před brněnskou střídačkou a otřesený domácí útočník ihned zamířil na střídačku.
     
    58:51
    A další otřesený hráč, tentokrát hostující borec, který zůstal po zákroku Ďalogy ležet za brankou Brna. Jedná se o Filipa Suchého, který za pomocí spoluhráčů míří na střídačku.
     
    58:51
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Marek Ďaloga – 2 min., faul kolenem).
     
    59:12
    Kometa vyhazuje.
     
    59:36
    Po přihrávce Schleisse se snažil z voleje zakončit Martinš Dzierkals, ale zlomil hůl, Kometa následně vyhodila.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Šedesát minut vítěze dnešního zápasu neurčilo. Kometa však po čtyřech prohrách v řadě konečně boduje. Ve třetí třetině se domácím Brňanům povedlo dokonat obrat, když Pavláta prudkou ránou z levé strany propálil Petr Holík. Kometa byla blízko i k navýšení náskoku, ale nestalo se. Plzeň byla znovu efektivní, když se po přihrávce zpoza branky zjevil před Tomkem osamocený Sebastíán Malát a nadvakrát obstaral vyrovnávací trefu. Následovat tedy bude prodloužení, které potrvá 5 minut a bude se hrát 3 na 3. Pokud se nerozhodne ani v nastaveném čase, budou následovat samostatné nájezdy.

    Střely ve 3. třetině:

    11:7

    Střely celkem:

    34:24
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení, ve které má Plzeň k dispozici ještě 51 vteřin z přesilové hry.
     
    60:23
    Čerešňák poslal puk na volej Dzierkalsovi, jehož ránu zachytil do lapačky Tomek.
     
    60:36
    Další úspěšný zákrok, tentokrát proti ráně Schleisse.
     
    60:51
    Plzeňské kombinace k rozhodující brance nevedly a domácí už jsou v plném počtu.
     
    61:17
    Kometa ustála drtivý nápor Plzně, nyní se už bude hrát 3 na 3.
     
    61:21
    Plzeň byla úspěšná na vhazování, ale pro puk musí až do obranného pásma.
     
    61:50
    Nyní už se puku zmocnili domácí a ke střele se dostal po svižné jízdě Ďaloga, branku Plzně však přestřelil.
     
    62:12
    U kotouče opět hosté.
     
    62:26
    Ludwig Blomstrand uvolnil Přikryla, jeho střelu však přizvedl Ďaloga a Tomek zachytil puk do lapačky.
     
    62:41
    Kometa má puk na holích v obranném pásmu.
     
    63:19
    Budík vyzýval ke střele Kodýtka, který mohl z voleje mířit na odkrytý prostor v brance Brna, ale puk promáchl.
     
    63:55
    Plzeňští se při dalším útočném pokusu dostávají do ofsajdu.
     
    64:09
    Čerešňák na slepo marně hledal někoho ze spoluhráčů, ovšem další chybu vyrobil i Ďaloga a puk má znovu Plzeň.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení nerozhodlo o dnešním vítězi. Více ze hry měli hosté z Plzně, ale v klíčových chvílích jim nebylo přáno rozhodnout. Následovat tak budou po krátké úpravě ledové plochy samostatné nájezdy.

    Střely v prodloužení: 

    0:4

    Střely celkem: 

    34:29
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Kevin TANSEY neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Gustaf THORELL neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Luboš HORKÝ neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Ludwig BLOMSTRAND neproměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Adam ZBOŘIL proměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Jan SCHLEISS neproměňuje.
     
    4. série
    2:0
    Michal KRIŠTOF proměňuje.
     
    4. série
    2:1
    Dominik SOUKUP proměňuje.
     
    5. série
    3:1
    Andrej KOLLÁR proměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Kometa Brno.
    Autorem vítězné branky je MICHAL KRIŠTOF.
    Michal KRIŠTOF - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Brněnská Kometa přerušila sérii čtyř porážek v řadě a proti Plzni si připisuje cenný bonusový bod. V samostatných nájezdech se prosadili hned tři Brňané a velmi dobrý výkon předvedl i brankář domácích Matej Tomek. Pro Kometu se jedná o potřebnou vzpruhu v boji o upevnění pozic v postupové dvanáctce. Plzeň bude muset nadále bojovat o konečnou pozici v nejlepší čtveřici, která zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play-off. Z mé strany vše, děkuji za pozornost při sledování přenosu a z Brna vám přeji příjemný zbytek večera.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Otakar Šik (KOM)

    Martinš Dzierkals (PLZ) (20:46:50)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 36. R. Holland (Vincour), 37. Šik, 44. P. Holík (P. Mueller, Tansey), rozh. náj. Krištof – 29. Kremláček (Dzierkals), 36. Schleiss (Kodýtek, Kaňák), 48. Malát (Dzierkals, M. Lang)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kevin Tansey (KOM)
    0:0   Gustaf Thorell (PLZ)
    2. série:
    0:0   Luboš Horký (KOM)
    0:0   Ludwig Blomstrand (PLZ)
    3. série:
    1:0   Adam Zbořil (KOM)
    1:0   Jan Schleiss (PLZ)
    4. série:
    2:0   Michal Krištof (KOM)
    2:1   Dominik Soukup (PLZ)
    5. série:
    3:1   Andrej Kollár (KOM)


    HC Kometa Brno: Tomek (Čiliak) – Ďaloga, R. Holland, Kučeřík, Tansey, Gulaši (A), Fajmon, L. Doudera – Vincour, Krištof, P. Mueller (A) – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – Kollár, A. Zbořil, T. Šoustal – Dočekal, Rákos, Šik.
    Trenér: Kalous

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Miroslav Svoboda) – Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Kvasnička – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Blomstrand, G. Thorell, F. Přikryl – M. Lang, Malát, Dzierkals – Adamec, D. Soukup, Dvořák.
    Trenér: Baďouček

    Rozhodčí: Mrkva, Kika – Onráček, Axman

    Diváci: 5450
    thejrc.org