Finsko – Slovensko 2:0 (kon.) | Tým ROV – Švédsko 2:1 (3:2 po s.n.)
konec
Finsko
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Slovensko
Pátek 18.02.2022, 05:10 • National Indoor Stadium, Peking • Olympijské hry - muži • Semifinále
Sledujte:
     
    S konstatováním, že mladé slovenské mužstvo potrápilo obrovského favorita, se loučím a přeji vám úspěšný vstup do pátečního dne. (07:25:47)
     
    Sledovali jsme velmi vyrovnaný zápas, v němž mohl postoupit do finále pouze jeden. O vítěznou trefu se u v první periodě postaral Sakari Manninen. Ovšem Slovensko bylo ve druhé polovině utkání mnohem nebezpečnější, ale nenašlo cestu k překonání dnes bezchybného Harriho Säteriho.

    Mladý slovenský výběr si tak zahraje o bronzovou medaili, zatímco Finsko míří za zlatým snem.

    Střely na branku: 27:28.
     
    Konec zápasu.
    59:22 Harri PESONEN - 2:0
     
    59:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi si zahraje o zlaté medaile, Slovensko míří do boje o bronz! Ville Pokka nahodil kotouč po mantinelu, odkud jej do středního pásma protečoval Teemu Hartikainen- Za slovenskou obranou se pak nacházel už pouze HARRI PESONEN, který černou gumu dovezl až do branky. Asistence: Teemu Hartikainen a Ville Pokka.
     
    58:23
    Patrik Rybár vystartoval na střídačku, zatímco Peter Cehlárik míří do útočného pásma. Šest hráčů Slovenska se pokusí v závěru vyrovnat!
     
    57:42
    Mezi kruhy se nacházel Miloš Kelemen, který v pádu zamířil jen vedle vzdálenější tyče. Finsko znovu vyhodilo, ovšem tak, aby se zakázané uvolnění nepískalo.
     
    57:01
    Na ose hrací plochy se nacházel Juraj Slafkovský, jemuž v rozhodujícím momentu sjela černá guma z čepele hole. Finsko následně vyhodilo do prostoru střídaček.
     
    56:40
    Od levého mantinelu nahazoval kotouč Libor Hudáček, jehož snažení zastavila bojující dvojice na hranici brankoviště. Domácí celek vyřešil další tlak soupeře jen za cenu icingu.
     
    56:21
    Zadarmo se Slovensko dostane před finskou brankou, jelikož k vidění byla nepřesná přihrávka, která doklouzala na zakázané uvolnění.
     
    Střely na branku: 25:28.
     
    56:11
    Pavol Regenda posouval kotouč po mantinelu do útočného pásma, kde se už dříve nacházel Libor Hudáček. Slovenskému týmu je odpískán další ofsajd.
     
    55:24
    Od modré čáry nahazoval kotouč na branku Martin Gernát, jehož pokus mezi kruhy tečoval Peter Cehlárik. Jenomže finský brankář byl znovu na správném místě a kotouč vyrazil k mantinelu.
     
    53:38
    Finsko se zuby nehty brání, ale zatím nutí hrát slovenskou reprezentaci spíše po mantinelech. Čas na slovenské vyrovnání se znovu výrazně snížil.
     
    52:54
    Slovenský výběr dlouhou dobu kombinoval v útočném pásmu, tentokrát bez střeleckého pokusu. Ovšem Harri Pesonen znovu vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    51:57
    Z pravé strany zakončoval Libor Hudáček, jehož pokus byl brankářem vyražen. K dorážce se ještě dostal Pavol Regenda, avšak Harri Säteri byl správně postaven u první tyče.
     
    51:11
    Peter Zuzin chtěl napadat finskou rozehrávku, ale byl signalizovaný ofsajd, a tak slovenský útočník odcouval do středního pásma.
     
    50:39
    Peter Cehlárik se po pravé straně snažil individuálně projít do útočného pásma, což se mu přes finský blok nepovedlo. Ovšem domácí celek znovu vyhazuje na icing.
     
    Střely na branku: 24:27.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 16. S. Manninen (Lindbohm, Vatanen), 60. H. Pesonen (Hartikainen, Pokka)


    Finsko: Säteri (Olkinuora) – Hietanen, M. Lehtonen, Vatanen, Lindbohm, Kemiläinen, Friman, Pokka, Ohtamaa (A) – Hartikainen, S. Manninen, Markus Granlund – Pakarinen, V. Filppula (C), H. Pesonen – L. Komarov, Joonas Nättinen, M. Aaltonen – M. Anttila (A), Björninen, Mäenalanen.
    Trenér: Jukka Jalonen.

    Slovensko: Rybár (Konrád) – Čerešňák (A), Čajkovský, M. Rosandić, Marinčin, Gernát, Kňažko, Š. Nemec – Slafkovský, Hrivík (C), Cehlárik (A) – Jurčo, L. Hudáček, K. Pospíšil – Kelemen, Krištof, Zuzin – Regenda, Daňo, Takáč – Miloš Roman.
    Trenér: Craig Ramsay.

    Rozhodčí: Bjork, Romasko – Lazarev, McCrank
    thejrc.org