Slovensko – Lotyšsko 5:2 (kon.) | Finsko – Švédsko 4:3 (po pr.) | Čína – Kanada 0:5 (kon.)
USA – Německo 3:2 (kon.)
konec
USA
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Německo
Neděle 13.02.2022, 14:10 • Wukesong Sports Centre, Peking • Olympijské hry - muži • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a někdy zase na počtenou. (16:33:20)
     
    Statistiky
    Střely na branku: 32 – 26
    Tresné minuty: 12 – 10
    Využití: 1/5 – 1/5
    Úspěšnost vhazování: 51% – 49%
     
    USA v dnešním utkání potvrzují roli favorita a jsou jediným týmem, který na olympiádě neztratil ani bod! Američané dnes těžili zejména ze své rychlosti, díky které soupeře úspěšně přehrávali. Německo však také nepodalo nejhorší výkon a ukázalo, že by se s ním mělo počítat. V osmifinále na něj čeká přijatelný soupeř v podobě Slovenska, které by samozřejmě mohlo porazit. Naopak Spojené státy vstupují do vyřazovací části jako nejlepší tým, nastoupí tedy rovnou čtvrtfinále.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Drew Commesso se ještě pořádně zapotil, nakonec ale potřetí neinkasuje a může slavit své druhé vítězství na olympiádě!
     
    59:29
    Dominik Kahun pálil z dost nebezpečné pozice, Drew Commesso však zkrotil kotouč a nakonec ho poslal mimo nebezpečnou zónu!
     
    58:50
    USA se dvakrát osvobozuje a v klidu drží těsné vedení. Dokonce se málem prosadil Ben Meyers, prázdnou branku ale netrefil.
     
    58:27
    Danny Aus den Birken už nějakou chvíli sedí na střídačce, takže Němci zkouší vyrovnat s šesti bruslaři v poli!
    57:31 Tom KÜHNHACKL - 3:2
     
    57:31
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci snižují a čeká nás pořádné drama! TOM KÜHNHACKL na brankovišti odvedl parádní práci, jelikož Lean Bergmann tvrdě nahodil na branku a Drew Commesso tento kotouč neudržel. Střelec gólu ho poté vydoloval a zasunul ho do odkryté klece. Asistence: Lean Bergmann, Jonas Müller.
     
    57:13
    Německo opět nedokázalo založit útočné snažení, o kotouč tak musí znovu bojovat.
     
    56:35
    Němci v útoku nemají žádný prostor ke kombinaci, střílet tedy musí z velmi složitých pozic. Takové rány pak mladému americkému brankáři žádné problémy nedělají.
     
    55:56
    Korbinian Holzer zaskočil amerického brankáře střelou od hrazení, Drew Commesso tak měl po delší době problémy, ale nakonec kus gumy udržel pod sebou.
     
    55:09
    Američané i nadále drží hru mimo své pásmo, soupeře tam pouštějí vždy jenom nakrátko. Oni sami se naopak v útoku zdrží hodně dlouho.
     
    54:18
    Tobias Rieder z rychlého přechodu do útoku sice vytěžil dvě střely, ale obě bez problémů pokryl jistý Drew Commesso, který působí jako zkušený starý mazák.
     
    53:53
    Německo konečně může uklidnit hru ve vlastní třetině, ale rozhodně by nemělo na nic čekat. Čas rychle běží.
     
    53:13
    Američané v útočném pásmu ukazují neuvěřitelnou rychlost, na kterou prostě Němci nemohou stačit. Kupují tak další cenné sekundy.
     
    52:43
    Danny Aus den Birken celkem riskantně vyjel za branku k rozehrání puku. Ke kotouči se opravdu dostal, ale ten poslal pouze na hokejku protihráče.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 5. Kampfer (Miele, Meyers), 25. Knies (Abruzzese, A. Ness), 43. N. Smith – 2. Hager (Plachta, Kahun), 58. Kühnhackl (Bergmann, Jonas Müller)


    USA: Commesso (Mann) – Kampfer (A), A. Ness, Faber, Cooper, Warsofsky, Perbix, Helleson – Agostino, B. O'Neill, Miele (C) – Beniers, Abruzzese, Knies – Farrell, N. Cates (A), Meyers – Hentges, N. Smith, Brisson – N. Shore.
    Trenér: David Quinn

    Německo: Aus den Birken (Brückmann) – Brandt, Moritz Müller (C), Holzer (A), Fabio Wagner, Abeltshauser, Jonas Müller, D. Bittner – Rieder, Plachta, Kahun – Loibl, Pföderl, Noebels – Ehliz, Hager (A), Tiffels – Krämmer, Kühnhackl, Bergmann.
    Trenér: Toni Soderholm

    Rozhodčí: Romasko (RUS), Sidorenko (BLR) – Obwegeser (SUI), Ondráček (CZE)
    bahis siteleri