Slovensko – Lotyšsko 5:2 (kon.) | Finsko – Švédsko 4:3 (po pr.) | Čína – Kanada 0:5 (kon.)
USA – Německo 3:2 (kon.)
po prodl.
Finsko
4:3 (0:0, 0:3, 3:0 - 1:0)
Švédsko
Neděle 13.02.2022, 09:40 • National Indoor Stadium, Peking • Olympijské hry - muži • Skupina C
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (12:13:08)
     
    Střetnutí mezi Finskem a Švédskem dospělo do prodloužení, které rozhodl Harri Pesonen. Suomi tak otočilo výsledek na svou stranu a raduje se z vítězství. Právě tato reprezentace postupuje z první pozice do čtvrtfinále, kde se také objeví Švédsko. To bude nejlepším týmem z druhých míst.
     
    Konec zápasu.
    62:01 Harri PESONEN - 4:3
     
    62:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko prohospodařilo tříbrankové vedení a v prodloužení prohrává! Po souboji u zadního hrazení posunul puk před vlastní branku Theodor Lennström. A tak osamocený HARRI PESONEN, který zamířil do vzdálenějšího horního rohu branky. Tre Kronor ještě dlouhou dobu diskutovali s rozhodčími, ale není jim to nic platné. Asistence: Joonas Nättinen a Juuso Hietanen.
     
    61:27
    Také Švédsko bylo poprvé před brankou soupeře. Jenomže přihrávka od modré čáry byla nepřesná a Finsko drží puk za brankou.
     
    60:28
    Finsko se usadilo před brankou soupeře a z vrcholu pravého kruhu zamířil nad branku Mikko Lehtonen. Následně domácí tým opustil pásmo a pošle do hry čerstvé síly.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Severské derby končí 3:3 a oba celky postupují přímo do čtvrtfinále! Po dvou třetinách to vypadalo jednoznačně, Švédsko totiž mířilo za vítězstvím. Avšak Finsko nesložilo zbraně a v poslední dvacetiminutovce stihlo srovnat. Uvidíme tak prodloužení a boj o konečnou první pozici ve skupině.

    Střely na branku: 25:30.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Finskou dlouhou dobu rotovalo v rohu hrací plochy, odkud následně hostující celek vyhodil puk na vlastní střídačku. Bude se tak vhazovat po pravici Magnuse Hellberga.
     
    58:01
    Švédsko se nacházelo v útočném pásmu, ale u hrazení nevymyslel nic kloudného Anton Lander. Finsko tak znovu otáčí kormidlem hry.
    57:11 Iiro PAKARINEN - 3:3
     
    57:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Teemu Hartikainen přihrával před branku, kam z modré čáře mířil Mikko Lehtonen. Magnus Hellberg vyrazil kotouč přes sebe, kam za ním mířil důrazný IIRO PAKARINEN. Ten černou gumu tak píchl za brankovou čáru – 3:3. Asistence: Mikko Lehtonen a Teemu Hartikainen.
    55:30 Iiro PAKARINEN - 2:3
     
    55:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vedení Švédska se smrsklo na jedinou trefu, jelikož Finsko využilo další početní výhodu! Mezi kruhy se nacházel Teemu Hartikainen, jehož snažení vyrazil Magnus Hellberg vedle sebe. Až na podruhé zamířil IIRO PAKARINEN přesně. Asistence: Teemu Hartikainen a Sakari Manninen.
     
    55:02
    Magnus Hellberg zachránil Švédsko a kotouč udržel před brankovou čárou. Finsko ale pokračuje v početní výhodě a může snížit.
    55:02 Hellberg zachránil Švédsko zákrokem na brankové čáře
     
    55:02
    Před Švédskou brankou bylo pořádně horko a Finsko bylo blízko ke vstřelení gólu! Odražený kotouč si našel Valtteri Filppula, který mířil do odkryté branky, avšak Magnus Hellberg padl na led a zasáhl ramenem. Do akce jde dnes už potřetí video! Bude to vstřelený gól Suomi?

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 46. Hartikainen (S. Manninen, Vatanen), 56. Pakarinen (Hartikainen, S. Manninen), 58. Pakarinen (M. Lehtonen, Hartikainen), 63. H. Pesonen (Joonas Nättinen, Hietanen) – 25. Wallmark (Tömmernes, Pudas), 29. L. Bengtsson (Tömmernes, Bromé), 32. Lander (Pudas, C. Klingberg)


    Finsko: Olkinuora (Tuohimaa) – Hietanen, M. Lehtonen, Vatanen, Lindbohm, Friman, Kemiläinen, Pokka – Hartikainen, S. Manninen, Markus Granlund – Pakarinen, V. Filppula (C), H. Pesonen – M. Aaltonen, Joonas Nättinen, L. Komarov (A) – M. Anttila (A), Björninen, Mäenalanen.
    Trenér: Jukka Jalonen

    Švédsko: Hellberg (Lars Johansson) – L. Bengtsson, Fantenberg, Folin, P. Holm, Pudas, Tömmernes (A), Lennström – C. Klingberg, Lander (C), Bromé – F. Olofsson, Wallmark, Holmberg – Everberg, Linus Johansson, J. de La Rose – Rydahl, Krüger (A), Nordström – Friberg.
    Trenér: Johan Garpenlov

    Rozhodčí: Campbell, Gofman – Hancock, Šalagin
    thejrc.org