Jihlava – Benátky n/J 7:4 (kon.) | Vsetín – Frýdek-M. 3:0 (kon.) | Poruba 2011 – Havířov 4:2 (kon.)
Litoměřice – Sokolov 6:4 (kon.) | Kadaň – Kolín 0:5 (kont.) | Přerov – Ústí n/L 5:2 (kon.)
Vrchlabí – Prostějov 4:2 (kon.) | Slavia – Třebíč 2:0 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 23.02.2022, 18:00Chance liga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Přerov se po siréně vrátil zpátky na koně a dnes zaslouženě vítězí, jelikož až na drobný párminutový výpadek byl lepším celkem. Ústecká obrana chybovala, Süss zavezl kotouč, vyslal střelu a důrazný Jiří Goiš zasouval puk do odkryté klece. Ústí pod tlakem znovu nebránilo, jak by mělo a Jan Süss to zkusil podruhé. Tentokráte však Hamalčík na jeho ránu nevyzrál a bylo to už 4:1. Zubři byli v laufu a pokračovali v jízdě za třemi body. V 53. minutě si Pechancovu přihrávku našla přesně nastavená hokejka Jakuba Kubeše a na opačné straně už pouze zmírnila ústeckou prohru trefa Michala Trávníčka. Já se s vámi z přerovské MEO Arény loučím a v pondělí se u 50. kola budu těšit! Na počtenou! (20:17:12)
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Jakub Svoboda si v samostatném úniku nepřišel při bekhendové kličce na Hamalčíka! Příliš ho to už však mrzet nemusí.
     
    58:51
    Domácí fanoušci již oslavují další vítězství, v MEO Aréně je prakticky rozhodnuto. Blíží se poslední minuta.
     
    57:56
    Ondřej Bláha se po domácím zaváhání na útočné modré řídil do nájezdu, soupeřova obrana jej ale dostihla, a tak Bláha vůbec nezakončil.
     
    57:25
    Posledních několik minut se hraje hlavně v pásmu Zubrů, nejde ale rozhodně o žádný válec ze strany ústeckého Slovanu.
    56:56 Michal TRÁVNÍČEK - 5:2
     
    56:56
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A hostům se také snížení daří. MICHAL TRÁVNÍČEK dostal díky mírně laxnímu přístupu domácí defenzivy dostatek prostoru a jemným zakončením přehodil Klimeše. Asistence: Daniel Vrdlovec.
     
    56:37
    Další vhazování před Klimešem. Ústí se snaží ještě nějakým způsobem zkorigovat přísný výsledek, zatímco Zubři už se nikam nehrnou.
     
    56:13
    Nadále sledujeme utkání velmi sporé na tresty, klasickou přesilovku měli k dispozici pouze jedinkrát Přerovští, kteří v 11. minutě uspěli.
     
    55:31
    Puk v ní vydolovali Zubři, Hrdinkova střela nebyla pro Hamalčíka problém.
     
    55:06
    Na mantinelu v pásmu hostů probíhá dlouhá přetlačovaná o puk, sudí ale zatím hru nepřerušili.
     
    54:28
    Milfait zkoušel z ostrého úhlu nahodit puk do skrumáže před Klimešem, skončil však za přispění domácí obrany pouze na boční síti.
     
    53:28
    Vrdlovec poslal puk letmým kotoučem do Klimešovy lapačky a vybojoval tak pro své spoluhráče alespoň vhazování v útočném pásmu.
    52:23 Jakub KUBEŠ - 5:1
     
    52:23
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí vedou už o čtyři branky a sedm a půl minuty před koncem je velmi pravděpodobně rozhodnuto o vítězi dnešního duelu! Antonín Pechanec našel od levého mantinelu JAKUBA KUBEŠE, který do prudké přihrávky vložil hůl pod správným úhlem. Díky tomu puk zamířil nechytatelně pod horní tyč. Asistence: Antonín Pechanec.
     
    51:33
    Snahy Martina Tůmy o vyslání přihrávky zpoza branky maří Ševčík, Ústecká akce však byla sehrána poměrně slušně. Jen tedy chyběl onen finální pas.
     
    50:12
    Havránek si nerozuměl s Trávníčkem a Ústí přichází o vybojované postavení v útočné třetině.
     
    49:44
    V rohu pásma domácích zůstal ležet Jan Dluhoš a hra je přerušena. Vypadá to však, že se z toho přerovský bek po odeznění bolesti rychle dostane.
     
    48:27
    Ofsajd hostů.
     
    48:04
    David Tůma mohl pro Slovan vykřesat naději, v samostatném úniku si ale na Klimeše nepřišel! Ten si jeho bekhendovou kličku přečetl a levou tyč si pohlídal.
     
    46:35
    Vhazování před Klimešem.
     
    45:48
    Šoustal se Süssem se mohli společně postarat o pátou branku! Řítili se do přečíslení, které mohlo skončit dalším gólem druhého jmenovaného, před tím než mohl zakončovat do odkryté branky, však puk vypíchl jeden z ústeckých hráčů, který s nataženou holí zachránil Ústí tygřím skokem! Skvělá práce dotyčného hráče Slovanu.
     
    45:24
    Za vlastní brankou čeká Tomáš Kudělka. Přerov se chystá na rozehrávku.
    43:38 Jan SÜSS - 4:1
     
    43:38
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí rychle zvyšují už na 4:1 a dělají důležitý krok k bodovému zisku! JAN SÜSS se opět nebál využít své rychlosti a troufnout si do sólo akce. Před sebou měl couvajícího beka, před kterým si pokryl kotouč a hbitou střelou zápěstím prostřelil Hamalčíka! Bez asistence.
     
    43:05
    Buly po pravici domácího gólmana Lukáše Klimeše.
     
    42:16
    Zubři jsou svojí aktivitou zpátky tam, kde byli před ústeckým snížením na 2:1. Ševčíkova střela od modré se otřela o Hamalčíkův beton a zamířila do rohu kluziště.
    40:53 Jiří GOIŠ - 3:1
     
    40:53
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři si berou tříbrankové vedení zpět! Ústecká obrana zaspala při střídání a prostor se na pravém křídle otevřel Janu Süssovi, který si sjel na střed, zbrzdil pohyb a vyslal na Hamalčíka střelu, kterou neudržel. Hostující defenziva si s volným pukem neporadila, čehož využil dojíždějící JIŘÍ GOIŠ. Ten zametl puk do odkryté branky. Asistence: Jan Süss.
     
    40:10
    Na buly uspěl Přerov.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zubři zkraje druhé třetiny zahrozili přečíslením Süsse se Šoustalem, první jmenovaný ale ztratil puk. Poprvé se v zápase vylučovalo až ve 23. minutě a domácí potvrdili, že se jim v přesilovkách konečně začalo dařit. Tomáš Šoustal vzal všechno na sebe, když si z rohu drze najel až před Hamalčíka a zasunul puk mezi jeho betony. Přerov byl dominujícím celkem, ústecké snížení ale přeci jen přišlo. O deset minut později totiž Štěpán Havránek se štěstím udržel modrou čáru, zbavil se tří Zubrů a poslal puk do volného místečka u Klimešovy tyče. Přerovští poměrně znejistěli, zato Ústí se dostalo do zápasu, a jak se mohlo zdát, že budeme sledovat kontrolovaný výkon Zubrů, tak ještě naopak není o ničem rozhodnuto. Celkově sledujeme velmi solidní hokejovou podívanou, která odpovídá blížícímu se konci základní části. Třetí třetina začne přibližně v 19:41.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    Goiš byl úplně sám před brankou, Krislovu střelu ale nedokázal tečovat! Hamalčík zasáhl.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:13
    Sledujeme opravdu velmi ubojovanou pasáž hry, obě mužstva si nevěnují ani centimetr ledu navíc.
     
    36:48
    Hra je pro přerovské postavení v brankovišti vykázána do středního pásma.
     
    36:34
    Hosté po první brance vycítili naději na nějaký bodový zisk a nyní předvádějí mnohem sebejistější výkon. Klimeš řešil v uplynulých čtyřech minutách takřka více nebezpečných situací než ve zbytku zápasu.
     
    34:39
    Jan Milfait se ze strany prodral před Klimeše a těžko říct, jak se mu to povedlo, v každém případě ale jeho pokus v pádu jen těsně minul horní růžek branky!
     
    33:59
    Hra se po ústeckém gólu poměrně roztáhla a otevřela. Hostům se rázem hledají cesty do útočné třetiny mnohem snadněji.
    32:41 Štěpán HAVRÁNEK - 2:1
     
    32:41
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ústecký Slovan se v zápase moc ke Klimešovi nedostával, nyní ale přichází jako blesk z čistého nebe snížení! ŠTĚPÁN HAVRÁNEK na modré nejprve nastřelil domácího hráče, pak si ale s letícím kotoučem poradil jako s horkým bramborem, zbavil se dvou soupeřů a po kličce obelstil i třetího Zubra. Vše zakončil přesnou střelou do volného místečka u Klimešovy tyče! Povedená práce hostujícího obránce! Bez asistence.
     
    32:19
    Buly po levici Hamalčíka.
     
    31:18
    Nevídaný moment a zachovaná duchapřítomnost Matouše Kratochvila. Ten v obranné třetině zlomil hůl, nakonec se ale při cestě na střídačku několika kopy bruslí zapojil i do rozehrávky. Jistě by se neztratil i ve fotbalových soutěžích.
     
    30:34
    Ústecký Slovan se dopouští zakázaného uvolnění. Hru čtyř proti čtyřem budeme sledovat ještě 65 sekund.
     
    30:12
    Jan Süss ted předvedl svůj technický um a ladně zavezl puk až do útočné třetiny. Hamalčík proti jeho střele zasáhl lapačkou poměrně nejistě.
     
    29:39
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jan Svoboda – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Daniel Jouza – 2 min., hrubost).
     
    29:08
    Jan Svoboda už se řítil do samostatného úniku, Jiří Drtina ale na jeho stahovačku vyzrál skluzem ze strany.
     
    28:27
    Domácí bek Robert Černý řídí rozehrávku z rohu vlastního pásma.
     
    27:21
    Trávníček poslal prudkou střelu mezi Klimešovy betony a ten si nebyl vůbec jistý, zda mu náhodou puk nevyplave za záda. Nakonec se tak ale nestalo a bude se pokračovat vhazováním po jeho levé ruce.
     
    26:55
    Zubři jsou v laufu a pořádně je nakopl také domácí kotel, který taktéž začal odvádět svoji práci poctivě. Ústečtí lepí jednu díru v obraně za druhou.
     
    26:36
    Další icing Slovanu.
     
    25:53
    Krásná souhra Dvořáka, Jakuba Svobody a Jana Svobody málem skončila třetím gólem, když na posledního jmenovaného v ostrém úhlu zívala odkrytá klec po křížné přihrávce, přerovská 25ka ale neuspěla!
     
    25:05
    Zakázané uvolnění Ústí.
    23:58 Tomáš ŠOUSTAL - 2:0
     
    23:58
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři potvrzují vylepšené přesilovky, které je trápily po celou sezonu, od nového roku v nich však podávají úplně jiné výkony a dále šponují svoje statistiky! TOMÁŠ ŠOUSTAL se proměnil v jednoho z tahounů přerovské ofenzivy a potvrdil to i teď, když vzal v rohu kluziště všechno na sebe a drzým průnikem až před branku zasunul puk mezi Hamalčíkovy betony! Bez asistence.
     
    23:48
    Kubeš napřáhl na levém kruhu, Hamalčík měl ale před sebou zcela čistý výhled, a tak neměl problémy zakročit.
     
    23:30
    Ústečtí ale domácí střelu blokují a vyhazují puk ke Klimešovi.
     
    23:21
    Zubři mají puk pevně ve svém držení a kombinují v útočné třetině.
     
    22:55
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Michal Simon – 2 min., podrážení).
     
    22:41
    Akci Slovanu zakončil Bernat, Klimeš sklidil ovace domácích tribun za zákrok lapačkou.
     
    21:33
    Vzápětí ještě nebezpečně tečoval obráncovu střelu Goiš, Hamalčík ji vytáhl betonem!
     
    21:25
    Süss se vyřítil do rychlého přečíslení se Šoustalem, se kterým si vyměnil puk, ten se mu ale při zpětné přihrávce zamotal mezi bruslemi, a tak nemohl velikou příležitost zakončit.
     
    20:39
    Do útoku ale prvně zamířil Slovan, jenž Klimešovu branku ostřeloval několika nepřesnými pokusy.
     
    20:06
    Ze zisku puku se ve středovém kruhu mohou těšit domácí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní třetina nabízela od prvních vteřin rychlý a dravý hokej, což jen potvrdilo důležitost zápasu pro obě strany. V diktování tempa ale začali mírně převažovat Zubři, kteří si vypěstovali několik gólovek. Když Hamalčíkovi vypadl puk, nebyl poblíž žádný v modrém dresu a stejně tak nemohl po přesném pasu Krisla skórovat ani Goiš. Situace v 11. minutě už ale první branku přinesla, když po Kudělkově střele Šoustalovo dorážení ve skrumáži odkrylo puk před brankou pro Antonína Pechance. To Klimeš si na opačné straně připisoval spíše rutinní zákroky, Ústí by tak určitě mělo na svých snahách přidat více, jelikož je přímo ohroženo barážovými duely. Druhá třetina začne přibližně v 18:51.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Poslední minuta prvního dějství je v plném proudu.
     
    18:15
    Zubři měli trochu problémy se vymotat od mantinelu z ústeckého napadání, nakonec ale v útočném pásmu setrvali dlouho, a tak mohl solidní střelu vyprodukovat Matouš Kratochvil. Hamalčík ji srazil svojí holí do rohu.
     
    17:15
    Slovan na buly opět úspěšný, bez váhání z nápřahu střílel Havránek. Klimeš znovu vítězem.
     
    17:09
    Ihned po buly střílel Martin Tůma, Klimeš kotouč schoval ve své výstroji.
     
    17:02
    Přerovská rozehrávka končí na zakázaném uvolnění.
     
    16:20
    David Tůma hledal zpoza branky Ondřeje Bláhu, ten ale dobré pozice nevyužil, když vůbec nezakončil.
     
    15:40
    Domácí mohou v klidu prostřídat, za brankou drží puk Jiří Krisl.
     
    15:07
    Trávníček zavezl puk do útočné třetiny a obkroužil hrazení, následná střela Havránka skončila na Klimešově betonu.
     
    14:32
    Jan Svoboda od zadního mantinelu rychle sklepl puk na jeho jmenovce a spoluhráče z první lajny Jakuba Svobodu. Hamalčík byl ale tváří v tvář na pravé tyči úspěšnější! Ústí nepředvádí ve své obraně vůbec dobrý výkon.
     
    14:07
    Další velká šance Přerova! Jeho čtvrtá lajna se velmi dobře prezentovala svojí hrou kolem branky, kde Sebera protečoval puk pod sebe na Indráka. Ten ale do prázdné branky s obráncem na zádech puk nedostal!
     
    13:11
    Další icing během krátké chvíle. Buly před Hamalčíkem.
     
    12:47
    Přerov tahá za delší konec lana. Svého soupeře tedy vyloženě nedrtí, Ústí se ale do žádného ohrožení Klimeše nedostává, zato domácí se už prezentovali více gólovkami.
     
    11:49
    A ten stejný prohřešek je odpískán i na druhé straně barikády.
     
    11:31
    Zakázané uvolnění hostujícího celku.
    10:30 Antonín PECHANEC - 1:0
     
    10:30
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři svého soupeře v poslední minutě pořádně sevřeli a po zásluze jdou do vedení! Hamalčík několik ran pochytal, v nekomfortní pozici byl ale na přerovské dorážky krátký. Kudělka si sjížděl blíž, naznačil střelu, ale nakonec vyčkal na vhodný moment k ráně do zahuštěného prostoru před brankou. Tam se snažil dorážet Šoustal, jenže nakonec puk vykoukl na ANTONÍNA PECHANCE, který jej zametl do odkryté branky! Asistence: Tomáš Šoustal, Tomáš Kudělka.
     
    08:51
    Na opačnou stranu zase založili rychlý útok po buly Zubři, kde těžkou střelu vyprodukoval Matouš Kratochvil. Vhazuje se tak zase na druhém konci kluziště.
     
    08:40
    Po levém křídle se šikovně protáhl Michal Simon, který zkoušel zakončovat přes couvajícího Kubeše. Domácí brankář na jeho střelu dobře viděl a schoval ji do lapačky.
     
    07:53
    Krisl z rohu našel nehlídaného Goiše, ten ale z prvního doteku nezakončil ideálně! Velká šance domácího celku!
     
    06:35
    Kubeš střílel rychle po buly do skrumáže, kde se angažoval rychlý Jan Svoboda a donutil Hamalčíka zasáhnout. Puk mu ale propadl a vyplaval za jeho záda před odkrytou branku, kde musela hostující obrana rychle reagovat, jelikož byla v přímém ohrožení!
     
    06:26
    Ústečtí špatně rozehráli, čeká je tak kvůli zakázanému uvolnění vhazování v jejich obranném pásmu.
     
    05:33
    Michal Simon už se dral do zajímavého úniku na Klimeše, ale zabrzdil jej hvizd čárového sudího pro ofsajd.
     
    04:38
    Zubři ukázali dvojici rychlých brejků po pokusech Davida Tůmy, hostující gólman ale zasahovat nemusel.
     
    03:52
    David Tůma měl dobrou pozici mezi kruhy, kde zvolil střelu přes Krisla, jeho hůl ale nasměrovala kotouč mimo ohrožení Klimeše.
     
    03:40
    Vhazování v pásmu Slovanu.
     
    03:31
    Hamalčíkovi vypadla střela Kratochvila z lapačky, nikde poblíž však nebyl žádný domácí hráč, který by mohl dorážet. Hamalčík tak puk přikryl a přerušil hru.
     
    02:50
    Zatím sledujeme poměrně rychlý hokej a dravé snahy obou útoků. Uvidíme, zda slibně vypadající tempo hry vydrží.
     
    01:49
    Krislovu střelu se pokoušeli tečovat zástupci třetího domácího útoku, puk ale proletěl pouze za branku Ústí.
     
    00:28
    Jakub Svoboda se ihned postaral o zajímavý průnik k Hamalčíkovi, hosté se musejí bránit prvnímu obléhání.
     
    00:06
    První vhazování vyšlo lépe hostům.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Utkání za malou chvíli začne. Na ledovou plochu se už sjíždí domácí celek v modrých dresech, hosté z Ústí dnes nastoupí ve žluté sadě.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Petrásek) – Kubeš, Kudělka, Černý, Hrdinka, Ševčík, Krisl, Dluhoš – Jak. Svoboda, M. Kratochvil, Jan Svoboda – Šoustal, Süss, Goiš – M. Svoboda, Pechanec, Doležal – Sebera, Dvořák, Indrák.

    HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík (Cikánek) – Drtina, Kottek, Brož, Havránek, Trefný, Mareš, Jasečko – Trávníček, Vrdlovec, Severa – O. Bláha, Urban, D. Tůma – M. Tůma, Milfait, Bernat – Jouza, Čermák, Simon.

    Rozhodčí: Ondráček, Vrba – Kleprlík, Kučera.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY:
    Chance liga 2021/2022:
    23. 10. 2021 | Přerov – Ústí | 2:1p
    27. 12. 2021 | Ústí – Přerov | 4:2
    23. 2. 2022 | Přerov – Ústí| -:-

    Chance liga 2020/2021:
    28. 11. 2020 | Přerov – Ústí | 4:0
    27. 2. 2021 | Ústí – Přerov | 4:6
     
    HC ZUBR Přerov
     
    HC Slovan Ústí nad Labem
     
    Hezký hokejový podvečer z přerovské MEO Arény, kde dnes od 18 hodin budeme sledovat utkání 48. kola v podobě souboje mezi domácím HC ZUBR Přerov a hostujícím mužstvem HC Slovan Ústí nad Labem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 11. Pechanec (T. Šoustal, Kudělka), 24. T. Šoustal, 41. Goiš (Süss), 44. Süss, 53. Kubeš (Pechanec) – 33. Š. Havránek, 57. Trávníček (Vrdlovec)


    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Petrásek) – Kubeš, Kudělka, R. Černý, Hrdinka, Ševčík, Krisl (C), Dluhoš – Jakub Svoboda, M. Kratochvil, Jan Svoboda – T. Šoustal, Süss, Goiš – Matěj Svoboda, Pechanec, T. Doležal (A) – Sebera, F. Dvořák, D. Indrák.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík (L. Cikánek) – J. Drtina (A), Kottek, Vladimír Brož (A), Š. Havránek, Trefný, E. Mareš, Jasečko – Trávníček (C), Vrdlovec, Severa – O. Bláha, T. Urban, D. Tůma – M. Tůma, Milfait, Bernat – Jouza, T. Čermák, M. Simon.

    Rozhodčí: Ondráček, Vrba – Kleprlík, Kučera
    thejrc.org