Motor ČB – Litvínov 1:6 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 4:2 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 5:3 (kon.)
Zlín – Třinec 1:4 (kon.) | Liberec – Plzeň 1:0 (kon.) | Kladno – Pardubice 3:1 (kon.)
Sparta – Olomouc 6:3 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
1:6 (1:2, 0:2, 0:2)
HC VERVA Litvínov
Pátek 25.02.2022, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 56. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Pokud možno, přejeme hezký páteční večer. V Budvar aréne se představí Motor proti severočeskému Litvínovu. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30.
     


    HC VERVA Litvínov

    Netřeba dlouho rozebírat, že letošní sezona severočeskému celku prostě nevyšla a bude na ní chtít zapomenout. A stále taky doufá, že ho nepoznamená dlouhodobě. Verva se snaží vyhnout sestupu, seč to jde, zatím je na pozici posledního týmu, který by se v extralize udržel. Pod ní nalezneme už pouze Zlín a Kladno.

    Českobudějovická obrana si bude chtít pohlídat především Giorgia Estephana, nejproduktivnějšího kanonýra Litvínova. Patrik Zdráhal také bude chtít jako druhý nejproduktivnější hráč domácí obranu pozlobit. V brance je jasnou jedničkou Denis Godla, odchytal více než čtyřicet duelů.
     


    Motor České Budějovice

    Domácí celek bude jasným favoritem utkání. V novém roce se mu obecně dařilo, dosáhl dokonce na sedmizápasovou šňůru vítězství. Stopku této sérii vystavila až Mladá Boleslav. V posledním kole pak Jihočeši zapsali porážku proti Spartě, která jim branku nedovolila. Hokejisté z hlavního města se tak Českobudějovickým přibližují, rozdíl mezi obě týmy je pouze bodový.

    Dlouhodobě nejproduktivnějším hráčem týmu je Lukáš Pech. V brance momentálně dostává nejvíce prostoru Jan Strmeň. Podává stabilní výkony a místo zraněného Hrachoviny více než nahradil. Mimo hru je stále právě zmínený Hrachovina a Milan Gulaš, nedávno se k nim přidal také Tomáš Chlubna. Zraněn je také Matěj Toman.
    Budou se radovat i dnes?
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Zápas začal. Jako první se do pásma dostal domácí celek, střela z dobré pozice ale končí jen těsně mimo levou tyč.
     
    00:40
    A na opačné straně si připisuje první zákrok Jan Strmeň. Ten si poradil se střelou zblízka, kterou vyslal jeden z litvínovských útočníků.
     
    01:20
    Litvínov momentálně drží kotouč na svých hokejkách. Nic moc s ním ale prozatím neprovádí, drží se za brankou a čeká na vhodný moment k rozehrávce.
     
    02:03
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Václav Karabáček – trestné střílení, hákování).
     
    02:03
    Zdráhal se ujal kotouče a jel trestný nájezd. Jan Strmeň si ale dobře poradil, hostujícího hráče vybruslil a nedovolil mu skórovat. Zatím tedy bez branky.
     
    02:32
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Martin Havelka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jan Štencel – 2 min., hrubost).
     
    02:55
    Oba týmy nyní budou hrát ve čtyřech na obou stranách. Uvidíme tedy, komu bude vyhovovat více prostoru na ledě.
     
    03:24
    Petr Šenkeřík vystřelil od modré čáry. Jeho pokus se ještě otřel o někoho před brankou, načež si s ním musel hostující brankář poradit a vyrazit jej.
     
    03:37
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A máme tu první branku. Litvínov využil většího prostoru na ledě. Patrik Demel našel naprosto přesnou přihrávkou najíždějícího MATUŠE SUKEĽA. Ten se pak v rychlosti u pravé brankářovy tyčky trefil přesně. Asistence: Patrik Demel, Matěj Stříteský.
    03:37 Matúš SUKEĽ - 0:1
     
    03:55
    Martin Hanzl se dostal do pásma o něco rychleji než jeho spoluhráč. Proto se píská ofsajdové postavení. Jinak by dva domácí hráči šli na brankáře hostů úplně sami!
     
    04:42
    Českobudějovičtí hokejisté nahazují kotouč na litvínovského brankáře. Poté ale ztrácejí pásmo, nicméně kotouč mají stále ve svém držení.
     
    05:05
    Kotouč se pomalu doklouzal až k Janu Strmeňovi. Ten ho v pohodě ukryl pod lapačku. Pak jsme viděli sporný zákrok na domácího gólmana, sudí však vše vyhodnotili v rámci pravidel.
     
    05:34
    Roman Vráblík najel s kotoučem na holi z pravého křídla až do palebné pozici. Z ní pak trefil jen těsně mimo pravou tyč z brankářova pohledu. Přesto šlo o velmi dobrý pokus domácího beka.
     
    06:18
    Litvínov má kotouč ve svém držení. Zatím je s ním ale na vlastním obranném pásmu a čeká s rozehrávkou.
     
    07:29
    Litvínov se snažil přejít přes střední pásmo, nicméně nic v této části kluziště nevymyslel. Naopak se Motor dostal do pásma a střílel Jiří Novotný. Proti jeho pokusu Godla zaklekl a kotouč včas lapil.
     
    08:39
    Petr Šenkeřík inkasoval v útočném pásmu hit, což se nelíbí domácím fanouškům, kteří si žádají přesilovou hru. Tu jim ale sudí k dispozici nedá, vše bylo dle něj totiž čistě provedené.
     
    09:19
    Nyní vidíme, alespoň tedy oproti začátku, poklidnou část první třetiny. Motor má kotouč ve svém držení a snaží se srovnat skóre.
     
    10:43
    Litvínov se na chvíli ohřál v útočném pásmu, Jan Strmeň ale zasahovat nemusel. Naopak Motor po chvíli obrací hru na opačnou stranu.
     
    11:24
    Přemysl Svoboda najel velmi rychle do útočného pásma, kde se snažil přihrát na zcela volného spoluhráče. Svoboda ale neměl dostatečný prostor, a tak jeho přihrávka nebyla zcela přesná. Strmeň opět bez práce.
     
    12:08
    Stuart Percy dostal přihrávku do velmi dobré pozice. Už to vypadalo, že bude střílet, nakonec mu ale kotouč přeskočil hokejku a střela na hostující branku se tím pádem nekoná.
     
    12:39
    Viktor Hübl nevybojoval vhazování v útočném pásmu, a tak se Motor dostává rychle na opačnou stranu, kde se opět bude snažit srovnat stav utkání.
     
    13:18
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Matúš Sukeľ – 2 min., hákování).
     
    13:56
    Petr Šenkeřík zkoušel vystřelit od modré čáry, nicméně proti jeho pokusu nemusel Godla zasahovat, neboť kotouč se zastavil od některého z hráčů před brankou.
     
    14:33
    Lukáš Pech zkoušel projet skrze střední pásmo s kotoučem na holi. Jeden z obránců jej ale včas zastavil a získal kotouč do držení svého týmu.
     
    15:03
    Přesilová hra domácího celku se pomalu chýlí ke konci. Motor přitom nedokzal v početní výhodě pořádně přejít přes útočnou modrou čáru, tato početní převaha mu zatím tedy vůbec nevychází.
     
    15:40
    Lukáš Pech jel s kotoučem do útočného pásma. Pak se k němu ale stáhl obránce, a tak mu nezbývalo nic jiného než naslepo přihrát na jednoho ze spoluhráčů. Přihrávka ale bohužel pro něj nebyla přesná.
     
    16:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Máme to o dvě branky, zatím obě padly do domácí svatyně. Irving poslal přihrávku před branku, kde stál připravený PŘEMYSL SVOBODA. Ten nadvakrát dostal kotouč až za brankovou čáru. Asistence: Aaron Irving.
    16:47 Přemysl SVOBODA - 0:2
     
    17:30
    Litvínov má kotouč ve svém držení, ovšem nyní Jan Strmeň zasahovat nemusí. I druhá branka je jistě příjemná a vítaná vzpruha pro hostující celek, který nyní může hrát s větším klidem.
     
    18:40
    David Štich pálil od modré čáry. Jeho pokus byl bohužel pro něj a jeho spoluhráče tečovaný a nepředstavoval tak pro litvínovské hokejisty žádné nebezpečí.
     
    19:20
    Hraje se poslední minuta úvodního dějství. Mezitím je v pásmu nastěhovaný Litvínov, který by očividně rád přidal ještě třetí kousek a zpečetil tak povedenou periodu.
     
    19:47
    Na opačnou stranu se záhy přesunul Motor a bude se vylučovat. Sudí už drží svou pravici nahoře na znamení výhody.
     
    19:47
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Patrik Demel – 2 min., sekání).
     
    19:50
    Jindřich Abdul střílel z otočky. Jeho pokus ovšem neskončil v brance, nýbrž pouze mimo ni. A to poté, co ji Godla vyrazil mimo nebezpečí svým levým betonem.
     
    19:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí se radují, stahují totiž soupeřův náskok pouze na jednobrankový. PETR ŠENKEŘÍK napřáhl na modré čáře a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Lukáš Pech, Jindřich Abdul.
    19:57 Petr ŠENKEŘÍK - 1:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nejprve nabídlo dvě branky na hostující straně. Neviděli jsme příliš šancí, uvidíme, zda jich bude v nadcházejícím dějství více. Motor s koncem třetiny vyrvonal po přesné Šenkeříkově střele.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Václav Karabáček dostal přihrávku k levé tyči z brankářova pohledu. Odtud střílel z první. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, Godla se ale stačil přesunout a kotouč lapil na výstroji.
     
    20:56
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Aaron Irving – 2 min., nedovolené bránění).
     
    22:05
    Lukáš Pech najel s kotoučem na holi do útočné třetiny, potom ale nepřešel přes obránce. Pechův pokus nakonec končí na hokejkách litvínovských útočníků, kteří s ním míří na opačnou stranu.
     
    23:13
    Hostující hokejisté jsou sice v plném počtu, Motor se ale stále snaží ve třetí třetině útočit.
     
    23:27
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A máme to opět o dvě branky pro severočeský celek. ANDREJ KUDRNA dostal přihrávku, která jej vyslala do samostatného úniku. Jeho pokus pak byl přesný, Strmeň nestačil zasáhnout. Asistence: Patrik Zdráhal.
    23:27 Andrej KUDRNA - 1:3
     
    24:23
    Martin Hanzl si najel před branku. Před brankovištěm se také potuloval kotouč. Hanzl se jej snažil dorazit za brankovou čáru, ovšem bez úspěchu. Zakončení mu totiž znemožnil jeden z obránců.
     
    25:26
    Domácí hráči se dostali do útočného pásma, když rozhodčí signalizoval výhodu právě pro českobudějovický celek. Godla ale nakonec zasahovat nemusí. Rozhodčí vylučuje.
     
    25:41
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Pawel Zygmunt – 2 min., hákování).
     
    26:50
    Jan Strmeň musel krotit střelu od modré čáry. Chvíli střelu držel, nakonec ji ale stihl vyklepat a jeho spoluhráči mohou jít dopředu.
     
    27:53
    Matúš Sukeľ vyslal střelu z velkého střeleckého úhlu. Strmeň jeho pokus nezachytil a kotouč pak proplaval někde kolem brankové čáry. Rozhodčí budou zkoumat, zda šlo o branku, či nikoliv.
     
    28:23
    Sukeľ se z branky neraduje. Kotouč byl sice na čáře, plným objemem ji ale nepřesáhl.
     
    29:26
    Českobudějovičtí se snaží o útočnou ofenzivu po neúspěšné litvínovské střele z hole Sukeľa. Godla však v posledních okamžicích moc práce nemá, uvidíme, zda se to změní.
     
    30:03
    Českobudějovičtí nyní drží kotouč na svých holích o něco více než soupeř. Litvínov ale dobře brání obranné pásmo. Godla stále bez výraznější porce práce. Motoru zatím toto utkání tedy vůbec nesedí.
     
    30:44
    Motor stále v útoku. Litvínov nyní reagoval pouze vyhozením přes všechny čáry až na zakázané uvolnění, které vrátí hru před Godlu.
     
    31:25
    Těžko nyní hledat výraznější okamžiky tohoto utkání. Nyní Litvínov přejel do útoku a na Strmeně vyslal poměrně nenápadnou střelu, která končí na výstroji domácího brankáře.
     
    32:29
    Petr Straka se zničehonic dostal do dobré střelecké příležitosti. Zřejmě by mířil na bližší tyč, kdyby jej poslední obránce nezastavil a od kotouče neodstavil. Dobrá práce domácí defenzivy.
     
    33:39
    Roman Vráblík vypálil od modré čáry. Měl sice dostatek prostoru, jeho pokusu ale nikdo neclonil, a tak Godla nemá výraznější problémy se zákrokem. Po komerční přestávce se bude vhazovat po levé ruce brankáře.
     
    34:13
    David Štich nahazoval od modré čáry. Jeho pokus se odrazil těsně před brankou, nakonec však končí těsně mimo brankovou konstrukci. Godla ani tentokrát zasahovat nemusí, kotouč mu projel těsně mimo pravý beton.
     
    34:38
    Zakázané uvolnění vrátí hru před litvínovského brankáře, který se tak bude muset bránti domácím útočníkům.
     
    34:38
    Martin Bučko dostal přihrávku po vhazování na modrou čáru. Následně vyslal střelu z první, jeho pokus ovšem našel jen připravené Godlovy betony.
     
    35:23
    Fanoušci, kteří si dnes našli cestu do Budvar arény, nesledují příliš atraktivní utkání. Motor se stále směrem dopředu trápí, naproti tomu severočeský celek drží dvoubrankové vedení a nic nenasvědčuje tomu, že by měli být cokoli jinak.
     
    36:40
    Jakub Valský se snažil aktivně nacpat až před litvínovskou branku. Vypadalo to, že bude zakončovat, ale litvínovská obrana ho od kotouče odstavila.
     
    37:29
    Roman Vráblík přispěchal s další střelou od modré čáry. Jeho pokus byl velmi razantní, nicméně nakonec skončil jen na výstroij připraveného Denise Godly. Litvínovský gólman si poradil bez větších potíží.
     
    37:58
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jakub Valský – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:26
    Uvis Janis Balinskis poslal střelu na bližší tyč. Respektive tedy směren na ní. Kotouč ji nakonec ale jen těsně přelétl a skončil mimo domácí svatyni.
     
    39:40
    Aaron Irving nebyl vůbec daleko od čtvrté branky hostujícího celku. S domácím týmem to již nevypadá vůbec dobře. Strmeň si ale nakonec stihl poradit.
     
    39:52
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Další branka s koncem třetiny. Domácí formace na oslabení již byla velmi unavená, což se také v této situaci samozřejmě promítlo. PETR STRAKA se prosadil z dobré pozice po Zdráhalově přihrávce. Asistence: Patrik Zdráhal, Giorgio Estephan.
    39:52 Petr STRAKA - 1:4
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nenabídla příliš atraktivní podívanou. Litvínov se prosadil hned dvěma přesnými trefami. Jedna z nich padla těsně před koncem třetiny. Motor tak bude muset v posledních dvaceti minutách dohánět tříbrankový soupeřův náskok. Zatím to není utkání, které by svěřencům Jaroslava Modrého sedělo. Domácí mají problém s přechodem do útoku a také s finálním zakončením.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Jan Strmeň, přichází Štěpán Maleček.
     
    40:17
    Patrik Zdráhal najel do útočného pásma, následně dostal přihrávku a zamířil do horních pater branky. Štěpán Maleček zasáhl lapačkou a připsal si první úspěšný zákrok.
     
    41:09
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Martin Hanzl – 2 min., sekání).
     
    42:30
    Matěj Stříteský vyslal razantní střelu od modré čáry. Jeho pokus z nápřahu mířil po ledě. Maleček proti němu včas zaklekl a kotouč vyrazil mimo dosah litvínovských hráčů.
     
    43:46
    Martin Bučko se dostal do poměrně dobré příležitosti. Jeho pozice nebyla vůbec špatná, ale trefil jen připraveného Denise Godlu.
     
    43:52
    A o chvíli později přispěchal se střelou Stuart Percy, který najížděl z podobné pozice jako před malou chvílí Bučko. Jeho pokus ale také hostující brankář krotí.
     
    45:05
    Domácí hráči pokračují v tlaku. Po dvou střeleckých pokusech ale nyní Denis Godla práci nemá.
     
    46:20
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A máme tu první branku ve třetí třetině. PATRIK ZDRÁHAL si najížděl před branku, kam dostal pohotovou přihrávku. Tu bez větších problémů proměnil v branku. Asistence: Přemysl Svoboda, Giorgio Estephan.
    46:20 Patrik ZDRÁHAL - 1:5
     
    46:28
    Giorgio Estephan mohl přidat další litvínovskou branku. Projel obranou, dostal se až před samotného Malečka, ale jeho zakončení šlo následně mimo.
     
    47:26
    David Štich se nyní dostal do potyčky. Do ní se pak zapojilo hned několik domácích. Zcela určitě uvidíme vyloučení.
     
    47:26
    David Štich už odjel do kabiny, do dnešního utkání již nezasáhne. Od domácích fanoušků si zasloužil velké ovace a skandování. Do potyčky se snažil zapojit i na střídačce.
     
    47:26
    Rozhodčí už se signalizují, kdo a na jak dlouho bude vyloučen. Za chvíli bude jasno.
     
    47:26
    Mezitím, co rozhodčí řeší tresty, domácí Štěpán Maleček zaujímá pozici ve své brance. Jde o první jeho start mezi třemi tyčemu za A-tým Motoru v této sezoně.
     
    47:26
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Hrbas – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Lukáš Pech – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (David Štich – 5 min. + osobní trest do konce utkání, bitka).
     
    48:20
    Litvínov nyní hraje přesilovou hru v podobě pět na tři. Štěpán Maleček nyní musel zasáhnout a předvedl dobrý zákrok.
     
    49:40
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A máme to o pět branek. Těžko říct, co by se muselo stát, aby Motor dnes dosáhl na body. Richard Jarůšek dostal kotouč na svou hůl a následně jej poslal do dobré pozice, kde stál MATĚJ STŘÍTESKÝ. Asistence: Richard Jarůšek.
    49:40 Matěj STŘÍTESKÝ - 1:6
     
    51:43
    Litvínov stále dohrává přesilovou hru, nicméně nyní se dlouho nedržel v útočném pásmu. Až nyní se před Malečka nastěhoval a snaží se o střelecký pokus.
     
    52:02
    Andrej Kudrna nyní mohl zapsat sedmou branku Litvínova. Kudrna najel před branku a pálil z forhendové strany hole. Maleček zasáhl betonem.
     
    52:48
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Pawel Zygmunt – 5 min. + osobní trest do konce utkání, napadení). Trest odpyká Přemysl Svoboda.
     
    53:44
    Jeden z domácích hokejistů se vytočil zpoza branky. Následně pálil na bližší tyč, ovšem Denis Godla byl i tentokrát na svém místě.
     
    54:16
    Matúš Sukeľ je dnes velmi aktivní a nyní to jen dokázal. Opět se dostal do velmi komfortní pozice, ale nejmladší brankář, který kdy za Motor nastoupil, Štěpán Maleček, si poradil i tentokrát.
     
    Do Budvar arény si dnes našlo cestu přesně 3435 fanoušků.
     
    55:31
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jakub Valský – 2 min., podrážení).
     
    56:20
    Českobudějovičtí hokejisté se drží v útočném pásmu, ale finální přihrávky a střela dnes zkrátka není jejich silnou zbraní. Motoru toto utkání nevyšlo, na tom se již nic nezmění.
     
    57:39
    Oba týmy se vrátily do plného počtu, síly na ledě jsou tak po delší době opět vyrovnány.
     
    58:20
    Jindřich Abdul se ujal kotouče ve středním pásmu. Sebral ho soupeři a pak se snažil přejít do útočného pásma. Rozhodčí ale přistihli domácí v postavení mimo hru.
     
    59:27
    Miroslav Holec stál před brankou, kam se k němu pomalu snesla přihrávka. Holec se pak v rychlosti snažil zakončit. Kotouč ale končí těsně mimo levou tyč brankářovy branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je kompletně za námi. Jak již bylo dnes řečeno, Motoru páteční zápas silně nevyšel. Soupeř byl produktivní a domácí dokonce přestřílel. Jihočeši se tak musejí obejít bez bodu, který jim může chybět v honbě za čtvrtou pozicí v tabulce.
     
    Statistiky utkání:

    Vyloučení: 6:6
    Vyšší tresty: 2:2
    Využití: 1:2
    V oslabení: 0:0
    Střely na branku: 26:32
    Zblokované střely: 10:5 (20:03:33)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 20. Šenkeřík (Pech, Abdul) – 4. Sukeľ (Demel, Stříteský), 17. P. Svoboda (Irving), 24. Kudrna (P. Zdráhal), 40. P. Straka (P. Zdráhal, Estephan), 47. P. Zdráhal (P. Svoboda, Estephan), 50. Stříteský (Jarůšek)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (41. Maleček) – Percy, Piskáček, Šenkeřík, Bučko, Štencel, Vráblík, Štich – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – J. Ondráček, Koláček, Valský – Holec, Pech, Vondrka – Abdul, J. Novotný, D. Voženílek.
    Trenér: Patrik Martinec

    HC VERVA Litvínov: Godla (Neužil) – Balinskis, Irving, Demel, Stříteský, Hrbas, Strejček, D. Zeman – Kudrna, Estephan, P. Zdráhal – P. Straka, Sukeľ, Jarůšek – P. Svoboda, Gerhát, Fronk – Zygmunt, V. Hübl, M. Havelka.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Pešina, Mrkva – Ondráček, Zíka
    thejrc.org