Liberec – K. Vary 4:1 (kon.) | Sparta – Motor ČB 2:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Banes Motor České Budějovice
Středa 23.02.2022, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 55. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sparťané i budějovičtí hráči si užívají děkovačky se svými fanoušky. To je ode mě poslední informace z tohoto utkání, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit, na počtenou! (20:52:34)
     
    Máme dobojováno! Sparťané si ve třetí třetině pohlídali své vedení a i přes řadu šancí na straně soupeře brankář Matěj Machovský udržel čisté konto! Pražané tedy porazili Motor až na čtvrtý pokus v této sezoně a připsali si cenné tři body do tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Stoljarov uspěl na vhazování a v obranném pásmu Motoru byl u kotouče jako první obránce Šenkeřík. Motor to ještě zkusí, ale už mu nezbývá čas.
     
    59:47
    Tohle už sparťané zřejmě zvládnou. Budějovice podnikly další útočný výpad po pravé straně kluziště a Machovský raději podržel kotouč ve své výstroji.
     
    58:44
    Jindřich Abdul našel svou přihrávkou přes osu kluziště spoluhráče na kruhu, jehož ránu Machovský dokázal zastavit. Budějovice i nadále velmi tlačí.
     
    58:07
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Mezitím budějovický brankář znovu zamířil na střídačku a Budějovice to opět zkouší v šesti hráčích.
     
    57:54
    Uplynuly další vteřiny a sparťané jsou od tříbodového vítězství zase o něco blíž. Teď se Strmeň vrátil do své branky, jelikož se bude vhazovat v útočném pásmu Sparty.
     
    57:23
    Hosté tedy riskují s odkrytými zády! Jiří Novotný vyhrál vhazování v útočném pásmu a hosté chvíli kombinovali. Jeden ze sparťanů osvobodil svůj celek.
     
    57:15
    A pozor! Brankář Strmeň zamířil na střídačku, hosté to zkouší se šesti bruslaři v poli. Budějovičtí trenéři si berou oddechový čas.
     
    56:28
    Jiří Ondráček ještě bojoval o puk v rohu kluziště v útočném pásmu, ale proti připravené sparťanské obraně hosté neměli šanci. Kotouč letí na druhou stranu.
     
    56:10
    Nyní rozhodčí hru přerušil. Budějovičtí hokejisté poslali kotouč přes všechny čáry až na zakázané uvolnění a hra se vrátí zpátky před gólmana Strmeně.
     
    55:52
    Pech na vhazování tentokrát nebyl úspěšný a sparťané vzápětí poslali kotouč až na druhou stranu k budějovické brance. Hra pomalu plyne dál.
     
    55:39
    Jiří Novotný ve spolupráci s Jindřichem Abdulem se ještě pokusili vybojovat kotouč pro svůj tým, ale sparťané dostali puk alespoň do středního pásma.
     
    55:30
    Po komerční přestávce se vhazovalo v útočném pásmu. Pech zvládl buly pro svůj tým a následně se sparťané osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    54:32
    Jakub Valský v další šanci Motoru! Budějovický útočník svou střelou z kruhu ani tentokrát neuspěl, Machovský stále živí naději na čisté konto.
     
    54:08
    Motor znovu v útočném pásmu a hra je na krátkou chvíli přerušena. Utkání tady v O2 areně sleduje 9 110 diváků! Za malou chvíli se bude vhazovat u Machovského.
     
    53:13
    Jindřich Abdul odvedl opravdu velký kus práce, když se nejprve zbavil napadajícího protihráče a následně v klidu vyvezl kotouč do neutrální zóny.
     
    52:30
    Novotný neuspěl na vhazování útočném pásmu a sparťané dostal kotouč až na druhý konec kluziště k budějovickému brankáři. Hra pokračuje dál.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 10. R. Horák (Moravčík), 11. M. Řepík (Sobotka, Tomášek)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Hudáček) – Matuškin, Tomáš Dvořák, A. Polášek (A), M. Jandus, Jurčina, Moravčík, Mikliš – Tomášek, Sobotka (A), M. Řepík (C) – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – M. Forman, Vitouch, Z. Doležal – J. Strnad, Stoljarov, Dvořáček.
    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Maleček) – Percy, Piskáček (A), Šenkeřík, Bindulis, Štencel, Vráblík, Štich – Holec, Pech (A), Vondrka (C) – J. Ondráček, Koláček, Valský – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Abdul, J. Novotný, D. Voženílek.

    Rozhodčí: Šindel, Hradil – Kajínek, Lučan

    Diváci: 9 110
    ocianews.com