Kobra – Klatovy 5:4 (po pr.) | Tábor – Písek 6:5 (kon.) | Val. Meziříčí – Opava 4:1 (kon.)
Nový Jičín – Kopřivnice 4:3 (kon.) | Vel. Meziříčí – SHK Hodonín 9:4 (kon.) | Kometa Brno B – Žďár n/S 1:2 (kon.)
Děčín – Mostečtí Lvi 3:5 (kon.) | Bílina – Letňany 1:10 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Nová Paka 9:2 (kon.)
Jablonec n/N – Hronov 3:5 (kon.) | Příbram – Havlíčkův Brod 0:4 (kon.) | Řisuty – Cheb 6:2 (kon.)
konec
HC Bobři Valašské Meziříčí
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
HK Opava
Středa 23.02.2022, 18:00 • Zimní stadion Valašské Meziříčí • 2. liga skupina Východ • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    HK Opava

    Opava se poslední výhrou 3:0 v Hodoníně vyhoupla na čtvrté místo, které před ní patřilo Kometě, jistotu ale stále žádnou nemá. Pokud ve Valmezu zabojuje, stejně tak doma s Velkým Meziříčí, může ještě atakovat Kopřivnici na třetím místě. To by se však Tatra musela výsledkově přidusit, což je při její aktuální fazóně méně pravděpodobné.

    Slezan přidal ale až v posledních kolech, na přelomu ledna a února prohrál čtyřikrát v řadě, což mu jeho cíl výrazně oddálilo. Svěřenci trenére Tomáška za to bodovali ve všech svých třech posledních klání, naposledy navíc nad hodonínskými Drtiči, které porazili 3:0.

    Bodování Slezanu s přehledem vede Petr Wolf (17+27), který se pomalu přibližuje hranici 50 bodů za sezónu. V celkovém kanadském bodování skupiny Východ mu poté patří druhá příčka za hodonínským Tomášem Komínkem (27+23), kterého ještě teoreticky může přeskočit. Dalšími hráči, na které se může slezský klub bodově spoléhat je Tomáš Rousek (17+12) nebo Vlastimil Malina (7+21).

    Jasnou jedničkou žlutobílých je Dominik Piták, ten letos zasáhl už do 39 zápasů (2,41 inkasované branky na zápas) a je nejvytěžovanějším gólmanem východu. Do 6 klání nastoupil Jan Baldik (4,4 inkasované branky na zápas).

    Sestava z posledního utkání: Piták (Baldik) – Kocián, Šindelář (C), Peterka, Zouhar, Ficek, Zelenka, Thiel – Wolf (A), Malina (A), Rousek, Vašenka, Beránek, Vojtovič, Buršík, Horný, Kadula.
     
    HC Bobři Valašské Meziříčí

    Bobři si po prohře s Kopřivnicí zpravili chuť ve Žďáru nad Sázavou, kde již od první minuty zásluhou branky Jakuba Apolenáře vedli. Svůj náskok si už poté nenechali vzít a z Vysočiny dovezli výhru 3:1. Vyřazovací část mají valašskomeziříčští jistou už od poslední středy, kdy obrala Nový Jičín o jeden bod Opava, což ve výsledku zařídilo to, že druzí Ďáblové už nemohou Bobry jakkoliv přeskočit. I přes to, že Valaši v závěru už prakticky o nic nehrají, tak to rozhodně neznamená, že by nějak vypustili. Ba naopak, nyní je potřeba přidat jako nikdy předtím, o čem svědčí už velký náboj, se kterým se prezentovali soupeři Bobrů v posledních střetnutích.

    Nejlepším střelcem týmu je Jan Křivohlávek (19+19), který proti Plamenům vstřelil další branku, k té přidal i nahrávku. Bodování zase vede Lukáš Finsterle (13+27).

    David Sachr stále předvádí velice uspokojivé výkony (2,1 inkasované branky na zápas). Na dálku svádí boj s příbramským Petrem Jirouškem (1,87 inkasované branky na zápas) a táborským Tadeášem Dvořákem (1,90 inkasované branky na zápas) o místo nejlepšího brankáře v celé 2. lize.

    Sestava z posledního utkání: Sachr (Slovák) – Báchor (A), Gabrhelík, Ďurkáč, Kuchařík, Hanák, Holiš – Finsterle, Vávra, Pořický (C) – Apolenář, Křivohlávek, Andris – Kozubík, Dobša, Vavřík – D. Stodůlka.
     
    Jak to vypadá v tabulce 2. ligy východ?

    Tatra si po poslední tříbodové výhře nad Kometou zajistila jistou účast v play-off a je tak zřejmé, že se o poslední volnou pozici popere Opava (58 bodů), Brno (57 bodů) a Žďár nad Sázavou (57 bodů). Poslední kola budou tak rozhodně velice zajímavá.

    Pro Velké Meziříčí jistě končí sezóna už po základní části, poslední Hodonín se zase popere o svou druholigovou příslušnost v play-down.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Slovák) – Báchor (A), Vosátko, Ďurkáč, J. Jenáček, Holiš, Gabrhelík, Kamas – Finsterle, Vávra (A), Pořický (C) – Andris, Křivohlávek, Apolenář – Kuchařík, Vavřík, Dobša – Kozubík, D. Stodůlka

    Trenér: Lukáš Plšek

    HK Opava: Piták (Baldik) – Thiel, Šindelář (C), Peterka, Ficek, Zelenka, Kocián, Zouhar – Wolf (A), Malina (A), Kadula, Buršík, Rousek, Beránek, Horný, Vojtovič, Vášenka, Římský

    Trenér: Aleš Tomášek

    Rozhodčí: Rapák – Vengřín, Veselý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Na buly úspěšnější hosté. Wolf ihned poslal puk obráncům, ti zkusili rozehrát. První pokus ale končí icingem.
     
    00:31
    Pořický vyjel s pukem ze středního pásma až k pravému kruhu. Ve střele mu ale bránil jeden o obránců a Pořický se tak rozhodl nahrávat. Přihrávka byla ale zablokována.
     
    01:03
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Bobři z protiútoku ihned otevírají skóre. Po střele Ďurkáče tečoval puk u branky JAN KŘIVOHLÁVEK. Asistence: Jakub Ďurkáč, Jakub Apolenář.
     
    02:43
    Slezan je více u puku a snaží se tlačit Bobry v obranném pásmu. Valaši se po necelé minutě hry v obraně posouvají dopředu. Další pokus Křivohlávka chytá Piták.
     
    03:22
    Opava po vyhraném buly zahájila cestu dopředu. Vášenka poslal kotouč na Sachra, který jej vyhodil do sítě nad mantinely.
     
    03:40
    Kozubík se ujal puku, posunul hru dopředu, Sám se ocitl až před Pitákem ale blokován obráncem Slezanu nezakončil. V souboji u kotouč za branou také neúspěšný.
     
    04:19
    Buršík zavedl puk přes střed, mezi kruhy jej ale zastavili Valaši. Bobří první lajna Vávra, Pořický, Finsterle se na chvíli zastavila před Pitákem, ten má po teči Vávry další zákrok.
     
    04:54
    Opava se zatím marně snaží dostat puk na delší dobu blíže Sachrovi. Bobří obrana ale drží.
     
    05:34
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Jakub Apolenář získal puk před vlastní branou a poslal dopředu své dva spoluhráče. Tomáš Andris od hostující střídačky nahrál JANU KŘIVOHLÁVKOVI. Jeho střelu ještě Piták odrazil, na dorážku ale nedosáhl. Asistence: Tomáš Andris, Jakub Apolenář.
     
    05:35
    Opava po neuspokojivém začátku žádá o oddechový čas!
     
    06:55
    Bobři opět u brány hostí. Nahrávka na Finsterleho ale byla hokejkou vytečována na střídačku Opavy. Také Baldik má zákrok, neboť jej za dřívky chytl do své lapačky.
     
    07:59
    Opava se marně snaží ujmout puku. Křivohlávek ve středu bojoval s Vojtovičem, ten následně upadl, ale hrálo se dál.
     
    08:56
    Valaši Slezanům moc prostoru ke hře nenechávají. Kozubík vybojoval puk zabranou, čekající na Stodůlka jej však nezachytil a Opava se může posunout dopředu.
     
    10:08
    Sachr si připsal další zákrok, na buly po jeho pravici úspěšní domácí. Ti se pokusili o rozehrávku, Opavští ji ale rychle zastavili, vydali se do protiútoku, Brankář domácích znovu chytá.
     
    10:56
    Opava vyhrála buly ve středním pásmu. Kadula bojuje o puk v rohu, Wolf čeká před brankou.
     
    11:48
    Menšího tlaku Slezan nevyužil, u kotouče jsou zase Bobři. Pitáka rozpohyboval u branky Vavřík.
     
    12:27
    Hosté se dokázali rychle posunout na druhou stranu hřiště, Vášenka prověřil pozornost Sachra, ten je ale stále 100%.
     
    12:50
    Buršík z bezprostřední blízkosti dorážel před domácím brankářem, ten betony vyrazil.
     
    12:51
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Vosátko – 2 min., nedovolené bránění).
     
    13:32
    Slezané si nahrávají na modré, Wolf krouží podél mantinelu. Křivohlávkovi se daří puk zachytil a posunout za lajnu.
     
    14:06
    Opava vyslala první přesilovkovou střelu na Sachra, mladý gólman pravým betonem vyrazil.
     
    14:51
    Bobři v plném počtu, Vosátko odjíždí ihned střídat.
     
    15:34
    Nahození hráče Bobrů od hostující střídačky Pitáka nezaskočilo. Vávra zkusil poslat po ledě puk za za brankáře jednou, po objetí branky podruhé. Při bránění Opavy ale došlo k faulu, bude se vylučovat.
     
    15:50
    Vyloučení v týmu HK Opava (Peterka – 2 min., sekání).
     
    16:45
    Apolenář sám v útočném pásmu zlobil opavského hráče, ten nakonec vyhazuje. Bobři se hned ujali puku. Andris s Křivohlávkem si nahrávali u modré a chystali se na střelu, ovšem arbitr nakonec přerušuje hru. Je pískáno postavení útočícího hráče v brankovišti, o které se zasloužil Jakub Apolenář.
     
    17:50
    Slezan v plném počtu.
     
    18:14
    Babrhelík za brankou nahrál na Holiše, toho ale překvapil Buršík. Hráč Slezanu kotouč nezískal a Valaši tak mohli zahájit rychlý přesun do útoku. Před Pitákem se nahromadila skupinka hráčů, halou se ozval zvuk nárazu kotouče na beton.
     
    19:13
    Bobři vyhodili puk z branného pásma, dopředu se uvolnil Pořický, před ním za kotoučem dojížděl Vášenka. Úspěšnější nakonec opavský hráč, ovšem vyhazuje na icing.
     
    19:50
    Po vhazování před Pitákem dostal puk u modré Jenáček, který ihned prověřil brankářovu pozornost.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou velice svižnou první třetinu. Domácí vyslali na hostující branku celkem 9 střel, pouze o jednu méně Opava. Hned v druhé minutě otevřel skóre Jan Křivohlávek, zanedlouho slavil druhou trefu. Slezan se poté snažil déle udržet v útočné třetině, Sachra více potrápil až v závěru, ovšem úspěšnost střelby hostí je stále nula.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Na buly úspěšnější Opava, po ztrátě puku se ale k první střele dostal Finsterle.
     
    21:10
    Bobři vyvíjí tlak u opavské branky. Po chvilce je ale u puku více Slezan, ovšem pouze brání ve své třetině.
     
    22:35
    Šindelář trápil Bobry za vlastní branou. Vzápětí se Slezan znovu dostal ke střele, pozorný Sachr ale chytá lapačkou.
     
    23:47
    Pořický dostal mezi kruhy nahrávku a vystřelil svou pevnou pověstnou střelou. Halou se ozval zvuk tyče, kotouč se odrazil do sítě.
     
    24:24
    Apolenář stínil před brankou soupeře, Bobři ale puk blíže nedostali. Za chvíli měl tentýž hráč velkou možnost zakončit do prázdné, Piták ležel vedle branky. Mladý forvard se ale včas nezorientoval a navíc byl blokován jedním z obránců soupepeře. Oslava branky se tak musí minimálně odložit.
     
    25:38
    Malina získal ve středu puk, do útoku poslal Kalinu. Útočník byl při prvním pokusu zastaven, napodruhé mu to už ale vyšlo. Dostal se nebezpečně blízko Sachra, který nakonec kotouč hokejkou vyrazili.
     
    26:18
    Ďurkáč poslal od modré tvrdou střelu na brankáře, stadionem šel slyšet zvuk nárazu do chráničů. Piták puk nakonec drží v náruči.
     
    27:29
    Opava uklidnila hru, hnána podporou hostujících fanoušku se pokusila o posun dopředu. Nahozený puk nakonec končí na zakázaném uvolnění a bude se znovu vhazovat před hostujícím brankářem.
     
    28:09
    Bobři vyhodili puk do útočné třetiny. Kozubík bojoval o kotouč v rohu, ten poté získal Vavřík, který jej bekhendem odrazil na brankáře, Pozorný maskovaný muž Opavy chytá.
     
    28:32
    Vávra se zastavil s pukem u modré, pořádně se napřáhl a zkusil vystřelit. Puk mu ale nesedl, pouze pomalu klouzal k brankáři, kde byl ihned zastaven.
     
    28:58
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Finsterle – 2 min., hákování).
     
    29:30
    U puku jsou zatím více Bobři, posouvají se dopředu.
     
    29:41
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    HATTRICK dovršil ve vlastním oslabení JAN KŘIVOHLÁVEK střelou do vikýře. Bobři ujeli opavské obraně a potrestali ji dalším navýšením skóre. Bez asistence.
     
    30:58
    Bobři v plném počtu. Finsterle se hned zapojuje do hry.
     
    31:41
    Vojtovič ujel Bobrům a úplně volný se ocitl před Sachrem. Střela ale letěla přímo na brankářův hrudník, který ji kryje v náruči.
     
    32:13
    Navýšení Valachy velice nabudilo, bojovně se posunují dopředu a hosty moc u hry nenechávají.
     
    32:43
    Slezan se po delší době dostal ve více lidech do útoku, jeho akci ale překazil ofsajd.
     
    33:24
    Holiš od dvířek vlastní trestné vystřelil do Pitákova pravého rohu, brankář ramenem vyhodil.
     
    33:59
    Vojtovič před Sachrem zakončoval, pozorný brankář ale i na dorážku stačil.
     
    34:20
    Finsterle s obráncem Vosátkem napadli Opavu u vlastní hostující branky. Vosátko rychle vystřelil, brankář odráží. Po menší přetahované o puk v brankovišti se zde schyluje k menší výměně názorů.
     
    34:32
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Finsterle – 2 min. hrubost).
    Vyloučení v týmu HK Opava (Kocián – 2 min. hrubost).
     
    36:04
    Bobři mohli zakončovat do prázdné branky, puk jim ale rychle ujel a ke gólu nedošlo.
     
    36:32
    Oba týmy hrají v plném počtu, ovšem bude se znovu vylučovat na opavské straně.
     
    36:52
    Vyloučení v týmu HK Opava (Zelenka – 2 min., podrážení).
     
    36:57
    Opava po vhazování u vlastní branky hned vyhazuje, Finsterle puk nedohonil. Šindelář vyslal střelu na Sachra, který nakonec vyrážečkou zasahuje.
     
    38:12
    Jenáček z mezikruží vystřeli vedle klece, odražený puk od mantinelu za brankou se znovu dostal blíže k brankovišti. Dorážka mu ale nevyšla.
     
    38:58
    Slezané v plném počtu.
     
    39:13
    Gabrhelík nahrál dopředu na rozjetého Kozubíka. Tomu se puk nešikovně odrazil od brusle, vepředu už byl ale Vavřík. Celá akce končím ofsajdovým postavením.
     
    39:54
    Opavští se vydali sami dva na Sachra, bránil pouze osamocený Holiš. Jeden z hráčů Slezanu zakončil, brankář domácích chytá.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou znovu velice svižnou druhou třetinu, ve které přidali Bobři další branku. Hattrick dovršil střelou do vikýře Jan Křivohlávek. Opava se později snažila vyvíjet tlak, k několika dobrým šancím se také dostala, produktivita ale vázne. K mnoha šancím se dostal Bušík, který potrápil Sachra hned několika střelami z blízka, ale maskovaný muž stále drží.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Na buly znovu lepší Opava. Po rychlém útoku ale ztratila puk za branou soupeře a Valaši se vysunuli dopředu. Slezan se ale nenechal ´, za chvíli byl znova u Sachra, který si připisuje další zákrok.
     
    40:48
    Andris s Křivohlávkem vyjeli dopředu, druhý jmenovaný zkusil nahrát po své pravici. Zde ale žádný z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    41:39
    Valaši udrželi pásmo, ve skupince před brankovištěm ohrozili PItáka. Ten jeden z pokusů skryl mez betony.
     
    42:31
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezan se z protiútoku dokázal ve více hráčích dostat dopředu. Po nahrávce Tomáše Rouska propálil puk za Sachra PETR WOLF a snižuje tak na rozdíl dvou branek. Asistence: Tomáš Rousek, Adam Zouhar.
     
    43:43
    Vojtovič napadal obránce Bobrů za jejich svatyní. Gabrhelík ale s poklidem rozehrál a Valaši se tak znovu drží v útoku. Zouhar na vteřinu vyhodil kotouč za modrou, Báchor ale dostal černý kus pryže rychle zpátky. Bobři se ale puku nemohli ujmout, byli by tak v ofsajdovém postavení.
     
    44:40
    Buly na opavské straně vyhráli hosté, hned se posunulo dopředu. Z protiútoku ale puk dostal před gólmana Vávra, Šindelář kotouč na poslední chvíli z prostoru před brankou vyhodil.
     
    46:03
    Ďurkáč objel hostující branku, Opava se puku rychle zmocnila a vyhodila jej do bezpečí.
     
    46:46
    Valaši pomalu rozehrávají z vlastního pásma. Dobša se ujmul puku s úmyslem dostat se blíže dostat puk blíže brance. Hra se ale pozastavuje, neboť jeden z opavských tvrdě fauloval Kuchaříka. Ten v bolestech leží na zemi.
     
    47:13
    Vyloučení v týmu HK Opava (Zelenka – 5 min., faul kolenem + osobní trest do konce utkání, faul kolenem).
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Gabrhelík – 2 min., hrubost).
     
    48:45
    Kozubík získal puk za modrou a vydal se úplně sám na brankáře. Piták jeho kličku zneškodnil.
     
    49:15
    Valmez v plném počtu.
     
    49:44
    Ďurkáč z levého kruhu vystřelil vedle branky, dorážka byla k dispozici, ale Bobři ji ve zmatku nevyužili. Puk jde znovu na Ďurkáče.
     
    49:59
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Obránce JAKUB ĎURKÁČ znovu napřáhl a tentokrát neomylně po zemi prostřelil brankáře Pitáka. Asistence: Jan Křivohlávek, Tomáš Andris.
     
    50:09
    Opava si zřejmě vyřizuje flustraci z inkasované branky. Za brankou tentokrát leží střelec poslední branky Ďurkáč. Faul se ale nepíská, hraje se dál.
     
    52:19
    Valaši tlačí Opavu u její branky, měli další možnost zakončit do odkryté branky.
     
    52:37
    Nahrávku Kamase mezi kruhy tečoval Křivohlávek, puk nakonec spadl vedle tyče, brankář bez zákroku. Slezan se znovu snažil ujmout kusu černé pryže, ovšem tvrdá hra je znovu potrestána.
     
    52:55
    Vyloučení v týmu HK Opava (Thiel – 2 min., držení).
     
    53:30
    Andris nahrál do pravého kruhu Ďurkáčovi, který vyslal tvrdou střelu za branku. Zanedlouho jej od modré napodobil Křivohlávek, Valaši si u slezské branky otevřeli střelnici.
     
    54:34
    Finsterle dostal puk k pravému kruhu, nahrál na druhou stranu na Vávru, následuje další tvrdá střela z jeho hole.
     
    55:28
    Kozubík sám prověřil Pitákovu pozornost, Bobři nyní hodně pálí směrem na tři tyče soupeře.
     
    56:20
    Šindelář vyjel s pukem za modrou, po chvíli se ale musel vracet znovu zpátky. Bobři se ujali puku a posunují hru za brankářem Opavy. Po meším souboji v rohu kolbiště se bude znovu vylučovat, tentokrát na straně domácích.
     
    56:47
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Ďurkáč – 2 min., sekání).
     
    57:29
    Vosátko vyhazuje, Opava ale nemá problém hned založit nový útok.
     
    58:09
    Slezan tlačil u soupeřovy branky, Šindelář mohl zakončovat z první, ovšem nakonec se rozhodl o nahrávku mezi kruhy. Zde celá akce skončila, obránce Bobrů už je navíc z trestné zpátky ve hře.
     
    58:58
    Vhazování u Sachra vyhráli hosté, Kocián vyslal puk na Sachrovu vyrážečku, mladý brankář s poklidem vyrazil do plexiskla za brankou.
     
    Konec zápasu. (20:05:16)

    Jan Kozák

    Branky a nahrávky: 2. Křivohlávek (Ďurkáč, Apolenář), 6. Křivohlávek (Andris, Apolenář), 30. Křivohlávek, 50. Ďurkáč (Křivohlávek, Andris) – 43. Wolf (Rousek, Zouhar)


    HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Slovák) – Báchor (A), Vosátko, Ďurkáč, J. Jenáček, Holiš, Gabrhelík, Kamas – Finsterle, Vávra (A), Pořický (C) – Andris, Křivohlávek, Apolenář – Kuchařík, Vavřík, Dobša – Kozubík, D. Stodůlka

    Trenér: Lukáš Plšek

    HK Opava: Piták (Baldik) – Thiel, Šindelář (C), Peterka, Ficek, Zelenka, Kocián, Zouhar – Wolf (A), Malina (A), Kadula, Buršík, Rousek, Beránek, Horný, Vojtovič, Vášenka, Římský

    Trenér: Aleš Tomášek

    Rozhodčí: Rapák – Vengřín, Veselý

    Diváci: 302
    bahis siteleri