Zlín – Kladno 3:2 (kon.) | Sparta – K. Vary 4:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Rytíři Kladno
Čtvrtek 17.02.2022, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 53. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:09:58)
     
    Během poslední třetiny jsme byli svědky rovnou dvou branek, které nám přinesly až neuvěřitelně dramatický závěr třetiny, ve kterém přišel absolutní kolaps kapitána Rytířů. Ten tak oslabil svůj tým, kvůli čemuž neputuje do Kladna ani jeden bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Oddechový čas pro hosty.
    59:55 Daniel GAZDA - 3:2
     
    59:55
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné čeho jsme svědky dámy a pánové! Poté co Plekanec neudržel své nervy na uzdě a zcela nesmyslně oslabil svůj celek, za již kritické situace, vstřeluje branku DANIEL GAZDA, a to pouhých pět vteřin před koncem. Jeho metelice od modré měla doslova učebnicové předpoklady a tak není divu, že skončila gólem. Asistence: Jakub Ferenc.
     
    59:51
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:51
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Ladislav Zikmund – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Plekanec – 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Matěj Beran.
     
    59:21
    Tak toto byla velká šance na vstřelení branky v samém závěru utkání. Dostal se k ní Bedřich Köhler při akci tři na dva. Jeho zakončení ale skončilo pouze na betonech gólmana.
     
    58:42
    Tato rozehrávka se ševcům příliš nepovedla. Z rohu vlastního obranného pásma se pokusil najít jednoho z útočníků Daniel Gazda. Jeho nabídka ale byla příliš prudká a skončila na zakázaném uvolnění.
     
    57:43
    Zpoza vlastní brány zakládá útočnou akci Němec. Ten se ale dopustil obrovské chyby v rozehrávce, díky které se dostal do samostatného úniku Nicolas Hlava. Ten nic nevymýšlel a rozhodl se pro prostou střelu. Jeho pokus ale zastavil brankář Beranů svou lapačkou.
     
    Dnešní utkání sleduje 1000 diváků.
     
    56:44
    Ještě větší šanci nyní měli Rytíři, kteří ji ale, s prominutím, naprosto zpackali. Na bránu soupeře se totiž po zisku hrnuli rovnou tři útočníci proti jedinému obránci. Jejich akce byla ale příliš překombinovaná a tak se sotva dostali ke střele.
     
    55:45
    Tak toto byla šance, díky které se mohli ševci opět dostat do vedení. Dostal se k ní Antonín Honejsek, který obdržel přihrávku z rohu kluziště. Jeho teč ale těsně minula pravou tyč odkryté brány.
     
    54:46
    Na druhé straně se dostal ke střele Nicolas Hlava. Jeho pokus z prostoru mezi kruhy ale neprošel skrze zeď, kterou před ním utvořili zlínští obránci.
     
    53:47
    Díky vyhranému vhazování v útočném pásmu mohou ševci ohrožovat svatyni soupeře. Hned první přihrávka ale končí ve středním pásmu, díky čemuž můžou Rytíři vytstřídat.
     
    52:48
    Do akce dva na dva se dostal se svým spoluhráčem Radek Veselý. Právě zmíněný hráč se rozhodl pro prudké zakončení, které ale skončilo pouze na vyrážečce brankáře.
     
    51:49
    Už déle než minutu jsme nebyli svědky ani jedné střely. Největším důvodem tohoto faktu je jednoznačně i to, že se ani jednomu z celků nedaří udržet kotouč pod svou mocí.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 6. Suhrada (Okál, Makarenko), 49. Okál (Gazda, Makarenko), 60. Gazda (Ferenc) – 23. Hlava (M. Beran, A. Kubík), 33. Zikmund (Babka)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – M. Novotný, Gazda, O. Němec (A), Suhrada, Hamrlík, Ferenc – Honejsek, Claireaux, Mallet – Kubiš (C), R. Veselý, Zabusovs – Köhler, Hejcman, Karafiát – P. Sedláček (A), Makarenko, Okál.
    Trenér: Luboš Jenáček

    Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Dotchin (A), Baránek, K. Wood, Ticháček, Donaghey, J. Suchánek (A), Arzamascev – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – M. Beran, Filip, M. Indrák – Melka, Zikmund, Pytlík – Babka, Kuťák, Jágr.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Pešina, Kika – Brejcha, Votrubec

    Diváci: 1000
    ocianews.com