Kladno – Pardubice 4:5 (po pr.) | Třinec – Motor ČB 3:0 (kon.) | Zlín – Litvínov 4:1 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 3:4 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 3:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
3:4 (1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 10.12.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 56. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:26 Filip CHLAPÍK - 3:4
     
    62:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tenhle duel nakonec končí pro Hradec hořce! Sparta bere dva body, Polášek naskočil ze střídačky a hned se zapojil do hry. Na modré posléze posunul pro FILIPA CHLAPÍKA, který si sjel na pravý kruh a prostřelil skrze teploměr Kiviaha – 3:4p! Asistence: Adam Polášek, Erik Thorell.
    58:21 Filip PAVLÍK - 3:3
     
    58:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Exploze radosti v ČPP Aréně, Hradec totiž srovnává stav zápasu! Nejčistší svědomí nebude mít v tomhle rozhodně Salák, FILIP PAVLÍK zůstal viset na hranici kruhu a po přihrávce na nic nečekal a vystřelil. Puk narval přímo pod beton Saláka, který jej nepochopitelně nepoložil na led celým objemem – 3:3! Asistence: Ahti Oksanen, Jeremie Blain.
    56:51 Jakub KONEČNÝ - 2:3
     
    56:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tohle je pro Hradec ohromná rána! Forman dobře vybojoval kotouč v útočném pásmu a zajel s ním za branku, odkud přišla přihrávka na JAKUBA KONEČNÉHO před branku. Ten se do toho opřel a přes zasahujícího Kiviaha nakonec puk proskákal až do hradecké klece – 2:3! Asistence: Miroslav Forman.
    55:58 Roman HORÁK - 2:2
     
    55:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Dlouhou přesilovku nakonec Sparta využívá a tady to budou emoce až do konce! Sobotka se na brankovišti neunáhlil a na protější straně našel včas ROMANA HORÁKA. Přes hůl blokujícího obránce mu kotouč poslal a zkušenému útočníkovi Sparty stačilo jenom ťuknout do prázdné – 2:2! Asistence: Vladimír Sobotka, Filip Chlapík.
    31:21 Jakub LEV - 2:1
     
    31:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Současně s nástupem Horáka na led si Hradec bere vedení zpátky! Sparta nedokázala vyhodit z pásma a Pavlík před modrou ještě rukou puk zachytil. Pak jej posunul nalevo pro JAKUBA LVA, kterému se nabízelo nahrát na druhý kruh pro Oksanena. Lev to však vzal na sebe a křížem nekompromisně vymetl vingl – 2:1! Asistence: Filip Pavlík.
    29:43 Tomáš PAVELKA - 1:1
     
    29:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Z osmé střely na branku Sparta srovnává! Přihrávku z rohu nejprve měl pod kontrolou McCormack, jenže nedokázal puk dostat do bezpečí a TOMÁŠ PAVELKA se tak na kotouč i tak dostal. V pádu si zblízka posléze poradil a poslal kotouč nad Kiviahův beton – 1:1! Asistence: Filip Chlapík, Jakub Konečný.
    17:00 Filip PAVLÍK - 1:0
     
    17:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Druhou přesilovku v duelu už Hradec využívá a dostává se do vedení! Oksanen udržel kotouč v pásmu a poslal ho podél modré pro FILIPA PAVLÍKA, který se rozhodl pro střílené nahození na Smoleňáka. Sparťanským nešťastníkem se však stal Jakub Strnad, neboť si letící kotouč srazil nad kruhy do vlastní branky – 1:0! Asistence: Jakub Lev, Ahti Oksanen.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 17. F. Pavlík (Lev, Oksanen), 32. Lev (F. Pavlík), 59. F. Pavlík (Oksanen, Blain) – 30. T. Pavelka (Chlapík, J. Konečný), 56. R. Horák (Sobotka, Chlapík), 57. J. Konečný (M. Forman), 63. Chlapík (A. Polášek, E. Thorell)


    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Miškář, Lev (A), Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Matuškin, M. Jandus, A. Polášek (A), Mikliš, Radek Jeřábek, T. Pavelka – Buchtele, Sobotka (A), Chlapík – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – M. Forman, J. Konečný, Z. Doležal – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček – D. Přibyl.
    Trenér: Josef Jandač

    Rozhodčí: Pešina, Obadal – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 1 000
    ocianews.com