Detroit – Colorado 2:5 (kon.) | Montreal – Buffalo 4:0 (kon.) | Tampa – Edmonton 5:3 (kon.)
Dallas – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Arizona – Los Angeles 2:3 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Edmonton Oilers
Čtvrtek 24.02.2022, 01:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:57 Nikita KUČEROV - 5:3
     
    59:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tři sekundy před koncem potvrzuje vítězství Tampy NIKITA KUČEROV! Ten po rozehrávce soupeře u branky vypíchl kotouč jednomu z hráčů a následně ho z úhlu perfektní střelou ještě dostal do branky. Bez asistence.
    49:39 Connor MCDAVID - 4:3
     
    49:39
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak toto byla naprostá paráda v podání nejlepšího hokejisty na světě, CONNORA MCDAVIDA, ale i celého Edmontonu. Ten totiž sehrál parádní kombinaci, kterou McDavid zakončil střelou. Ta by možná neměla šanci na úspěch, jenže McDavid před ní předvedl ještě krásné stažení kotouče, čímž zmátl soupeřova obránce i brankáře a vmetl kotouč do branky. Asistence: Zach Hyman a Leon Draisaitl.
    37:12 Zach HYMAN - 4:2
     
    37:12
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak pozor, hosté se ještě rozhodně nevzdávají! Tampa opět vůbec nehlídala zadní část a zase propadla v obraně. Tentokrát už to ale dokázal potrestat ZACH HYMAN, který si sjel před branku, parádně si přehodil kotouč do bekhendu, poslal Vasilevského "na pátek" a vhodil bekhenem kotouč dovnitř branky. Asistence: Leon Draisaitl.
    35:24 Corey PERRY - 4:1
     
    35:24
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning nakonec využívají přesilovou hru! Zezadu se kotouč dostal před branku, kde byl úplně volný Sergačjov. Ten rychle vypálil a snad by i sám dal gól, ovšem před brankou dal ještě puku malinkatou tečí směr COREY PERRY. Pro něj se jednalo o čtyřstý kariérní gól v NHL, což pak náležitě oslavil se spoluhráči u střídačky. Asistence: Michail Sergačjov a Pat Maroon.
    30:48 Brayden POINT - 3:1
     
    30:48
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají výhodu při signalizovaném faulu! BRAYDEN POINT se zjevil u levé tyčky a dokázal přes beton mezírkou právě u tyčky procedit kotouč do branky. Asistence: Nikita Kučerov a Ondřej Palát.
    19:46 Steven STAMKOS - 2:1
     
    19:46
    Tampa právě vstřelila branku!
    Jako blesk z čistého nebe přišel tento gól! STEVEN STAMKOS se otočil s kotoučem a z ničeho nic vypálil. Kotouč nasměroval přímo do levé šibenice, kde byl jen maličký prostor. Asistence: Alex Killorn a Michail Sergačjov.
    18:10 Connor MCDAVID - 1:1
     
    18:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    tak to bylo bleskové využití přesilovky, ovšem v podání Oilers a ne blesků. CONNOR MCDAVID vypadal, že bude přihrávat. Nakonec to ale vzal sám na sebe a z pravé strany vyslal parádní střelu ke vzdálenější tyči, na kterou neměl ruský brankář ve službách Tampy nárok. Asistence: Tyson Barrie a Leon Draisaitl.
    11:57 Anthony CIRELLI - 1:0
     
    11:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Po velké šanci hostů jdou do vedení domácí! ANTHONY CIRELLI zavezl kotouč před branku, kde ho zkusil usměrnit na vzdálenější tyčku. To se nepovedlo, puk se odrazil od betonu gólmana, ale dojíždějící hráč hostů si ho nechtěně bruslí srazil do branky. Asistence: Pat Maroon.

    Jiří Polášek

    Branky a nahrávky: 12. Cirelli (Maroon), 20. Stamkos (Killorn, Sergačjov), 31. B. Point (Kučerov, Palát), 36. Perry (Sergačjov, Maroon), 60. Kučerov – 19. McDavid (Barrie, Draisaitl), 38. Hyman (Draisaitl), 50. McDavid (Hyman, Draisaitl)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Sergačjov, Hedman, Černák, McDonagh (A), C. Foote, Rutta – Kučerov, B. Point, Palát – M. Joseph, Stamkos (C), Killorn (A) – T. Raddysh, Cirelli, Colton – Perry, Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper

    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Bouchard, Nurse, Ceci, Lagesson, Barrie, Niemeläinen – Hyman, McDavid, R. McLeod – Yamamoto, Draisaitl, E. Kane – D. Ryan, Nugent-Hopkins, Foegele – Benson, Sceviour, Devin Shore.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Rozhodčí: K. Sutherland , s. Kozari
    bahis siteleri