Liberec – K. Vary 4:1 (kon.) | Sparta – Motor ČB 2:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Banes Motor České Budějovice
Středa 23.02.2022, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 55. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Sparťané v aktuálním období po čtyřech výhrách v řadě dvakrát za sebou padli. Svěřenci koučů Josefa Jandače a Miloslava Hořavy nejprve neuspěli v Brně 1:2 a v domácím prostředí posléze nestačili na Vítkovice. Pražané sice v utkání dvakrát vedli, ale soupeř z Ostravy pokaždé vyrovnal a zápas překlopil na svou stranu v samostatných nájezdech. Dva body si připsal útočník Vladimír Sobotka a obnovenou premiéru si odbyl sparťanský navrátilec David Tomášek.
     
    České Budějovice prožívají velmi vydařenou sezonu a tým z jihu Čech pokukuje po nejlepší čtyřce. Motor v novém roce čítal skvělou sérii sedmi vyhraných zápasů v řadě, kterou přerušila až Mladá Boleslav. Budějovičtí neuspěli v Boleslavi 1:4, ale v dalším utkání najeli znovu na správnou vlnu. Parta kolem útočníka Martina Hanzla porazila na svém ledě brněnskou Kometu 3:1 a znovu se přiblížila na dostřel nejlepší čtyřce. V utkání se prosadil mimo jiné i zkušený veterán Lukáš Pech, jenž v aktuální sezoně nasbíral už přes padesát kanadských bodů.
    Prosadí se Koláček na Spartě?
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2021/22

    10. kolo: České Budějovice – Sparta 5:2
    25. kolo: České Budějovice – Sparta 2:0
    40. kolo: Sparta – České Budějovice 1:5

    Sparťané změřili síly s Motorem v aktuální sezoně už třikrát a pokaždé se z triumfu radovali hráči z jihu Čech. Ti nejprve zvítězili nad Spartou 5:2 a posléze přetlačili svého soka na svém ledě 2:0. Ve třetím vzájemném střetnutí Pražané znovu nebyli úspěšní, když Motor v Praze vstřelil pět branek a odvezl si domů tři body za výhru 5:1. Kdo z týmů bude úspěšnější ve čtvrtém vzájemném duelu?
     
    Hezký středeční podvečer u sledování Tipsport extraligy! Nejvyšší tuzemská hokejová soutěž má dnes na programu mimo jiné zápas 55. kola, v němž Sparta bude hostit v domácím prostředí České Budějovice. Utkání startuje v 18.30 hodin, přeji všem příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (J. Hudáček) – Matuškin, Tomáš Dvořák, A. Polášek (A), M. Jandus, Jurčina, Moravčík, Mikliš – Tomášek, Sobotka (A), M. Řepík (C) – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – M. Forman, Vitouch, Z. Doležal – J. Strnad, Stoljarov, Dvořáček.

    Motor České Budějovice: Strmeň (Maleček) – Percy, Piskáček (A), Šenkeřík, Bindulis, Štencel, Vráblík, Štich – Holec, Pech (A), Vondrka (C) – J. Ondráček, Koláček, Valský – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Abdul, J. Novotný, D. Voženílek.

    Rozhodčí: Šindel, Hradil – Kajínek, Lučan
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásný středeční podvečer u sledování Tipsport extraligy přímo z pražské O2 areny! Motor už vyjel na své rozbruslení, zatímco na Spartu zatím její fanoušci vyčkávají. Mezitím si můžete přečíst sestavy obou celků pro tento zápas.
     
    Domácí hokejisté už krouží po ledové ploše v maskáčových dresech, ve kterých odehrají tento zápas s Motorem a páteční utkání s Olomoucí. Motor si přivezl do hlavního města tradiční variantu dresů, na nichž převládá žlutá barva.
     
    Rozbruslení obou týmů před malou chvílí skončilo, do startu utkání zbývá už jen necelých dvacet minut. Tribuny v O2 areně se pomalu plní, dá se tedy očekávat velká návštěva.
     
    Kapitánem domácího týmu je tradičně zkušený útočník Michal Řepík, céčko na straně hostí vidíme na dresu útočníka Michala Vondrky. Jedničkou ve sparťanské brance je pro tento zápas Matěj Machovský, českobudějovickou branku bude hájit od úvodních minut Jan Strmeň.
     
    Sparťané míří za bouřlivého potlesku domácích příznivců na ledovou plochu, hostující hráči jsou již také zpátky ze své kabiny na ledě. Připraveni jsou mimo jiné i arbitři dnešního zápasu, utkání může odstartovat!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Sparťané vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu a přenesli hru na druhou stranu kluziště. Brankář Strmeň má za sebou první zákrok, hra je přerušena.
     
    00:25
    Sobotka nebyl úspěšný na vhazování v útočném pásmu a hosté dostali kotouč alespoň do středního pásma. Tam si kotouč přebírá Jiří Novotný.
     
    00:37
    Novotný si vzal kotouč na svou hokejku a hosté se snažili rychle přejít do útočného pásma. Jejich snahu zastavuje hvizd rozhodčího, píská se ofsajd.
     
    01:13
    Jakub Valský společně se svými spoluhráči ještě bojovali o kotouč v útočném pásmu u mantinelu, ale sparťané byli v souboji o puk úspěšnější.
     
    01:51
    Martin Hanzl napadal sparťanskou rozehrávku v hloubi útočného pásma, ale domácí hokejisté se i přesto dokázali vymanit a založit útočnou akci.
     
    02:32
    Velká šance hostí! Pech servíroval kotouč přes brankoviště volnému Vondrkovi, jemuž však střela příliš nesedla. Machovský nemusel zasahovat.
     
    03:10
    Martin Jandus nepřesně rozehrál v obranném pásmu a využít toho mohl útočník Novotný. Hostující forvard však nenašel své spoluhráče u mantinelu.
     
    03:48
    Jindřich Abdul nemohl pokračovat v akci, jelikož mu na poslední chvíli vypíchl kotouč ve středním pásmu jeden z vracejících se obránců Sparty. Hra pokračuje dál.
     
    04:28
    Martin Beránek v situaci dva na dva zkusil vystřelit, ale rána hostujícího útočníka byla nepřesná. Brankář Machovský mohl zůstat v klidu.
     
    05:03
    Hanzlova formace byla krátce usazena v útočném pásmu, nicméně svůj menší tlak nepřetavila v další ohrožení sparťanské branky. Následně je hra přerušena.
     
    05:22
    Miroslav Forman se tlačil do zakončení v útočném pásmu a jeho následná střela byla nepřesná, jelikož mířila o několik metrů vedle vzdálenější tyčky.
     
    05:49
    Lukáš Pech se dral mezi dva sparťanské obránce, kteří mu však dokázali odebrat kotouč z hokejky. Motor je ještě usazen v útočném pásmu.
     
    06:23
    To bylo hodně zajímavé! Vráblíkova prudká střela od modré čáry našla hruď Machovského, kteří neudržel kotouč ve své výstroji, ale domácí beci včas zapracovali.
     
    06:51
    Velká šance Motoru! Voženílek se vymanil z rohu kluziště a vzápětí našel volného spoluhráče v dobré pozici. Machovský se stihl přemístit.
     
    06:53
    Po komerční přestávce se vhazovalo v útočném pásmu hostí, kteří neuspěli na buly. Sparťané zásluhou Milana Jurčiny dostali kotouč do středního pásma.
     
    07:16
    Dvořák nahazoval kotouč od modré čáry a před brankou byl ještě připravený Tomášek! Strmeň byl však velmi pozorný a podržel kotouč ve své lapačce.
     
    07:23
    Moravčík přihrál Sobotkovi do hloubi útočného pásma a hostující pětice se chvílemi nevěděla rady, kudy najít cestu ven. Sudí nakonec signalizují faul.
     
    07:49
    Sparťané si jako první vyzkouší přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl obránce Petr Šenkeřík (CEB), jenž vyfasoval dvě trestné minuty za držení.
     
    08:10
    Tomášek připravoval z hranice brankoviště kotouč svým spoluhráčům, ale výbornou práci odvedl útočník Novotný. Hosté se vzápětí osvobozují.
     
    08:28
    Sobotkovi vypíchl kotouč vracející se obránce hostí a dopředu mohl vyrazit bývalý sparťan Pech! Šikovný útočník našetřil v útočném pásmu hostí cenné vteřinky.
     
    09:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté svou první přesilovou hru přeci jen využívají a jako první se ujímají vedení! Moravčík našel před brankou nehlídaného ROMANA HORÁKA, který svou hokejkou bez obtíží usměrnil kotouč do sítě. Asistence: Michal Moravčík.
    09:06 Roman HORÁK - 1:0
     
    09:43
    Genadij Stoljarov dostal varování na vhazování, které se muselo opakovat. Budějovičtí získali kotouč na své hokejky a podnikají útočný výpad.
     
    10:06
    Jiří Novotný v dobré rychlosti mířil na sparťanskou branku po levé straně kluziště a Machovský musel předvést pohotový zákrok. Skóre se nemění.
     
    10:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    A krátce po prvním sparťanském vstřeleném gólu se domácí hokejisté prosazují podruhé v utkání! Sobotka našel na kruhu připraveného MICHALA ŘEPÍKA, který přesnou střelou do horní části branky nedal budějovickému brankáři šanci zasáhnout. Asistence: Vladimír Sobotka, David Tomášek.
    10:51 Michal ŘEPÍK - 2:0
     
    11:35
    Budějovice však nechtějí zůstat pozadu a útočí! Pech hledal před brankou volného obránce Štencela, který však kotouč neusměrnil do sparťanské sítě.
     
    12:19
    Martin Beránek neudržel kotouč na útočné modré čáře a sparťané si vzápětí vzali puk na své hokejky. Oba týmy mezitím posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    13:00
    Abdul spěchal za kotoučem do útočného pásma a Novotný vzápětí vyslal střelu z levého kruhu pro vhazování. Novotného rána však nebyla přesná.
     
    13:42
    Sparťané se udrželi na kotouči v útočném pásmu a Sobotka kombinoval se svými spoluhráči. Budějovická pětice však tlak ze strany domácího týmu ustála.
     
    14:18
    David Tomášek nahodil kotouč ze středního pásma k mantinelu a sparťané chvíli kombinovali před budějovickým brankářem. Hosté už vyváží kotouč ven.
     
    14:53
    Michal Vondrka se rychle vrátil do obranného pásma a zablokoval hokejku jednomu ze sparťanských hráčů, který se chystal na střelu.
     
    15:28
    Jan Piskáček hledal ve středním pásmu rozjetého Karabáčka, ale hosté si ve své rozehrávce neporozuměli a kotouč míří až na zakázané uvolnění.
     
    15:58
    Polášek zastavil unikajícího útočníka Beránka a sparťané rychle vyvezli kotouč do středního pásma. Hraje se nahoru dolů, příliš přerušení nevidíme.
     
    16:43
    Šenkeříkovu tvrdou bombu od modré čáry zablokoval útočník Stoljarov. Sparťané dostávají kotouč do neutrální zóny a míří na střídačku.
     
    17:13
    Další velká šance Motoru! Pech znovu svými kličkami umotal sparťanského beka a vzápětí našel Valského. Druhý jmenovaný nemířil přesně.
     
    17:33
    Budějovičtí hokejisté zavítali do útočného pásma a před sparťanskou brankou byl aktivní Ondráček! Hostující forvard se k pořádnému zakončení nedostal.
     
    17:58
    Sparťané přenesli hru na druhou stranu kluziště a brankář Strmeň musel být znovu v pozoru! Budějovický gólman zasáhl a raději přerušil hru.
     
    18:15
    Domácí hokejisté dostali kotouč do branky, ale zřejmě to bylo už po odpískání. Nicméně sudí si ještě celou situaci jede zkontrolovat na video.
     
    18:15
    Je to tak, branka neplatí, sparťané tedy stále vedou o dvě branky a za malou chvíli se bude znovu vhazovat v útočném pásmu domácího celku.
     
    18:51
    Novotný se dral přes bránícího protihráče v útočném pásmu, ale sparťané byli v obranném pásmu úspěšnější a dostávají kotouč do neutrální zóny.
     
    19:19
    Poslední minuta první třetiny. Štencel musel rychle spěchat za kotoučem do obranného pásma a budějovický obránce celou situaci bez obtíží ustál.
     
    19:33
    Po zakázaném uvolnění na straně hostí se vhazovalo v útočném pásmu domácích a budějovický brankář znovu byl připravený na svém místě.
     
    19:42
    Sobotka uspěl na vhazování v útočném pásmu a Tomášek pokračoval v akci za brankou. Budějovičtí hráči byli dobře zformovaní a uklidili puk do bezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina nabídla svižný hokej na obou stranách a spokojenější odcházejí do kabiny určitě sparťané. Ti šli do vedení zásluhou Romana Horáka a náskok domácího týmu ještě navýšil Michal Řepík. Domácí hokejisté vedou po první třetině o dvě branky. Motor nehraje špatně, ale potřebuje střílet góly. Dočká se vstřelené branky ve druhé třetině?
     
    Další třetina začne přibližně v 19:25 hodin.
     
    Hráči už jsou zpátky ze svých kabin a krouží po ledové ploše, utkání může pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Lukáš Pech byl na vhazování ve středovém kruhu úspěšnější, ale hra je vzápětí přerušena. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže k brance Motoru.
     
    20:23
    Piskáček zvládl těžkou situaci za svou brankou, nicméně hosté si neporozuměli ve své rozehrávce a sudí píská zakázané uvolnění Motoru.
     
    20:30
    Miroslav Holec pomohl v obranném pásmu svým bekům, sparťané se ještě chvíli drželi v útočném pásmu, ale budějovická pětice krušné chvilky ustála.
     
    21:03
    Sobotka v přečíslení dva na jednoho hledal svého spoluhráče, ale přihrávku přes osu kluziště zablokoval vracející se obránce hostí.
     
    21:54
    Moravčík prudce nahodil kotouč za branku soupeře do útočného pásma, kde však byli hosté připravení a útočník Beránek vyváží kotouč do bezpečí.
     
    22:36
    Vráblík nezpracoval divokou přihrávku od svého spoluhráče, ale hosté i přesto nakonec dokázali vymanit do středního pásma. Hra pokračuj dál.
     
    23:10
    Velká šance hostí! Martin Beránek střílel úplně osamocen na levém kruhu pro vhazování, ale českobudějovický útočník zřejmě trefil tyčku.
     
    23:52
    Michal Řepík podržel kotouč u mantinelu a sparťané ještě na chvíli zaútočili. Šenkeřík se svými spoluhráči však odvedli dobrou práci a Strmeň mohl zůstat v klidu.
     
    24:43
    David Tomášek ustál náraz od budějovického obránce a hosté vzápětí získali kotouč na své hokejky. Vráblík poslal puk do středního pásma.
     
    25:18
    Tomáš Dvořák obdržel přihrávku do dobré pozice, nicméně sparťanský obránce si chtěl ještě svou pozici vylepšit, což mu hostující obránci už nedovolili.
     
    25:43
    Velké šance Sparty! Dvořák nejprve střílel na branku a posléze se jeden z domácích hráčů pokoušel zasunout kotouč po objetí branky. Neúspěšně.
     
    26:21
    Hosté zatlačili svého soupeře v útočném pásmu a byli blízko snížení! Před jedním z budějovických hráčů se otevřel prostor na střelu, která však byla zablokovaná.
     
    27:28
    Hraje se téměř bez přerušení, v posledních vteřinách měla pro změnu více ze hry Sparta. Brankář Strmeň raději přikryl kotouč v lapačce, následuje komerční přestávka.
     
    27:43
    Martin Hanzl uspěl na vhazování v obranném pásmu a Motor přenesl hru na druhou stranu. Sparťané v obraně dobře zapracovali a útočí hru na druhou stranu.
     
    27:53
    Pěkná souhra! David Tomášek si pohrál s kotoučem na hokejce a posléze našel Sobotku. Druhý jmenovaný střílel z mezikruží pouze do Strmeně.
     
    28:28
    Domácí hráči byli dlouho usazeni v útočném pásmu, ale v souboji o kotouč v rohu kluziště byli budějovičtí obránci úspěšnější a vyváží kotouč do bezpečí.
     
    29:15
    Petr Šenkeřík musel rychle spěchat zpátky do obranného pásma, aby zamezil dalšímu případnému útoku ze strany domácích. Budějovický bek vše zvládl.
     
    29:53
    Miroslav Forman objel branku a následně zkoušel zakončit! Sparťanský útočník neměl špatný úmysl, ale Strmeň byl na tuto střelu připravený.
     
    30:18
    Sparťané nemohli pokračovat ve své akce, jelikož rozhodčí přerušili hru. Dobrou práci odvedl také útočník Pech, který následně míří na střídačku.
     
    30:43
    Jiří Novotný ve spolupráci se svými obránci uklidnil hru a Motor mohl založit útočnou akci. Machovský svou hokejkou poslal kotouč k mantinelu do bezpečí.
     
    31:50
    A znovu Motor vystrkuje růžky! Jakub Valský po přejezdu útočné modré čáry vyzkoušel Machovského pozornost střelou zápěstím, domácí brankář zasáhl.
     
    31:52
    Horák držel kotouč na své hokejce pro ostatní spoluhráče, ale sparťané vzápětí půjdou pykat na trestnou lavici. Vyloučen je Erik Thorell (SPA) za hákování.
     
    32:02
    Motor se okamžitě usadil v útočném pásmu a kombinoval! Lukáš Pech zkusil Machovského překvapit střelou k kruhu, leč neúspěšně.
     
    32:59
    Hosté se nedokážou usadit na delší časový úsek v útočném pásmu, sparťané poslali už potřetí v krátkém sledu kotouč k brankáři Strmeňovi.
     
    33:21
    Motor se nevzdává a pokouší se proniknout do útočného pásma. Brankář Machovský však likviduje veškerou snahu budějovických hráčů, hra pokračuje.
     
    34:13
    Sparťané své oslabení ustáli a už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím se Motor pokusil znovu ohrozit Machovského branku, ale neúspěšně.
     
    34:30
    Po ubráněném oslabení mohli sparťané jít do tříbrankového trháku! Strnadova prudká rána ze strany našla pouze připraveného Strmeně.
     
    34:36
    Pech neuspěl na vhazování v obranném pásmu a sparťané zahrozili! Nebezpečná Matuškinova střela zaplula do připraveného náruče Strmeně.
     
    34:43
    Jiří Novotný neuspěl podobně jako předtím Pech na vhazování v obranném pásmu hostí a těžit z toho mohli sparťané. Formanova střela byla nepřesná.
     
    35:25
    Domácí hokejisté měli další velkou šanci, ale jeden ze sparťanů se nedokázal včas zorientovat před budějovickou brankou. Škoda pro domácí celek.
     
    36:03
    Velká šance také na druhé straně! Miroslav Holec osamocen před sparťanskou brankou nasměroval kotouč příliš vysoko.
     
    36:41
    Pech kombinoval s obráncem Vráblíkem, který nahodil puk od modré čáry směrem na soupeřovu branku, ale rána budějovického obránce nebyla přesná.
     
    37:09
    Sparťané zvládli vhazování v obranném pásmu a poslali kotouč na druhou stranu kluziště. Hosté uklidňují hru, kotouč si berou na svou hokejku Štencel.
     
    37:33
    Bindulis našel ve středním pásmu najetého spoluhráče, který však nepřešel přes bránícího protihráče. Oba týmy posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    37:56
    Dobrá akce v podání Václava Karabáčka! Šikovný útočník se zbavil posledního obránce Sparty a vzápětí ohrozil Machovského.
     
    38:35
    Karabáček tentokrát v obranné činnosti a krátce nato rozhodčí budou znovu vylučovat z hostujících řad. Na trestnou lavici usedl právě Václav Karabáček (CEB) za hákování.
     
    38:42
    Motor se v úvodu svého oslabení brání zatím velmi úspěšně. Vondrka ještě kontroloval svým pohledem letící kotouč, který vzápětí skončil mezi diváky.
     
    39:19
    Poslední minuta druhé třetiny. Tomášek poslal kotouč svému spoluhráči, ale sparťané si nerozuměli ve své rozehrávce a puk letí na druhou stranu k Machovskému.
     
    39:38
    Nyní je dokonce pískáno zakázané uvolnění domácího týmu, hra se vrací před Machovského. Tuto přesilovou hru si zřejmě sparťané za rámeček nedají.
     
    39:46
    Zdeněk Doležal ještě nahodil kotouč do útočného pásma a sparťané zkusili zaútočit. Střela od mantinelu však byla přesná, prostřední třetina končí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla stejně jako ta první několik šancí na obou stranách, nicméně oproti první třetině jsme žádnou další branku neviděli. Motor nevyužil v průběhu prostřední části přesilovou hru, stejně jako sparťané, kteří si část své početní výhody ještě přenesou do třetího dějství.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:15 hodin.
     
    Hráči jsou už zpátky ze svých kabin na ledové ploše, třetí třetina může odstartovat!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Vladimír Sobotka uspěl čistým způsobem na vhazování a sparťané ještě dohrávají svou přesilovou hru z konce druhého dějství. Hosté se zatím úspěšně brání.
     
    40:43
    Šenkeřík ustál souboj u mantinelu za svou brankou a budějovičtí hokejisté už hrají znovu v plném počtu hráčů na ledové ploše. Strmeň nemusel zasahovat.
     
    41:18
    Roman Horák dostal dobrou přihrávku a zkusil okamžitě vypálit. Střela sparťanského útočníka byla hodně prudká, ale budějovický gólman zasáhl.
     
    41:40
    Moravčík se dobře vrátil do obranného pásma, ale i přesto se Motor dostal do šance! Ondráčkova střela z kruhu našla pouze Machovského.
     
    42:20
    Daniel Voženílek obkroužil střední pásmo a založil novou útočnou akci. Štichovu ránu od modré čáry ještě tečoval jeden hráč, ale neúspěšně.
     
    42:46
    Motor pomalu zvyšuje obrátky a sparťané se soustředí zejména na ubránění svého náskoku. Nyní domácí hokejisté vyhazují kotouč na zakázané uvolnění.
     
    43:06
    Martin Hanzl našel před brankou svou nenápadnou přihrávkou obránce Šenkeříka, kterému však střela příliš nesedla a budějovický bek zklamaný míří na střídačku.
     
    43:52
    Vladimír Sobotka si vzal kotouč, nicméně zkušený útočník nepřihrával přesně ve středním pásmu. Budějovičtí hráči se pokouší s výsledkem něco udělat.
     
    44:20
    Pechova formace se dostala na krátkou chvíli do útočného pásma, ale u mantinelu byli úspěšnější sparťané, kteří dostávají puk do neutrální zóny.
     
    44:59
    Moravčík udělal pohyb na modré čáře a nahodil kotouč zpátky do hloubi útočného pásma. Tam však hosté zapracovali a oba týmy vzápětí střídají.
     
    45:27
    Voženílek se po odpískání jemně pošťuchoval s Formanem, ale oba hráči si nakonec vše vysvětlili v klidu. Následovat bude vhazování ve středovém kruhu.
     
    45:50
    Jindřich Abdul si zpracoval kotouč u mantinelu v obranném pásmu a Motor zavítal do útočného pásma. Sparťané pečlivě brání, Machovský nemusel zasahovat.
     
    46:08
    Teď už to bylo nebezpečnější! Voženílek zády k brance zkusil vystřelit a pokus budějovického útočníka zneškodnil svými betony Machovský.
     
    46:28
    Hra je znovu přerušena, následuje další komerční přestávka. Motor tlačí v útočném pásmu a snaží se o kontaktní branku, ale Machovský zatím drží čisté konto.
     
    46:32
    Genadij Stoljarov neuspěl na vhazování v obranném pásmu a brankář Machovský musel být v pozoru. Budějovičtí se ještě drží v útočném pásmu.
     
    46:55
    Piskáčkova prudká dělovka od modré čáry byla velmi nadějná a brankář Machovský téměř nic neviděl. Rána budějovického beka mířila nad branku.
     
    47:47
    Hosté založili další útočnou akci po levé straně, ale tentokrát se v útočném pásmu dlouho neohřáli. Tomášek obrací hru na opačnou stranu kluziště.
     
    48:10
    Strmeň musel řešit ve svém brankovišti menší závar, jelikož budějovický brankář musel zasahovat proti střele jednoho ze sparťanů. Hra je přerušena.
     
    48:23
    Tomáš Dvořák musel spěchat pro kotouč zpátky do obranného pásma a sparťané ještě založili následný protiútok. Budějovický brankář nemusel zasahovat.
     
    48:58
    Martin Beránek vybojoval svou aktivní hrou kotouč pro svůj tým a hosté zahrozili! Kotouč šel těsně nad branku, Machovský se za pukem jen ohlédl.
     
    49:51
    Stoljarov ještě napadal budějovickou rozehrávku, ale hosté se dostali do středního pásma. Valský ještě zkoušel zaútočit, nicméně Machovský přikryl puk pod lapačkou.
     
    50:28
    Miroslav Holec spolupracoval v útočném pásmu s Vondrkou a o pár vteřin později první jmenovaný netrefil zpětnou přihrávku od svého spoluhráče.
     
    51:13
    Vondrka zavezl kotouč do útočné zóny a na led skáče formace kolem Lukáše Pecha. Sparťané vyváží kotouč zásluhou obránce Moravčíka.
     
    51:38
    Jakub Valský měl oproti svému protihráči v útočném pásmu ke kotouči příliš daleko a rozhodčí pískají zakázané uvolnění na straně domácího celku.
     
    52:13
    Další velká šance Motoru, který se stále nemůže prosadit! Hanzl našel volného Piskáčka, který svou střelou neuspěl. Machovský drží Spartu.
     
    52:30
    Novotný neuspěl na vhazování útočném pásmu a sparťané dostal kotouč až na druhý konec kluziště k budějovickému brankáři. Hra pokračuje dál.
     
    53:13
    Jindřich Abdul odvedl opravdu velký kus práce, když se nejprve zbavil napadajícího protihráče a následně v klidu vyvezl kotouč do neutrální zóny.
     
    54:08
    Motor znovu v útočném pásmu a hra je na krátkou chvíli přerušena. Utkání tady v O2 areně sleduje 9 110 diváků! Za malou chvíli se bude vhazovat u Machovského.
     
    54:32
    Jakub Valský v další šanci Motoru! Budějovický útočník svou střelou z kruhu ani tentokrát neuspěl, Machovský stále živí naději na čisté konto.
     
    55:30
    Po komerční přestávce se vhazovalo v útočném pásmu. Pech zvládl buly pro svůj tým a následně se sparťané osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    55:39
    Jiří Novotný ve spolupráci s Jindřichem Abdulem se ještě pokusili vybojovat kotouč pro svůj tým, ale sparťané dostali puk alespoň do středního pásma.
     
    55:52
    Pech na vhazování tentokrát nebyl úspěšný a sparťané vzápětí poslali kotouč až na druhou stranu k budějovické brance. Hra pomalu plyne dál.
     
    56:10
    Nyní rozhodčí hru přerušil. Budějovičtí hokejisté poslali kotouč přes všechny čáry až na zakázané uvolnění a hra se vrátí zpátky před gólmana Strmeně.
     
    56:28
    Jiří Ondráček ještě bojoval o puk v rohu kluziště v útočném pásmu, ale proti připravené sparťanské obraně hosté neměli šanci. Kotouč letí na druhou stranu.
     
    57:15
    A pozor! Brankář Strmeň zamířil na střídačku, hosté to zkouší se šesti bruslaři v poli. Budějovičtí trenéři si berou oddechový čas.
     
    57:23
    Hosté tedy riskují s odkrytými zády! Jiří Novotný vyhrál vhazování v útočném pásmu a hosté chvíli kombinovali. Jeden ze sparťanů osvobodil svůj celek.
     
    57:54
    Uplynuly další vteřiny a sparťané jsou od tříbodového vítězství zase o něco blíž. Teď se Strmeň vrátil do své branky, jelikož se bude vhazovat v útočném pásmu Sparty.
     
    58:07
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Mezitím budějovický brankář znovu zamířil na střídačku a Budějovice to opět zkouší v šesti hráčích.
     
    58:44
    Jindřich Abdul našel svou přihrávkou přes osu kluziště spoluhráče na kruhu, jehož ránu Machovský dokázal zastavit. Budějovice i nadále velmi tlačí.
     
    59:47
    Tohle už sparťané zřejmě zvládnou. Budějovice podnikly další útočný výpad po pravé straně kluziště a Machovský raději podržel kotouč ve své výstroji.
     
    59:53
    Stoljarov uspěl na vhazování a v obranném pásmu Motoru byl u kotouče jako první obránce Šenkeřík. Motor to ještě zkusí, ale už mu nezbývá čas.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno! Sparťané si ve třetí třetině pohlídali své vedení a i přes řadu šancí na straně soupeře brankář Matěj Machovský udržel čisté konto! Pražané tedy porazili Motor až na čtvrtý pokus v této sezoně a připsali si cenné tři body do tabulky.
     
    Sparťané i budějovičtí hráči si užívají děkovačky se svými fanoušky. To je ode mě poslední informace z tohoto utkání, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit, na počtenou! (20:52:34)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 10. R. Horák (Moravčík), 11. M. Řepík (Sobotka, Tomášek)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Hudáček) – Matuškin, Tomáš Dvořák, A. Polášek (A), M. Jandus, Jurčina, Moravčík, Mikliš – Tomášek, Sobotka (A), M. Řepík (C) – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – M. Forman, Vitouch, Z. Doležal – J. Strnad, Stoljarov, Dvořáček.
    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Maleček) – Percy, Piskáček (A), Šenkeřík, Bindulis, Štencel, Vráblík, Štich – Holec, Pech (A), Vondrka (C) – J. Ondráček, Koláček, Valský – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Abdul, J. Novotný, D. Voženílek.

    Rozhodčí: Šindel, Hradil – Kajínek, Lučan

    Diváci: 9 110
    thejrc.org