Mladá Boleslav – K. Vary 3:2 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 3:2 (2:0 po s.n.) | Zlín – Sparta 2:3 (kon.)
Motor ČB – Pardubice 7:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 4:3 (3:1 po s.n.) | Kladno – Vítkovice 4:3 (po pr.)
po s.n. (3:1)
HC Kometa Brno
4:3 (0:0, 2:2, 1:1 - 0:0)
HC Škoda Plzeň
Úterý 01.03.2022, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Michal KRIŠTOF - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Kometa Brno.
    Autorem vítězné branky je MICHAL KRIŠTOF.
     
    58:51
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Marek Ďaloga – 2 min., faul kolenem).
     
    57:50
    Plzeň byla blízko ke vstřelení čtvrté branky, když Thorell zpoza branky vyzval ke skórování Blomstranda, tato spolupráce švédských útočníků však za záda brankáře Tomka nevedla.
     
    55:04
    Po střele Krištofa propadl puk do plzeňského brankoviště a na dorážku se natahoval Horký, ze vzduchu však nedokázal kotouč sklepnout do branky soupeře!
     
    54:22
    Brněnská hala aplauduje Martinu Zaťovičovi, jenž se se ziskem 247 kanadských bodů stal nejproduktivnějším hráčem novodobé brněnské historie, tedy od návratu Komety do nejvyšší soutěže.
     
    52:42
    Nyní se však před branku hostů natlačil Holland a puk skončil jen těsně mimo tyčku plzeňské klece!
     
    51:36
    Komplikace pro Plzeň, při bránění to přehnal Peter Čerešňák a domácí tým má jedinečnou možnost dostat se do vedení.
     
    50:42
    Dnešní utkání sleduje 5450 diváků.
    47:28 Sebastíán MALÁT - 3:3
     
    47:28
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nyní se však hostům povedl rychlý protiútok, indiáni předvedli pohlednou kombinaci, na jejímž konci byl SEBASTÁN MALÁT, jenž nadvakrát dostal puk za Tomka. Asistence: Martinš Dzierkals, Martin Lang.
    43:35 Petr HOLÍK - 3:2
     
    43:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa otáčí skóre! Mueller poslal puk od středového kruhu PETRU HOLÍKOVI, jenž prudkou ránou z levého křídla překonal Pavláta do protipohybu. Asistence: Peter Mueller, Kevin Tansey.
    36:50 Otakar ŠIK - 2:2
     
    36:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Plzeň byla dlouho sevřena brněnskými hráči a z toho pramenila hrubá chyba jednoho z hostujících obránců, které využil dokonale OTAKAR ŠIK, když si najel před Pavláta a zasunul puk pod jeho beton. Bez asistence.
    35:19 Rhett HOLLAND - 1:2
     
    35:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa bleskově reaguje na dvoubrankové vedení Plzně! Na modré čáře napřáhl navrátilec do brněnské sestavy RHETT HOLLAND propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Tomáš Vincour.
    35:04 Jan SCHLEISS - 0:2
     
    35:04
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzni se podařilo nastěhovat do útočného pásma, Kodýtek nejprve promáchl puk, pak ale našel JANA SCHLEISSE a ten s pomocí tyče překonal Tomka. Asistence: Petr Kodýtek, Lukáš Kaňák.
     
    32:19
    Plzeň už hrála ve čtyrech a vyhozený puk zachytil Dvořák, jenž předložil zcela volnému Kodýtkovi, ten však v tváří v tvář minul brněnskou branku! Plzeň ve vlastním oslabení zahodila dvě tutové šance!
     
    31:33
    Ďaloga byl během svého individuálního průniku nedovoleně zastaven a Brno bude hrát po dobu třiatřiceti vteřin v pěti proti třem. Potrestaným hráčem je Filip Suchý.
     
    30:54
    Do samostatného úniku se ve vlastním oslabení dostal Jan Schleiss, snažil se na Tomka vyzrát kličkou do bekhendu, ale naštěstí pro Brno minul!
     
    30:15
    Holík obdržel přihrávku na vrcholek pravého kruhu, měl dostatek času na to, aby zamířil, Pavlát jeho střelu neudržel, ale Zaťovič se k dorážce nedostal!
     
    30:06
    Nyní se však Západočeši budou muset bránit, dvě minuty za vysokou hůl fasuje mladičký Adam Dvořák.
     
    29:08
    Kollár předložil puk vzdušnou přihrávkou Šoustalovi, ten sice puk ze vzduchu trefil, ale těsně minul plzeňskou klec!
    28:32 Vladimír KREMLÁČEK - 0:1
     
    28:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni otevírají skóre po povedené souhře! Za brankou získal puk Martinš Dzierkals a předložil jej mezi kruhy VLADIMÍRU KREMLÁČKOVI, jenž z voleje propálil Tomka. Asistence: Martinš Dzierkals
     
    27:34
    Rychlá akce v podání Brna, kterou vedl Ďaloga, předložil puk před branku, kde zakončoval Holík, ovšem Pavlát nadále drží!
     
    18:39
    Schleiss našel povedenou přihrávkou mezi kruhy Přikryla, ten však nedokázal prostřelit připraveného Tomka!
     
    17:25
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Peter Mueller – 2 min., podrážení).
     
    17:16
    Kometa nyní demontovala obranu hostů! K dokonalosti chyběla přesnější koncovka Vincoura, jenž nedokázal dostat puk už za ležícího Pavláta. Vše začalo u Muellera, ten zadovkou přenechal puk Krištofovi, jenž u tyčky plzeňské branky našel již zmíněného Vincoura.
     
    15:10
    Po přihrávce Šika si puk na holi zpracoval Dočekal a na třikrát se snažil puk procpat za Pavláta, ten však udržel beton pevně před brankovou čárou a nadále prohlubuje frustraci brněnských útočníků.
     
    13:26
    Malát na modré čáře nastřelil Holíka, který okamžitě vystartoval vstříc brance Plzně, mohl ještě volit přihrávku na Horkého, nakonec však zvolil individuální zakončení, když mířil mezi Pavlátovy betony, ale i tentokrát brankář Plzně úspěšně zasáhl.
     
    12:30
    K trestnému střílení se rozjel Peter Mueller, snažil se Pavláta překonat prudkou střelou mezi betony, ovšem plzeňský brankář si tento prostor pohlídal a mimořádně podržel svůj tým, naopak střelecký půst Muellera nebere konce.
     
    12:30
    Kučeřík poslal pas na Šika, ten se ocitl v samostatném úniku, ovšem byl nedovoleně zastaven bránícím Kindlem a rozhodčí nařizují trestné střílení!
     
    08:12
    Kollár předkládal puk na hranice brankoviště Krištofovi, ten se snažil usměrnit mezi betony Pavláta, ovšem plzeňský brankář včas četl hru!
     
    06:53
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jan Schleiss – 2 min., hákování).
     
    06:43
    Kometa vyrazil do rychlého protiútoku a s pukem na holi obkroužil branku hostů Mueller, ale Pavlát se stačil včas přemístit, aby si pohlídal prostor u tyče, kam mířil americký útočník ve službách Brna.
     
    04:02
    Po střele Tanseyho dorážel puk na hranici brankovišti Holík a po něm ještě Zaťovič, Pavlát dokázal ucpat prostor u bližší tyče.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 36. R. Holland (Vincour), 37. Šik, 44. P. Holík (P. Mueller, Tansey), rozh. náj. Krištof – 29. Kremláček (Dzierkals), 36. Schleiss (Kodýtek, Kaňák), 48. Malát (Dzierkals, M. Lang)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kevin Tansey (KOM)
    0:0   Gustaf Thorell (PLZ)
    2. série:
    0:0   Luboš Horký (KOM)
    0:0   Ludwig Blomstrand (PLZ)
    3. série:
    1:0   Adam Zbořil (KOM)
    1:0   Jan Schleiss (PLZ)
    4. série:
    2:0   Michal Krištof (KOM)
    2:1   Dominik Soukup (PLZ)
    5. série:
    3:1   Andrej Kollár (KOM)


    HC Kometa Brno: Tomek (Čiliak) – Ďaloga, R. Holland, Kučeřík, Tansey, Gulaši (A), Fajmon, L. Doudera – Vincour, Krištof, P. Mueller (A) – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – Kollár, A. Zbořil, T. Šoustal – Dočekal, Rákos, Šik.
    Trenér: Kalous

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Miroslav Svoboda) – Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Kvasnička – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Blomstrand, G. Thorell, F. Přikryl – M. Lang, Malát, Dzierkals – Adamec, D. Soukup, Dvořák.
    Trenér: Baďouček

    Rozhodčí: Mrkva, Kika – Onráček, Axman

    Diváci: 5450
    thejrc.org