Třinec – Liberec 2:4 (kon.) | K. Vary – Pardubice 5:4 (kon.) | Zlín – Olomouc 3:2 (1:0 po s.n.)
Litvínov – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Sparta – Vítkovice 2:3 (0:1 po s.n.) | Motor ČB – Kometa Brno 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Plzeň 6:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 20.02.2022, 15:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejový půst v Třinci ale moc dlouho trvat nebude. Již zítra, v pondělí 21. února 2022 se od 17 hodin, tj. 26 hodin po úvodním buly dnešního zápasu, odehraje utkání HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary. Třinečtí a karlovarští hokejisté si tak zkusí takový play-offový mód dvou zápasů ve dvou dnech. Hráči Energie dnes dokonce hráli na domácím ledě utkání s Pardubicemi (5:4) a čeká je náročná cesta k nejvzdálenějšímu extraligovému soupeři. Do zítřka se mějte hezky! (17:31:23)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 44:19
    Střely mimo 19:6
    Zblokované střely 20:7
    Hity 10:13
    Vhazování 24:33
    Trestné minuty 4:4
     
    Nejlepší hráči utkání: Ondřej Kovařčík – Jan Ordoš
     
    Zápas končí ve velkých emocích na domácí straně, zazněla však třetí siréna, a tak se na vítězství Liberce na ledě třineckých Ocelářů již nic nezmění. Liberečtí drželi prakticky celou třetí třetinu jednobrankové vedení, které si pojistili v závěru v přesilové hře brankou Michala Birnera. Domácí ještě minutu před koncem snížili dorážkou z předbrankového prostoru Michala Kovařčíka. Oceláři se již k další hře bez brankáře nedostali a do prázdné branky skóre pečetil Marek Zachar.
     
    Konec zápasu.
    59:32 Marek ZACHAR - 2:4
     
    59:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Třinecké publikum je sice velmi nespokojeno, protože dle jejich názoru došlo před brankou Liberce k faulu na Martina Růžičku v útočném pásmu, na rozhodnutí sudích na ledě se ale nic nemění. Gól MARKA ZACHARA, který ze středního pásma trefil prázdnou branku, platí. Bez asistence. Stav utkání 2:4.
     
    59:07
    Oceláři vyhráli buly a ihned posílají puk do útočného pásma. Mazanec míří na střídačku.
    59:00 Michal KOVAŘČÍK - 2:3
     
    59:00
    Třinec právě vstřelil branku!
    Že by jiskřička naděje pro domácí! Kundrátek na modré získal puk z rohu od Draveckého, poslal jej před branku, kde byl úplně volný, ale rychle dostoupený Nestrašil, ale práci za něj dodělal rychlýma rukama MICHAL KOVAŘČÍK. Asistence: Andrej Nestrašil. Stav utkání 2:3.
     
    58:32
    Oceláři ale mají velký problém se dostat na puk. A když to vypadalo, že se to podaří, tak Kundrátek na modré ztratil puk a je z toho boj se Zacharem za brankou.
     
    58:06
    Oceláři buly prohráli a Zachar prodloužil puk do středního pásma. Kotouč měl ale velkou rychlost, a tak doputoval za branku dřív, než jej dojel Růžička. Je to icing.
     
    57:58
    A je to tak! Třinečtí se staví k buly v útočném pásmu v šesti. Mazanec zůstává na hráčské lavici.
     
    122 sekund před třetí sirénou si domácí vybírají oddechový čas. Uvidíme, zda Marek Zadina nechá brankáře Mazance na lavici.
     
    57:58
    Vrána ze strany hledal před brankou Růžičku, ale jeho pokus byl zablokován Melanconem. Následně Pavelka kryje puk do lapačky a drobná rozmíška před jeho brankou nic nezmění na tom, že se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    57:40
    Zakázané uvolnění Ocelářů. Další vhazování před Mazancem.
    57:29 Michal BIRNER - 1:3
     
    57:29
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tohle může být velmi výrazný krok ke třem bodům pro Liberec. MICHAL BIRNER dostal nabito na modrou čáru a přestože si Mazanec na puk sáhl, kotouč končí ve třinecké síti. Asistence: Ladislav Šmíd. Stav utkání 1:3.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 13. O. Kovařčík (M. Doudera), 59. M. Kovařčík (A. Nestrašil) – 4. Ordoš (Derner, M. Zachar), 9. Rychlovský (Melancon, L. Šmíd), 58. Birner (L. Šmíd), 60. M. Zachar


    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – M. Adámek, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Teper, Zahradníček, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Hrehorčák – Svačina, A. Nestrašil, Kofroň – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký (A), Komorski, Bakoš.
    Trenér: Marek Zadina

    Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (Kváča) – L. Šmíd (A), Štibingr, M. Ivan, Melancon, Derner, Aubrecht, J. Šedivý – Birner (A), Filippi, Klepiš – Ordoš, Gríger, M. Zachar – A. Najman, P. Jelínek (C), Rychlovský – Faško-Rudáš, J. Šír, Klapka.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Hradil, T. Veselý – L. Kajínek, Axman

    Diváci: 3 158
    ocianews.com